Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

15.1.08

Ai maturat si luat pe faras azi?


Cand atat de multe in jurul nostru par sa fie de rahat, iata ca vine un email de la Scoaba, un cititor din Germania al peromaneste, cu urmatoarea fabula:
Doi amici se plimbau pe unul din bulevardele Capitalei. La un moment dat unul spune: "a..a..ai va..va..zut ?" "Ce ?" întreaba celalalt, "ce ga.. ce ga..ce gagica mis..mis..to !" "Unde?" întreaba amicul, "pai a tre..a trecut" spune bâlbâitul.Dupa câtiva pasi din nou "a..a..ai va..va..zut ?" "Ce ?" întreaba celalalt, "ce ma.. ce ma.. ce masina misto !" "Unde ?" întreaba iarasi amicul, "pai a tre..a trecut" zice celalalt.De acum îi spun ca am vazut, gândeste amicul, si imediat vine si întrebarea "a..a..ai va..va..zut ?""Da, am vazut !" soseste repede raspunsul. "Atu..atu..atunci de..de ce ai cal..cal..calcat în el?"
Pentru un observator din afara, începând din Decembrie 89, Romania (a se întelege presedintii, partidele, guvernele si gloata) apare ca un mare rahat în care toti calca, raspund "Da am vazut" si trec mai departe. Si desi mai la toti le cam pute, nimeni nu se atinge de matura si faras. Aleluia.

Cititorule, cand te mai apuca, sa zicem, disperarea sau groaza, gandeste-te la relatia cu multele instante de "matura si farasul" din viatza zilnica! In alte cuvinte si peromaneste, mai folositor ne-ar fi fiecaruia dintre noi (si tzarii pana la urma) daca incepem sa curatim viatza si spatiul de langa noi. Altfel, n-are nici cum sa se intample, doar traim in democratie.


Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare