Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

5.11.13

Declaraţia făcută marţi, 5 noiembrie 2013, de Sorin Roşca Stănescu în Senat: Money Talks




Celui care ieri m-a dat in judecata pentru ca am spus, in calitate de senator PNL, cateva adevaruri scandaloase vizand legaturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation in afacerea Rosia Montana, ii atrag astazi atentia asupra propriilor sale conturi. Din strainatate. Depozite de bani. In sucursale bancare situate in Seychelles.

Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporatii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS.

Cand ma refer la depozitele bancare detinute de Traian Basescu, ma gandesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar. Ca sa nu mai vorbesc si de alti cativa corifei ai Directiei Nationale Anticoruptie. Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu.

Pentru ca domnul Traian Basescu sa inteleaga nu numai ca ii aduc acuzatii de complicitate la acte si fapte de o gravitate exceptionala legate de afacerea Rosia Montana, ca el sa priceapa nu numai ca-l acuz de faptul ca, in calitate de principal beneficiar al activitatii comunitatilor serviciilor secrete desfasurate cu mari eforturi si pe bani publici, a stiut, a tolerat si a protejat toate faptele ilegale care, pana in prezent, au fost devoalate Comisiei Rosia Montana, dar ca el insusi se afla in spatele unora dintre operatiunile ilegale, ii voi oferi mai jos cateva exemple asupra modului in care a operat. Iata, in cele ce urmeaza, cu titlu de exemplu, unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC – 69 – FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles. Aproape fiecare firma care a livrat bani in beneficiul lui Traian Basescu ori a acolitilor acestuia are trasee asemanatoare si doar intermediarii sunt diferiti.

Daca presedintele Traian Basescu tot a decis ca este bine sa ma dea in judecata, ma voi stradui si in viitor, asa cum fac si astazi, sa-i ofer motive cat mai consistente. Sunt tare curios sa vad ce se va intampla in justitie atunci cand, vor fi facute publice probele. Cu subiect si predicat. Si, dupa caz, cu fotografii, inregistrari audio si copii dupa documente oficiale.

A bit of tlc required!!!
Epava Romanik, Echipaj: Ba'secu (comandant) - Boc (mus) - Ponta (coabitac)   

2 comentarii:

peromaneste spunea...

Ce poate sa faca un senator al Romaniei atunci cand este sesizat ca la Parchetul General este depusa, din luna martie, o plangere penala incendiara? Care, cu subiect si predicat, arata ca o alianta politica a incasat ilegal 7 milioane de USD.

Iar aceasta plangere este semnata, nu de o persoana oarecare, nu de un ONG oarecare, ci de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului, care s-a facut cunoscuta, in ultimii ani, prin numeroase interventii publice, extrem de pertinente. Ce ar putea face acelasi senator dupa ce, la inceputul lunii octombrie, rosteste o declaratie politica de la tribuna Parlamentului pe aceeasi tema, solicitand organelor in drept sa investigheze cazul. Declaratie care a aparut in Monitorul Oficial al Romaniei. Ce ar putea face acelasi senator vazand ca, in ciuda acestor demersuri, institutiile statului si, in primul rand, Parchetul General nu dau niciun raspuns. Mai mult chiar, din discutiile cu reprezentantii FACIAS, a rezultat ca niciunul dintre acestia nu a fost invitat la Parchet pentru a oferi detalii.

Este vorba, in definitiv, de o prima verificare, extrem de sumara. Au intrat sau nu au intrat bani in contul Aliantei D.A. in toamna anului 2004? Pentru un procuror dureaza cateva minute sa sesizeze Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor. Pentru Oficiu dureaza cateva minute sa se informeze. Si apoi, daca informatiile si documentele prezentate in plangerea penala sunt false, acest fapt este comunicat si consemnat ca atare. Chestiunea putea fi lamurita in luna martie a acestui an. Sau macar dupa declaratia mea politica, facuta in urma cu mai bine de o luna.

Ce altceva ar mai putea face un senator, aflat intr-o asemenea situatie si incercand sa afle adevarul, decat sa forteze lucrurile, facand publice respectivele documente. Despre care nu avea niciun fel de banuiala ca ar fi false.

Si care este raspunderea senatorului care, in interes public, in incercarea de a afla adevarul si de a obtine un raspuns de la institutiile statului, a facut cunoscute documente aflate intr-un dosar penal? Pe care nu le-a sustras.

Cat priveste alegatiile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, vizand faptul ca as fi beneficiat, de la aceeasi firma care ar fi facut viramentele in contul Aliante D.A., la randul meu de doua sume de bani, raspunsul este simplu de dat. Si a fost deja investigat. Da, am beneficiat de doua sume de bani in schimbul vanzarii actiunilor pe care le aveam la trustul de presa Ziua. Iar in prima parte a anului 2004, cand s-a facut aceasta tranzactie perfect legala, Banca Nationala a Romaniei a aprobat operatiunile financiare in baza unui dosar pe care expertii institutiei l-au studiat.

SENATOR

SORIN ROSCA STANESCU

peromaneste spunea...

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, vineri seară, că, dacă documentele invocate de senatorul Sorin Roşca Stănescu în privinţa preşedintelui Traian Băsescu sunt false, va propune excluderea acestuia din partid, o reuniune a forurilor de conducere ale PNL putând avea loc luni sau marţi.

Operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu, prin care acesta acuza finanţarea Alianţei DA cu 7 milioane de dolari, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate, potrivit Parchetului Înalte Curți, care invocă rezultatele verificărilor făcute de ONPCSB.

"Pe de altă parte, însă, (...) dacă ceea ce ne-a spus Parchetul General astăzi se confirmă, şi anume că acele documente sunt false, rămâne un fapt inacceptabil că un senator al României, cu privire la preşedintele României, indiferent cine sunt cei doi, le-a scos pe piaţă. E un fapt inacceptabil. Eu mă aflu şi noi toţi în PNL ne aflăm într-o luptă de mulţi ani cu Traian Băsescu şi o vom duce până la capăt, dar asta nu înseamnă că putem accepta aşa ceva, fie şi împotriva lui Traian Băsescu. Şi, ca atare, e inacceptabil pentru un senator al României, cu siguranţă inacceptabil pentru un senator liberal", a spus Antonescu într-o emisiune TV, adăugând că, dacă documentele sunt consfinţite oficial de către Parchetul General ca fiind false, atunci Sorin Roşca Stănescu va părăsi PNL.

Crin Antonescu a subliniat că va propune excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din PNL, dar "decizia va fi luată de un for al partidului, conform Statutului".

Google
 

Postări populare