Un sociolog, membru cu state vechi în PSD, dă ca sigur un război în PSD între echipa Dragnea şi oamenii lui Sebastian Ghiţă. În componenţa Guvernului se află 6 miniştri care au studii la Academia SRI.
„Linia Hrebenciuc”, preluată de Sebastian Ghiţă
Principalul jurnal al Digi24 l-a avut drept invitat pe sociologul Alin Teodorescu, unul dintre cei mai vechi membri PSD, un apropiat al lui Ion Iliescu. În cadrul emisiunii, Teodorescu i-a ridicat câteva mingi la fileu lui Liviu Dragnea, dar a făcut şi o serie de dezvăluiri din interiorul partidului. Una dintre acestea l-a vizat pe Sebastian Ghiţă.
Cosmin Prelipceanu: Şi pentru că îl cunoaşteţi pe Liviu Dragnea, îl vrea sau nu îl vrea pe Victor Ponta? Dincolo de ce ne spune?
Alin Teodorescu: Victor Ponta a ieşit din politica mare.
C. P.: A ieşit pentru că a pierdut alegerile sau pentru că s-a scos singur?
A.T.: S-a scos singur. A intrat într-un cerc şi a ignorat profund partidul care l-a dus în funcţia de prim-ministru. Aproape un an de zile nu a mai fost nicio şedinţă a biroului permanent, se făceau în grupul Ghiţă-Sârbu, ca să spun aşa. În partid erau câteva linii, linii Viorel Hrebenciuc. Acum toată linia Viorel Hrebenciuc este la Ghiţă, care a zis că îşi dă demisia din partid, dar nu şi-a dat-o.
C.P.: Are o linie activă încă?
A.T.: Are o linie foarte activă în partid. Cu România, cu mafioţi şi cu finanţaţi din contracte de stat, nu faci politică. Publicul te simte, te ştie. Şi aţi văzut că publicul românesc reacţionează. Nu a spus absolut nimic de plagiatul lui Ponta, de produsele imaginaţiei sale, dar când a venit votul, execuţie.
C.P.: Şi linia Ghiţă ce spune de Liviu Dragnea? Dacă e activă.
A.T.: Va fi război.
C.P.: Război?
A.T.: Între interlopi şi finanţaţii din bugetul statului şi activişti de partid.
C.P.: Iar linia Sârbu?
A.T.: Asta a fost predată, a plecat la Curtea de Conturi.
C.P.: Şi cui i-a predat?
A.T.: Lui Ghiţă.
C.P.: Nu! Şi atunci în PSD acum există o singură linie, linia Ghiţă?
A.T.: Un singur cerc de interlopi, sprijiniţi de instituţii ale statului.
Şase doctori SRI în guvern
Alin Teodorescu a mai afirmat că linia Ghiţă este foarte periculoasă „pentru că e sprijinită de unele instituţii ale statului. Uitaţi-vă câţi absolvenţi ai Academiei SRI sunt membri în Guvern?”. Răspunsul l-a dat tot el: „Şase, vă spun eu. Doctori SRI, făcuţi foarte repede. Câţi conduc… Cine conduce Comisia electorală acum? Voicu şi-a dat demisia şi a venit altcineva, tot un doctor SRI, un om din fosta garnitură Hrebenciuc, trecut la Ghiţă. Dar să sperăm că Liviu Dragnea are putere. Îi dă… votul de duminică îi dă o legitimitate să se bată cu aceşti interlopi, nu poţi să le spui altfel. Câştigă contracte cu statul, sunt firme din diferite domenii care nu se mai prezintă la licitaţiile statului român pentru că ştiu că ori pierd în faţa unor protejaţi, ori trebuie să dea… sunt presaţi să dea un comision”.
Cine sunt miniştrii cu legături la Academia Naţională de Informaţii
Pe site-ul Guvernului apar 6 miniştri din al căror CV rezultă că au sau au avut legături cu Academia Naţională de Informaţii. Toţi sunt membri PSD.
- Mihai Tudose (PSD – ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului): 2010 - Doctorîn domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii - Protectia infrastructurilor critice - Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii.
- Liviu Pop (PSD – ministru delegat pentru dialog social): 2014 - prezent - Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Şcoala Doctorală.
- Angel Tâlvăr (PSD – ministru delegat pentru relaţiile cu Românii de peste hotare) - Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – postuniversitar.
- Sorin Grindeanu (PSD – ministru pentru societatea informaţională): 2013 - Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii.
- Sorin Câmpeanu (PSD – ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice): 2013, Certificat de atestare a competenţelor profesionale, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional de Informaţii.
- Marius Nica (PSD – ministrul Fondurilor Europene): - Diplomă de licenţă - Academia Naţională de Informaţii, Facultatea de Informaţii.
______________
peromaneste: Alin Teodorescu nu-i un oarecare, ci un operativ strategic al pesedeului. Faptul ca VV Ponta va fi inlocuit cu altul si mai si e una si aceeasi pe care o vedem de o vreme buna la toate partidele si care a culminat cu propulsarea dulapului sasesc mult dincolo de limitele intelegerii sale. Problema este ca neo-securitatea privatizata, element rezonant cu securitatea privatizata care l-a debarcat pe Ceausescu, este entitatea omniprezenta si ale carei butoane sunt care mai de care mai departe de Bucuresti. Se tot discuta, timid la timpul acesta, de nationalizari in vreun domeniu sau altul. Cred ca este imperios necesara nationalizarea elementului de securitate. Voi reveni pe ideea asta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu