Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

19.2.15

Ai lu' Băsescu contra/atacă: Mărturisirile lui Radu Moraru




Anul 2006

Traian Basescu surprinde pe toata lumea atunci cind il numeste pe George Maior – PSD la sefia SRI. Presedintele avusese grija inca din 2005 sa-l avanseze rapid pe Florian Coldea in pozitia de prim adjunct al directorului SRI. Pina la numirea lui Maior in octombrie 2006, Coldea a fost si sef interimar al SRI, pentru citeva luni, timp suficient cit sa-si instaleze oameni apropiati in pozitii cheie. Practic atunci s-a creat echipa Coldea, decorata si inaintata in grade de mai multe ori de Traian Basescu, ultima oara in martie 2014.











Cei doi sefi ai SRI proveneau din noul val, inlocuindu-i pe vechii sereisti, apropiati de Vintu, Iliescu si tot felul de gasti politico-mafiotice. In plus, cei doi noi sefi aveau viza partenerilor americani:

- Maior studiase in SUA, avea relatii bune cu Microsoft inca de cind fusese Consul general in Irlanda si avea relatii bune in zona Generalilor din Armata americana. In plus, tatal lui Maior fusese Ambasador in Canada exact in perioada lansarii proiectului cu cianuri de la Rosia Montana.







- Coldea avea o imagine excelenta, creata chiar de Presedintele Basescu, care l-a laudat pentru merite deosebite in salvarea ziaristilor romani rapiti in Irak, in primavara lui 2005. In august 2005, la doar 34 de ani, Coldea devine cel mai tare sef peste secretele Romaniei dar si ale scheletelor politicienilor, ca sa o citez pe Elena Udrea.







Anul 2007 – Prima suspendare- Primul clinci

Cei doi sefi SRI nu s-au iubit niciodata chiar daca au avut proiecte comune anticoruptie, probabil stabilite de comun acord cu americanii, cum ar fi indepartarea mogulilor onerosi din presa, Vintu si Voiculescu si pedepsirea unor politicieni corupti, cit sa dea bine in vitrina internationala.

Daca va amintiti, lui Coldea i s-au furat niste hirtii de pe birou, cu note informative despre 3 judecatori ai CCR care purtau viza si semnatura prim adjunctului SRI. Notele au ajuns la Geoana si apoi in presa. Cel banuit de furt a fost Maior, nemultumit ca nu este el singurul jupin de la SRI. George Maior se visa deja un Bismarck al Romaniei dar mai trebuia sa astepte. Basescu a fost votat masiv de romani sa ramina la Cotroceni fiind puternic sprijinit de B1 TV si, pe ultima suta, de catre Vintu-disperat sa-si faca un aliat puternic din Traian Basescu, in speranta ca il va ierta de puscarie. B 1 TV si emisiunea NASUL cresc puternic in audiente si in simpatia romanilor.



















Anul 2008 – Alegeri parlamentare

Toate televiziunile sustin PSD-ul lui Mircea Geoana, Realitatea lui Vintu joaca la doua capete in timp ce Geoana hotaraste ca niciun pesedist sa nu mai participe la emisiunile NASUL. Profitind de lacomia baronilor pesedisti dar si de slabiciunile lui Geoana, Basescu invita PSD la guvernare dar conditionind ca premier sa fie Emil Boc.







Intr-o marturisire ulterioara, Presedintele mi-a dezvaluit strategia: “decit sa stea un an in opozitie si sa ma injure in fiecare zi, mai bine sa stea la guvernare si sa-si asume decizii grele!” Urmau, intr-un an, alegerile prezidentiale si se simtea deja criza economica globala si in Romania.
Banuiesc astazi, atunci eram naiv, ca singurul nemultumit in decembrie 2008, era George Maior fiindca a simtit capcana intinsa lui Geoana. Pentru Maior devenise evident ca steaua lui Coldea tot urca si tot creste. Tocmai fusese din nou decorat si avansat in grad in primavara lui 2008, tot de catre Basescu. In acelasi timp simtea ca nu va prinde nici scaunul de premier daca Geoana va pierde fotoliul prezidential.







Anul 2009 – Un an nebun cu alegeri prezidentiale la final

Cred astazi, in 2015, ca bismarckul Maior a jucat la doua capete, avind de cistigat in varianta oricarui invingator in alegeri. Nici nu putea altfel.

Pe de o parte, era prea bine monitorizat de catre Coldea si echipa lui, deci pe zona de SRI si sondaje marca prietenul Dancu a jucat corect. Dar stia ca daca iese Base, Coldea devine si mai tare iar functia de premier se evaporeaza de tot.







Asadar, prin fire mai putin vazute, incepe sa traga sforile unei coalitii politico-mediatice care sa-l sfarime pe Basescu. Vintu,Patriciu, Voiculescu, penalii politici si mafiotii, ziarele si toate televiziunile. Mai putin B1 TV care, in 2009, a ramas singur pe baricada. Eu l-am sprijinit sincer pe Basescu, nu stiam toate increngaturile din spate dar pur si simplu nu-mi placea aceasta “coalitie” care il sprijinea pe Geoana.

Astazi sint absolut convins ca Maior il “convinsese” pe Geoana, sa il instaleze premier dupa ce cistiga prezidentialele. Si va amintesc doua episoade, razlete, dar in timp se leaga:
1. Aparitia in media a unui filmulet porno incert (dar sigur exista si varianta mai explicita), filmulet care nu avea cum sa provina de la echipa Basescu, incluzindu-l aici si pe Coldea.
2. Decizia neasteptata a lui Geoana de fi consiliat de Victor Ponta si Dan Andronic, asadar finul lui Maior si prietenul lui Maior. In 2015 am aflat ca atunci cind era sef al corpului de control al premierului Nastase, in 2003, Ponta a anchetat o afacere de milioane de dolari a familiei Geoana. Documentul nu era public in 2009 dar cred ca Geoana l-a vazut.







Nefiind un naiv, Traian Basescu l-a mirosit pe George Maior si cred ca nici bismarckul nu se mai ferea, ferm convins ca el va fi arbitrul alegerilor si din ce in ce mai sigur ca Geoana iese prezident, el premier si Ponta sef al PSD. Cred ca aici urmeaza un moment cheie, pe care doar il banuiesc.

In al doilea tur distanta dintre Geoana si Basescu era atit de mare, de 10 procente, incit nici Presedintele nu mai spera in victorie. Fugisera cam toti de linga el, sediul de campanie era gol, doar Elena Udrea si citiva consilieri. Deja se faceau jocurile, apareau tradatorii, clasic. Basescu nu se dadea batut, aplica tactica victimizarii dar cred ca spera doar sa nu fie o infringere prea mare. Cel putin asa l-am simtit eu cind a venit la NASUL.













Pe 6 decembrie, ziua decisiva, in jur de ora 15.00, apar primele mari surprize. Toate sondajele, inclusiv cel al lui Vasile Dancu, prietenul bun al lui Maior, indicau o distanta extrem de mica in comparatie cu asteptarile celor care se vazusera deja invingatori. La ora 17 s-a produs foarfeca iar la ora 19, cind am inceput emisiunea NASUL, pe B1, stiam deja ca scorul va fi apropiat, Geoana avind un avantaj fragil.

Toti stiau asta si atunci s-a lansat o campanie furibunda pe celelalte televiziuni, total in afara legii, o campanie disperata sa mai stoarca niste voturi pentru Mircea Geoana si sa il mai scada putin pe Basescu.
In plus, “cineva” a dat ordin, cam pe la ora 20.00, ca indiferent ce se intimpla, toate televiziunile sa il dea cistigator pe Geoana. Ordinul a ajuns si la mine, dar fiind civil si foarte liber nu l-am respectat. Cu toate amenintarile de rigoare, inclusiv ca voi fi arestat. Ca o paranteza, toate amenintarile au fost puse in practica in anii urmatori, mai putin cea cu arestarea, nu le-a iesit.

Cred ca aici s-a dat lupta si s-au dus negocierile din noaptea de 6 decembrie 2009! Maior spera ca sub presiunea mediatica si cu sampania “Mihaela Dragostea Mea” sa il convinga pe Base sa se retraga, desi omul cistigase nesperat cu votul romanilor din strainatate, si nu numai!









Daca va amintiti, la ora 21.00 NASUL subtitra Basescu 50% – Geoana 50%! Dar eu aveam deja certitudinea ca piratul cistigase fiindca stiam cum arata votul masiv din diaspora! De aceea, la ora 23.00 am dat cifra exacta, cu cea mai mica eroare si am spus romanilor de pretutindeni cine le va fi Presedinte in urmatorii 5 ani. Apoi am plecat linistit la culcare.

Anul 2010 – Maior cade tot in picioare, trece la planul de rezerva









In primavara lui 2010 sint invitat la SRI, la Maior in birou. La un pahar de whiskey, dimineata la 10, mi-a povestit cum s-a batut cu mogulii rai si m-a laudat ca am ramas singurul stilp tv al Statului de drept! Ma si gindeam ca iata, in sfirsit, o institutie a Statului, recte ditamai SRI -ul, apreciaza onestitatea si curajul unui ziarist. Eram un biet naiv!

La un moment dat, Maior ma intreaba, stiind ca am urmat Facultatea de Psihologie-Sociologie, care este explicatia ca in turul doi au iesit mai multi romani decit in primul tur si ca diaspora a fost mult mai numeroasa in turul doi.

In prostia mea, uitind totusi ca stau de vorba cu seful serviciului secret, ii spun strategia pe care am aplicat-o pe B1 TV. Intre cele doua tururi de scrutin am realizat un promo de 2 minute adresat romanilor din strainatate, pe care ii rugam sa iasa la vot indiferent cit de complicat le era si ii rugam sa cheltuie 2 euro sau 2 dolari pentru a da doua telefoane acasa in Romania si sa-si convinga rudele, prietenii sa iasa la vot! Nu am realizat atunci cit de emotionant si important a fost acel promo decit dupa ce am primit mii de emailuri din strainatate dupa 6 decembrie! NASUL era talk-show-ul preferat al romanilor din strainatate! Evident, meritul B 1 TV a contat dar nu a fost decisiv, au fost si alti factori, dar tin minte RICTUSUL lui Maior, de neuitat! Am realizat atunci ca sefului SRI ii scapase aceasta mica strategie mediatica, nu stiuse de ea!

La un moment dat a intrat si Coldea in birou, s-a asezat cu fundul pe masa cu paharele de whiskey, a baut si el un pahar cu noi si il vedeam cum ma studia si ma privea ca prietenul lui Maior. Era prima oara ca il intilneam, pe Maior il cunoscusem ca politician. Pot sa spun ca m-am simtit bine cu ei, am glumit si chiar aveam sperante: ma gindeam ca o fi sosit timpul generatiei noastre sa schimbe in bine Romania.

Doua luni mai tirziu primesc un telefon si sint invitat, oficial, la Ministerul Apararii, linga Marriot. Urma sa fiu primit de catre Gabriel Oprea, ministrul Apararii si George Maior, seful SRI, sa luam prinzul impreuna in buncarul lui Ceausescu.









Ma duc. Sint primit cu onoruri, primesc o sabie, un binoclu si inca ceva, nu-mi mai amintesc. Sint laudat pentru “faptele mele de vitejie” si mi se propune sa devin colonel. Cu o fata serioasa le zic: “Pai la cit m-ati laudat, numai colonel?!” In citeva clipe aveam deja desenat traseul de general, cu trecere prin Colegiul National de Aparare si doctorat servit! In numai 6 luni!
Oamenii erau foarte seriosi iar eu am luat-o ca pe o gluma: “Bai, relaxati-va, am glumit. Ma simt bine ca civil, imi servesc oricum patria si cetatenii si cred ca e bine sa mai ramina si ziaristi civili, ca prea i-ati luat pe toti!”
Nu le-a placut gluma iar eu am ramas cu un gust amar. Ii mirosisem ca de fapt se pisa pe presa mea si doreau sa ma agate. Atunci mi s-a aprins primul beculet.

Incepusem sa imi explic de ce brusc, desi eram televiziunea cu cea mai mare crestere de audienta in 2010, publicitatea disparuse, incasarile scadeau si familia Paunescu nu mai platea salariile. Practic, toate facturile pe 2010 au ramas, in cele din urma, neplatite. Din piata am auzit tot felul de zvonuri, care s-au adeverit ulterior, ca urma sa fie adus la B1 Sorin Oancea, cel care infiintase Antena 3, practic asociatul lui Dan Voiculescu. Odata cu el veneau si banii, multi de tot! Intimplator sau nu, Sorin Oancea era bun prieten cu George Maior de pe vremea “Imparatului” Adrian Nastase si, culmea!, sau nu, cu Elena Udrea. Chiar si finantatorii, printre care si Niro, erau toti buni prieteni cu Udrea si Maior.









Pentru mine era clar, intr-un fel sau altul Maior ma dorea in colectia lui de ziaristi, si apoi am realizat ca si Udrea avea o astfel de dorinta. Sa fii la comanda lor! Deci intii ne blochezi finantarile si salariile si apoi vii ca salvator al celui mai simpatizat post tv, aproape 6 milioane de romani ne placeau!

In mare secret, am avut negocieri in afara tarii, la Budapesta, cu “patronul fara chip” al RCS-Digi, Zoltan Teszari. Legal, eu mai aveam contract cu B 1 doar pina la 1 decembrie 2010 si apoi eram liber. Am respectat contractul pina in ultima clipa, chiar daca in 2010 nu am incasat niciun ban.

Cu Teszari colaborasem cu aproape 18 ani in urma cind RCS era in faza incipienta, ma ofertase de mai multe ori sa ma intorc in grup, era un sincer fan al emisiunii NASUL din ultimii 10 ani. In plus, m-am gindit ca e atit de tare (incaseaza zeci de milioane de euro pe luna) incit nu il va putea intimida nimeni.
Am gindit impreuna un proiect extraordinar. Il rugasem un singur lucru, discretie maxima pina la conferinta de lansare, de pe 31 noiembrie 2010.

Chiar ma gindeam sa-mi dau doctoratul in televiziune! Avind in vedere ca el avea cablu si abonati in 6 tari ne-am gindit sa infiintam cite un 10 (zece) TV in fiecare tara, in maxim 2 ani, si sa construim practic cea mai mare televiziune regionala din Europa, cu sediul la Bucuresti! Simbolic, contractul incepea chiar pe 1 Decembrie 2010 iar lansarea 10 TV s-a facut pe 10 decembrie 2010!

Investitia totala era de 60 de milioane de euro, 10 milioane/ tara!!!

Numai pentru campania de lansare a 10 TV Romania Teszari a cheltuit peste 500.000 de euro in decembrie 2010. Spectaculoasa lansare!
DAR STUPOARE! Chiar in prima zi de contract DISPARE Mogulul! Se opresc finantarile, se taie cele 400 de filme achizitionate iar mogulul ramine disparut! Apare, telefonic, chiar pe 10 decembrie, ziua primei emisii si sugereaza sa oprim tot proiectul fiindca …i-a gasit nod in papura! Eu nu sint de acord, ii spun ca nu putem sa ne facem de ris in toata tara si ca, daca e nevoie, finantez eu si echipa mea noul post si difuzam ce avem, adica doar citeva emisiuni. Brusc cica nu mai avea bani!

M-am prins imediat, fusese speriat, poate amenintat sau santajat sa rupa orice colaborare cu mine. Cineva era foarte speriat ca NASUL liber merge mai departe!

Deci parteneriatul cu Teszari n-a functionat nicio zi, a fost darimat! Televiziunea am tinut-o in viata vreo 6 luni, din banii propri, ulterior recuperind cu ceva scandal o mare parte din ei.

Atunci am realizat ca ori ma las de presa si emigrez din tara asta controlata de baietii destepti ori imi fac propria televiziune, una in care sa detin controlul actiunilor stiindu-ma nesantajabil.

Asa s-a nascut blogul NASUL.TV in octombrie 2011 si apoi, dupa ce am vazut entuziasmul fanilor strinsi pe blog, am incropit, prin subscriptie publica, Televiziunea Libera in aprilie 2012. Am avut bafta sa iau licenta tv in primele zile de mandat ale Laurei Georgescu, in decembrie 2011, cind “sistemul” era cu gindul la caltabosi. Laura fusese colega cu mine in PRO TV si familiaritatea cu care m-a primit in sedinta CNA i-a facut pe toti membri CNA sa creada ca avem acceptul “sistemului”. Eu asta cred dar e, la fel de posibil ca “baietii” sa fi spus, “da-l ma in aia…ca n-are de unde sa stringa bani sa tina o televiziune, moare in 3 luni!”

Arogantii n-aveau de unde sa stie ca aveam multi fani nebuni sa ne sustina si multi prieteni adevarati. Ma rugam tot timpul sa nu “murim” in primele 3 luni si imi aminteam celebra secventa a dezastrului total si final din Zorba Grecul. Visam sa traim macar 3 luni si apoi sa “murim” frumos! Merita sa incerc sa construiesc o televiziune libera exact in anii in care “lupii tineri” ai Sistemului isi pierdusera rabdarea si puneau laba pe tot: presa, afaceri, in timp ce reuseau sa mai trimita la puscarie cite un “lup batrin”!

Si iata ca am reusit mult mai mult decit sa rezistam aproape 3 ani deja! In primele 8 luni am reusit sa ajungem de pe pozitia 135 in clasament, pe pozitia 20 in lista televiziunilor “must carry”. Am aparat Statul de drept in 2012, la suspendare, si am avut 2 ani extraordinari in 2013 si 2014. Se pare ca asta e destinul echipei mele, sa cistigam, iar cei care ne-au vrut mereu raul sa piarda…de fiecare data!!! Nastase in 2004, Geoana si PSD in 2009, Ponta si Antonescu in 2012, Ponta si Gashca in 2014!

Putini stiu insa ce CARACATITA am avut de infruntat in 2013 si 2014 !

PLANUL MACHIAVELIC AL LUI MAIOR (2010-2014)

Suparat la maxim ca a pierdut functia de premier, Base nominalizindu-l din nou pe Boc in decembrie 2009, Maior organizeaza o echipa inedita: Ponta, Ghita, Udrea! Da, o coopteaza si pe Udrea dupa ce tot EL, Maior, o tocase cu toata presa pe care o controla sau influenta. A simtit ca Udrea era nemultumita fiindca ea spera ca Basescu sa o numeasca pe ea premier.

















Ce promite Maior acestei echipe la inceputul lui 2010?!?
1. Lui Ponta i-a promis sefia PSD si i-a si daruit-o, trupa lui Ghita rupind gitul lui Geoana in ultima clipa si determinindu-l pe Cristian Diaconescu sa se retraga dupa ce fusese santajat.
2. Elenei Udrea i-a promis sefia PDL.
3. Amindurora le-a promis ca in 2014 ii va baga in finala pentru Prezidentiale, romanii avind de ales intre Ponta si Udrea, “copiii” lansati de Famiglia Nastase-Bittner-Petrache-Cocos, unul pe stinga iar celalalt pe dreapta! Curat “democratie” mon cher!
4. Lui Ghita i-a promis sefia PSD incepind cu anul 2014 si probabil niste contracte cu Statul si cu Serviciile. Dar, ca sa nu se plictiseasca pina in 2014, Maior l-a facut pe Ghita Mogul peste Vintu! Apoi l-a nasit cu Romania Tv!

Maior juca din nou la doua capete! Ori reusea sa unifice toate Serviciile sub mina sa si raminea Eminenta Cenusie, ori il facea Presedinte pe Ponta, EL INSUSI devenea premier iar pe Udrea o punea sefa cu gura mare a Opozitiei!

In 2010 s-a nascut goana “lupilor tineri” dupa bani! Era nevoie de multi bani ca sa poti tine toata presa sub papuc si la ordin! Era nevoie de multe racolari! Era nevoie de multe santaje! Era foame de bani baieti!!!







Planul demareaza in tromba! Udrea incepe sa-l sape pe Boc cu tot PDL-ul lui, Ghita ii intinde capcane lui Vintu si mogulul intra in puscarie. Se naste mizeria de RTV. Presa controlata il bubuie zilnic pe Basescu, Presedintele face citeva greseli uriase, popularitatea i se prabuseste. Maior il simte ranit si, cu ajutorul tradatorilor de tip Gabi Oprea (si el Nasul lui Ponta si cumatru cu Maior) trintesc guvernul Boc in primavara lui 2012! Cu largul concurs al presei controlata de Maior, pe fondul coruptiei guvernarii PDL dar si pe lipsa de masuri economice curajoase in contrast cu taierile dure de salarii si impozitarea gresita a pensiilor!

Maior ii cere Presedintelui sa-l numeasca prim ministru! O stiu chiar de la Traian Basescu, dezvalui acum o discutie avuta la Cotroceni. O sa va povestesc mai tirziu motivul pentru care am cerut o audienta la Seful Statului. Basescu i-a spus asa, banuind ca Maior e Cappo di Tutti Capi: “George, nu pot sa te pun Premier direct din postura de Sef al SRI. Intra in politica, joaca si tu 6 luni si apoi mai vedem!”

Maior a innebunit pur si simplu! Cu atit mai mult cind l-a vazut numit pe MRU! A facut pe dracu-n patru si in numai 78 de zile l-a dat jos! Asta da record de sef al SRI ! Basescu refuza din nou sa-l puna premier si il alege pe Ponta!!! Pe Cirlan! Maior se repliaza, se multumeste cu mai putin! Macar stia ca va obtine de la Ponta niste bugete uriase pentru SRI, bani cu care va incerca sa refaca echilibrul din Serviciu, unde Coldea era Master Chef! Maior spera sa isi ademeneasca niste colonei, niste generali.

Si mai era ceva. Odata cu numirea lui Ponta premier, Maior obtinea, prin cumatrul Gabi Oprea fost la Armata si acum la Interne, dar si prin Dobritoiu si apoi Mircea Dusa acces si apoi control pe doua servicii secrete foarte importante: Doi si’un sfert si Serviciul Secret al Armatei. Ii mai lipsea SIE!

Pe de alta parte si Traian Basescu avea niste asteptari. Sa-l rupa pe Ponta de Maior, sa il compromita pe Ponta si sa il lase sa se compromita pina in 2014, sa lase USL sa se uzeze la guvernare! Base dorea sa cistige timp pina cind sa reconstruiasca o forta care sa se opuna monstruoasei coalitii!

Crin Antonescu (sustinut de Varanul Voiculescu) a simtit si el momentul si el este autorul Suspendarii din vara lui 2012, asta dupa ce ajunge Sef al Senatului. Culmea, desi e greu de crezut, cei care tradeaza “cauza” sint exact Maior (prin Ioan Rus – tot din grupul de la Cluj) si Ponta. E logic. Traian Basescu odata demis, Crin Antonescu devenea Presedinte Interimar 3 luni si, mai carismatic decit Ponta, il batea de se usca la prezidentiale! Si Maior rata din nou fonctia de premier, stiut fiind faptul ca nea Crin nu-l inghitea deloc!











Nu stiu cine i-a intins o capcana lui Traian Basescu, aceea de a indemna alegatorii sa iasa la Referendum! Pe tactica aceea, cu o popularitate de sub 15%, referendumul era validat iar Crin devenea Seful Statului pina in 2017! Eu banuiesc ca Elena Udrea l-a sfatuit prost! Parca imi amintesc chiar si-o declaratie a ei! Cert e ca, la presiunea PDL, a unor ziaristi si a societatii mai civile, Base adopta tactica boicotului. Stiti rezultatul.

Urmeaza apoi esecul Elenei Udrea de a prelua PDL, urmeaza celebrul “Adio PDL” basescian, esecul PMP, etc. Din echipa din 2010 toti prosperau, Maior, Ghita, Ponta, numai Elena Udrea avea esec dupa esec (desigur, in plan politic, in plan financiar sotul Cocos se umplea de zeci de milioane de euro).











Dar Udrea era sigura, in continuare, ca planul lui Maior functiona in continuare si ca ea, cu ajutorul Presedintelui Basescu si al lui Ponta (ambii ii faceau reclama zilnic, unul pozitiva, celalalt reclama negativa – ambele utile unui politician), sustinuta din umbra de Maior (care ii servea numai d-alea calde), va ajunge in turul doi al prezidentialelor! In secret si numai in mintea ei, credea ca in turul doi va deveni un Basescu la patrat si i-o va trage lui Ponta pe ultima suta!

In toti acesti ani, atit Ponta (pe care il vizita acasa), Ghita (cu care se vedea la cafenele si o trata binisor pe RTV, pina la un punct) cit si Maior (cu care se vedea de cite ori avea chef, ba ii mai aranja si intilniri) – aveau grija toti 3 sa ii picure in urechi niste otrava de tipul “Vezi, ca asta, Coldea, nu te place, ba te si sapa, fiindca tu esti sursa alternativa de informatii a Presedintelui!” Udrea nu si-a dat seama ca golanii au facut-o! Sau s-a prins mult prea tirziu! Acum citeva zile cind s-a apucat sa-l injure taman pe omul multi promovat si decorat de Traian Basescu, inclusiv in martie 2014!

In plus, Udrea a mai aflat ca toata protectia de care credea ca se bucura ea, Cocos si toate afacerile ei, a fost o mare vrajeala! Inca nu stiu cind a lasat-o din brate Traian Basescu! Eu banuiesc ca inca din 2012, daca nu cumva si mai devreme! In rest, fiindca e un sacal batrin, Base a jucat si el un rol de “sustinator” al blondei! In cite s-a bagat cu Udrea nici el nu avea prea multa marja de joc! Incurcate au fost caile pe care a mers Base! E insa foarte posibil ca Presedintele sa fi renuntat la prietenia cu Udrea in ultimele saptamini, repet, nu stiu!

Ce stim cu siguranta este ca Maior, speriat ca Ponta pierde teren, incearca un ultim santaj la Basescu (pe linga multe altele, despre care o sa mai vorbim), difuzarea acelor imagini de la Paris, cu Udrea si Bica. Santajul esueaza iar Basescu, in ultima clipa a turului doi, in ultima zi de campanie, isi indeamna ultimii sai fani sa-l voteze pe Iohannis! Estimez cam 5-7 procente! Fani care altfel stateau in casa! E posibil ca Iohannis sa fi cistigat si fara acest sprijin fiindca o sa vorbim de TSUNAMI-ul DIASPOREI!

Ei bine, doamnelor si domnilor, cel care a blocat votul in Diaspora este chiar George Maior! Omul ramasese marcat din noaptea aceea cu “Mihaela, Dragostea Mea”, cind 70.000 de voturi din strainatate au decis alegerile!

Cind am facut pariul in direct, in emisiunea NASUL, pe 6 octombrie 2014, ca Victor Ponta nu va fi Presedinte, mi-am amintit acel RICTUS al lui Maior cind l-am vizitat in 2010! Pe 6 octombrie am lansat campania “Revolutia pasnica, fara singe, dupa 25 de ani!” Am indemnat romanii de pretutindeni, timp de o luna de zile, sa iasa la vot si sa sune acasa, la rude si la prieteni! Sa nu se ia dupa televiziunile aservite care le vor spune ca sint cozi, ca nu merita efortul, ca e frig si ploua! DA! I-am rugat sa mearga la vot, sa stea la cozi si le-am promis ca aceste imagini vor fi difuzate pe NASUL TV! Asa cum am difuzat demonstratiile anti RMGC, Pungestiul sau Birladul! I-am rugat pe romani sa iasa la vot, sa vedem cum sta acest popor in fata vremurilor! Stiam din 2009 ce efecte uluitoare are o asemenea campanie de presa! Stiam bine de tot si stia si Maior! Fenomenul a explodat pur si simplu fiindca tot FB-ul a simtit la fel ca noi!

Schema lui Maior – Inchiderea NASUL TV

Putini stiu ca in vara lui 2014, inainte de inceperea campaniei electorale, gashca lui Maior aproape ca a reusit sa inchida NASUL TV. A ratat milimetric!
Maior a facut o nefacuta si, cind voi avea toate probele, voi depune o plingere penala! Acela a fost momentul in care m-am hotarit sa rup tacerea, dupa atitia ani de permanenta haituiala! Ii promisesem, in 2012, cind i-am facut o noua vizita la birou, ca voi muri de git cu toti cei care se vor lua de NASUL TV! In schimb el mi-a raspuns senin ca nu o sa reusesc cu Televiziunea Libera decit daca ma asociez 50/50 % cu Niro, asociatul pe care mi l-a recomandat cu “caldura” securistica! Eu m-am facut ca nu pricep dar el chiar n-a inteles nimic din mesajul meu!

Dar iata schema diabolica a lui Maior, schema care urma sa ingenuncheze Romania daca Ponta iesea Presedinte!

MAIOR – sef peste SRI, Doi si’un sfert, Serviciul Secret al Armatei
Cumatrul OPREA – Ministerul de Interne (Politie Economica, etc)
Finul Ponta – Premier (Bugete babane), OUG-uri cu schepsis, Corpul de Control, etc
Comisie Parlamentara SRI – bine controlata!
SEFUL ANAF – Gelu Diaconu (membru UNPR, nevasta cu off-shore)
ADJUNCTUL ANAF – Bratul armat al Anaf, Tunaru, omul lui Dragnea dar si omul prin care Dragnea este santajat (Tunaru cara plicurile cu bani din Teleorman la Bucuresti, potrivit propriei declaratii – data Politiei si aflata in arhiva lui Gabriel Oprea).
BICA – DIICOT (Spalarea banilor, Crima organizata, Anti Drog, etc)

Va dau un mic exemplu de cum functiona:
1. Maior ii spunea lui Ghita de vreo firma care il supara, poate chiar o televiziune!
2. Ghita statea toata ziua bot in bot cu Gelu Diaconu, seful ANAF
3. Diaconu ii dadea ordin lui Tunaru sau facea plingeri la Bica sau la seful politic Oprea si toate Organele tabarau pe firma care l-a suparat pe Georgica!

Prin aceasta CARACATITA nea Georgica Maior visa sa controleze toate firmele din Romania si toate secretele si “scheletele” din dulapurile romanilor, politicieni sau nu!!!

Maior a picat si curind toata reteaua va fi destructurata. Dar ce nu inteleg este jocul Elenei Udrea. Fiindca ori e naiva si nu pricepe (poate se prinde dupa ce citeste acest “film” al ultimilor 10 ani de Basescu, desigur, in viziunea mea), ORI face un JOC PERICULOS! Cu trimitere atit la Traian Basescu cit si la actualul sef interimar SRI, generalul Florian Coldea!

Dupa ce in vara lui 2009, Floriana Jucan, prietena apropiata a lui Maior, sugera public, in Q magazine, ca Florian Coldea are o “relatie speciala”cu Procurorul general de atunci, Laura Codruta Kovesi, iata ca si Udrea revine in 2015 cu aceeasi asertiune!

Sincer, mie imi pare ca Maior vorbeste prin gura Elenei Udrea! Imi pare ca Maior vrea sa loveasca atit in SRI cit si in lupta anti-coruptie, cit si in Traian Basescu, si o foloseste/ santajeaza pe Udrea. E drept, si doamna Udrea baga din greu tot felul de abureli peste mesajul lui Maior, dovada ca e derutata rau!
Dar imi pare ca scenetele Elenei Udrea fac parte dintr-un plan! Asa cum cred ca si Maior si-a regizat “demiterea”! Eu nu cred ca Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia! Ceva e putred, sper sa aflam curind mai multe!

V-am ramas dator cu un episod. In 2012, dupa instalarea lui MRU, cer o audienta la Traian Basescu. O faceam in virtutea faptului ca in 2008 am trimis un material catre CSAT in care vorbeam despre disparitia presei independente si a ziaristilor de calitate, ca despre o vulnerabilitate a Statului Roman. Eu cred si astazi ca fara presa libera nu exista Justitie, fara justitie nu exista afaceri corecte, politicieni corecti, etc. Documentul a fost adoptat in CSAT.
Stiind cit de independenta este Televiziunea Libera, NASUL TV, ca doar eu eram “girantul”, m-am dus la Presedinte sa-l intreb cum se face ca mizeria aia de RTV a lui Ghita este pe toate cablurile si farfuriile zburatoare, inca din prima secunda de emisie iar mie imi cereau cablistii milioane de euro ca sa ne retransmita: ma refeream la RCS-DIGI si UPC!
Presedintele a evitat subiectul dar m-a sfatuit sa merg urgent la George Maior fiindca el poate rezolva cu RCS-DIGI !!! Practic, atunci am inteles clar cine m-a lucrat in acei ani!
A doua zi m-am prezentat la Maior, fara mari sperante, dar am zis ca macar sa ii dau mesajul, JOS LABA ! Am fost elegant, cum am scris mai sus, i-am zis doar ca mor de git cu aia care se iau de singura televiziune libera!
Va dau si un amanunt simpatic. Nici nu ajunsesem de 3 minute in biroul lui Maior ca ghici cine suna pe telefonul scurt?! Traian Basescu! Maior se ridica in picioare, pozitia de drepti, ii confirma Sefului Statului ca sint acolo sa discutam “problema” si incheie gomos: “Promit sa rezolv, Domnule Presedinte!”

Cita ipocrizie! Nu a rezolvat nimic, desigur, pai el era tartorul lui Teszari! In schimb l-a pus la Digi 24 pe bunul sau prieten Vasile Dancu, director editorial! Ca sa fie un post echilibrat si eventual dezechilibrat, cind trebuie! Nici nu va inchipuiti ce experti in manipulare au ajuns baietii lui Maior!

Am scris acest reportaj, trait de mine, fara inflorituri, asa cum mi-am adus mai bine aminte, din Romania ultimilor 10 ani! In afara de “mascati” am avut parte de toate “instrumentele” STATULUI MAFIOT! Cu toate amenintarile din dotare! Si am avut de a face cu toate JEGURILE acestei societati de pe Dimbovita!

Elena Udrea m-a determinat sa scriu, iata, m-a inspirat! Dar si momentul jalnic al presei de astazi!

Patronul Antenelor – arestat
Patronii Realitatea Tv – arestati (Vintu si Pacurariu)
Patronul Mediafax, Ziarul Financiar, Gandul, ex PRO TV – arestat
Patronul Romania Libera – arestat
Patronul Romania Tv – puscariabil pe termen foarte scurt
TVR – practic in faliment mascat
Finantatorul B1 TV, Evenimentul Zilei (Niro) – arestat

Televiziunile mentionate mai sus – datorii de peste 180 milioane de euro
Ziarul Adevarul – datorii de 100 de milioane de euro

Daca am uitat pe cineva imi cer scuze!

In plus, avem citeva site-uri care mimeaza bine independenta editoriala dar au “lantul scurt”, se simte! In curind vor bubui si ele!

Credeti ca gaseam un timing mai bun sa scriu acest reportaj?! Nu cred ! Sint optimist, nu cred ca se poate mai rau de atit!

Ca sa inchei, va marturisesc ca nu am, inca, ce sa scriu despre generalul Coldea. I-am cerut demisia fiindca e timpul. Cred ca a stat prea mult sef la SRI, s-a erodat prea mult in lupte intestine, absurde uneori pentru Romania si cetatenii ei. Daca as fi Iohannis l-as lua consilier, as incuraja un ofiter de cariera sa preia functia lui Coldea si as numi un civil autentic, democrat pina in pinze ca Director al SRI. Iar Coldea sa-i supravegheze temeinic, SRI sa nu o mai ia pe aratura si sa previna JAFUL NATIONAL! SRI, dar si celelalte Servicii au RESTANTE MARI in ultimii 25 de ani!

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru
http://www.nasul.tv...





Radu Moraru

De la Wikipedia, enciclopedia liberă





Radu Moraru (n. 24 septembrie 1970) este un realizator de televiziune consacrat, fiind binecunoscut ca realizator al emisiunii TVNașul”, difuzată de televiziunea B1 TV. În anii 2008 și 2009 primește „Premiul TV Mania - Cel mai bun realizator de talk-show". Este căsătorit și are o fetiță.

Radu Moraru preia la data de 29 iulie 2009 pachetul majoritar de acțiuni (60%) al postului de televiziune Vox News.


^ Radu Moraru: Sunt un om liber, 24 septembrie 2010, Iulia Bunea, Adevărul
^ Radu Moraru, acționar majoritar la Vox News, 29 iulie 2010, RL Online, România liberă, accesat la 15 ianuarie 2014
Legături externe[modificare | modificare sursă]
"Mie-mi place tara asta, oamenii astia, cu pacatele lor cu tot", Formula AS - anul 2003, numărul 551
"Sunt convins ca mi-am ales cea mai frumoasa meserie din lume", Ines Hristea, Formula AS - anul 2007, numărul 751
Radu Moraru: „Oamenii au nevoie de cineva care să le apere drepturile”, 23 Septembrie 2008, Floriana Scânteie, Evenimentul zilei
INTERVIU REALITATEA.NET - Radu Moraru: Sunt portavocea lui Băsescu, 09 Septembrie 2009, Realitatea TV
Radu Moraru: Sunt un om liber, 24 septembrie 2010, Iulia Bunea, Adevărul
Radu Moraru Jurnalist: „La 19 ani am plecat la Paris cu autostopul“, 15 mai 2011, Adevărul
Radu Moraru - "Imi place la nebunie meseria asta a mea", Ines Hristea, Formula AS - anul 2012, numărul 1001

Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare