a) Urmarind evolutia PSD-ului, mai ales prin perspectiva Crizei din 2008, mi-e clar ca acest partid a estompat orice element al unei constiinte publice de stanga in Romania. Este adevarat, in Romania, a fi de dreapta este optiunea reflexa a bizonului care este corect fara a gandi macar. Cu atat mai mult, lipsa unui pol al stangii este regretabila.
b) Uitandu-ma la componenta Guvernului Ponta, vad profile profesionale care ma fac sa intreb: Pe altii n-ati gasit? Se vorbeste de dl. Orban la Afaceri Europene ca despre mentinerea unui specialist versus un om al lui Basescu. Pai cum sa fie dl. Orban un specialist cand Romania n-a folosit mai nimic din fondurile europene alocate? Sau doamna aceea de la educatie (rectorita la Spiru Harem sau Dimitrie Catmamir) care sta oblic cu ortografia... Pai, ma intreb, daca specialisti in interiorul PSD n-au mai fost, si ma indoiesc de asta, de ce n-ati deschis partidul catre valori? Cumva pentru ca obiectivul PSDistilor de la putere a fost atins si nimic nu mai conteaza?
Care-i relatia intre a & b? Ia niste gutzani, plimba-i si unge-i cu onoruri, ca pe Coana Leana odinioara, dupa care pune-i pe program!
Intr-un comentariu la blog, am aratat cum am devenit dintr-un fan al lui Lucian Isar unul care cel putin chestioneaza pozitia astuia in guvernul Ponta. Aflu acum ca in programul acestui guvern, o prioritate este: ”relansarea industriei imobiliare și conexe, inclusiv prin introducerea de noi instrumente ca de exemplu obligațiunile garantate cu portofolii de active”. Mi-e clar acum, retarzii de la Bucuresti vor sa redescopere colapsul! Maestru de ceremonii trebuie ca e Isar, gutzanii de pe langa el nu pot fi 'acuzati' ca se pricep la nivelul asta de scamatorii. Deja vad cum o opozitie lucida incepe sa aiba sanse reale, mai ales daca se pune pe pozitii inainte ca lumea sa fie cuprinsa de euforia ce insoteste un asemenea plan la inceput... Ce se poate intampla, prin comparatie, face din jaful Romaniei de pana acum o joaca de copii.
6 comentarii:
adica, mai peromaneste, se urmareste aplicarea modelului catastrofal copiat dela americani, ale carui efecte dezastruoase le resimte intreaga economie mondiala.
cred ca scuza de ignoranta nu poate fi admisa pentru acei specialisti in tunuri la scala nationala.
Cu ce oare a gresit atat de mult poporul roman?
Multumesc Gavrila, intr-adevar...
Va recomand sa cititi si aici:
http://cronicaromana.com/2012/05/04/programul-economic-al-guvernului-ponta-primele-impresii/
Aveţi dreptate, domnule Gavrilă. Şi totul se trage cred, de la 'multiculturalismul'American şi cel Rusesc, în primul rînd. Mai mult decît asta, deşi nu am timp şi educaţie de speecialitate-decît pt. politica externă, nu este dificil să observ cum noul guvern Ponta ca orice ceea ce înseamnă P.S.D. nu reprezintă decît o reîntoarcere la Comunism-multiculturalism-ţigănisme, tîrfe, muncitori şi fewmeiu de servici şi bucătărese şi oameni fără valori, chinezării, islamisme, plozi şi tineret analfanet cu părinţii lor etc. De cînd a ajuns Ponta în Guvern, mi-a fost clar că sfîrşitul e aproape şi ne vor conduce din nou mămicile şi tăticii perverşi şi handicapaţi cu copiii lor...Punct.
foc incrucisat sau ce mult as vrea sa fi gresit in adoptarea unei pozitii sceptice...
Primele relatări de la sediul Băncii Naţionale, unde se desfăşoară în acest moment negocieri cu FMI şi Cabinetul desemnat, arată că partea română nu acceptă privatizările propuse în anii trecuţi de misiunea Fondului Monetar.
Potrivit unor surse apropiate negocierilor, partea română ar vrea să se oprească toate privatizările aflate acum în diverse stadii, cum ar fi Hidroelectrica, Transelectrica etc.
În ceea ce priveşte contractele băieţilor deştepţi, acestea vor fi renegociate sau chiar reziliate în această vară.
Aceleaşi surse mai arată că reprezentanţii FMI n-ar fi tocmai de acord cu reducerea TVA la alimentele de bază, propusă de partea română
UPDATE Georgescu: Sâmbătă se va discuta despre măririle salariilor şi despre bugete
Florin Georgescu a spus că astăzi s-a discutat timp de 4-5 ore cu delegaţia FMI şi au reuşit să parcurgă doar o treime din programul de guvernare, urmând ca cea mai importantă parte să se discute mâine. "Cel mai probabil se va discuta tot mâine şi despre măririle salariiale şi despre bugete. Sperăm ca reprezentanţii FMI şi BM să fie înţelegători cu această decizie, întrucât propunerile părţii române nu vin să arunce în aer deficitul bugetar şi nu pun în pericol stabilitatea financiară", a mai spus Georgescu, ministrul de Finanţe care va fi investit luni.
În ceea ce priveşte oprirea privatizărilor, Georgescu a spus că acestea nu vor fi blocate. "Nu se va amâna nimic şi nu se va ieşi din parametrii de stabilitate economică", a mai spus Florin Georgescu.
Guvernul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la aceste negocieri, a afirmat ministrul desemnat pentru Finanţe, Florin Georgescu, întrebat dacă Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare.
"Se respectă toate prevederile negociate, în condiţiile în care se actualizează, pentru că unele s-au realizat, altele nu, este nevoie de alte termene", a spus Georgescu, întrebat dacă este adevărat că Executivul condus de Victor Ponta intenţionează să stopeze procesul de privatizare convenit anterior cu Fondul Monetar Internaţional.
Potrivit programului de guvernare, Guvernul USL îşi propune "continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde şi atunci când privatizarea aduce responsabilitate şi chibzuinţă în gestionarea activelor economice şi a resurselor, dar după finalizarea auditului asupra activităţii Guvernului precedent şi clarificarea situaţiei reale, tehnice şi economice a societăţilor supuse acestui proces".
Totodată, guvernul îşi propune reanalizarea actualei strategii de privatizare a CFR Marfă "după aplicarea testului investitorului privat şi a testului vânzătorului privat în economia de piaţă".
Stau si ma intreb, cand a avut asta timp sa faca 2 facultati, 2 mastere, un program avansat la Harvard(probabil PhD), dar si Colegiul National de Aparare , asta in conditiile in care era deja din 1998 (deci la numai 21 de ani) Vicepresedinte de banca comerciala. Biografia asta imi aduce aminte de cea a lui MRU... dar si de a lui Ceau (revolutionar de la 14 ani)
E ceva putred cu acest personaj si cu reusita "senzationala" asa cum ne este prezentata.
Cand un puradeu din asta inca foarte tanar, din plictiseala mai face si o academia de informatii / scoala de cadre pt noua securitate, avem dreptul sane intrebam:
al cui e baiatul asta si aratati-ne cine e mama, cine e tata si alte rude care dfac legatura cu Securitatea.
Asteptam lamuriri de la cine are sa ne dea.
Trimiteți un comentariu