Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.4.15

despre inscrisurile curectilor politici fiind prin definitie idioti postsovietici care au inlocuit „lupta de clasa” cu „minoritatile oprimate”

Ghita Bizonu'

Azi Cretinian Parvulesco ….(curectii politici fiind prin definitie idioti postsovietici care au inlocuit „lupta de clasa” cu „minoritatile oprimate”)
Redau din Agerpress – http://www.agerpres.ro/externe/2015/04/20/in-romania-post-sovietica-se-inregistreaza-o-feminizare-a-sistemului-de-justitie-presa–16-43-50>
În România post-sovietică se înregistrează ‘o feminizare’ a sistemului de justiție (presă)

Majoritatea acestor femei erau eleve atunci când a căzut comunismul, în urmă cu 25 de ani. Astăzi ele creează un sistem de justiție independentă pe baza convingerii lor că nimeni nu este mai presus de lege.
”’Feminizarea sistemului de justiție” ajută România să se debaraseze de statutul său de mlaștină a corupției și nepotismului, susține Cristian Pârvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA. ”Aceste femei își imprimă propria viziune asupra României. Înainte, ele nu puteau face acest lucru și acum fac asta într-o manieră curajoasă”, adaugă Pârvulescu.
Sistemul de justiție în timpul comunismului era un domeniu al bărbaților, care făceau scut în jurul bărbaților din elita conducătoare. Acest lucru a început să se schimbe odată cu venirea democrației și a capitalismului în anii ’90, atunci când procurori și judecători prost plătiți de stat au renunțat la aceste slujbe pentru a deveni avocați și oameni de afaceri, deschizându-se astfel ușile pentru femei în acest domeniu. Rezultatul – 60% dintre procurorii și judecătorii actuali din România sunt femei, notează luni Associated Press, preluată de ABC News.
In 1930 majoritatea posturilor didactice din invatamantul primar (clasele 1-4) erau ocupate de invatatori. In 1960 la scoala generala no 40 din Andronache mai era un singur invatator .. dl Cartojan. Restul erau invataoare . cele mai multe tinere si dragute (dupa 20 de ani nu mai erau asa de dragute. Da in 60 pe bune eram cam cazut in limba dupa invatatoarea mea .. )
In 1970 majoritatea medicilor erau doctori.
Asa cum bine-nteles majoritatea absolventilor de drept erau .. barbati. Si aici erau insa destule femei … in electronica si mecanica de abia apareau primele inginere(si cel putin 2 dintre primele care au absolvit calculatoare in 1968 .. auoliiiiiiiiiiiiiiiiiooooo ! Muica !! Arme de nimicire in masa !! SI pe patu’ de moarte sa fi fost te trecea cu erectie cand le vedeai!!!)
Omu cu idei viseaza ca cum bărbaților, care făceau scut în jurul bărbaților din elita conducătoare uitand de tiva Ana care „baga spaima in burghezi” si se pare ca era nitel mai a Dracului decat Dragici -n cu cel putin un ordin de marime!)
Oricum mme Breton era procuror… Dur se zice.
SI mai erau si altele. Plus judecatoare.
Cestie naspa rau.
Cand zic naspa rau nu urla machismu in mine .. ci doar este o observatie… De o pilda.. daca vezi ca un derdedeu da o palma unei muieri sau ca baga mana intr-un buzanr si il „sifonezi” va a aparea in gnl o muiere care te va condamna ca ai lovit biata victima .. Muierile atea au anulat de facto legitima aparare cu prosteala „justei proportionalitati” Cum explicam unei foste colege de liceu , Jiataru de la LMV , este ceva mai usor ca sa dai ca ghiolbanu si sa il omori pe unu (l-ai lovit in tampla, in inima samd) decat sa ii blochezi bratul si sa ii iei cutitu’ da ea blonda si suava nu nu! ca a vazut ea in filme. Pe dracu daca ala a scos cutitu’ justa proportionaliate este ori sa fugi ori sa dai sa il omori ..(mai sanatoasa prima solutie…)
SI asta ptr ca juristele noastre sunt fete relativ cuminti. care cel mult si-au pierdut virginitatea inaintea castororiei (ele fac mai mult ca zde vieginitate decat mine). In rest .. in rest au trait inre oameni corecti, in familii civilizate, au frecventat cercuri cumsecade. Nu au avut ocazia sa vaza si partea intunecata a societatii . Asa ca , scuze , ele cred ca tot ce zboara sa se mamanca si poti sa le convingi ca tot ce se ia in mana se baga si in gura …
Asta le reprozez eu.. nu „ginesc marginlili” …
Si ca majoritea .. pai stam cam asa – Argentina are ei da.. 60 trecuti. Maura si ea. Stefania numa vreo 59. Jeny numa 60. Maria doar vreo 57. Betty numa 60. Fanitza vreo 57. Toate is juriste si foste colege (bine ca nu imi cunosc nickul ca ptr pomenirea varstei lor … oho! Desi daca ar vedea prostu asta primele doua pronto m-ar face albie de porci ..ca deh nume rare si stiu ele bine cine este ala care indrazneste sa creaza in egalitate!)
Adica hai sa falsidicam corect (trage-i-a-ar un sut in rect cu niste ciocati!!)
”’Feminizarea sistemului de justiţie” ajută România să se debaraseze de statutul său de mlaştină a corupţiei şi nepotismului, susţine Cristian Pârvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA. ”Aceste femei îşi imprimă propria viziune asupra României. Înainte, ele nu puteau face acest lucru şi acum fac asta într-o manieră curajoasă”, adaugă Pârvulescu.
Inainte ca cand ? In 2006? In septembrie 2015?
Primul ‘vânt al schimbării’ a venit în 2005, după ce Traian Băsescu a fost ales preşedinte în urma unei campanii concentrate pe combaterea corupţiei. Anul următor, el a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi procuror general al României, prima femeie în acest post. La acea vreme ea avea doar 33 de ani. După aproape un deceniu, Kovesi este cea mai puternică femeie din România, conducând o campanie anticorupţie care urmăreşte fără teamă cele mai puternice personaje ale României, continuă sursa citată.
D’aia ocoleste cu grija pe Baselu. Si multime de cazuri sezicate ce Curtea de Conturi …
În ultimele luni, procurorii anticorupţie au pus sub acuzare un fost ministru de finanţe pentru luare de mită, l-au cercetat pe cumnatul premierului Victor Ponta sub suspiciunea de luare de mită şi i-au investigat pe fratele, pe un colaborator apropiat şi pe ginerele lui Traian Băsescu, aminteşte sursa citată.
Da pe fratele lu Baselu’ s-au abtzinut 2 ani , 3 luni si 29 de zile desi aveau PROBE!! Ins amme Kovesi s-a gandit bine si la mazit pe Iacobescu (din cauza ca er abrabat cumva?)
Da oare de ce este uitata Bica? Bica procuorarea corupta de la DIICOT!!
În 2014, cazurile urmărite de DNA au dus la 1.051 condamnări, față de 743 în anul precedent. În acest an sunt așteptate și mai multe cazuri.

Printre cei condamnați începând din ianuarie 2014 s-au aflat un fost premier, șapte foști miniștri, un fost vicepremier, patru parlamentari, un europarlamentar, 39 de primari, 25 de magistrați și doi magnați. Însuși Traian Băsescu, care și-a încheiat mandatul în decembrie, face obiectul unei anchete conduse de procurorul Adina Petrescu pentru acuzația de amenințarea publică a unui senator și tentativa de șantajare a unui senator care i-a acuzat familia de nereguli.
Da.. ca nu mai avea ce face draga de Godzilutza. Ca cu fratele Mircea se codea sa primeasca probele …
Kovesi, fostă jucătoare de baschet profesionist, a devenit magistrat în 1995. ”În urmă cu 20 de ani, se spunea că mandatul de procuror nu este pentru femei și că noi am renunța mai ușor. Sper că am înlăturat această prejudecată”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Associated Press.

Kovesi și colegii săi sunt criticați constant de politicieni și în organele de presă ai căror patroni au fost ei înșiși condamnați pentru corupție. Ea are acum gărzi de securitate care îi asigură paza.
”Ceea ce surprinde este că acum corupția este prezentă la toate nivelurile și în toate sectoarele. Am văzut oameni care sunt anchetați și ei au ales să continue (pe calea) corupției, să se ascundă în spatele unor metode mai sofisticate și să mascheze mita”, a explicat procurorul-șef al DNA.
AP face referire și la procurorul Denisa Cristodor, în vârstă de 37 de ani, care ‘a scris istorie’ toamna trecută, când a instrumentat primul caz împotriva unui gardian de închisoare din perioada comunistă, suspectat de crime împotriva umanității. Cruciada lui Cristodor a început din convingerea că ororile epocii comuniste nu trebuie să rămână nepedepsite — indiferent cu cât timp în urmă au avut loc. În ultimul an, Cristodor l-a pus sub acuzare pe fostul comandant al închisorii de tristă amintire de la Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, și pe comandantul lagărului de muncă forțată de la Periprava, Ion Ficior,unde au murit peste 100 de oameni.
Cristodor a lucrat la dosarele Vișinescu și Ficior încă din 2013. Ea a vorbit cu zeci de martori, s-a deplasat la locuințele celor care erau prea bolnavi ca să se mai poată deplasa până la procuratură și a vizitat închisoarea de la Râmnicu Sărat. ‘Ceea ce m-a surprins este faptul că (foștii deținuți) nu aveau nicio pretenție de ordin material, reparația istorică a fost de ajuns. A fost un regim de exterminare fizică și psihică. (Prizonierii) se trezeau cu zăpadă pe păr pentru că era foarte frig, iar apa le îngheța în căni. A fost inuman… Comunicau tușind în cod Morse’, a declarat Cristodor pentru AP, în primul ei interviu pentru presă.
Pârvulescu spune că femei precum Kovesi și Cristodor au adus un nou respect față de justiție în România. ‘Țările creștin-ortodoxe sunt societăți masculine, unde justiția este rezultatul negocierilor. Femeile sunt interesate de valori morale’, spune el.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)
Pârvulescu este un om cu idei ,. Adica idiot. Si ignar,… Ca era una procuroare care pena prin 1970 a urmarit pe cei care au tras la Lupeni in 1929. Aia primisera ordin dar ea avea „constiinta revolitionera”.
Precum Godziluzta, Monicutza si Cretinutza!!
INSA OBSERVATI Associated Press (AP) americana scrie Romania postsovieticaAgerpress cica romana si ea scrie Romania postsovietica!!!
 Scrie careva Polonia psotsovietica? Dar Ungaria postsovietica?!
Deci numa Romnaia este postsovietica … 

Hm .. mie imi cam miroase putin a Vladimir …

PS … A nu se intelege ca simpatizez cu Visnescu, Ficior . Niste canalii …
Da ce legatura au cu excesele de azi?!
Fragmentarium Politic

Razboiul excesului de zel. Cui prodest?
Razboiul de suprematie nedeclarat, pe care DNA si CCR l-au declarat Senatului, sub pretextul arestarilor anticoruptie preventive, a intrat in faza excesului de zel. Altfel spus, niciuna dintre parti nu se lasa, prin recursuri la blocari reciproce pe forma, de care se agata sub motivul indeplinirii atributiilor, dar care de fapt sunt niste exagerari inutile. Daca acest razboi va escalada, rezultatul va fi blocarea functionarii statului roman.
Deocamdata, Senatul a iesit din clinciul DNA, al amenintarii ca va fi acuzat de infractiune de obstructionare a justitiei, daca nu-i va trimite, pana in 22 aprilie, toate inscrisurile Camerei, din 2014 si 2015, pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, inclusiv a lui Dan Sova. Azi, Biroul Permanent a cerut secretarului general al Senatului sa se conformeze, un demers inutil, de altfel, deoarece documentele solicitate sub forma scrisa, pe hartie, sunt publice, pe site.
Pentru un al doilea clinci, se anunta interesant raspunsul Senatului la cererea CCR de a adopta si comunica, prin Monitorul Oficial, o hotarare privind rezultatul votului de neincuviintare a arestarii lui Dan Sova. Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a diferentiat intre votul care s-a dat pe cererea DNA de arestare preventiva si votul care urmeaza sa se dea, azi, cu majoritate simpla, care sa ateste rezultatul votului pe cerere.
Pana la aflarea raspunsului, pe care nu vreau sa-l anticipez, aici, dar despre a carui inteligenta juridica nu am nicio indoiala, un scurt fragment din raspunsul lui I.L Caragiale, intitulat “Exces de zel”, la o interventie neavenita a unui avocat:
“Despre aceasta (artificialitate a diferendumului) dar, cu tot excesul dv. de zel profesional să nu mai vorbim amîndoi. Dacă vreți însă cu orice preț să stați nu ca avocat, ci personal, de vorbă cu mine, ori în ce pricină dintre noi amîndoi, dacă gindiți că e vreuna, sunt gata să o fac oricînd cu mare plăcere — cu o condiție numai: precum eu spun cum mă cheamă pe de-ntregul, așa să spuneți și dv. Dacă – ce știu! — pe dv. v-o fi chemînd Bedros, iar nu Agop, și spuneți curat că sunteți Bedros, pentru ca schimbul nostru să nu fie vreodată lovit de nulitate. Dv. sunteți avocat, știți ce va să zică asta. N-aș vrea să mă pomenesc că m-apucă Bedros după ce am plătit lui Agop, și că sunt silit să intru în forme și cu Agop și cu Bedros: nu sunt amator de așa ceva; refuz categoric — mie nu-mi place ce vă place dv., stimate domnule Agop.” http://ro.wikisource.org/wiki/Exces_de_zel
Luminita Arhire

Deci, statul de drept-procurăresc pregăteşte execuţia statului de drept-stat de drept. Este cronica unei crime anunţate, aşadar Codruţa nu mai umblă cu mănuşi de menaj până la cot, ca să nu lase amprente în abator, pe viitorul leş al vitei cu carotida deja tăiată.
Întocmirea dosarului penal, procesul şi condamnarea la moarte a Parlamentului –ultima relicvă fosilizată a democraţiei – s-a petrecut în cel de-al doilea mandat al lui Băsescu Traian -acum e doar urcarea pe eşafod pentru ultimul act. Totul a început dintr-o toană a fostului preşedinte, care nu mai avea chef să fie suspendat pentru mărunţişuri cum ar fi violările repetate ale Constituţiei, cu perversiuni sado-masochiste de tot felul ( te şi miri cum făcea el, prin cotloane, toate grozăviile alea erotice, cu o cărticică nevinovată, de numai câţiva anişori…) .
A văzut sondajele – era pe nişte armăsari mai mari decât trei Biruinţe de 306 metri liniari puse prova la pupa ; şi a pornit războiul, în alămurile aplauzelor unei populaţii isterizate, căreia nu apucase încă să-i taie salariile şi laptele praf pentru copii , ci continua să-i susure în urechi că va trăi bine…
Aşa că ţara s-a umplut de afişe cu chipul prezidenţial, din care chelia – farmecul lui personal! – era decupată cu grijă, cât să nu incomodeze estetic sloganul ” DE CE LE E FRICĂ, NU SCĂPA” şi sigla micuţă în care 471 de unităţi bicamerale se transformă, printr-un referendum de purificare, în numai 300 de unităţi profund unicamerale.
La execuţia de astăzi a participat cu entuziasm TOATĂ PRESA. Nimeni nu s-a străduit să-i explice cetăţeanului la ce este util şi cum trebuie întrebuinţat Parlamentul. Toţi i-au sugerat că se poate lipsi liniştit de acest balast astfel că , în 2015, după 25 de ani de democraţie părâtă, există o largă categorie de oameni care merg la serviciu, cumpără de la hipermarket, privesc mult la televizor şi nu citesc niciodată nimic, dar care cred cu sinceritate totală că noi, dacă avem Preşedinte Klaus, ce dracului altceva ne mai trebuie ca să prosperăm ?
Poate că va exista un instinct de conservare al mult-huliţilor parlamentari; poate că va asculta cineva ce spune , îngrozit de ultimele fantasme de propuneri legislative ale CSM-ului şi DNA-ului, Cristian Pârvulescu, analist care a cochetat şi el la greu cu nişte fineţuri UE-iste potrivite ca nuca-n perete pe teritoriul numit România ; poate că se va trezi, în dârdori, presa cea imbecilizată de fascinaţia pentru Oana Zăvoranu şi multiplele ei cimitire.
Sau poate că e târziu… cu amendamentul că, atunci când e târziu, de cele mai multe ori e de fapt prea târziu…

Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare