Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.11.15

Romanii dela est de Nistru s-au prins, cei dela vest au fost sur/prinsi

Critici dure în adresa guvernanţilor au continuat astăzi la Seminarul Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară a doua zi la Chişinău. Directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, le-a spus în faţă guvernanţilor că folosesc sperietoarea rusească pentru a se menţine la guvernare şi privatizează ilegal proprietăţile de stat în spatele acestei cortine.

„Această falsă dihotomie Est-Vest este un rai pentru politicieni. Politicienii beneficiază din plin de această dihotomie falsă UE-Rusia: dacă nu ne votaţi pe noi, o să câştige ruşii. Nu se discută că dacă nu ne votaţi pe noi, nu se vor construi drumuri, spitale, etc. Ne sperie că dacă o să câştige Usatîi sau Dodon, ne vor duce în Siberia. Poate şi ne vor duce în Siberia, dar încotro ne duc astăzi aceste partide care se autointitulează proeuropene nu este prea diferit faţă de ceea ce ne oferă Siberia. Între timp, în spatele acestei cortine de discuţii false, politicienii privatizează instituţii, bănci, cedează aeroportul şi alte bunuri publice. Politicienii care au votat guverne, care nu au făcut interpelări, care s-au făcut că nu văd cum este privatizată Banca de Economii, cum este concesionat Aeroportul, toţi merită critică”, a declarat Arcadie Barbăroşie.

Expertul a accentuat că lipsa de reforme, pe fundalul acestor dezbateri false, a împins Republica Moldova într-o criză profundă.

„Ţara are nevoie de reforme, eu aş zice că ţara este într-o criză profundă astăzi numai şi numai din cauza că nu sunt realizate reforme. Rusia, după părerea mea, prin agenţii de influenţă, inclusiv prin biserică, împinge discuţiile pe o pistă falsă, de confruntare geostrategică: fie Estul, fie Vestul. Discuţiile interne, în loc să se axeze pe modalităţi de reformare profundă a societăţii, a economiei, pe consolidarea instituţiilor democratice, se concentrează pe: tu cu cine eşti, tu votezi cu Kremlinul sau cu Bruxelles-ul?”, a mai spus Arcadie Barbăroşie.

Ne-Au Muls
Cine le-a bagat in cap conducatorilor Romaniei in anii 1970 -1980 ca marii bancheri ai lumii ii ajuta cu bani pentru a " construi socialismul " ? In anul 1972 Romania a fost bagata in FMI si BM , in anul 1975 a primit " Clauza Natiunii Celei Mai Favorizate ". Consecintele acestor ispravi au fost ca , dupa 14 ani , Romania nu mai avea pentru cetatenii ei , mancare , lumina , caldura , in schimb a ajuns la o datorie externa de 12mld.$. La fel a patit si Argentina...


MARINARULDEVEGHEISTORIC
"... :) DACA Ceausescu avea CARTE suficienta si DACA toti de la el in JOS, pana la secretar de judet, primare de oras sau de comuna, PLUS TOTI Securistii aveau SI EI mai multa CARTE (ca grupuri socio-profesionale, per ansamblu) SE PUTEA face Industrie dezvoltata si care sa fi PRODUS astfel incat sa fi platit totul, fara a supune Bobulatiunea la PRIVATIUNI intre 1981 -1 989. CUM s-a reusit ? Din cauza Lipsei de CARTE suficienta la TOATE grupurile mentionate mai sus PCR-uu' SECRET care il DUBLA pe cel la Vedere a parazitat si sabotat TOT ce intentionau Comunistii ROMANI. Mentalitatea asta, derivata din Lipsa de EDUCATIUNE m-a facut sa refuz incadrarea in SISTEM in 1972 si sa vreau sa "ma uschesc". Ce este caraghios si TRAGIC este ca ACUM Bobulatiunea, per ansamblu, afara de maximum 500 000 de indivizi, trieste MAI RAU decat inainte de 1981 ... De cei ca mine aveau nevoie Comunsitii ca sa le iasa intentiile. Dupa care NU mai conta nici o "Ideologie". De cei ca mine ar avea noevoie Romania si ACUM ... Da' COCALARII puternici ma vaneaza de 13 ani. DE CE ? Pen'ca LE am vrut Biblioteca Nationala FUNCTIONALA ... :) DACA o aveau, inca din 1955 de cand au intemeiat-o, MARE parte din PROSTIILE pe care le-au facut NU ar fi fost. Era mai TARE decat Stefan Gheorghiu ... :) Asa cu Bobulatziunea ... Da' este PROSTITA cu Povesti Nemuritoare scuipate de 26 de ani peste dansa. De CINE ? Pai de cei 500 000 de BENEFICIARI ai Dezastrului Romaniei din 198 pana in "Prezentu' ACTUAL".

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare