Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

25.10.12

dela stanga la dreapta sau invers



Faptul că președinții statelor membre merg să primească Nobel-ul pentru pace, premiul acordat Uniunii Europene, nu este un fapt inocent; are o profundă semnificație politică. Se prefigurează o victorie a viziunii dreptei - o Europă a statelor, nu una a cetățenilor...
3Like ·  · 
  • 21 people like this.
  • Iana Matei Va place sa ne scoateti din numaratoare. Eu sunt cetatean!See Translation
  • Gabi Cretu ?! Nu e vorba de numărătoare. E vorba de două proiecte în discuție la nivel european - o federație de state și o uniune politică/federație a cetățenilor...
  • Pe Romaneste Mda, desi suntem in plan simbolic, implicatiile sunt cat se poate de reale. 

    Cei care nu-s de Dreapta (ce va mai insemna si asta) sunt datori insa cu o viziune alternativa--care lipseste deocamdata.
  • Iana Matei Fara a intra in discutii tehnice, NOI suntem statul. Noi, cetatenii. Prin definitie, rolul clasei politice este 1. sa reprezinte cetatenii si 2. sa serveasca cetatenii. Cele 2 proiecte nu se contrazic: o federatie a statelor va fi o federatie a cetatenilor.See Translation
  • Gabi Cretu !? Eu am învățat altceva la școală despre cetățeni și stat; mai ales când ni se spune că statul social (al cetățenilor) este mort. Atunci ce ... este societatea civilă într-o țară!? sau promovăm un nou totalitarism!? Să ne ferească rațiunea și experiența trecută!
  • Tudor Iliescu Întrebarea mea e: de ce Barosso şi nu eu? Amîndoi avem aceeaşi legitimitate, adică 0.See Translation
  • Pe Romaneste Tudor, asa e, numai ca intre unul ca noi si Barosso stau deja munti de obstacole. De la nivelul nostru, din pacate, deja nu mai putem sa comunicam pasnic cu cei ca Barosso...

    Intre noi si Barosso (s-)au interpus in general niste terchea-berchea--inclusiv sotii si fiice de stabi locali sau foste masini de zgomot--care fie in calitatea de parlamentari europeni, fie in aceea de comisari europeni, n-au facut mare lucru pentru noi--ma rog, cu cateva exceptii, ca aceea a tanarului eurodeputat PSD-ist in vara. 

    In rest, numai de bine, insa n-as pune mare baza in ceea ce a fost adevarat pana mai ieri caci plutocratii de azi vor sa schimbe totul in favoarea lor si detrimentul nostru. Adio stat social, adio democratie--doar daca nu cumva suntem dispusi sa pierdem mai mult pe termen scurt si sa ne aparam drepturile/adevarurile de pana mai ieri.
  • Jon Grieg E vorba de doua stangi. Oricum - prea multa politica si prea multe etichete. Oare cand o sa ne prindem ca nu politica este calea??
  • Jon Grieg Adica, concret: unde ne-a dus pana acum politica asta?
  • Iana Matei Vorbim doua limbi diferite si e normal. Tu esti politician, eu..societate civila. Dar eu, chiar lucrez de dimineata pana seara cu acei oameni uitati de o clasa politica consumata de lupta stupida a ideologiilor si a inereselor personale.See Translation
  • Jon Grieg @IM: Care ideologii, ca eu nu vad decat una: pe aceea a distrugerii. Credeam ca numai PDL-ul era pus pe distrugeri malefice. Acum, in domeniul meu: USL s-a pus cu barosul pe cultura si pe educatie - in "regim de urgenta". Sunt prea multe similaritati ca sa fie doar o coincidenta. Dar ca "viziune" n-au niciun element pozitiv in plus, dupa atatea luni. (Sorry, Gabi, sigur ca personal ai intentii bune, dar din pacate ambele tabere sunt la fel).
  • Iana Matei Asta spuneam si eu. Teoretic se bat in ideologii de dreapta si de stanga, practic insa, pentru interese personale. Rudele de dreapta au fost inlocuite de rudele de stanga...sau inversSee Translation
  • Gabi Cretu Vorbim despre două lumi diferite. Eu vorbeam de două proiecte europene; prin alte țări, încă sunt relevante diferențele stânga - dreapta. Dar, cu tristețe observ, că politica urii gratuite este mai puternică decât cea a dialogului...
  • Iana Matei Te referi desigur la ura politicienilor fata de societatea civila care indrazneste sa observe realitatea ( nu din alte tari) celor multi si ignorati. Sunt intr-adevar doua lumi diferite. Sa-ti povestesc de miile de fetele si baieti care ajung si ei in ”alte tari” in cautarea unui loc de munca mai bine platit si ajung sa fie vanduti cu suflet cu tot de acei interlopi, buni prieteni cu anumiti politicieni? Sunt sigura ca stii.. Aceasta clasa politica ar merita ura noastra, dar eu aleg sa nu-mi stric sufletul pentru ca acesti copii care sunt din ce in ce mai tineri, au nevoie de sufletul meu. Voi puteti sa ne urati in timpce va promovati ideologiile si va faceti adepti.See Translation
  • Gabi Cretu Cred ca nu sunt eu destinatarul comentariului de mai sus. Si, atât timp cât credem ca exista ceva care se cheamă clasa politica, asta vom avea... Eu nu fac parte din aceeași clasa cu Basescu, Becali, DD, etc. Lista poate fi completată cu nume din toate partidele.
  • Pe Romaneste Iana, ma intreb daca cu prieteni ca Tismaneanu si Elena Udrea n-ar trebui sa urasti mai aproape de 'casa'. Hai s-o dam pe fatza, PSD-ul inca n-a iesit din opozitie, iar ultima data cand au fost la putere (cu toate neghiobiile de rigoare) romanilor le era totusi mai bine...
  • Jon Grieg Sigur ca aici nu vorbim despre nazuintele personale ale fiecaruia. Probabil ca toti cei de pe pagina asta au intentii bune. Dar iata ce observ eu, din unghiul meu personal, pe scurt. Guvernarile PDL au distrus sute de mii de firme mici - Boc s-a si exprimat ca a facut astfel o "deratizare". In domeniul meu: mediasem o alianta intre tvr si cei de la turism, incepusera sa mearga lucrurile, pana cand a aparut Udrea si a terminat totul (desi pe la expozitii ministerul ei tot dadea in bucla un film de-al meu, pt ca dupa tot ce-au cheltuit, tot n-aveau altceva). Acum vine USL care si-a facut o prioritate din a distruge intai ICR-ul, apoi canalul Cultural, apoi televiziunea... fara sa puna NIMIC pozitiv in schimb. Probabil ca si in alte domenii e exat la fel. Nu e vorba de o ura gratuita impotriva clasei politice - ci de oameni care sunt DISTRUSI, FARA PROVOCARE, de catre clasa politica! Este ca si cand cineva m-a jefuit - normal ca-l detest! Deci indiferent de etichete, stanga/dreapta, sus/jos - realitatea este ca a tine un business si a da altora de lucru este tot mai greu, deja aproape de imposibil, din cauza legilor si obstacolelor impuse zilnic de catre politicieni in urmarirea propriilor interese. Eu am o firma care inca merge bine, dar am decis s-o inchid dupa ce termin proiectul curent, dezgustat de birocratie si de faptul ca sunt permanent furat. Probabil ca nu vorbesc doar pentru mine cand zic ca oamenii n-au nevoie nici de subventii, nici de alte "ajutoare" de la stat sau de la "fondurile europene" - ci au nevoie doar sa nu li se mai faca greutati - sa fie pur si simplu lasati in pace!
  • Pe Romaneste Jon, eu cred ca persoanele de fatza trebuie incluse, altfel ce cautam pe aici? Tocmai din acest motiv mi-am permis s-o intreb pe dna Matei despre prieteniile sale. Gabrielei Cretu ii pot spune ca nu va fi suficient sa ne spuna ca nu-i in aceeasi clasa politica cu Gigi Becali--daca USL-ul si-ar da seama cat pierde asociindu-se cu astfel de nume... De fapt, prin astfel de asocieri se intretine ideea ca toti sunt(em) o apa si un pamant, iar cei care suntem 'reprezentati' ramanem mai izolati si mai nauci ca niciodata, la un moment in care opusul ar trebui sa se intample.

    La alt nivel, imi pot doar inchipui presiunile pe oricne conduce Romania si pot spune ca sunt sanse ca primavara viitoare sa arate ca un iad pe pamant in comparatie cu ce i s-a intamplat PDL-ului cand a luat-o la vale asta iarna. Cand vad niste oameni pe listele USL-ului e ca si cum unii ar vrea sa dea timpul inapoi, e ca si cum ar vrea sa ia tzara ostatica.

    In naivitatea mea, mai sper ca oameni precum Cretu & Birchall sa constituie un pol destul de puternic, intr-un USL victorios, ce sa imprime o directie novatoare si constructiva in Romania. Altfel, ne putem astepta la ce-i mai rau.
  • Jon Grieg @Pe Romaneste: ai mare dreptate. Ar fi bine daca din noianul de discutii politice ar aparea uneori si viziuni practice, concrete, in locul batutului pe proprii umeri. Sau macar o preocupare pentru economia reala. Cer scuze pt comment, nu-i nicio legatura aparenta intre subiecte, dar sunt foarte dezamagit de ce se intampla. Eu unul o sa-mi scot catrafusele din Romania si o sa deschid business-ul in alta parte. Nici nu ma mai intereseaza ce vor face oamenii de aici, fara job-uri si fara nicio sansa de a intra in randul lumii - pentru ca in loc sa fie indrumati, li se pun numai obstacole de catre fiecare ministru sau boss schimbat de la o saptamana la alta. Nimeni nu pare sa se prinda ca, mergand pe caile batute pana acum, rezultatele vor merge spre aceeasi directie - adica din ce in ce mai rau. Candvoi vedea ceva NOU, poate reconsider.
  • Pe Romaneste Pai Boc, aceast politruc peren-bugetar, de unde sa stie despre cum se creaza valoarea in capitalism? 

    O tot dau cu DREAPTA si bazaconii de tipul 'stat minimal'... De fapt trebuie ca-i foarte talentat din moment ce o universitate americana i-a acordat si un titlu onorific de doctor. Macar daca ar fi fost doctor in deratizari, pe modelul fascistoid pe care-l emuleaza cei din gashca lui.
  • Jon Grieg @ Pe Romaneste: Exact! Iar spre deosebire de toti ceilalti, Boc mai e si profesor de drept CONSTITUTIONAL - deci pe asta "necunoasterea" legii chiar nu-l scuza. Cat despre State: si acolo sunt tot felul de oameni si universitati, chiar si coruptie mai exista, diferenta e ca acolo ne-coruptii sunt TOTUSI majoritari. E mai greu acolo sa fii, de exemplu, politist corupt - pentru ca sar pe tine colegii si-ti complica existenta. Pe cand in Ro: modelul fascistoid e peste tot, inclusiv in USL, exemplul cel mai bun este "pumnul in gura" care se pune acum la TVR si in cultura in general. Pur si simplu vor sa DEMONSTREZE ca nu le pasa de nimic si de nimeni. Vorba aia, nu-l inghiteam pe Patapievici, dar ala macar mai avea o legatura cu cultura, pe cand Marga... MARGA?!? Sau acel Saftoiu, a carui mutra e un carbon copy a lui Blejnar, iar ca filosofie se bazeaza - la fel - doar pe restrictionari, afaceri tenebroase si nimic pozitiv?!? Doar un Goebbels ne mai lipseste - sunt convins ca vine si-ala.
  • Iana Matei Eu traiesc in Australia, unde fiecare problema din comunitate o semnalezi MP-ului = senatorului din colegiul tau si el o rezolva sau nu iar tu stii daca-l votezi sau nu la urmatorul scrutin. Nu te intereseaza ca e de stanga sau de dreapta ( acestea fiind ideologii care diferentiaza partidele politice), te intereseaza implicarea lui/ei in bunul mers al comunitatii. In Romania, alegatorii sunt politicieni, se declara de stanga sau de dreapta si promoveaza politicienii respectivi acoprindu-le magariile si scotand la iveala magariile adversarilor politici. In Romania nu se voteaza omul,se voteaza o ideologie, o eticheta, o traditie, vorbe.. Valeriu Zgonea este parlamentarul care ar trebui sa se ocupe de situatia copiilor cu care lucrez. Are in portofoliu acest domeniu. De 3 ani discutam despre masuri si am avut multe promisiuni. Vorbe.. El ar trebui sa fie de stanga. Paradoxal, Elena Udrea a venit si a discutat cu acesti copii si in 6 luni m-a ajutat in mod concret sa modific 2 legi care se contraziceau. Da, sunt prietena cu ea pentru ca-i pasa. Ghinion ca e dreapta.See Translation
  • Jon Grieg Asa-i. Chiar daca eu am avut experiente mai nasoale cu Udrea, e de retinut ca faptele sunt cele care conteaza, nu vorbele. In Ro oamenii tot nu pricep ca reprezentantul propriei zone e mult mai important, ca alegere, decat un presedinte. Aici pana si Monitorul oficial este inaccesibil omului de rand - si ala e o afacere "de casa" pentru care trebuie sa platesti ca sa ai acces - deci ce sa mai vorbim de disponibilitatea unor date despre candidatii de la alegeri, cu ce-au FACUT fiecare spre bine? Toti cred ca sedintele interminabile, batutul pe umeri si limbajul institutionalizat sunt cheile eficientei, dar CONCRET romania este o cauza pierduta.
  • Pe Romaneste Pai Australia ar trebui sa rezolve problema lui Assange--pentru aia, la care MP trebuie scris? Sau de Mme Gillard, PM, o pacoste la buget care introduce taxe la greu si a distrus toate rezervele Dreptei, cu ne mai plangem? 

    Ca dna Udrea o fi ajutat punctual nu-i problema, ci ca in tandem cu sotul ei, Cocos, au manglit bani la greu (incluzand aici si fonduri europene). In afara de piscine si partii de schi in locuri aiurea unde s-au inchis scoli si dispensare medicale, sa ne gandim deocamdata doar la monopolul lui Cocos asupra reactivilor din spitale si preturile obscene care lasa copii cu cnacer nediagnosticati...

    Vedeti oameni buni dincolo de un detaliu sau doua...
  • Iana Matei Pe Romaneste, ma bucur ca australienii nu te au consilier. Cand faci comentarii despre o tara, cultura, societate pe care nu o cunosti, bazandu-te pe cateva articole de ziar, sau vorbe, si pretinzi a fi expert ( cam in toate domeniile), da-mi voie sa nu te cred. Eu iti doresc sa traiesti din plin si sa ai o viata frumoasa.See Translation
  • Pe Romaneste Iana Matei, ma bucur si eu ca ai deprins tehnica jiu-jitsu din comunicarea anglo-saxona. Nu pretind nimic, doar ca locuitorii caselor de sticla (de ex., Australia) sa nu dea cu pietre. In fond, ceea ce i se intampla lui Assange e un abuz al drepturilor sale, despre care minunata democratie australiana se face ca ploua.

    Eu spuneam ceva mai ales despre prietena-ti Udrea, asa ca mai sus numita tehnica o folosesti la aer(e).
  • Iana Matei Eu nu-mi aduc aminte sa-ti fi cerut nici o recomandare. Dar desigur..esti un expert, si nu te-ai putut abtine. Cat despre evaluarile tale asupra mea si a prietenilor mei...banuiesc ca vin la pachet.
  • Pe Romaneste Duduie, nu mai sari ca un balon de colo-colo. Lumea s-a lamurit de PDL, iar daca dumneata nu vezi legatura dintre saracirea romanilor sub PDL-isti si prostitutie e pacat de munca pe care o depui.
  • Iana Matei Pentru mine, ca psiholog, discutia pe care o avem devine chiar interesanta: nu stiu cum am ajuns la PDL ( evident ai o problema personala) dar inteleg ca acest partid a fost infiintat acum cateva mii de ani, cand a aparut si prostitutia. Daca te-ai referit la trafic de fiinte umane ( aici da-mi voie sa fiu eu expertul) afla ca a fost identificat si definit ca atare in 2001- Protocolul de la Palermo. Si daca (evident) ma cunosti atat de bine incat ai concluzionat ca-i pacat de munca mea, te rog sa o faci tu mult mai bine. Eu m-as bucura. Succes!
  • Pe Romaneste Ma intreb, Oare cand ti se da un pasaport intr-o tzara anglo-saxona, tre' sa treci un test de pilpulistica?
  • Iana Matei Intreaba-te..
  • Pe Romaneste "The root cause of children being lured by human traffickers isn’t poverty. It’s dysfunctional families living in the midst of poverty."
  • Pe Romaneste Am lasat citatul de mai sus ceva timp sa vad daca elicita vreo reactie. Deocamdata, doar pe aceea a (co-)autoarei citatului. 

    Nu vede careva din multii prieteni ai Gabrielei Cretu problema de logica si atacul impotriva realitatii din citatul de mai 
    sus? Sa fie limba in care a fost scris motivul? Cu Google Translate, obtinem urmatoarea traducere aproximativa:

    "Cauza principală a copiilor atrași de traficanții de persoane ființa nu este sărăcia. E familii disfuncționale care trăiesc în mijlocul sărăciei". 

    Curatzand traducerea automata, obtinem:

    "Cauza principală a copiilor atrași de traficanții de persoane nu este sărăcia. Sunt familiile disfuncționale care trăiesc în sărăcie".

    Recunoasteti acum ideologia Dreptei? De vina nu-i saracia, ci oamenii prin comportamentul lor. Adica oamenii astia din saracie ar trebui sa nu-si permita luxul bogatanilor de a trai in familii disfunctionale. Ce nu ni se explica, de exemplu, este de ce copiii familiilor disfunctionale bogate nu ajung prada traficantilor de persoane.

    De asemenea, autoarea nu vede nicio problema in a striga pe Dreapta si a-l tzine pe nustiuce ministru responsabil. Pai nu vruseti voi stat minimal, lupilor in haina de miei?!
  • Gabi Cretu vad eu, dar nu am, din păcate, timp să intru în dispute care nu duc nicăieri...
  • Claude Karnoouh Este noul facism, fără uniforme, fără concentrare la stil Nuremberg (avem TV)... Dar în momentul de criza tot așa feroce.
    Tuesday at 3:11am via mobile · Like · 1
  • Pe Romaneste Gabi, ca n-ai timp te cred, ca disputele astea nu duc undeva nu mai cred. Ma rog, daca-i lasam pe Dreptaci sa treaca cum vor, in afara logicii sau simplei observatii, ne mai miram ca traim intr-o natiune confuza?

    Da Claude, suprimarea statului social
     si a democratiei, in folosul plutocratilor, este ceea ce Mussolini a facut mai recent in istorie si numim fascism. Sa amintim/spunem si ca acesta era bine primit la inceput mai de toate partile, iar asta se intampla pe fondul unei insatisfactii generale cu mersul economiei si democratia...

    Ceea ce oamenii ar trebui sa fi aflat deja este ca suprimarea democratiei poate conduce intr-adevar la o crestere economica pe termen scurt, dar asta vine la un pret teribil pentru cei mai multi.


Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare