Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.11.13

Colonizarea unei națiuni eșuate (II)

Debate (58)

Romania de azi nu (mai) este o democratie nationala ci o ordine neo-feudala care a faramitat tara intr-o suma de baronate, de oligarhii sau de grupuri de interese locale si a transformat cetatenii in iobagi, in suspusi ai unor potentati parohiali.

Romanii de rand au renuntat la drepturile si libertatile cetatenesti in schimbul gratiei protectoare a oligarhilor locali. Spre a-si mentine puterea, amenintata de veleitati endogene si rivalitati exogene, potentatii abuzivi aflati la carma respectivelor baronate, la randul lor, au acceptat ori chiar au cautat arbitrajul corupt si coruptibil al unei conduceri centrale formate din "principi fara tara". In ceea ce ii priveste pe cei din urma, spre a-si pastra statutul si a-si perpetua sistemul de privilegii garantat de el, acestia au „inchinat” teritoriul asupra caruia domnesc (dar pe care nu-l guverneaza) strainatatii, respectiv noilor imperii european si euro-atlantic. Protectia externa (evident, generos compensata prin cedarea atributelor suveranitatii statale dar si a controlului direct asupra celor mai strategice active/resurse autohtone) este menita sa descurajeze sau sa contrabalanseze contestarile interne. In fapt, conducatorii (nominali) ai statului roman actual nu mai pot fi inscaunati fara avizul strainatatii si se mentin in scaun doar cu sustinerea ei.

Trebuie spus, totusi, ca atitudinea imperiala a UE sau SUA fata de Romania nu este atat rezultatul dorintei acestora cat efectul faptului ca romanii le-au tratat ca si cand ar fi imperii suzerane si astfel, inca o data, forma a creat continut. De asemenea, romanii au „invitat” actorii regionali si globali sa preia conducerea tarii, internationalizand luptele politice interne si lasand impresia, prin nevolnicia cronica a guvernarilor succesive, ca intr-un stat cu semnificatie strategica pentru acei actori, puterea este vacanta. Intr-un atare context si in atari conditii natiunea a devenit un teritoriu, poporul o populatie, statul o colonie, cetateanul un serb iar democratia o impostura.

Prima problema a Romaniei nu este, deci, coruptia ci feudalizarea; coruptia este produsul feudalizarii, al unei ordini feudale care functioneaza intr-un invelis institutional democratic ori al unui fond feudal arhaic inghesuit intr-o forma nationala moderna. Actualii conducatori asa-zisi nationali ai Romaniei nu pot rezolva cu adevarat problema coruptiei intrucat eradicarea acesteia ar presupune combaterea feudalizarii. Or, neo-feudalismul este nu doar izvorul coruptiei ci si baza statutului lor.

In incercarea de a castiga timp, conducatorii de azi ai tarii ne spun ca Romania se poate moderniza doar lasandu-se civilizata de Occident; adica pornind de la starea de colonie. O colonie in care ei sunt si raman "guvernatori" sau "vice-regi".

Cu alte cuvinte, Romania, ca stat national esuat, ar putea deveni stat national modern numai dupa ce va fi reeducata de metropolele occidentale. Astfel, independenta tarii ar fi abandonata, chipurile, nu spre a obtine garantii externe pentru pastrarea domniilor interne ci pentru a-i reciviliza pe romani si a-i readuce, pe un plan superior, la starea de natiune. Pe de alta parte, celor care deplang colonizarea Romaniei si cheama la actiune impotriva unui atare statut, li se spune ca lupta pentru decolonizare este prematura intrucat "misiunea coloniala” nu s-a incheiat si, deci, opera de civilizare prin colonizare nu este implinita inca.

Asadar, teza elitei actuale autoproclamat progresiste a Romaniei neo-feudale, este ca natiunea romana originara, nascuta ca forma fara fond si pervertita apoi de nefastul experiment national-comunist, nu a putut fi modernizata de regimul post-comunist ticalosit si astfel, a esuat. Cel din urma, in loc sa o europenizeze (prin europenizare intelegandu-se preluarea „adevaratului” model de democratie moderna apartinand vestului european si euro-atlantic), in ticalosia lui retrograda, a impins-o spre neo-feudalizare. Cu alte cuvinte, dupa colapsul comunismului real, la confluenta neo-comunismului de tranzitie cu capitalismul de cumetrie a aparut neo-feudalismul. Cum un proces natural de trecere de la statul feudal anacronic la statul national modern ar lua un timp prea indelungat, pastrand si chiar agravand decalajele civilizationale dintre Romania si Occident, ni se propune - sau, mai bine spus, se impune - acceptarea statutului de colonie prin care Occidentul ne modernizeaza direct, rapid si eficient; respectiv se proclama renuntarea la independenta. In cele din urma, redevenita natiune, Romania se va emancipa sau se va autodetermina dinnou; de asta data ca stat-natiune component al Imperiului European de Apus numit UE.

Asta se intampla acum in Romania. Sa fie oare acesta unicul drum pe care poate merge Romania spre un destin mai bun? Aceasta mai ales in conditiile in care democratia occidentala este ea insasi in criza iar lumea occidentala, cuprinsa de egoism national, este ea insasi corupta? Este acesta oare drumul pe care si-l doresc romanii? In deruta lor suicidara multi sustin, din nenorocire, un asemenea curs. Multi dar nu cei mai multi.

Mai are, insa, importanta optiunea majoritatii romanilor? Cei care cred ca optiunea romanilor este diferita si se bat pentru ca ea sa fie luata in considerare sunt in acelasi timp lideri anti-sistem (sistemul combatut fiind cel neo-feudal si neo-colonial iar nu cel national si democratic, Europa imperiala iar nu Europa federala) si lideri nationali adevarati. Ei sunt combatuti pana la anihilare de adeptii „modernizarii Romaniei prin colonizare”.

ELOVUTION. Disolution.

Anihilarea are loc prin asasinare civica sau politica iar tehnologia folosita este asa-zisa "lupta totala impotriva coruptiei". O vedem zi de zi, ceas de ceas si in proportie de masa pe ecranele televizoarelor. Astfel, "industria anticoruptiei" care in prezent terorizeaza Romania, a transformat scopul - eradicarea coruptiei care, in realitate se poate realiza doar prin renationalizarea statului - in mijloc - adica in arma pentru lichidarea liderilor nationali, respectiv a celor care urmaresc renasterea natiunii romane prin forte proprii si modernizarea ei prin efort romanesc coerent.

Iata cheia care permite intelegerea criteriului de selectie unindu-i pe toti cei trimisi in masina de tocat a fabricilor celui mai corupt si mai anti-national sau anti-romanesc fundamentalism (talibanism) al "anti-coruptiei". Condamnarea (a se citi „eliminarea”) are loc nu in functie de faptul ca esti necinstit sau cinstit, ca faci parte din cercurile opozitiei sau din cele ale puterii, ca esti fanul Presedintelui sau sustinator al Guvernului, ca esti om politic, om de afaceri sau om de cultura, ca esti bogat sau sarac, ca te pierzi in masa, te situezi in clasa de mijloc sau te ridici in elita. Cei urmariti si condamnati sunt cei care sunt, au potentialul de a fi sau capacitatea de a-i sprijini pe liderii nationali. Adica cei care refuza - explicit sau implicit, intentionat sau neintentionat, din motive corecte sau din motive gresite - atat feudalizarea cat si colonizarea Romaniei.

Din aceasta perspectiva miza nu mai este acum modernizarea sau feudalizarea ci supravietuirea sau disparitia natiunii romane ca natiune moderna de sine statatoare. Ca pierzand batalia romanii vor pierde totul, este indiscutabil. O atare disparitie nu va aduce, insa, vreun profit nici Occidentului. Dimpotriva. Numai de ar pricepe la timp aceste adevaruri cei ce mai pot face ceva; fie ei dinauntrul sau din afara sarmanei Romanii!

Adrian Severin

PS – Dupa terminarea redactarii acestui eseu mi-a parvenit o analiza publicata de Deutsche Welle (analiza a carei lectura a fost recomandata pe blogul personal chiar de catre Primul ministru Victor Ponta), potrivit careia „baronii locali sunt legitimi”, respectiv mai legitimi decat conducatorii de la centru ai statului roman. Concluzia este justa doar in conditiile unei ordini neo-feudale intrucat atunci, intr-adevar, „baronii locali” au un „contract social” direct cu poporul, care le este mai loial lor decat institutiilor centrale, in timp ce „principii de la centru”, lipsiti fiind de o „feuda” proprie (fiind, deci, „fara tara”) au exclusiv o legatura indirecta, mediata de cei dintai. Pornind de aici, analistii germani recomanda sa se treaca peste suveranitatea statului roman, se subantelege „ilegitim”, spre a se lucra direct cu „baronii locali cei legitimi”, macar si pentru faptul ca astfel costul „inevitabilei” coruptii romanesti va fi mai mic. Aparent in sprijinul proiectului de „descentralizare administrativa” a Romaniei, aceasta abordare nu are nimic comun cu ideea regionalizarii europene intr-o lume moderna si post-moderna, idee care nu urmareste regionalizarea Europei (cu desfiintarea statelor-natiune) ci europenizarea regiunilor (in scopul consolidarii statelor-natiune). In acest sens, o buna regionalizare sau descentralizare nu trebuie sa aiba la baza, sa consacre si sa legitimizeze puterea oligarhilor locali ci, dimpotriva, sa o desfiinteze si sa o integreze in ordinea democratica nationala romana, precum si in cea transnationala europeana. Ceea ce sugereaza, de fapt, articolul publicat de Deutsche Welle este condamnarea Romaniei la un statut special de tip colonial in cadrul UE. Trist, foarte trist! Grav, foarte grav! Inacceptabil, cu totul inacceptabil! A.S.


Victor Ponta la Congresul TSD, Brasov


ileana
L-am vazut azi pe Ponta cum isi chema talibanii la lupta ,la "batalii", la una la doua la finala de batalii sa-i "casige lui, ce? Saracia romanilor si privilegiile nerusinate ce le doreste cu Dragnea,Oprisan si toti oligarhii locali,carora Dragnea vrea sa le mareasca "salariul"-a se citi simbriile de edit .
Eseul este formidabil, desluseste starea clara a natiunii jupuite si arata cum fac fesenistii din descentralziare si regionalizare o sugrumare si mai mare a democratiei mascate sub care colcaie neofeudalismul- Iar "principele fara de tara" Ponta, a venit ca o pacoste,pelagra si noi cei multi am votat amarul si fierea USL dupa amarul si fierea PDL. Caci nu mai exista nici-o deosebire intre aceste asa zise partide politice, inclusiv PNL a devenit o flendura tarasita prin mocirla unei asa zise guvernari devenita execrabila. Am dat tara pe mana saltimbacilor Basescu,Ponta, Dragnea si Oprisan, pe mana perversilor Nastase Adrian si a lacomului Basescu, paznic al buzunarului sau si distrugator de politica externa si natiune . Este vremea talharilor care isi invart hergheliile si caruta pe pamantul scaldat de sangele natiunii ce-si vede mandria rapita si grumazul incalecat de mizerabili mincinosi. Aceasta este starea deplorabila a tarii si noi cei multi sa refuzam cu proxima ocazie votul nostru, boicotand definitiv orice alegeri electorale- teatru si operete de 3 parale pt.ale mazare,nichita,oprisan, olguta vasilescu ,dragnea si alti neostoiti in rele si lacomie. Ne vrem tara inapoi si sa ne ajute Dumnezeu s-o luam din mana tradatorilor nerusinati ai neamului nostru ,neantul sa-i inghita pe ei, nu TARA !


Cristian
Evident ca nu il am la suflet pe individ (A.S.), DAR ARE FOARTE MARE DREPTATE PRIN CEEA CE A SCRIS. Evident ca nu ma astept sa imi fie postat comentariul. Culmea este ca am votat USL si am fost simpatizant PSD. Acum pot spune ca TOTI SUNT LA FEL, DOAR CARCASA SI CULOAREA DIFERA.


Nici rau, dar nici f.bine
D-le Severin, cred ca in ce priveste oranduirea si subordonarea interna aveti dreptate. In ce priveste opinia europeana, inclusiv comentariul Deutsche Welle, inclin sa cred ca sunteti in eroare, la fel ca multi alti romani. Diferenta de mentalitate dintre Occident si Balcani conduce la neintelegerea reciproca a fenomenului social-politic de fiecare parte. In principal, ceea ce ati explicat foarte pertinent in prima parte a articolului, adica absenta acelei vointe interne de avansare prin forte proprii, nu este perceputa astfel de straini. Ei, adica EU, Occidentul...etc, analizeaza rezultatul prin prisma lor de intelegere, nu prin veziunea noastra distorsionata si necunoscuta lor. Faptul ca naivul roman se pleaca in fata occidentului, vanzandu-si glia strabuna este inteles probabil ca fiind deficienta manageriala autohtona. In realitate romanii (factorii de decizie in primul rand) poarta inoculat in fiinta lor efectul oprimarii seculare istorice si instinctul capului plecat. Desigur, in conditiile contemporane aceasta inseamna neincredere, lasitate, iresponsabilitate. Din acest motiv nu sunt de acord cu aceste teorii conspirationale ale "colonizarii" sau "distrugerii programate" dirijate din exterior. Cred ca, atat timp cat in interiorul granitelor nu suntem in stare sa inchegam un spirit national valoros, autentic si entitar, devenim doar ridicoli sau rau intentionati cautand aevea peste granite sursa nenorocirii noastre. Ion Creanga a formulat mult mai plastic in "Povestea Prostului", pericolul "drobului de sare". Deci, nu drobul de sare e vinovat, ci prostul care asteapta sau accepta sa fie trasnit de lovitura.


Sasa
Ma fac ca uit acuzatiile care ti se aduc,si-ti dau dreptate in tot ceea ce spui in acest articol.Ideea e ca noi spunem asta de mult pe forumuri,nu in asa de multe si frumoase cuvinte,dar in esenta asta este.Ramanem insa cu zicerile,si noi si tu.Dar apropo,tu ce dracu ai pazit,pentru ce ai avut mandat de la romani,atata amar de vreme?Nu crezi ca esti vinovat, alaturi de toti oamenii politici,de TRADAREA ROMANIEI si a ROMANILOR?


moftronix
SA NU uitam ca Ceausescu avea INTENTII foarte nobile si nationale , dar a TERMINAT la ZID , iar poporul sau aspru pedepsit si pus la colt in Europa ani de zile !!!!!. Ceausescu lupta pentru infiintarea unui nou FMI , angrenand tari bogate in resurse din Orientul apropiat si indepartat .....Sub CEAUSESCU , Romania a format SINGURA economie si singura NATIUNE romana cu ADEVARAT independenta din INTREAGA istorie a acestui neam . Ceausescu a FORMAT specialisti ROMANI in absolut TOATE domeniile tehnico-stiintifice . Avea in spate un PARTID . Azi , aproate NIMIC nu mai poate repeta isprava lui Ceausescu . Ceausescu s-a opus VALULUI sacrificand poporul si pe sine insusi . Mai are rost, mai avem energie sa facem o noua OPOZITIE ????? . Eu cred ca NU .


Abrudeanu
Esti destul de aproape de subiect, domnule Severin ! Totusi, faci o mare gresala in textul dumitale ! Ii dai inainte cu ROMANII AU FACUT ... ROMANII AU DRES ... Aiurea, domnule ! Lovitura de stat din Decembrie 89 au dat-o KHAZARII, nu romanii ! Sau, mai exact, au dat-o KHAZARII romanilor ! Stii ce vorbesc, nu-i asa ? Vezi si cartea profesorului Corvin Lupu de la Sibiu - ROMANIA 1989 - De la revolta populara la lovitura de stat - Editura Techno Media 2010 ! Elita !? - Ce elita domnule ! RAHAT - nu elita ! Un grup de alogeni stapinesc si conduc tara, iar in provincie , la conducerea judetelor sunt numai nulitati ! Dar sa ne oprim aici ! Oricum, dumneata nu esti in masura sa-ti mai dai cu parerea despre poporul roman pe care l-ai batjocorit !


disolution


JosFeudalii
Cred ca nu s-a inteles nici pe el insusi scriind "frumos din ". Este doar o poveste care ne-o toarna pentru a ne face sa credem ca santem pierduti; saraci cu duhul, hoti, lenesi, fara caracter, fara mandrie, in doua cuvinte 'fara sperante'... Si probabil vom lasa tara si neamul nostru "feudalilor"-asa cum bine se numeste A.S. si ceilalti calai ai neamului romanesc- doar contempland cu mainile in san la cele ce ei ar dori sa faca. Nu neica! Noi nu ne lasam si va vom desfiinta pe toti cu tot raul care zace in voi. Santem mandrii de neamul nostru,de obiceiurile, traditiile si istoria inaintasilor nostri si facem zid comun impotriva celor care nu iubesc aceasta tara. Asa au facut strabunii nostri asa vom face si noi! Trebuie sa iesim in strada! Sa aparam ce este al nostru! Asta vreau "ei" sa credem ca santem pierduti, ca totul este in zadar si nimic nu mai are rost. NUUUUUU! Niciodata nimic nu e pierdut! Atata timp cat santem inca in viata, avem o sansa! Si chiar daca nu "exista" sansa, trebuie sa o creem noi insine! Noi am fost, ramanem si vom fi AICI de-acum si-n VECII VECILOR!


Dl. Severin, Raspopit?
Cei mai in varsta stiu ce insemnatate de suflet are acest cuvant pentru romani. Greu ne mai puteti convinge, d-le Severin. Daca vi s-ar sterge invinuirea, probabil ati fi din nou pe baricadele....celor pe care acum ii infierati. E adevarat, si onoarea patata mai poate fi salvata (pata nu dispare), dar numai prin raspopire si pocainta.


oana!
buna! D-l Severin are unele probleme de ordin moral . In articolul publicat mai sus chiar a spus adevarul si a pus punctul pe i. Tara este impartita in baronate si colcaie de coruptie si evaziune fiscala.Tara e sufocata precum plantele de buruieni si balarii de tot soiul! Felul cum suntem tratati in special de FMI-ce sa "privatizam",cum sa arate bugetul,etc-amestecul unor puteri in treburile interne ale Romaniei, ne arata clar ca ne-am pierdut independenta.


zorro
Bai SEVERINE ,nu ne mai" aburi ",cum ca NU mai avem o democratie nationala ,ca am devenit o colonie de tip colonial !....etc,car te intrb eu ,de ce NU ai spus aceste lucruri prevazindu-le ,cu 20 ani inainte cum ne tot spune si ne-a spus ,adevaratul roman VADIM TUDOR?......acum tot ce spui tu si alti "asa zisi formatori de opinie sau analisti " este "apa de ploaie "este tardiv" ,din moment ce am ajuns ,vai mama noastra dupa 24 ani de furaciuni ,iar in puscarie zac sutii si gainarii ,cei vinovati sant liberi!.....daca aveai ochi adevarat de politician trebuia sa te aliezi cu VADIM ,care de 24 ani ,este CONSECVENT in tot ce spune si NU a tradat niciodata poporul!.....asta NU va convine voua la el ,ca TOT ce a prevazut in 24 ani ,TOT s-a adeverit si poporul incepe sa-i dea dreptate ,cu toate sondajele mincinoase ,care nici NU pomeneste de el macar !.....rusine celor care dau bani grei pentru asemenea sondaje mincinoase !.......un pensionar care considera ca am ajuns la un punct de la care cu mari eforturi se mai poate face ceva !....


Max
Esecul comunismului in Romania nu este ceea ce au scris tembelii de pseudo -analisti si lingai, reprezinta exact intaoarcerea Romaniei la valorile traditionale din toate punctele de vedere. Comunismul a propulsat Rusia , China in randul superputerilor mondiale, trebuie sa tinem cont ca Rusia inainte de primul razboi mondial era bolnavul Europei iar China era o colonie divizata intre superputerile momentului. Acum China este a doua putere a lumii atat economic cat si militar iar Rusia aflata pe locul 5 economic are mari sanse sa depaseasca Germania in urmatorii 20 de ani. Romania insa a regresat puternic la toate capitolele exceptie facand manele, pitipoance si cocalari. Noroc ca au salvat francezii si nemtii ce i-a interesat din fosta industire socialista ca de atatea vise erotice de lins bocanci americani, riscam sa ajungem tara complet regresata economic. Odiosul a fost 25 de ani la putere si construit o industrie chimica, siderurgica, textila, Dacia Pitesti, OltCit, ARO ( defunct ) , Eletroputere etc in 25 de ani de atunci s-a distrus cam tot atat. Doar in fostele colonii africane iesirea de sub influenta metropolei a avut astfel de consecinte. Vecinii maghiari, bulgari, cehi, polonezi au stiut sa-si dezvolte industriile mostenite din socialism si si-au dezvoltat spectaculos infrastructura.


Asociat Fondator
Oricare dintre noi este pacatos si nu este aici locul sa vedem care este mai pacatos decat celalalt. Eu as vrea sa il intreb autorul si cititorii daca au auzit de documentul "Final Report for Romania Electronic Election Management System Feasibility Study Project of transition" publicat de Autoritatea Electorala Permanenta. Ma intereseaza parerea despre faptul ca in continuare se doreste ca po *editat* tia sa nu poata spune NU prin vot negativ coruptilor, in perioada postelectorala, in conditiile in care prin tehnologia votului electronic se poate vota negativ orice reprezentant care actioneaza impotriva interesului tau suveran? Restul sunt povesti!

Ioan 8 1. Isus S-a dus la Muntele Maslinilor. 2. Dar dis-de-dimineata a venit din nou in Templu; si tot norodul a venit la El. El a sezut jos si-i invata. 3. Atunci carturarii si fariseii I-au adus o femeie prinsa in preacurvie. Au pus-o in mijlocul norodului 4. si au zis lui Isus: "Invatatorule, femeia aceasta a fost prinsa chiar cand savarsea preacurvia. 5. Moise, in Lege, ne-a poruncit sa ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?" 6. Spuneau lucrul acesta ca sa-L ispiteasca si sa-L poata invinui. Dar Isus S-a plecat in jos si scria cu degetul pe pamant. 7. Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: "Cine dintre voi este fara pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea." 8. Apoi S-a plecat iarasi si scria cu degetul pe pamant. 9. Cand au auzit ei cuvintele acestea, s-au simtit mustrati de cugetul lor si au iesit afara, unul cate unul, incepand de la cei mai batrani, pana la cei din urma. Si Isus a ramas singur cu femeia, care statea in mijloc. 10. Atunci S-a ridicat in sus; si, cand n-a mai vazut pe nimeni decat pe femeie, Isus i-a zis: "Femeie, unde sunt parasii tai? Nimeni nu te-a osandit?" 11. "Nimeni, Doamne", I-a raspuns ea. Si Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti.")

Disolution

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare