Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

20.6.12

Fa-o bine pentru romani, Victor, sau vezi-ti de masinute!

Victor Ponta satisface numai pe jumate modelul tanarului agreat in colonii, vrea sa placa cu orice pret, doar ca nu intelege ca fata nu poate fi jumate gravida.

Am semnalat aici schimbarile sale de opinie si parcurs, chestiune pe care muma-sa o atribuie labilitatii lui Victor.  Pe de-o parte auzim ca va inversa directia privatizarilor lui Basescu-Ungureanu, pe de alta un ministru al cabinetului sau ne spune ca totul merge ca inainte.  In recenta vizita in Polonia, isi asuma responsabilitatea Romaniei pentru deportarile evreilor catre lagarele din nord-vest, desi istoria indica altceva.  Se descotoroseste de Sova si Mang la cele mai mici adieri ca si cand el insusi usturoi n-ar fi mancat.

Din punct de vedere stiintific, ceea ce a facut Victor Ponta se cheama plagiat, nu incape discutie, si afirm asta fara sa trebuiasca sa astept raspunsul vreunei comisii.  Insa pe romanii multi nu cred ca-i intereseaza acest aspect.  Din punctul de vedere romanesc si politic, toata discutia asta e tichie de margaritar, caci noua ne trebuie locuri de munca si sa nu mai suferim efectele Crizei amplificate de netrebnicia celor ce ne conduc.   Cu strainii este altfel, dl. Ponta risca sa vorbeasca de unul singur, cum presedintele Basescu o face de fiecare data cand iese in lume.

Asa ca dl. Ponta mai are o carte de jucat:  Fa-o bine pentru romani, Victor, sau vezi-ti de masinute!  

Obstacolele in calea mai-binelui pentru romani sunt mari, si gandesc aici mai cu seama la mafia transpartinica ce nu-i pasa ca lumea nu l-a votat neaparat pe Ponta cat impotriva lui Basescu si a PDL-ului la ultimele alegeri.  De fapt, nici lui Ponta nu pare a-i fi clar ca nu Basescu ca persoana e problema celor mai multi cat genul de politici a caror fatzada e Basescu.

Lui Ponta se pare ca nu-i lipseste doar maturitatea, ci si caracterul.  Dar nu totul e pierdut pentru USL.  Crin Antonescu pare a fi trecut cu brio de faza cu i-maturitatea, iar mersul acestuia din urma indica un campion de maraton.  Daca mai adaug si declaratia mai mult decat pertinenta a fotului prim-ministru Tariceanu, cum ca daca vreum sa traim ca in vestul Europei trebuie sa avem taxe la acel nivel, Liberalii pot constitui o alternativa.  As vrea totusi sa cred ca resursele autentice din PSD se pot mobiliza la un moment ca acesta, iar shmenarii de partid sa inteleaga ca daca nu lasa oameni buni in fatza totul va fi pierdut in secventa scurta.


Clarificari:

I-as intreba pe toti romanii oripilati de scamatoria academica din Romania: Unde ati fost fratilor de 22 de ani?  Ne-am luat (cea mai) buna parte din educatie din Romania, iar acum spalam rufele in limba engleza pe forumuri aiurea?  Chiar n-a fost cale sa expunem pana acum frauda academica din Romania?  Daca-mi amintesc bine, o faceam chiar aici cand am vazut titlurile academice si calificarile celor din guvernul lui Boc.  Sau asta-i momentul sa ne varsam oful pe cei care-s 'scoliti' ca noi, numai ca-s si cu botu la alvitza?!  Schadenfreude, dragii mei. 


Astazi, instanta suprema din Romania se pronunta in cazul lui Adrian Nastase.  Va fi o zi trista, pentru cei mai multi care stiu mai bine.

USL-ul nu poate mima oroarea ca Basescu arunca si cu pianul din bucatarie dupa ei.  Ar fi trebuit sa urmeze mai indeaproape atitudinea lui Antonescu, nu pe aceea a lui Voiculescu.  Vezi-ti de treaba reala, lasa spectacolul cu Ba'secu daca nu esti pregatit sa joci la acel nivel!




Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

9 comentarii:

Karl-Peter Schwartz de la FAZ spunea...

Jurnalistul german Karl-Peter Schwarz, de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a dat un interviu pentru Hotnews în care afirmă că scandalul de plagiat în care este implicat Ponta este mai grav decât cele ale lui Guttenberg și Schmitt.
Jurnalistul german Karl-Peter Schwarz

„Cred că este chiar mai grav. Pentru că ei nu au copiat pagini întregi ale tezei, așa cum a făcut el.”, a spus Schwarz, care a apreciat că Ponta ar trebui să demisioneze din funcția de premier.

„Dacă vrei să te raportezi la standardele europene, atunci trebuie să faci același lucru ca domnul Guttemberg în Germania și ca domnul Pall Schmitt în Budapesta. Nu cred că este printre chestiunile minore, este trișare. Este obținerea unui doctorat, fără să muncești pentru asta. Și este o ofensă pentru toți ceilalți care chiar studiază și muncesc. Nu cred că acest lucru trebuie acceptat.”, a declarat Schwartz pentru Hotnews.

România, caz fără speranță?

Jurnalistul de la FAZ a confirmat pentru Hotnews că, într-o postare de pe facebook pentru prietenii săi, a scris despre tăcerea „ciudată” din Europa în afacerea Ponta: „Can you imagine the international bruhaha if Orbán would only be suspected of a similar offence? It seems that a Romanian PM has to be caught stealing silver spoons at an EU summit before everybody understands who he is. My tentative explanation: socialist affiliations, left leaning media and anti-Romanian prejudices come together. They regard Romania as a hopeless case, far beyond European standards – I do not.” („Vă puteți imagina scandalul internațional dacă Orban ar fi fost doar suspectat de o ofensă similară? Se pare că premierul român ar trebui să fie prins furând lingurițele de argint înainte de un summit UE pentru ca toată lumea să înțeleagă cine este. Tentativa mea de explicație: afilieri socialiste, dominația mediei de stânga și prejudiciile antiromânești la un loc. Ei consideră România un caz fără speranță, mult dincolo de standardele europene – eu nu.)

Karl-Peter Schwartz a scris despre scandalul de plagiat în care este implicat Ponta concomitent cu revista Nature. Schwartz spune că a avut propriile surse, nu pe cele preluate după Nature.

peromaneste spunea...

Cronica Romana, acest loc unde se mai si gandeste si investigheaza, propune urmatorul cadru pentru a dezlega ceva din intrebarile lasate in aer: http://cronicaromana.com/?p=179982

Lumea contractelor „băieţilor deştepţi” este foarte opacă, extrem de criptică şi foarte dificil de penetrat pentru persoane neiniţiate. Acţiunea salutară a premierului Ponta care a pus în discuţie problema contractelor semnate sau prelungite în mandatul lui Adriean Videanu ne oferă un prilej perfect pentru a informa cititorii noştri despre una dintre tranzacţiile perfectate de structurile informative din România în cooperare cu colegii din alte ţări balcanice. Conform cutumei jurnalistice, precizăm că informaţia a fost obţinută dintr-o sursă anonimă.

peromaneste spunea...

„Domnia” lui Adriean Videanu la Ministerul Economiei a fost o perioadă în care s-au produs anumite schimbări în comportamentul grupului de „băieţi deştepţi” care se ocupau cu „mulsul” sistemului energetic din România. Atenţia presei îndreptată asupra contractelor prin care Hidroelectrica le livra energia ieftină a creat un grad de disconfort în rândul beneficiarilor acestor tranzacţii. Aproape fără excepţie, interesul presei faţă de contractele „băieţilor deştepţi” avea la bază interesul proprietarilor de media de participa la împărţirea „caşcavalului” sau se baza pe dorinţa unor jurnalişti de a fi vizitaţi de frumoasa doamnă din departamentul de PR a principalei companii a „băieţilor deştepţi”. Zisa doamnă avea obişnuinţa să aducă la întâlniri şi nişte plicuri. De la 6 la 16 mii de euro, cam atât costa o perioadă de tăcere în presa centrală.
Un alt generator de disconfort a fost senzaţia de nedreptate acută cu care trăiau „băieţii deştepţi” din structurile informative. Contractele pornite în perioada 2002-2004 aduceau profituri colosale, dar o bună parte din aceste profituri se livra curatorilor „euro-atlantici” sub formă de taxă de protecţie sau ca semn de recunoştinţă pentru facilitarea afacerii. Ideea că afacerile lui Energy Holding sau Alpiq au fost descoperite de Comisia Europeană doar în 2012 este absurdă. De ce s-a decis anume acum să se pună ştreangul european de gâtul „băieţilor deştepţi” este o altă poveste. Revenind la problemele „băieţilor deştepţi” din perioada lui Videanu, se poate spune că principala lor problemă a fost lăcomia şi dorinţa de a obţine mai mult din pârghiile de control pe care le deţineau în cadrul structurilor de conducere ale statului. Unde există cerere, apare şi oferta. Oferta a apărut sub forma companiei sârbeşti Rudnap care funcţionează în acelaşi stil şi în aceleaşi condiţii în care funcţionează companiile „băieţilor deştepţi” din România.
Odată ajunşi în România, sârbii au cooptat serviciile unui „consultant local” cu o vastă experienţă informativă şi au început crearea unui joint-venture cu „băieţii locali”.
Din punctul nostru de vedere, ceea ce s-a petrecut mai departe a fost unul dintre cele mai umilitoare momente din istoria comunităţii informative din România. Generali, colonei, foşti şi actuali colaboratori ai organelor menite să protejeze statul s-au încolonat pentru a participa la un „casting”, o preselecţie a partenerilor pentru noua afacere cu energie ieftină. Până la urmă, a fost aleasă o schemă în care rolul de „semnatar” i-a revenit lui Videanu. Schema, complexă la prima vedere, a fost relativ primitivă. Sub pretextul necesităţii „rezolvărilor problemelor SNLO”, Ministerul Economiei a ordonat companiilor de stat (Hidroelectrica, CE Turceni, ş.a.) să vândă cantităţi de energie la preţuri microscopice companiei Electrica, care a revândut întreaga cantitate companiei Rudnap, obţinând un profit minim, menit să justifice existenţa schemei. Evident, energia trebuia să fie scoasă la export, iar banul urma să fie împărţit „frăţeşte”.
Ambele echipe de „băieţi deştepţi” nu au luat în calcul faptul că asemenea comportament „egoist” se sancţionează în regim turbo. Exporturile Rudnap au fost blocate şi sârbii au fost forţaţi se vândă energia în România, deşi „angajamentele” asumate anterior stipulau că această energie nu poate fi vândută „la intern” pentru a nu reduce preţul din piaţă pe care „băieţii deştepţi” îl menţin la o cotă ridicată artificial pentru maximizarea profiturilor. Până la urmă, problema s-a rezolvat inclusiv prin utilizarea companiilor unor baroni locali care au reuşit să găsească modalităţi pentru a „băga pe gât” această energie unor consumatori din România.
Aspectul cel mai interesant al acestei operaţiuni constă în faptul că, spre deosebire de alte contracte ale „băieţilor deştepţi”, există documente semnate de însăşi ministrul economiei, care pot constitui dovezi clare în cadrul unui dosar. Victor Ponta a ales un moment potrivit pentru a scoate acest atu şi sperăm că nu se va opri aici.

peromaneste spunea...

S-a decis, de ceva timp, acum s-a trecut in fapt: Adrian Nastase e vinovat.

Aici, fiti atenti, e vorba de rezultanta actiunilor licuriste, nu de un act de justitie.

Cu siguranta, vor fi voci sa tipe altfel, insa le-as spune: Dupa verdictul acesta, cunoscand detaliile cazurilor impotriva lui Nastase dupa cum au fost prezentate pe http://www.codulzambaccian.ro/, nu va dati seama ca se arata pisica celui care va vrea sa faca ceva pentru Romania si nu neaparat pentru licurici?!

CR despre Hidroelectrica. Trădare naţională spunea...

Specificul profesiei ne face să nu credem în coincidenţe. Scandalurile mediatice create de cazurile de plagiat şi, mai nou, de condamnarea lui Adrian Năstase nu fac altceva decât să abată atenţia mediei şi atenţia publicului de la operaţiunea de preluare a companiei Hidroelectrica, operaţiune realizată de subalternii „băieţilor deştepţi” din cadrul structurilor statului.
Există o şansă, infim de mică, să ne trezim în situaţia în care întregul plan de intrare în insolvenţă a fost pus în aplicare pentru a scăpa de contractele „băieţilor deştepţi”, dar cu fiecare zi care trece fără acţiuni dure şi concrete ale administratorului judiciar, aceste şanse se apropie de zero. Mult mai probabilă, este o explicaţie mult mai banală: Hidroelectrica este obiectul unei operaţiuni de preluare ostilă.
Pentru rezilierea contractelor „băieţilor deştepţi” nu era nevoie de intrarea în insolvenţă. Contractele sunt vădit oneroase, iar semnarea şi, mai ales, prelungirea acestora încalcă în mod flagrant legislaţia europeană în domeniul concurenţei, legislaţia naţională în domeniul concurenţei şi cel puţin o ordonanţă guvernamentală cu privire la modul de vânzare a energiei electrice produse de companiile de stat. Reiterăm: pentru rezilierea contractelor nu este nevoie de intrare în insolvenţă, este nevoie doar de voinţă politică. În mod ciudat, guvernul a găsit voinţă politică pentru a băga Hidroelectrica în insolvenţă, dar nu a manifestat voinţa politică necesară rezilierii contractelor. Însăşi procesul de intrare în insolvenţă arată extrem de suspect. Adunarea generală a acţionarilor ale unei întreprinderi de importanţă strategică a decis intrarea în insolvenţă (conform Hotnews), ceea ce arată că pentru această decizie au votat reprezentanţii Ministerului Economiei. Cum poate Daniel Chiţoiu să justifice această acţiune a subalternilor? A fost informat de ea? Este de acord cu ea? Un alt aspect important: orice persoană care a lucrat în domeniu ştie că o cerere de insolvenţă depusă astăzi va primi un termen de judecată în 2013, iar Hidroelectrica a fost băgată în insolvenţă în doar cinci(!) zile. De unde atâta grabă şi cine a facilitat acest traseu extrem de rapid? Rezultatul principal al şedinţei de judecată care a avut loc ieri constă în faptul că guvernul României nu mai controlează principala întreprindere din sectorul energetic! „Perla coroanei” economiei româneşti a ajuns sub controlul judiciar operat de Marele Orator al Marii Loje Naţionale. Domnule procuror Ponta, aici aţi dorit să ajungeţi cu reforma sistemului energetic din România sau cineva v-a sfătuit foarte prost? Din punct de vedere economic şi din punctul de vedere al necesităţii rezilierii contractelor oneroase, intrarea companiei Hidroelectrica în insolvenţă nu poate fi justificată.
În ceea ce urmează, vom vedea următoarea evoluţie a evenimentelor:
Contractele „băieţilor deştepţi” nu vor fi reziliate. Administratorul va face tot posibilul pentru ca insolvenţa să se transforme în faliment, iar „băieţii deştepţi” să obţină un profit maxim în procesul falimentării companiei. Apoi, „pentru a satisface creanţele creditorilor”, Hidroelectrica va fi spartă în mai multe componente care vor fi vândute „investitorilor strategici” din zona „operativ-informativă” naţională şi internaţională. Victor Ponta mai are la dispoziţie o perioadă relativ scurtă de timp pentru a salva Hidroelectrica, asta în condiţiile în care îşi doreşte să o facă.
Planul „băieţilor deştepţi” are mari şanse de reuşită, dar în ciuda succesului probabil, are o vulnerabilitate semnificativă. În cazul Cupru Min, miza a fost un zăcământ de cupru, iar cuprul poate fi extras, scos din ţară şi vândut. În cazul Hidroelectrica, cumpărătorii nu vor putea pleca acasă cu hidrocentralele în bagaj. Dacă Ponta nu va dori să recupereze acest activ strategic, atunci o va face un alt prim-ministru. Lumea s-a schimbat radical în ultimii ani şi operaţiunile posibile în 2004 nu vor rămâne nesancţionate în 2012.

peromaneste spunea...

Daniel Chiţoiu e de capul lui sau Ponta ţine şi el de şase ca cei dinaintea lui?
Se mai mira cineva ca la palestinianul-roman Arafat a iesit lumea in strada, pe cand la romanul Nastase nu?!
Ceausescu in 1968 s-a dus la popor si a castigat. Astia acum cu ce sa mearga?!

ahi spunea...

Motto: “Domnului Profesor, cu dragoste”

@ Cristi
Incerc sa spun cu ce cred eu ca a “suparat”… A “sfidat” prin determinarea cu care si-a aparat principiile si tara, prin “nebunia” de a crede ca Romania este o natiune puternica si nu doar un pres in bocancii oricui.

S-a intamplat in primavara anului 2004. Acela este momentul in care am convingerea faptului ca i-a fost semnata sentinta. Amenintat fiind, pe teren strain, a avut curajul nebun de a spune direct, raspicat, fara ezitare: “Nu!!! Acest lucru nu-l voi accepta niciodata, indiferent care ar fi consecintele pe care ar trebui sa le suport. Cata vreme sunt prim ministru, Tara mea nu va putea fi obligata sa accepte asa ceva! Nu ma intereseaza ce au acceptat sau ce vor accepta altii…”

Intr-o atare situatie, oricine altcineva putea sa taca, putea cere un timp de gandire, putea sa accepte negociind ceva pentru sine. Nu, el si-a afirmat, cu toata fiinta, credinta fara retineri, fara frica

Curand dupa aceea, am intrebat cu glas sfarsit: “Va dati seama ca ceea ce ati facut inseamna condamnarea dumneavoastra la moarte (cea politica)?” Asta am spus…. n-as mai fi facut-o…
Raspunsul a venit instantaneu: “Mai copile, nu ma intereseaza, asa ceva nu se poate accepta niciodata!” (suna cunoscut, nu?)

El a ajuns aici, iar cei ce i-au urmat au dat pe nimic si ceea ce Nu li s-a cerut. Si cine-i tampit sa nu ia, inclusiv o tara, atata vreme cat ii este oferita pe tava… Au avut nevoie de opt ani pentru a-l rapune, ani in care, zi de zi, s-a luptat mai mult sau mai putin singur, in ciuda a tot si a toate.

N-a fost singura situatie de acest gen, a fost insa cea care, atunci, avea o miza enorma…

S-a batut mereu pentru mai binele din viata fiecaruia dintre noi, indiferent cat de nemernici ne-am dovedit a fi de-a lungul anilor, punandu-si tara mai presus de propria persoana, mai presus de propria familie.

Nu-l idealizez, nu-l idolatrizez, relatez doar unul dintre marile adevaruri pe care eu le-am trait…

Daca ar fi tacut, daca ar fi negociat, daca s-ar fi indoit, daca s-ar fi transformat in unealta de trei lei a nemerniciei, astazi ar fi fost liber…

Mi-e scarba!!!!! O scarba ce mi-a napadit fiecare por, fiecare moment de viata, fiecare gand, fiecare lacrima…

PS. Atata vreme cat indivizi precum Branza, cu zeci de dosare penale albite in ultimii opt ani, precum Pora, “admisa” la facultatea de metalurgie prin frauda (profesorul Saban oferindu-i in avans subiectele de examen, la rugamintea prietenului sau, Ovidiu Musetescu – Dumnezeu sa-l odihneasca – var primar al acestei panarame analfabete, frustrate si hidoase) si altii ca ei, au ajuns a fi procurorii acuzarii televizate, aerul pe care-l respiram nu va putea fi niciodata altfel decat pestilential, generat de latrina “intelighentiei” nationale…

Anonim spunea...

Fostul șef al ANAF în guvernarea Tăriceanu a ajuns acum, în guvernarea USL, șef al unuia din cele mai importante ministere, cel al Economiei. Până la primele sale apariții publice propaganda actualei puteri a răspândit ideea conform căreia omul e un profesionist, ba chiar un geniu al economiei . Numai că prestația lui Chițoiu la emisiunea Exces de Putere de la Antena 3, a spulberat orice speranță.

Liberalul nu doar că e un dezastru în materie de comunicare politică, dar și profesionalismul său în materie de economie sau de control financiar a devenit argument nesustenabil.

În primul rând, că ”marile” dezvăluiri pe care le-a anunțat s-au redus de fapt doar la una singură (referitoare la uriașul export de energie pe care îl realizează firma lui Gheorghe Ștefan Pinalty), și chiar și aceea a fost aproape imposibil de susținut în fața avalanșei de cuvinte bine meșteșugite ale tupeistului Adriean Videanu, unul din predecesorii lui Chițoiu la Ministerul Economiei.
Ministrul liberal a apărut în emisiunea realizată de Oana Stancu și Adrian Ursu ca un școlar cu temele nepregătite. La întrebările concrete ale celor doi ziariști, Daniel Chițoiu a răspuns cu invariabilele ” nu am deocamdată datele concrete” , ” nu știu când finalizăm auditul cerut de premierul Ponta” , ” nu am venit pregătit cu date despre această problemă” sau ” nu știu”.

Chițoiu a dovedit că habar nu are despre învârtelile pe care băieții deștepți din energie și avocatură le-au făcut cu ministerul pe care el îl conduce, decât au dezvăluit cotidianul.ro și Antena 3 despre aceste afaceri scandaloase, de-a lungul a trei ani de zile. Este cu atât mai condamnabil cu cât acest om care a condus aproape doi ani ANAF-ul ar fi trebuit să fie brici în materie de control iar auditul la acest minister să fi fost gata în două săptămâni.

Nu trebuie să uităm că același ministru al Economiei este cel care, în urmă cu trei săptămâni a scos porumbelul referitor la începerea până la sfârșitul anului a exploatării aurului cu cianuri de la Roșia Montană. Asta în condițiile în care Chițoiu face parte dintr-o alianță care a venit la putere fluturând angajamentul ferm că nu va lăsa aurul din Apuseni pe mâna canadienilor de la RMGC, amicii lui Traian Băsescu. Perla lui Chițoiu a fost taxată de Ponta, după vreo două zile, cu scuza palidă a premierului referitoare la inabilitatea de comunicare a ministrului liberal.

Iar în acest punct se ridică firesc întrebarea: de ce au ales liberalii un astfel de personaj subțire ca pregătire și ca limbaj în fruntea unui minister atât de important?! Care sunt atuurile de care dispune insipidul Chițoiu de a fost instalat șa șefia perlei ministerelor?!

Anonim spunea...

Cititor

Ati uitat ca Aida Valean, europarlamentar si sotie a lui Crin Antonescu, sustine pe la Bruxelles proiectul RMGC din Apuseni ? Ce va mira ? Ca marii eliberatori de sub jugul portocaliu au impostorii lor ? In Romania nu trebuie sa ne mai mire nimic ! Veti vedea ce se va petrece cind va incepe anuntata lupta intre liberali si pesedisti, adica spargerea USL-ului. Dezastrul portocaliu e pe cale sa fie inlocuit cu o noua degringolada, si singura care pierde constant este Romania insasi, ca tara populata de amarasteni ce se calca in picioare pe la sfintirile bisericilor, in speranta ca Dumnezeu isi va intoarce fata si spre ei. NB: asta in timp ce onor Biserica Ortodoxa se ingrasa pe zi ce trece, sub forma de SRL organizat cu mina de fier de tovarasul patriarh. USL-ul are o sansa istorica, sa faca ceva, desi a fost votat din disperare, nu pentru desteptaciunea programelor cu care zice ca vrea sa redreseze tara. Daca nu intelege, praful se alege. O sa ramanem cu golanul de la Cotroceni si amantele sale, plus slugile de "inaltimea" unui Boc, mereu altele, mereu flamande. Daca nu aveti insipiratie, domnu' Ponta & Comp, cantati-va fratilor imnul national, ala cu Desteapta-te romane !

Google
 

Postări populare