Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.11.07

...ca tot se aduce vorba de kosovo




romanul din Romania

Serbia poate castiga in negocierile cu Kosovo: Ne luati Kosovo, o sa aveti baze rusesti in Europa

Cu siguranta Serbia nu va mai vrea UE si NATO daca o sa piarda Kosovo si in plus daca-mi aduc aminte bine, parlamentul Serbiei votase la un moment dat alipirea la uniunea Rusia Belarus.

alamar din pacific rim

Vestul nu face altceva decat sa reafirme situatia din Kosovo , unde de decenii sarbii si nu NATO sau EU ,sunt aceia care au primit , segregat si refuzat sai integreze pe albanezi in societate , asa cum nu sau impacat cu verii lor croatii , sau vecinii sloveni, musulmani , macedoneni ,si mai recent , muntenegru...Nici NATO si nici EU,sunt cei care au creat granitele fostei yugoslavii , si situatia etnica din balcani...Vestul incearca se evite reaplicarea "planului balcanic" din anii '90....Daca 90% din Kosovo nu doresc sa faca parte din Serbia , atunci nu sunt decat doua cai de a rezolva acesta problema : ori sarbii le acorda independenta ,ori ai elimina si/sau deporteaza ( In Alaska , alaturi de evrei)...Sarbii si rusii au demonstrat in trecut ce cale o prefera ( vezi Bosnia si Cechnia)...Un nou razboi balcanic la granita Romaniei , nu va ajuta economic(posibile embargouri) si social (vezi secuii )....

GiorgiBuj din Americhia de Sus

Daa .. si PE UNDE-I APROVIZIONEAZA?
Ca ramane de neuitat actziunea cretina ordoonata de Jeltzin de-a LUA AEROPORTUL din Pristina acum vreo 10 ani: le-au adus APA "francezii" rusnaci din Legiunea Straina rusnacilor de pe TABurile rusesti venite intr-un mars nebun de 2 zile din BOSNIA. N-ai LEGATURA DIRECTA, ai probleme de aprovizionare.

Nu degeaba pusesera americanii in Europa pe Eisenhower .. specialist in LOGISTICA la Statul Major al USA in 2RM. Ca sa dai in cap cu 2000 de bombardiere unui inamic mai slab, asta stie tot prostul, dar SA-I DUCI ACOLO PE-AI TAI FARA SA-I AI JUMA MORTI DEJA, SA AIBE APA, MUNITZIE, COMBUSTIBIL SI TZOALE CURATE, plus posta de-acasa si telefon cu familia, asta este 90% dintr-un razboi castigat: LOGISTICA.
Eisenhower zicea ca a castigat razboiul cu CAMIONUL si cu JEEPul, nu cu tancul si cu avionul. Si in ziua de azi americanii au 1/3 din trupe combatante si 2/3 se ocupa cu transporturile, logistica pentru linia 1. Asta a si fost cearta cu De Gaulle care voia 2/3 ;la el combatanti si 1/3 cu aproviyionarea, cum era el obisnuit. cand a vayut insa CAT MATERIAL PRIMESTE DE CARAT IN LUPTA s-a cam scarpinat in cap...
Iar nemtzii in partea adversa recunosteau ca mai importante erau CAMIOANELE si TRENURILE decat tancul Tigru. Fara butoaiele de motorina stateau frumos in sir tancurile lui Rommel in Africa: Ploiestiul era pe butuci...
IN CONCLUZIE, Serbia, Muntenegru si KOSOVO sunt interesante DOAR DACA pica Romania, sau este cumparata cu retrocedarea BASARABIEI. Si pentru asta le trebuie GEOANA la Bucuresti. SIMPLU. (Bat si eu shaua cu Basarabia poate ma aude Ciorapeanu).

Erou Al Muncii Capitaliste

Votul pentru a forma o uniune cu Rusia şi Belarus a fost mai mult sau mai puţin un act de desperare a fostei conduceri Iugoslave în timp de război.

Cu cîţva ani în urma Serbia chiar propunea să devină membru de NATO. NATO fiind aceeaşi organizaţie care i-a bombardat cu cîţica ani în urmă chiar şi de ziua Sfintelor Paşti ceea-ce nici Hitler nu s-a gîndit s-o facă - pauzînd bombrdamentul Belgradului de ziua Sfîntă tuturor Ortodoxilor Creştini.

Actualmente cu KosovO pe cale de a se declara independent de restul Serbiei, sentimentele pro-NATO s-au cam împotmolit în noroi de nici adererea la UE cu vize de Căpşunar cu tot nu poate să-i mai scoată.

Nici un şef de stst al Serbiei nu are curajul să renunţe la KosovO oricare ar fii consecvenţa pentru că alternativa este de a legăna ddin cel mai înalt copac din Belgrade la capătul sforii.


Mache din Illinois

Din pacate argumentul cu bazele rusesti nu tine, pentru simplul motiv ca nimanui nu-i va pasa de ele cu adevarat. Cati militari isi poate permite Rusia sa tina la mare distanta de casa si pentru cat timp? Iti dai sema ce efective ar trebui sa mute Rusia acolo ca sa fie o adevarata amenintare? Chiar daca o va face, acele trupe vor fi inutile in caz de conflict din cauza taierii liniilor de aprovizionare - vor fi ceea ce au fost englezii si francezii blocati la Salonic in primul razboi mondial: cel mai mare lagar de prizonieri.

Cat priveste aderarea Serbiei la UE, nimeni n-a invitat-o cu adevarat sa adere si daca nu va vasli in aceastra directie tot ea va suferi din punct de vedere economic, cel putin. Decizia Serbiei de a sari in caruta UE nu va fi legata de Kossovo, chiar daca politicienii de la Belgrad vor pretinde asa, ci de necesitatile de dezvoltare ale tarii.



Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da, probabil, de aceea este

Google
 

Postări populare