Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.5.12

Telegrama pentru romanii destepti

Christmas Telegram


Romani de acasa, nu aveti cum s-o scoateti la mal.  Ati ramas prea putini, lumea se schimba dramatic; nu va asteptati ca ideile sa va vina de la trimisii oficiali sau asa de capul lor!  Ar lua prea mult timp, ar fi doar un joc al sansei.

Romani din lume, amintiti-va ca sunteti romani si sunteti unde sunteti si ce sunteti si din truda si increderea celor lasati in urma!  Da, v-ati scos si sunteti pe cale de a va realiza, mai ales relativ la cei de acasa.  Este asta suficient, mai ales ca puteti face mult mai mult?! 

Dinica peromaneste
__________________________


& Telegrams


Elitele de acasa ar trebui sa-si aminteasca cine si unde ne sunt premiantii si/sau fruntasii, altfel Dan Diaconescu ramane singurul care a inteles acest lucru. Dupa care sa initieze, cu cat mai mult in plan formal cu atat mai bine, modalitati prin care emigrantii romani sa se poata reconecta dupa abilitati si disponibilitati la nevoile de acasa.  Emigratia are nevoie de poli in jurul carora sa se agregheze--in lipsa emigrantilor cu succes financiar, statul roman ar trebui sa gandeasca la poli alternativi, de educatie romaneasca,  de exemplu. 

Romani din lume, in cele mai multe cazuri, implinirea in viata va veni, daca o cautati, impreuna cu Romania--este o implinire speciala pe care n-o veti gasi la gazdele voastre nici daca acestea ar vrea. Desigur, nu vorbesc de sacrificii, ci de un minim cetatenesc si, dupa caz, profesional.

Romanii din lume ar trebui sa invete prima lectie a cetateniei:  Fiti activi, mai ales daca v-ati pastrat si cetatenia romana!  De exemplu, cum e posibil ca magaria de la Cupru Min sa fie facuta prin intermediul unei firme din Canada, tara in care vor fi deja sute de mii de ingineri romani?!  Asta in conditiile in care acestia nu spun nimic.  A fi un bun cetatean nu inseamna a inchide ochii la magarii, daca locul unde ati ajuns e mai bun azi, asta inseamna ca alti cetateni au facut ce trebuia facut ieri.  Mai binele de maine nu se obtine prin a fi un bun cetatean maine, ci azi.  Daca cei de acasa inteleg ca au nevoie de tine si apeleaza la resursele tale de timp, esti gata sa raspunzi DA?




Telegram-Sam


Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Un comentariu:

calatorul spunea...

Io nu-s elita de vreun fel, doar un baiet din Moldova care s-a rezolvat facand o meserie in lume. M-as intoarce si maine sa fac mai bine in Romania, numai ca prea multi binevoitori ca mine au fost lasati fara chiloti pe ei de catre cei de acasa.

De ce as avea nevoie? Sa fiu lasat in pace o perioada pana se ridica afacerea in Romania.

Google
 

Postări populare