Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.8.08

despre talcul "receptorilor" polonezi




Ratacitul

Polonia si scutul ....sau Mariuca si elicopterele, pardon, rachetele.

Nu exista tehnologie capabila sa intercepteze o ICBM pe traiectoria finala. Asta e si ideea amplasarii interceptoarelor cat mai aproape de rusi, adica de partea initiala a traiectoriei rachetelor rusesti ICBM.
Daca va reusi sa lucreze la 10% eficienta (fantastic de mult pentru ce exista acum), maretzul scut va intercepta 1-2 rachete ICBM ce se indreapta spre...ai ghicit, spre SUA, rachete lansate din partea de sud-est a Rusiei, probabil Crimea. Pentru rachetele ce se indreapta spre Polonia, sau chiar Europa NU EXISTA APARARE. Polonezii intr-adevar au fost pacaliti, scutul nu-i apara cu nimic. Dar SIGUR ajung tinte; este de bun simtz sa prevezi ca in cazul unui atac elementele scutului vor fi primele indisponibilizate, asa cum in cazul unui atac aerian masiv, prima lovitura se da impotriva sistemului de aparare antiaeriana.

Cu alte cuvinte, in cazul unui conflict nuclear, daca pana acum atacul asupra Poloniei era o posibilitate cu un grad de probabilitate cunoscut doar de rusi, acum este o certitudine cunoscuta de toata lumea.

Si inca ceva. Rachetele din silozuri, de pe rampe mobile sau de pe submarine sunt PREPROGRAMATE, adica fiecare are o tinta pre-desemnata. Logica este ca timpul este foarte scurt in cazul unui atac inamic si nimeni nu risca sa fie neutralizat inainte de a incepe si el atacul. E clar ca vor fi cateva rachete rusesti ce vor fi pre-programate cu destinatia Polonia. In cazul unui accident de lansare, daca una din aceste rachete pleaca spre Polonia, poate provoca un holocaust local chiar daca SUA intelege ca a fost un accident si nu trece la contramasuri (atac-riposta nuclear).

Daca vorbim despre ICBM, pe ramura urcatoare, viteza este (relativ) mica, rachetele de 10-15-20m apar cat elefantul pe radar si sunt (teoretic) usor de interceptat daca esti destul de aproape (dar interceptoarele poloneze NU SUNT - o alta mica-mare problema).

Pe ramura coboratoare viteza ajunge la 10M+, se despart focoasele (intre 3 si 10); fiecare dintre ele este de marimea unui con cu diametrul bazei de ~0,5m si inaltimea de ~ 0,75m. Nici mama radarului nu poate urmari constant o tinta de asemenea dimensiuni, cu asemenea viteza. Daca urmarirea nu este constanta, iti dai seama ca dirijarea rachetei interceptoare este total ineficace (oricum, de pe la Mach5+ nu prea exista tehnologie de interceptare); probabilitatea de distrugere cu incarcatura de explozie standard este undeva pe la 0,001.
Singura solutie e sa pui o incarcatura NUCLEARA de mici dimensiuni pe racheta interceptoare si sa te rogi ca focosul tinta vizat sa se distruga inainte de declansarea reactiei nucleare.

Astfel, tu insuti te umpli de radiatii si mizerie radioactiva, fara a avea certitudinea ca te protejezi fata de bomba propriu zisa.

Americanii au avut o tentativa de a construi un sistem complex de aparare de acest gen, gandindu-se ca vor intercepta focoasele inamice la 20-30 km de coasta atlantica, folosind incarcaturi nucleare de pana la 1KT dar au renuntat la ea din simplul motiv ca rachetele balistice au prostul obicei sa cada cam vertical pe obiectiv.

Asadar, pe polonezi i-a umplut fericirea. Daca au noroc sa nu-i iradieze rusii, o fac americanii. Nu foarte mult, prieteneste numai.

Eufrosin

Din 10 lansata, 3 tot trec., asa ca e mai bine fara "scut".
Problema este ca scutu' nu e numai scut . Asta este "the marketing" doar.
Instalatiile sunt folosite si-n alte scopuri, mult mai ezoterice, ca si radar cu vedere peste orizont, provocari de cutremure, razboi electronic.
Cine are idee ce aplicatii au astea, inafara de cele evidente (cutremurele), se cutremura.
Cautati termenii "GWEN mind control", pentru a incepe sa intelegeti ce se intampla deja.





Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Un comentariu:

Anonim spunea...

...sa fie acest conflict SI un cadou al administratiei republicane pentru candidatul republican la presidentie ale carui sanse de succes eelctoral sunt cam mici?

Google
 

Postări populare