Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

26.4.07

cat timp interesul poarta fesul



peromaneste, putem spune ca lui Traian Basescu i s-a urcat la cap. In greaca veche era vorba de hubris. In cele vechi el plateste acum pentru cateva din pacatele capitale: trufia si mania (ele toate fiind trufia, iubirea de argint, desfranarea, pizma, mania si lenea). Cineva ar putea spune ca pacatele lui Basescu n-au fost pe masura pedepsei, insa asta trebuia s-o aiba domnia sa in vedere atunci cand mai putea face ceva. Altcineva poate spune ca tocmai din cauza ca Basescu s-a luptat pe bune cu coruptia i s-a tras pedeapsa si nu din alte motive. Daca ar fi asa, de ce il au la mana atatia, de ce nu-s condamnati, de ce s-a pretat si el la jocul de sah la adversarii politici prin dosare? Intr-adevar, si numai un episod din ce a spus senatorul Tudor in plenul Parlamantului despre Basescu, ca ar fi condus o masina in stare de ebrietate si a comis un accident, ar fi fost suficient pentru a-i cere demisia in caz ca era adevarat.

Problema mare este a noastra, a romanilor. Dupa ce ne-am integrat in UE, noi am ramas excitati si obositi. Ne privim unii pe altii si nu ne vine a crede cat de adanci sunt radacinile coruptiei. Europa ne-a admis cumva conditionat, obosita fiind si ea de insistentele americanilor de a ne accepta, iar conditia cea mai mare era tocmai aceea de a ne curati de coruptie.

Daca Basescu n-a fost sa fie, ce ne facem acum odata ajunsi pe mana HOTILOR cuibariti in Parlament de atata timp care deja dilueaza ANI pana la ridicol? Nu ca ar fi toti hoti sau la fel de hoti, insa cum se face ca nimic altceva decat protejarea intereselor mafiote de partid nu se intrezareste de la Parlament luat pe ansamblu? Daca dl. Vacaroiu re-vine atat de sus in politica romaneasca, e ca si cum pe el l-ar fi trimis unde este populatia Romaniei maturizata dupa 1996. Daca dl. Hrebenciuc, acest Mefisto operativ al politicii noastre, face si desface culisele puterii de acum e ca si cum noi am fi masochisti cu toti. Daca dl. Geoana crede ca merge in continuare la Washington DC ca si cum nimic nu s-ar fi schimbat dupa cererile de repatriere ale soldatilor romani din Irak e ca si cum acesta crede ca oficialii americani sunt bilete de vreme rea pentru Romania. Daca PNL-ul din jurul dl-ui Tariceanu crede ca rezista prea mult cu scopul major de a-i proteja pe cei cativa mahari si papusari ai partidului e ca si cum n-a invatat ca si partidele "istorice' pot sa dispara.

Scenarii posibile:

Romania inca are "sansa" de a ajunge ca Grecia: in UE, la cutite cu americanii, corupta, ineficienta si frumoasa;
Alegeri anticipate imediat cum in PSD se va stabili un candidat cu sanse reale pentru Cotroceni;
Lui Basescu fie i se va inventa un dosar, fie i se va gasi macar unul;
Romanii o vor duce mai bine in exil inca;
PD-ul va trage inapoi spre stanga;
PLD-ul lui Stolojan are sansa de a reprezenta "opozitia";
Opozitie reala nu va fi in Romania, cel putin atat timp cat interesul poarta fesul.



Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Functionarele de la ghisee sunt acre. Lucreaza cu publicul, care pune intrebari tampite. Sunt niste martire, termina programul cu nervii zdrente.

Functionarul de birou e si el nemultumit. Ori n-are aer conditionat, ori il trage curentul. Prea mult de munca si prea multa rutina. N-are nici un chef de lucru. Daca ar face altceva, ar fi altfel.

Muncitorul sta la umbra. Nu se poate lucra pe caldura asta. Spre seara, cand caldura se mai ostoieste, e prea obosit. In plus, a si baut cinci beri.

Pe distribuitor il deranjeaza traficul. E imposibil sa alergi prin oras, la cum se circula. Daca i-au dat de la firma un Matiz, ar fi lucrat mai bine pe Renault. Daca i-au dat o Skoda Octavia, ar fi preferat un Tico.

Ziaristul face prea mult teren pentru salariul pe care-l ia. La banii astia, ar trebui sa scrie un text venit pe o agentie de presa, sa stea vreo doua ore pe messenger si s-o intinda acasa.

Economistul castiga mai mult, dar nu merita. La cat lucreaza, ar trebui sa-si permita o vacanta la Monte Carlo , o cabanuta la Bran si un BMW.

Taximetristul merge degeaba. Ca sa-i renteze, ar trebui sa aiba 30.000 de lei pe kilometru. Din nefericire, clientii sunt de proasta calitate, n-ar plati atat.

Profesorul e scarbit de sistemul de invatamant. Salariul e mic si copiii sunt prosti. In plus, sunt si mai bine imbracati ca el. Sa le ia ta-su meditator.

Politistul lucreaza cu toate scursorile. Or, politistul e un tip finut, educat. Il deranjeaza.
Ofiterul de armata stie ca un coleg de-al lui din NATO castiga mii de euro pe luna. Stresul in armata e mare.

Probabil ca, in Romania , nici macar presedintele nu e multumit de slujba sa.
In fond, in loc sa fie presedinte intr-o tara puternica, conduce un popor de cacat.

Google
 

Postări populare