Presedintele Basescu este razbunarea smecherilor si/sau prostilor, citeste a democratiei, pe lucrul bine facut si aducatorii lui pe lume. Ca lumea-i aproape in clocot s-a auzit si la Mizil sau Caracal -- nu mai e asta un secret. Au aflat-o si hopamitica de la Bucuresti. In ceasuri ca cel de acum, elitele politice, intelectuale si economice ale Romaniei s-au re-unit pentru a vedea ce si cum e mai bine pentru tzara. Da data asta, in jurul lui Basescu este vidul creat de neincredere, santaj, incompetenta, neputina/rea-vointa. Ce face Basescu? Discutie de cenaclu provincial sau carciuma cu mush(c)ate'n geamlac. De fapt, nu discutie, ci monolog. Hai sa-l receptam impreuna pe bezmeticul asta ce s-ar ridica el daca l-ar mai tzine...
# "Statele Unite ale Europei nu sunt o soluţie nouă. A mai fost discutată, dezbătută. Churchill este unul dintre ultimii proeminenţi care au propus-o. Este un moment de criză şi cu riscul de a se reveni în recesiune. În situaţii de criză trebuiesc măsuri îndrăzneţe. În 2, 3 ani trebuie create Statele Unite ale Europei. Procesul de globalizare ne arată cât de mici suntem în confruntarea cu piaţa. Guvernele au dovedit că pot fi înfrânte de piaţă, de voinţa investitorilor. Sistemul global va înlătura tot ceea ce e lipsit de forţă. Efectele globalizării în partea lor negativă trebuie înfrânte. Statele trebuie să aibă posibilitatea de a da confort celor care deţin banii, capitalul, că le poate da şi banii înapoi. Ne confruntăm cu o criză de încredere a deţinătorilor de capital în guverne."
Da, am spus-o peromaneste. La asta trebuia sa gandeasca dictachiorul cand a suflat in ciorba iraqiana la contre cu Chirac-Schroeder. Prea tarziu si neconvingator, dom' Ba'secu!
# În legăură cu cedarea de suveranitate: "Trebuie să ne obişnuim cu realităţile. Toate statele europene au făcut acest lucru când s-a înfiinţat serviciul extern al UE. Prin Pactul de stabilitate ne obligăm la anumite repere în bugetele naţionale. Vine şi o comisie care sancţionează neîndeplinirea ţintelor. Se pune problema creşterii fondului european de stabilitate financiară. Acum e în provizorat - Grecia tras deja de 2 ori din acest fond, Irlanda şi Portugalia au beneficiat de asemenea. Accesarea banilor se face în condiţii stricte: reducerea deficitului, reducerea coeficientului de îndatorare, reforme. Deja nu mai faci ce vrei dacă vrei să accesezi bani din acest fond."
Pai ce treaba are Romania cu aia, mon cher? Romaniei i s-au bagat alte fonduri pe gat, in pofida oricarei suveranitati/interes national. Mai mult, Greciei si Irlandei li s-au bagat tot pe gat, desi cetatenii de acolo s-au opus. Adica omologii lui Ba'secu, alesi tot democratic, si-au sfidat alegatorii cei multi de acasa pentru a-i satisface pe cei putini si aiurea...
#" Prin EUROPACT suntem obligaţi să ne aşezăm cheltuielile până în 2020 pe nişte fire pe care trebuie să le urmăm. Altfel, ţara este penalizată."
Si ce obtine Romania in schimb? Dumneata Ba'secule te ajungi din zeciuala, dar tzara?
# "Guvernul Zonei euro este clar că un asemenea organism va avea ca obiectiv în primul rând politicile monetare ce vor fi gestionate de BCE, dar si politicile fiscale ale fiecarui stat. Aici era un element total de suveranitate până acum. Avem o contradicţie majoră: o politică monetară unită şi o politică fiscală naţională. Realităţile economice au intrat în coliziune aici. Trebuie o politică fiscală ce acompaniază o politică monetară unică. Vor fi mulţi care vor sări în sus. Eu însumi nu ştiu dacă e soluţia pe care clasa politică românească şi poporul o vor adopta. Că o consider soluţia pentru o Europă competitivă este una, dar dacă o vor vrea românii e alta. "
S-a prins ticalosul, ca prost nu-i! Oricum, nu-i de ce adopta poporul, ci de clasa politica -- daca astia din urma sunt satisfacuti, trece si asta.
# "Obligaţia politicienilor e să garanteze şanse de viitor pentru popoarele pe care pretind că le servesc. Am convingerea că şi Germania, şi Franţa, şi Spania, Italia, Polonia au viziunea Statelor Unite ale Europei. Marea problemă: avem liderii politici care să convingă popoarele că asta e soluţia? Răspunsul meu e îndoielnic. Nu am convingerea că oamenii politici de azi au forţă să-şi convingă popoarele că realizarea Statelor Unite nu le afectează cultura, tradiţiile, personalitatea fiecărui popor, a fiecărei naţiuni. Nu cred că această generaţie de oameni politici poate să convingă popoarele."
Aha, deci in laboratoarele Cotroceniului nu se joaca doar tabinet, se mai deschid si geamurile! Truisme, nea Ba'secule, truisme! Va fi necesara o catastrofa pentru a trece la acel nivel pe care-l pomenesti. Necesara ca apa'n bocanci pe o zi de iarna...
# "Sună rău că TVA-ul nu mai e stabilit de guvernul României, ci la Bruxelles, că va fi o cotă unică de 20%, nu de 16%. Sună extrem de rău acum pentru orice om din România. Şi totuşi, va trebui să înghiţim această pastilă dacă vrem ca Europa să fie viabilă în faţa procesului de globalizare. "
Aici mujicul suprem vorbeste prostii. TVA-ul mic s-a facut tot la cerere, ca altfel cum ar mai fi duduit masina de export germana? E asa o aglomeratie de idei neterminate ca te doare si capul. Pe scurt, Ba'secu e la pascut.
#" Poate opinia mea e greşită, poate e prea mult şi prea devreme lansată, dar am obligaţia să spun concluziile la care Preşedinţia a ajuns. Ce se va întâmpla mai departe nu depinde de România. Noi putem fi parte din decizie, în niciun caz nu putem, influenţa decisiv o astfel de decizie - este responsabilitatea Franţei şi Germaniei în primul rând. "
Traiasca si infloreasca republica... federala germana! Cu secretar generalul huliganilor politici romani, Ba'secu azi, maine al dumneavoastra!
# " Sunt un atlantist, dar în faţa realităţii nu pot să spun că vreau un parteneriat cu SUA ca şi cum nu am trăi în Europa. Europa are o mare problemă acum. "
Nu te teme, Marinare, te va incape si pe tine Atlanticul!
# "Niciodată n-o să ne spună cineva Renunţaţi la relaţia cu SUA."
Ce-i prost? Parca ati spus vreunul sa renuntam la URSS...
# "Acum susţin proiectul Roşia Montana mai mult ca oricând, nu din motive sentimentale, ci din motive pragmatice. Vedeţi ce se întâmplă cu toate monedele - au probleme de stabilitate şi probleme de depreciere."
Hopamitica Ba'secu: Shpaga mare, la $1800/100g, aurul e totul... Artimetica, dom'le, artimetica!
# "Eu vreau să văd începută exploatarea."
Astuia nu i-a spus nimeni ca Maica-sa nu mai e printre noi? Numai aceleia ii putea face asa cereri--daca asa l-o fi crescut.
# Despre consilierii şi alţi apropiaţi de-ai săi care se opun proiectului Roşia Montană: "Sunt oameni cu puncte de vedere diferite - unii de dragul ecologiei, alţii se gândesc că vom pune banii la bugetul de stat să acoperim deficitele de pensii, şomaj ş.a. avem nevoie de acest aur pentru rezerva Băncii Naţionale. România are acum 103 tone de aur în rezervă şi cred că din exploatare în teritoriul naţional ar trebui să ne ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani. Vedeţi ce volatile şi nesigure sunt monedele. Ca şef de stat parcă aş vrea să îmi pun ţara în siguranţă. De aceea exploatarea trebuie să înceapă. Cred că România trebuie să mărească rezerva de aur pentru viitor."
# "Am discutat cu ministrul Mediului. Angajamentul companiei mixte: Cupru Deva are 20% din acţiuni şi Gabriel Resources 80%."
Adica praful de pe toba! Din alea 80% de procente ale canadienilor, cat iti revine musiu?
# "Statul român are o redevenţă de 4%. 20 de tone trebuie să ajungă gratis în rezerve, 20% vin de la Cupru Deva şi prin negociere am putea ajunge la ceva mai mult."
# "Nimic nu-i mai important decât să se creeze locuri de muncă. Trebuie să ieşim din iluzia că vor veni investitori să creeze locuri de muncă."
Pai nu cu ideea asta s-au facut toate privatizarile? Hopa, s-au demascat: am dat totul pe nimic si tot nu s-a rezolvat -- probabil ca trebuia sa le platim sa ia toate alea ale Romaniei.
#" România va mai deschide două exploatări de aur, cu regii româneşti. Avem un zăcământ cu 50 de tone şi în altă parte un zăcământ de 54 de tone. "
Mai e unul la Caracal aici de 47.3 tone si aud de la nefasta din Mizil cum ca si acolo s-a pus de vreo 121.9 tone. Ce-or mai veni si din ajutoare cand sarbatorim 100 de ani de la Ceausescu...
# Să mergem puţin în istoria declaraţiilor legat de Roşia Montană. Am spus-o şi pe când eram în opoziţie. Acum îl susţin mai mult ca oricând. Şi nu din motive sentimentale. Dacă vă uitaţi ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani, preţul a crescut de la 620 de dolari uncia, iar azi este 1890 de dolari uncia. Am văzut după ce am dat acest răspuns la Sulina, pe forumuri a fost o controversă puternică, unii pe abordarea ecologistă nu. Sunt oameni cu puncte de vedere diferită legată de acest proiect. Unii de dragul ecologiei, alţii că vom pune banii la buget pentru şomaj. Noi avem nevoie de acest aur pentru a-l duce în rezerva BNR. Incertitudinea viitorului obligă orice stat să-şi conserve. Avem 103 tone. Din exploatare ar trebui să ne ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani. Cred că exploatarea de la Roşia Montană trebuie să înceapă. În cât timp e o chestiune tehnică, cum să fie renegociat contractul, nu mă pricep. Acolo sunt circa 300 de tone de aur şi 1200 de tone de argint. Trebuie să ieşim din demagogie. Statul român are o redevenţă de 4%. 20% ni se cuvin prin prezenţa regiei Cupru Deva, iar prin renegociere am mai creşte. Creem locuri de muncă. Trebuie să le creem şi noi. România va mai deschide 2 exploatări de aur. Undeva e un zăcământ de 50 de tone de aur şi un altul de circa 54 de tone de aur."
Unde tine Isarescu aurul? Nominal o fi al Romaniei, insa cu ce-i ajuta? Deseara la cina, sa aveti... aur!
# Despre acuzele preşedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit căruia campania electorală a lui Băsescu ar fi fost susţinută şi de Roşia Montană: "Omul acesta este atât de imatur că mi-e şi jenă să mai răspund. O să mai întreb cine e Ponta ăsta? E un om imatur care până să ajungă la maturitatea necesară unui lider de partid îşi va împinge partidul la 20 de ani de opoziţie. Eu vă pot garanta că nu am avut nicio finanţare de la Gabriel Resources. Dar vă pot întreba dacă el nu ştie ceva, în calitate de fost de şef de campanie, nu ştie dacă nu cumva Gabriel Resources a finanţat pe cineva. A fost şef de campanie al lui Mircea Geoană. Mă gândesc că ştie sigur că Gabriel Resources a finanţat pe cineva. Nu pe mine. Şi am fost doar doi candidaţi."
Asta are toata justitia in mana si tot el umbla cu acuze. Cacanar nu marinar!
# "Cred că Cseke Attila a făcut bine că a plecat şi prin poziţiile lui a făcut ca Ministerul Sănătăţii a cheltuit extraordinar de mulţi bani. Este problema premierului. Eu mă uit unde se duc banii. Dacă la CNAS s-a stabilit un echilibru, la bugetul ministru s-au cheltuit mulţi bani. Eu am avut o discuţie cu noul ministru, înainte de depunerea jurământului. Există o discuţie legată de angajamentele cu FMI. I-am spus că nu îi primesc jurământul dacă nu le acceptă. Mi-a promis că le rezolvă. Aştept până la finele lunii august."
S-a dat in vileag idiotul ca Romania nu mai e suverana! De ce l-au omorat pe Ceausescu?
# "Casa trebuie să rămână persoană juridică, autonomă, aşa trebuie să rămână. Vedem apoi ce mai facem. Recentralizarea la minister mi se pare un uriaş pas înapoi. Trebuie debugetarizate spitalele, trebuie să devină societăţi comerciale sau fundaţii. Şi la CNAS trebuie văzute abordările clientelare şi fraudele. Dar asta nu înseamnă că trebuie să facem un pas înapoi."
Scheme de scelerat. Las' ca Atlanticu'i mare!
# " Luaţi slugoii ăştia de pe la televiziuni care sunt obişnuiţi să ia bani de la el şi i-a pus să lanseze zvonul ăsta (că ar putea să-l desemneze pe Dinu Patriciu premier, n.red.). M-am săturat de flaşnetele lui Patriciu, Voiculescu, Ghiţă. Cum vă imaginaţi aşa ceva. Eu nu am avut niciodată nimic cu Dinu Patriciu. "
Daca n-ar fi slugoii, mon cher, s-ar dumiri lumea ca-i mai nasol decat in Iepoca de aur...
# " Nu-mi plac spectacolele de la DNA. Una e ancheta, altul e show-ul. Spectacolele de la DNA nu-mi plac. Atunci să facem din toate parchetele instituţii de spectacol. Am avut o discuţie cu şeful DNA. Eu doar i-am spus punctul meu de vedere. Nu voi interveni niciodată pentru un dosar, dar trebuie să încetăm spectacolul ca martori, ca ne-martori."
Ei nu!
# " Gaddafi nu mai are nicio legitimitate ca şef al statului după ce au murit atâţia oameni. Dacă Gaddafi pleacă, e un sfârşit rezonabil. Dacă va fi un război civil pentru încă un an, nu-i bine. "
Oops, sa-i arate cineva repede oglinda!
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste
# "Statele Unite ale Europei nu sunt o soluţie nouă. A mai fost discutată, dezbătută. Churchill este unul dintre ultimii proeminenţi care au propus-o. Este un moment de criză şi cu riscul de a se reveni în recesiune. În situaţii de criză trebuiesc măsuri îndrăzneţe. În 2, 3 ani trebuie create Statele Unite ale Europei. Procesul de globalizare ne arată cât de mici suntem în confruntarea cu piaţa. Guvernele au dovedit că pot fi înfrânte de piaţă, de voinţa investitorilor. Sistemul global va înlătura tot ceea ce e lipsit de forţă. Efectele globalizării în partea lor negativă trebuie înfrânte. Statele trebuie să aibă posibilitatea de a da confort celor care deţin banii, capitalul, că le poate da şi banii înapoi. Ne confruntăm cu o criză de încredere a deţinătorilor de capital în guverne."
Da, am spus-o peromaneste. La asta trebuia sa gandeasca dictachiorul cand a suflat in ciorba iraqiana la contre cu Chirac-Schroeder. Prea tarziu si neconvingator, dom' Ba'secu!
# În legăură cu cedarea de suveranitate: "Trebuie să ne obişnuim cu realităţile. Toate statele europene au făcut acest lucru când s-a înfiinţat serviciul extern al UE. Prin Pactul de stabilitate ne obligăm la anumite repere în bugetele naţionale. Vine şi o comisie care sancţionează neîndeplinirea ţintelor. Se pune problema creşterii fondului european de stabilitate financiară. Acum e în provizorat - Grecia tras deja de 2 ori din acest fond, Irlanda şi Portugalia au beneficiat de asemenea. Accesarea banilor se face în condiţii stricte: reducerea deficitului, reducerea coeficientului de îndatorare, reforme. Deja nu mai faci ce vrei dacă vrei să accesezi bani din acest fond."
Pai ce treaba are Romania cu aia, mon cher? Romaniei i s-au bagat alte fonduri pe gat, in pofida oricarei suveranitati/interes national. Mai mult, Greciei si Irlandei li s-au bagat tot pe gat, desi cetatenii de acolo s-au opus. Adica omologii lui Ba'secu, alesi tot democratic, si-au sfidat alegatorii cei multi de acasa pentru a-i satisface pe cei putini si aiurea...
#" Prin EUROPACT suntem obligaţi să ne aşezăm cheltuielile până în 2020 pe nişte fire pe care trebuie să le urmăm. Altfel, ţara este penalizată."
Si ce obtine Romania in schimb? Dumneata Ba'secule te ajungi din zeciuala, dar tzara?
# "Guvernul Zonei euro este clar că un asemenea organism va avea ca obiectiv în primul rând politicile monetare ce vor fi gestionate de BCE, dar si politicile fiscale ale fiecarui stat. Aici era un element total de suveranitate până acum. Avem o contradicţie majoră: o politică monetară unită şi o politică fiscală naţională. Realităţile economice au intrat în coliziune aici. Trebuie o politică fiscală ce acompaniază o politică monetară unică. Vor fi mulţi care vor sări în sus. Eu însumi nu ştiu dacă e soluţia pe care clasa politică românească şi poporul o vor adopta. Că o consider soluţia pentru o Europă competitivă este una, dar dacă o vor vrea românii e alta. "
S-a prins ticalosul, ca prost nu-i! Oricum, nu-i de ce adopta poporul, ci de clasa politica -- daca astia din urma sunt satisfacuti, trece si asta.
# "Obligaţia politicienilor e să garanteze şanse de viitor pentru popoarele pe care pretind că le servesc. Am convingerea că şi Germania, şi Franţa, şi Spania, Italia, Polonia au viziunea Statelor Unite ale Europei. Marea problemă: avem liderii politici care să convingă popoarele că asta e soluţia? Răspunsul meu e îndoielnic. Nu am convingerea că oamenii politici de azi au forţă să-şi convingă popoarele că realizarea Statelor Unite nu le afectează cultura, tradiţiile, personalitatea fiecărui popor, a fiecărei naţiuni. Nu cred că această generaţie de oameni politici poate să convingă popoarele."
Aha, deci in laboratoarele Cotroceniului nu se joaca doar tabinet, se mai deschid si geamurile! Truisme, nea Ba'secule, truisme! Va fi necesara o catastrofa pentru a trece la acel nivel pe care-l pomenesti. Necesara ca apa'n bocanci pe o zi de iarna...
# "Sună rău că TVA-ul nu mai e stabilit de guvernul României, ci la Bruxelles, că va fi o cotă unică de 20%, nu de 16%. Sună extrem de rău acum pentru orice om din România. Şi totuşi, va trebui să înghiţim această pastilă dacă vrem ca Europa să fie viabilă în faţa procesului de globalizare. "
Aici mujicul suprem vorbeste prostii. TVA-ul mic s-a facut tot la cerere, ca altfel cum ar mai fi duduit masina de export germana? E asa o aglomeratie de idei neterminate ca te doare si capul. Pe scurt, Ba'secu e la pascut.
#" Poate opinia mea e greşită, poate e prea mult şi prea devreme lansată, dar am obligaţia să spun concluziile la care Preşedinţia a ajuns. Ce se va întâmpla mai departe nu depinde de România. Noi putem fi parte din decizie, în niciun caz nu putem, influenţa decisiv o astfel de decizie - este responsabilitatea Franţei şi Germaniei în primul rând. "
Traiasca si infloreasca republica... federala germana! Cu secretar generalul huliganilor politici romani, Ba'secu azi, maine al dumneavoastra!
# " Sunt un atlantist, dar în faţa realităţii nu pot să spun că vreau un parteneriat cu SUA ca şi cum nu am trăi în Europa. Europa are o mare problemă acum. "
Nu te teme, Marinare, te va incape si pe tine Atlanticul!
# "Niciodată n-o să ne spună cineva Renunţaţi la relaţia cu SUA."
Ce-i prost? Parca ati spus vreunul sa renuntam la URSS...
# "Acum susţin proiectul Roşia Montana mai mult ca oricând, nu din motive sentimentale, ci din motive pragmatice. Vedeţi ce se întâmplă cu toate monedele - au probleme de stabilitate şi probleme de depreciere."
Hopamitica Ba'secu: Shpaga mare, la $1800/100g, aurul e totul... Artimetica, dom'le, artimetica!
# "Eu vreau să văd începută exploatarea."
Astuia nu i-a spus nimeni ca Maica-sa nu mai e printre noi? Numai aceleia ii putea face asa cereri--daca asa l-o fi crescut.
# Despre consilierii şi alţi apropiaţi de-ai săi care se opun proiectului Roşia Montană: "Sunt oameni cu puncte de vedere diferite - unii de dragul ecologiei, alţii se gândesc că vom pune banii la bugetul de stat să acoperim deficitele de pensii, şomaj ş.a. avem nevoie de acest aur pentru rezerva Băncii Naţionale. România are acum 103 tone de aur în rezervă şi cred că din exploatare în teritoriul naţional ar trebui să ne ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani. Vedeţi ce volatile şi nesigure sunt monedele. Ca şef de stat parcă aş vrea să îmi pun ţara în siguranţă. De aceea exploatarea trebuie să înceapă. Cred că România trebuie să mărească rezerva de aur pentru viitor."
# "Am discutat cu ministrul Mediului. Angajamentul companiei mixte: Cupru Deva are 20% din acţiuni şi Gabriel Resources 80%."
Adica praful de pe toba! Din alea 80% de procente ale canadienilor, cat iti revine musiu?
# "Statul român are o redevenţă de 4%. 20 de tone trebuie să ajungă gratis în rezerve, 20% vin de la Cupru Deva şi prin negociere am putea ajunge la ceva mai mult."
# "Nimic nu-i mai important decât să se creeze locuri de muncă. Trebuie să ieşim din iluzia că vor veni investitori să creeze locuri de muncă."
Pai nu cu ideea asta s-au facut toate privatizarile? Hopa, s-au demascat: am dat totul pe nimic si tot nu s-a rezolvat -- probabil ca trebuia sa le platim sa ia toate alea ale Romaniei.
#" România va mai deschide două exploatări de aur, cu regii româneşti. Avem un zăcământ cu 50 de tone şi în altă parte un zăcământ de 54 de tone. "
Mai e unul la Caracal aici de 47.3 tone si aud de la nefasta din Mizil cum ca si acolo s-a pus de vreo 121.9 tone. Ce-or mai veni si din ajutoare cand sarbatorim 100 de ani de la Ceausescu...
# Să mergem puţin în istoria declaraţiilor legat de Roşia Montană. Am spus-o şi pe când eram în opoziţie. Acum îl susţin mai mult ca oricând. Şi nu din motive sentimentale. Dacă vă uitaţi ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani, preţul a crescut de la 620 de dolari uncia, iar azi este 1890 de dolari uncia. Am văzut după ce am dat acest răspuns la Sulina, pe forumuri a fost o controversă puternică, unii pe abordarea ecologistă nu. Sunt oameni cu puncte de vedere diferită legată de acest proiect. Unii de dragul ecologiei, alţii că vom pune banii la buget pentru şomaj. Noi avem nevoie de acest aur pentru a-l duce în rezerva BNR. Incertitudinea viitorului obligă orice stat să-şi conserve. Avem 103 tone. Din exploatare ar trebui să ne ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani. Cred că exploatarea de la Roşia Montană trebuie să înceapă. În cât timp e o chestiune tehnică, cum să fie renegociat contractul, nu mă pricep. Acolo sunt circa 300 de tone de aur şi 1200 de tone de argint. Trebuie să ieşim din demagogie. Statul român are o redevenţă de 4%. 20% ni se cuvin prin prezenţa regiei Cupru Deva, iar prin renegociere am mai creşte. Creem locuri de muncă. Trebuie să le creem şi noi. România va mai deschide 2 exploatări de aur. Undeva e un zăcământ de 50 de tone de aur şi un altul de circa 54 de tone de aur."
Unde tine Isarescu aurul? Nominal o fi al Romaniei, insa cu ce-i ajuta? Deseara la cina, sa aveti... aur!
# Despre acuzele preşedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit căruia campania electorală a lui Băsescu ar fi fost susţinută şi de Roşia Montană: "Omul acesta este atât de imatur că mi-e şi jenă să mai răspund. O să mai întreb cine e Ponta ăsta? E un om imatur care până să ajungă la maturitatea necesară unui lider de partid îşi va împinge partidul la 20 de ani de opoziţie. Eu vă pot garanta că nu am avut nicio finanţare de la Gabriel Resources. Dar vă pot întreba dacă el nu ştie ceva, în calitate de fost de şef de campanie, nu ştie dacă nu cumva Gabriel Resources a finanţat pe cineva. A fost şef de campanie al lui Mircea Geoană. Mă gândesc că ştie sigur că Gabriel Resources a finanţat pe cineva. Nu pe mine. Şi am fost doar doi candidaţi."
Asta are toata justitia in mana si tot el umbla cu acuze. Cacanar nu marinar!
# "Cred că Cseke Attila a făcut bine că a plecat şi prin poziţiile lui a făcut ca Ministerul Sănătăţii a cheltuit extraordinar de mulţi bani. Este problema premierului. Eu mă uit unde se duc banii. Dacă la CNAS s-a stabilit un echilibru, la bugetul ministru s-au cheltuit mulţi bani. Eu am avut o discuţie cu noul ministru, înainte de depunerea jurământului. Există o discuţie legată de angajamentele cu FMI. I-am spus că nu îi primesc jurământul dacă nu le acceptă. Mi-a promis că le rezolvă. Aştept până la finele lunii august."
S-a dat in vileag idiotul ca Romania nu mai e suverana! De ce l-au omorat pe Ceausescu?
# "Casa trebuie să rămână persoană juridică, autonomă, aşa trebuie să rămână. Vedem apoi ce mai facem. Recentralizarea la minister mi se pare un uriaş pas înapoi. Trebuie debugetarizate spitalele, trebuie să devină societăţi comerciale sau fundaţii. Şi la CNAS trebuie văzute abordările clientelare şi fraudele. Dar asta nu înseamnă că trebuie să facem un pas înapoi."
Scheme de scelerat. Las' ca Atlanticu'i mare!
# " Luaţi slugoii ăştia de pe la televiziuni care sunt obişnuiţi să ia bani de la el şi i-a pus să lanseze zvonul ăsta (că ar putea să-l desemneze pe Dinu Patriciu premier, n.red.). M-am săturat de flaşnetele lui Patriciu, Voiculescu, Ghiţă. Cum vă imaginaţi aşa ceva. Eu nu am avut niciodată nimic cu Dinu Patriciu. "
Daca n-ar fi slugoii, mon cher, s-ar dumiri lumea ca-i mai nasol decat in Iepoca de aur...
# " Nu-mi plac spectacolele de la DNA. Una e ancheta, altul e show-ul. Spectacolele de la DNA nu-mi plac. Atunci să facem din toate parchetele instituţii de spectacol. Am avut o discuţie cu şeful DNA. Eu doar i-am spus punctul meu de vedere. Nu voi interveni niciodată pentru un dosar, dar trebuie să încetăm spectacolul ca martori, ca ne-martori."
Ei nu!
# " Gaddafi nu mai are nicio legitimitate ca şef al statului după ce au murit atâţia oameni. Dacă Gaddafi pleacă, e un sfârşit rezonabil. Dacă va fi un război civil pentru încă un an, nu-i bine. "
Oops, sa-i arate cineva repede oglinda!
3 comentarii:
Preşedintele, Roşia Montană, Aurul şi Rezervele BNR
(I)
1. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, a declarat, recent, că ar vrea să vadă “începută exploatarea aurului la Roşia Montană”. Cu precizarea că domnul Preşedinte vrea să vadă exploatarea aurului la Roşia Montană “începută” de o firmă străină, care ar urma să extragă circa 300 de tone de aur, din care României să-i revină, ca redevenţă, 4 %, adică 12 tone. Eu sunt de acord cu domnul Preşedinte. Şi eu aş vrea să văd “începută” exploatarea aurului de la Roşia Montană. Cu precizarea că, în opinia mea, exploatarea aurului de la Roşia Montană TREBUIE şi POATE fi începută şi terminată de către români, nu de către străini. Şi, mai ales, fără cianură. Să o facem cu tehnologiile noastre, netoxice. 2. Domnul Preşedinte ne spune şi de ce vrea să vadă “începută” exploatarea aurului la Roşia Montană. ”Incertitudinea viitorului, spune Preşedintele, obligă orice stat care îşi poate consolida rezervele şi cred că din exploatare ar trebui să ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani, pentru că vedeţi cât sunt de volatile monedele”. În prezent, rezerva de aur a României este de 103 tone, toată cantitatea provenind din “greua moştenire”. Diferenţa, între cele 12 tone, care ne vor reveni de la Roşia Montană, şi restul, până la 97 tone, ca să ajungem la 200 tone, o vom obţine, ne spune Preşedintele, prin începerea exploatării altor două zăcăminte de aur, de către companii româneşti : un zăcământ de 50 tone şi altul de 54 tone. Ce ziceţi de modul în care Preşedintele României îşi argumentează susţinrea începerii exploatării aurului de la Roşia Montană ? Păi dacă cele două zăcăminte exploatate de companii româneşti ne vor aduce 104 tone de aur, de ce mai vrea dumnealui să vadă “începută” exploatarea aurului de la Roşia Montană? 3. La data de 31 iulie 2011, totalul rezervelor internaţionale ale României, conform datelor publicate pe site-ul BNR, era de 36,4 miliarde de euro. Acest total se compune din : a) 3,8 miliarde, aur, cele 103 tone, b) 5,0 miliarde, numerar şi depozite şi c) 27,6 miliarde euro, “securities”, valori mobiliare, adică hârtii (obligaţiuni, bonuri de tezaur etc), emise de guverne şi instituţii financiare străine, cărora BNR le-a împrumutat această sumă, de 27,6 miliarde de euro. Evident, d-e-alungul anilor, suma împrumutată de BNR a fost mult mai mare. Aceste 27,6 miliarde de euro reprezintă SOLDUL existent la data de 31 iulie 2011.
(II)
Aurul reprezintă 10,4 % din totalul rezervelor internaţionale ale României. Aurul reprezintă 84,8 % din rezervele internaţionale ale Portugaliei, 71,7 % din cele ale Germaniei, 71,4 % din cele ale Italiei, 66,1 din cele ale Franţei, 59,4 din cele ale Olandei. 4. Conform evaluării BNR, la data de 31 iulie 2011, cele 103 tone de aur aflate în rezerva sa, valorează 3,8 miliarde de euro. Aceasta înseamnă că preţul unitar mediu luat în considerare de BNR este de 36,9 milioane de euro pe tona de aur, respectiv, 1 675 euro/uncie. La acest preţ, de 36,9 milioane de euro pe tonă, cu cele 27,6 miliarde de euro investite de BNR în hârtii, am putea cumpăra, acum, 750 tone de aur. Vă rog să calculaţi. Împărţiţi 27,6 miliarde de euro la 36,9 milioane euro pe tonă. Vă dă, exact, 748 tone. 5. În argumentarea poziţiei sale, Preşedintele Românie ne spune şi că “Dacă vă uitaţi ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani, preţul aurului a crescut de la 620 de dolari uncia acum cinci ani la 1 890 dolari”. Din nou, sunt de acord cu domnul Preşedinte. Da, este adevărat, în ultimii cinci ani, preţul aurului a crescut de peste 3 ori. Cu acestă constatare, vom vedea, imediat cât de ridicolă şi de tragică, în acelaşi timp, este poziţia domnului Preşedinte faţă de exploatarea aurului de la Roşia Montană. Cele 27,6 miliarde de euro au fost investite de BNR în “securities”, nu acum, când preţul aurului este de 36,9 milioane de euro pe tonă, ci, în cea mai mare parte, cu 5-10 ani în urmă, atunci când preţul aurului era de 3,4, sau 5 ori mai mic decât astăzi. Dacă luăm în considerare cifra avansată de domnul Preşedinte, adică un preţ de numai 3 ori mai mic decât cel de astăzi, ajungem la un ADEVĂR CUTREMURĂTOR : Dacă Banca Naţională a României ar fi investit cele 27,6 miliarde de euro ÎN AUR, astăzi, rezerva de AUR a României ar fi fost de 2 200 TONE DE AUR. Ea ar fi valorat peste 80 miliarde de euro, actuali. Rezerva de aur a Germaniei este de 3 750 tone, a Italiei, de 2 700 tone, a Franţei, de 2 685 tone. 6. Începând cu anul 1990, atât eu cât şi regretatul profesor Anghel Rugină am atras atenţia conducerii BNR ca să investească toate rezervele ţării în AUR şi numai în AUR. Nu am fost ascultaţi. Iată ce probleme grave au creat incompetenţa şi iresponsabilitatea celor care au condus Banca Naţională a României în ultimii 22 de ani. Am ajuns să ne vindem munţii ţării şi să ne otrăvim, pe noi şi pe urmaşii noştri, pe motiv că ne trebuie 12 tone de aur, pentru că BNR, în loc să cumpere aur, a împrumutat pe alţii cu zeci de miliarde de euro, miliarde care, mâine, poimâine, pot să valoreze zero lei, zero bani. Până când ?
Constantin Cojocaru
INVESTITIILE BANCHEROCRATIEI IN AUR ,PRECUM CORUPTIA REPREZINTA INDICATORUL ,ECHIVALENTUL NEGATIV ,AUTO-DISTRUCTIV AL LIPSEI DE CREATIVITATE NEGENTROPICA PLUSVALORICA LA NIVELUL ECONOMIEI UNEI TARI ,ZONE , ETC ., ADICA SUNT UN FEL DE BULE FINANCIARE SPECIFICE ,PRECUM FOSTELE BULE IMOBILIARE , TERENURILE DIN PIPERA ,BANEASA ,JURUL BUCURESTILOR ETC., PLINE DE BURUIENI SI CIULINI CARE NU TIN ACUM NICI DE FOAME NICI DE CALD BUCURESTENILOR ,ETC.,.ADICA SUNT ADEVARATE SIMBOLURI ,PIRAMIDE ALE DEGRADARII ECONOMICE ,A NIVELULUI DE TRAI , INSTAURARII SARACIEI SI DISPERARII IN ROMANIA .
DE CE CHINEZII VOR SA INVESTEASCA IN “ AURUL ALB “ ( Chinezii care au făcut cea mai mare hidrocentrală din lume, de 17 ori mai mare ca Porţile de Fier I, se uită la centrala de 1 mld. euro Tarniţa – Lăpuşteşti) DELA TARNITA-LAPUSESTI , GENERATOR PERPETUU , PRACTIC INFINIT DE PLUSVALOARE NEGENTROPICA CREATIVA CARE TINE SI DE FOAME SI DE CALD SI DE “ maşină de făcut bani în cazul în care este folosită aşa cum trebuie” …. SI ROMANILOR SI EUROPEI?
NU AR FI MAI SANATOS MINTAL SI ECONOMIC DACA AM DISCUTA CUM POT FI IMPLEMENTATE CONCRET SI APOI FRANCIZATE PLANIFICAT CREATIVITATI PLUSVALORICE MICI ,MIJLOCII SAU MAI MARI , GENERATOARE PLUSVALORICE DE CALDURA ,HRANA ,LOCURI DE MUNCA , PLACEREA DE VIATA ,ETC.,..LA NIVELUL ECONOMIEI ROMANESTI DE CATRE ROMANI , DUPA EXEMPLUL CHINEZESC STIINDU-SE CLAR CA LIPSA DE VOCATIE SPECULATIVA SI CORUPTIVA A CREATIVITATILOR NEGENTROPICE NU NUMAI CA NU ATRAG ATENTIA BANCHEROCRATIEI SI POLITICIENILOR CI DIMPOTRIVA CHIAR GENEREAZA OSTILITATE IN RANDUL UNOR ASTFEL DE “INVESTITORI “ ?
Trimiteți un comentariu