Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.8.15

ION SPÂNU despre senatorul american Ron Johnson, anchetat pentru acte de corupţie de 10 milioane dolari, care-i spunea viitorului ambasador SUA la Bucuresti s'aiba grija de copchiii/le DNAului

În timpul audierii în Senatul american a lui Hans Klemm, noul ambasador SUA în România, senatorul Ron Johnson i-a trasat ca sarcină prioritară să se asigure că orice Guvern de la Bucureşti o va păstra pe Codruţa Kovesi ca şefă a DNA. Curios, căci tocmai Ron Johnson este anchetat acum pentru corupţie în SUA!
Iată ce spunea cu acel prilej senatorul american Ron Johnson: Când am fost în România alături de senatorul Murphy am întâlnit-o pe acea femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, iar ca ambasador sper că vă veți asigura că va fi sprijinită de guvernul român... România are în continuare o problemă serioasă cu corupția, în Uniunea Europeană este clasată pe ultimele locuri din punctul de vedere al țărilor afectate de corupție și impactul pe care îl are aceasta mediului de afaceri... Din cauza corupției, așa cum am spus în introducere și cum ați constatat și dumneavoastră la prima mână, au luat naștere instituții foarte puternice și curajoase, care au un palmares impresionat din punctul de vedere al urmăririi corupției la nivel regional și național”.
Şi, cum în România orice vorbă rostită de un american este literă de lege ca o pildă a lui Iisus, întreaga opinie publică a înţeles că Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, indiferent ce abuzuri va face instituţia pe care o conduce, trebuie musai să fie păstrată în funcţie, chiar dacă în primăvara viitoare îi expiră mandatul! Acesta este şi motivul pentru care informaţiile venite imediat din SUA, referitoare la senatorul Ron Johnson, şi publicate de site-ul InPolitics chiar a doua zi după audiere, au trecut neobservate în presa noastră.

Ron Johnson este acuzat de „The American Democracy Legal Fund” de acte de corupţie în campania electorală

În SUA, organizaţia „The American Democracy Legal Fund” este una dintre structurile cele mai puternice ale societăţii civile, care se preocupă de analizarea felului în care se desfăşoară campaniile electorale în America, mai ales în ceea ce priveşte partea financiară. Pe 9 iulie 2015, „The American Democracy Legal Fund” a depus o plîngere la Federal Election Commission, echivalentul Biroului Electoral Central (BEC) din România, în careRon Johnson este acuzat că şi-a finanţat ilegal campania electorală cu 10 milioane de dolari! El l-a învins la ultimele alegeri tocmai pe fostul senator Russ Feingold, care a avut un rol important în eleborarea actualei legislaţii electorale!
Chiar a doua zi după audierea lui Hans Klemm, noul ambasador al SUA la Bucureşti, Bogdan Tiberiu Iacob scria pe site-ul InPolitics„Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pușcăria, potrivit presei americane. Concret, Johnson, care înainte de a fi senator a deținut conducerea companiei americane Pacur LLC, s-a împrumutat pe el însuși cu peste nouă milioane de dolari, în campanie; după alegere, el a primit 10 milioane de dolari din partea firmei Pacur, deghizați în forma unui bonus, la despărțirea de firmă. Numai că bonusul de 10 milioane de dolari acordat senatorului, de acum, Ron Johnson, a fost decis și aprobat de președintele Pacur…Ron Johnson, fapt recunoscut de politician. American Democracy arată, în plîngerea sa, că plata celor 10 milioane de dolari este, de fapt, o contribuție de campanie ilegală, după regulile federale, din partea unei companii private, senatorul Johnson fiind acuzat de încălcarea legislației, drept pentru care se cere o anchetă urgentă din partea FEC, pentru clarificarea lucrurilor”.
Desigur, se naşte întrebarea: cum este posibil ca o asemenea informaţie, despre cineva care pare atît de interesat ca Justiţia din România să urmeze un anumit curs, să treacă neobservată în presa noastră, în timp ce pe toate canalele TV se vehiculează stenograme scoase ilegal din dosarele DNA despre lucruri care nu au totdeauna legătură cu cauzele anchetate, aceste scurgeri de informaţii fiind condamnate chiar de Preşedintele Klaus Iohannis la bilanţul DNA pe anul trecut.
Pentru cei care vor să citească integral plîngerea organizaţiei „The American Democracy Legal Fund”împotriva senatorului american Ron Johnson, depusă la Federal Election Commission, iată, în facsimil, acest document:
Dacă s-ar proceda exact aşa cum se cere României, ca orice demnitar asupra căruia s-a formulat o acuzaţie de corupţie sî-şi prezinte demisia, senatorul Ron Johnson, aflat la primul mandat, după ce toată viaţa a fost un om de afaceri, ar trebui imediat să-şi prezinte DEMISIA DE ONOARE, întrucît asupra sa planează suspiciunea comiterii unui grav act de corupţie şi nu unul oarecare, ci chiar pentru a ajunge senator al USA!

Sesizarea împotriva lui Ron Johnson s-a depus la un an după ce senatorul american a fost în România

Ca o stranie coincidenţă, „The American Democracy Legal Fund” depunea plîngerea împotriva senatorului american Ron Johnson la data de 9 iulie 2015, adică exact la un an după ce senatorul a fost în România, unde pe7 iulie 2014 se întîlnise cu preşedintele de atunci, Traian Băsescu! În zilele următoare, Ron Johnson avea să se întîlnească şi cu Titus Corlăţeanu, pe atunci ministru de Externe, şi cu... Laura Codruţa Kovesi!
Alături de Ron Johnson se mai aflau în această vizită alţi doi senatori: republicanul John McCain şi democratulChristopher Murphy, toţi trei acordînd un interviu video site-ului gandul.ro, moderat de Florin Negruţiu, ziaristul care zilele acestea şi-a anunţat plecarea de la „Gândul”, publicaţie online aflată în insolvenţă.
Între problemele abordate în acest interviu s-au aflat două chestiuni semnificative:
1. un fel de lobby în favoarea exploatării gazelor de şist pentru a evita dependenţa de Rusia, devenită, cum spunea senatorul McCain, „o benzinărie mafiotă care se dă drept ţară” şi
2. susţinerea Codruţei Kovesi în lupta împotriva corupţiei.
Cităm chiar de pe site-ul gandul.ro cîteva fragmente din acest interviu:
John McCainRespectăm enorm persoana care conduce instituţia anticorupţie (Laura Codruţa Kovesi – n.r), cred că este un adevărat erou şi evident, dacă Parlamentul a acţionat în aşa fel încât să-i restricţioneze activitatea şi să o dea înapoi, asta ne afectează relaţiile”.
Ron Johnson„Singura cale prin care un om de afaceri, străin sau de aici, îşi va asuma riscul să investească un capital este dacă va realiza că aveţi legi care se aplică tuturor în mod corect şi că există un sistem necorupt.
Christopher MurphyIdeea că Parlamentul poate proteja pe unii din membrii săi de anchetare este complet străină pentru noi, în SUA. Dacă un procuror decide să deschidă un caz pe numele unui membru al Congresului, Congresul nu poate face nimic să protejeze acea persoană. Şi aşa este corect şi este un mesaj pe care îl susţinem. Vedem că se fac progrese şi vrem să sprijinim acest progres, dar această discuţie de a continua să permitem Parlamentului să se protejeze prin vot asupra propriei imunităţi ar fi o dezbatere de tot râsul în SUA.
Ce nu ştiau cei trei senatori, pentru că nimeni nu i-a informat corect, este faptul că nici Parlamentul din România nu împiedică cercetarea unui senator sau deputat, imunitatea referindu-se, potrivit Constituţiei, doar la percheziţie, reţinere şi arestare, în rest cercetarea şi procesul îşi poate urma cursul firesc. Cea mai bună dovadă este faptul că Liviu Dragnea, vicepremier şi deputat, a fost anchetat, judecat şi condamnat la închisoare cu suspendare chiar în timp ce deţinea aceste funcţii! Şi, culmea ironiei, exact pentru o campanie electorală, ca şi senatorul american Ron Johnson, ba chiar pentru o acuzaţie mai puţin gravă, aceea de a fi îndemnat oamenii să iasă la vot, nu pentru o ilegalitate de 10 milioane de dolari, cum se spune despre senatorul american Ron Johnson!
Aşadar, despre acest senator care a uimit opinia publică din România, prin declararea ca „erou” a Laurei Codruţa Kovesi, se poate spune că una vorbeşte în România şi alta fumează în SUA, unde a ajuns în Senatul american printr-o faraudă de 10 milioane de dolari, potrivit sesizării pe care a depus-o „The American Democracy Legal Fund”. Noi, însă, cei aflaţi în România, ştim ce acuzaţii s-au formulat în aceşti ani împotriva Codruţei Kovesi pentru transformarea Justiţiei în armă politică, aceeaşi Kovesi pe care fostul preşedinte Traian Băsescu o numea„omul lui”.
Dar, despre această tendinţă a Marilor Puteri de a pune sub semnul întrebării organul suprem reprezentativ al poporului român, care este Parlamentul României, în acelaşi timp cu laudele deşănţate la adresa unor „slugi credincioase”, adevărate cozi de topor, am scris chiar în aceste zile, iar aceste dezvăluiri despre senatorul Ron Johnson nu sînt altceva decît alte argumente în susţinerea acelor idei.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare