Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

22.9.15

Întrebări care circulă pe net. În ceasul al 12 - lea ...
Cand vom afla raspunsurile la aceste intrebari? Sa nu fie peste 50 de ani cand vor fi bune numai pentru statistica.
 
1.  De ce l-a adus Crin Antonescu pe Klaus Iohannis la Sibiu direct în funcția de prim locțiitor al său la conducerea PNL?
 
2.  De ce s-a cramponat Crin Antonescu de dubla funcție a lui Klaus
Iohannis – cea de ministru de Interne și cea de vicepremier  cu finanțele – dacă pînă la urmă Klaus Iohannis i-a luat toate funcțiile?
 
3. De ce s-a încăpățînat Victor Ponta să-i refuze lui Klaus Iohannis dubla funcție, deși știa că asta va duce la ruperea USL?
 
4. De ce s-a încăpățînat Crin Antonescu să parieze pe procentajul de 20% la europarlamentare, oferind băieților  pistolul cu care să tragă în el?
 
5. De ce a anunțat Crin Antonescu că nu mai candidează la Președinție, după ce rupsese USL ca să poată candida?
 
6. De ce n-a sărit prietenul lui, Klaus Iohannis, să-l roage să revină asupra deciziei?
 
7. De ce a lansat Traian Băsescu teza ''Victor Ponta ofițer acoperit''pentru ca pînă la urmă să nu mai spună nimic în această chestiune?
 
8.  De ce n-a mai suflat o vorbă Traian Băsescu despre ancheta cerută serviciilor secrete privind filarea de la Paris?
 
9. De ce a fost atît de activ DNA înaintea primului tur, căpușînd campania electorală, pentru ca între cele două tururi să aibă o singură acțiune mai acătării?
 
10. Cine l-a dezinformat pe Victor Ponta în legătură cu prezența la vot în străinătate în primul tur?
 
11. Cine a exagerat scandalurile de la votul din primul tur pentru a crea afluența uriașă din al doilea tur?
 
12. Ce ambasadori au avut misiunea să blocheze votul în primul tur?
 
13. Cine l-a convins pe Victor Ponta să nu mărească numărul de secții de votare din străinătate, gest ''fatal'', asemănător convocării de către Nicolae Ceaușescu a mitingului din 21 decembrie 1989?
 
14. Se încălca Legea dacă se mărea numărul secțiilor de votare din
străinătate înaintea celui de-al doilea tur prin Ordonanță de urgență? Dacă da, era pregătită CCR să anuleze victoria lui  Victor Ponta?
 
15. Cum se explică comportamentul ambiguu al BEC? Prin judecătorii de la Înalta Curte, instanța cea mai puternic penetrată cu ofițeri acoperiți?
 
16. A fost sincer Traian Băsescu cînd își exprima neîncrederea în Klaus Iohannis sau juca o comedie regizată împreună cu Klaus Iohannis?
 
17. Cum de-au fost organizate atît de bine pe rețelele de socializare la mitingurile de protest din săptămîna dinaintea  celui de-al doilea tur?
 
18. Cum de s-au înșelat toate sondajele de opinie în legătură cu prezența la vot, chiar și cele interne ale PSD?
 
19. Știa SRI tendința de venire la vot masivă? Dacă da, i-au spus lui
Traian Băsescu?
 
20. Vineri, cînd a ieșit să îndemne băsiștii să iasă la vot, știa Traian Băsescu de posibila răsturnare de scor?
 
21. Cum se explică prestația ciudată a lui Crin Antonescu din ultimele zile, inclusiv din dimineața votului?
 
22. Cîți  dintre jurnaliștii care au întreținut pe televiziuni scandalul votului din străinătate sunt ofițeri acoperiți?
 
23. De ce nici un adversar de-al lui Victor Ponta, inclusiv Klaus Iohannis, nu mai suflă o vorbă despre dezastrul din străinătate? Operațiunea a țintit înfrîngerea lui Victor Ponta și prin urmare, nu mai trebuie căutate responsabilitățile?
 
24. De ce  jurnaliștii care frecventează Ambasada  americană de la București, pentru a primi sugestii sau chiar indicații, se declară mulțumiți de împărțirea Puterii între Klaus Iohannis și Victor Ponta? Așa a fost înțelegerea impusă de americani pentru a nu se repeta scenariul din Ungaria?
 
25. De ce a amînat DNA ancheta în afacerea EADS, în care e vîrît pînă-n gît Vasile Blaga?
 
Acestea  sunt cele  25 de întrebări stîrnite de unul dintre cele mai enigmatice momente postdecembriste: Pierderea celui de-al doilea tur de scrutin de către Victor Ponta, la o diferență de 9% după ce-l cîștigase pe primul la diferență de 10%.
Numai cînd vom avea răspunsuri raționale la aceste întrebări, s-ar putea accepta că totul  fost spontan.
Poate acum a venit timpul ca masele sa inteleaga ca nimic nu este intamplator in "conducerea" tarii (si implicit in "alegerile" nationale).
Mai putin televizor, facebook, sloganuri publicitare, etc, dar mai multa cultura nu ar strica.  Sa dea Domnul sa se trezeasca compatriotii mei si sa "ne luam tara inapoi", cu adevarat, noi romanii!.
In 1988, in mesajul de revelion, Ceausescu facea, la incheiere, o afirmatie profetica "romanii care nu mai sunt in tara vor regreta fiindca, pana la sfarsitul anului viitor, vor avea loc evenimente deosebite care vor schimba fata tarii". 
Evident ca el se gandea la altceva, dar evenimentele au avut loc si au schimbat fata tarii (au facut-o de nerecunoscut).  Sper sa fie asemanator si cu promisiunile de schimbare vehiculate de "noii grofi" (dar in sensul pozitiv national, evident).
 
Numai bine va doresc!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare