Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.5.12

Victoras, baiat bun, nu suprinde

Cei mai mari ai lumii detesta surpizele, iar cand arata a fi mai surprinsi inseamna ca n-ai aflat totul.  Surprizele adevarate sunt  rezervate exclusiv pentru sfarsitul lumii.


Cei mai tineri ai lumii isi asteapta randul la noroc, dupa ce locurile din fata vor fi luate de cei din familii bune, ca deh, ne-am inteles ca nu vrem surprize.

Nici eu nu vreau surprize, desi mi-ar trebui cateva.  Asa ca mergem cu echipa Victorasului cam tot in directia aia, chiar daca mai pe ocolite.  Dl. Antonescu, daca nu-i convine, n-are decat sa-si faca o cale mai buna.

Revenind la echipa Victorasului, am sa citez niste clasici PSD ai blogosferei.  Ma rog, nu inainte de a completa ceea ce nu spun ei.  E regretabila neincluderea lui Lucian Isar in formula finala; Isar e o voce unica in corul bocitoarelor numiti economisti, o voce a ratiunii si calculului, care a mai luat de la parinti si cojones nu numai bocet cand a venit pe lume.  Ma rog, pacat ca nici dl. Liviu Voinea nu apare.  Poate-i vom regasi pe acestia in vreo formula ungureana in toamna lunga ce se anunta.


microphone


Flavia
...am o curiozitate sacaitoare: domnul Rus a fost propus la Interne din interiorul PSD-ului sau din interiorul Palatului Cotroceni? Ma scuzati ca va intreb.
Cu deosebita stima



analist
Se poate spune ca guvernul prezentat este OK. Pentru deconcentrate eu in locul lui Ponta as folosi reteaua linkedin pentru recrutarea specialistilor( chiar daca sunt plecati afara eu cred ca unii vor accepta propunerea) si abia apoi rezerva de cadre. Profesionalismul din deconcentrate este cheia mentinerii procentelor si a atragerii segmentului de clasa medie, ceea ce va duce scorul si mai sus.


Doru Coarna
Ponta a insailat un guvern bun, care promite, insa aceeasi martoaga alearga ca la curse sau abia se misca, depinde cum o mani… ramane deci de vazut daca PM-ul va sti sa ceara echipei sale si altceva decat stabilitate.

Criticos
Rus la Interne, Marga la Externe! S-o fi mutat licuriciul la Berlin? De plăcut, nu-mi place niciunul. Să dea Dumnezeu bine astăzi! În rest, om trăi şi om vedea.


epolitikon
Ce rol are junele Victor Alistar in peisajul prezentat ieri de Ponta?
Cam dubios ca promovati juni care au avut treaba cu procuratura inca de pe vremea cand nu-l aveau decat pe “2″ la prefixul varstei.
Chiar n-ati gasit altul?


Cârcotaşu
Înţeleg că se consideră că dl Leonard Orban n-ar face parte din “gaşca lui Băsescu”. Mă rog. De la mine se vede altfel. Contribuţia sa inestimabilă la multilingvism, continuată probabil în funcţia de consilier prezidenţial al lui… Băsecu, nu-l face de loc indispensabil primului guvern Ponta.
Vasile Puşcaş, din păcate, face parte din aceeaşi categorie unde-şi împarte meritele doar cu Ioan Rus. Şi, mai cu Leonard, mai cu transpartinica de la Cluj, tot înainte!

peromaneste: Contributia lui Orban trebuie vazuta din perspectiva Bruxelles-ului.


Socrate
Adrian Nastase spune “Nu trebuie să uităm că asistăm la o erodare fără precedent a încrederii în clasa politică. Dacă USL dezamăgeşte mi-e groază să mă gândesc către ce gen de soluţii sau de discurs îşi va întoarce faţa publicul din România…”. El spune, el aude. Junele Ponta nu i-a citit editorialul si nu este constient ca asistam la o erodare fără precedent ( erodare indusa prin mass media si prin propaganda portocalie, care a prins ) a încrederii în clasa politică. Sunt dezamagit de guvernul Ponta. Citisem in ofcina portocalie Hotnews ca “ Surse din PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Victor Ponta s-ar fi impus in fata liderilor grei ai PSD fara a tine cont de parerile acestora la nominalizarea ministrilor “. Am trecut repede peste stire, considerand-o o intoxicare portocalie. Se pare ca Hotnews a avut dreptate.
Nominalizarea lui Ioan Rus ca ministru de interne este inexplicabila logic. Domnul Rus face parte din grupul de la Cluj, care a “reformat” partidul ( ca urmare a reformei PSD a pierdut peste un milion de voturi ), prin promovarea sinistrului prostanac Mircea Geoana. Cand am citit pe stiri ca Ioan Rus este in carti, am crezut din nou ca e vorba de o intoxicare. Ma mir ca dl. Vasile Dancu nu a fost nominalizat si el.
Nominalizarea ilustrului Cepoi la Ministerul Sanatatii m-a lasat perplex. Inseamna ca miroase din nou a legea sanatatii. M-a mai socat lipsa de pe lista a domnului Iulian Iancu. La fel, nenominalizarea doamnei Andronescu la Ministerul Educatiei si nominalizarea doamnei Corina Dumitrescu, rector la o universitate particulara. Socanta este si nominalizarea la justitie a lui Titus Corlatean in locul lui Dan Sova. PSD era cunoscut ca partidul specialistilor si profesionistilor. Marga era bun la educatie, nu la externe. Din cei 21 de ministri, 11 sunt tehnocrati sprijiniti politic. Florin Georgescu este un bun profesionist, dar cu o randunica nu se face primavara. Mentinerea lui Leonard Orban, indiferent de motive, sugereaza continuitatea ( ca si nominalizarea domnului Cepoi ).
Mai ramane ca sa se semneze scrisoarea de intentie cu FMI ( domnul Ponta pare foarte grabit sa o semneze ) in varianta actuala ca sa inceapa erodarea increderii atat in Victor Ponta cat si in USL.



Marcus
Ponta, Ia Calul Meu Si Du-te!
Pe de-o parte ieri, in asteptarea listei noului guvern a lui Victor Ponta zapand pe telecomanmda televizorului si vazand pe la televiziunile pupinbasiste cum se incearca compromiterea din start a viitorului guvern, prin mentinerea in functii a unor fost pedelisti ca Mercea la interne sau Predoiu la Justitie, imi ziceam :”io-te la astia dom’le ce ai dracului sunt si cum incearca ei sa arunce in noroi in proaspatul cabinet menit sa asigure stabilitatate politica si sa mai carpeasca pe ici pe ecolo economic panala alegerile parlamentare.”
Pe de alta parte, tot in capul ala sec al meu ma gandeam ca ce ma fac eu acum cand in sfarsit USL-ul a reusit sa faca pedeleu KO si cand Romania, guvernata sanatos si fara lipici la degete pentru banii bugetului, isi va reveni din starea cataleptica in care ne bagase chiombu si clanul sau de mafioti, in sensul ca nu voi mai avea ce critica. Mie de laudat nu prea imi place s-o fac, prefer sa las faptele sa vorbeasca.
Si taman cand ma cainam mai amarnic hop si “Lista lui Schindler”, lista care la o prima citire mi-a luat pur si simplu mau’, lasandu-ma fara aer si cu gura cascata pana aproape de limita axifisierii. La toate ma gandeam, ca vor veni cu nume noi, necunoscute, ca vor apela la specialisti neangajati politic, ca vor veni numai cu ministri deja rodati si apreciati ca buni etc numai la Ioan Rus ca ministru la Interne nu-mi imaginam in ruptul capului ca-mi va fi dat sa vad aceasta nefacubila uselista. Sincer sa fiu dupa modul catastrofal in care s-au petrecut lucrurile la Cluj, sub Ion Rus, pentru PSD, dupa noncombatul de blat pe fata inregistrat de acelasi Rus in lupta electorala cu Boc, la Primaria Clujului, dupa pactizarea pe fata a Rusului cu Basescul si actiunile de destabilizare si compromitere mosmondite din umbra impotriva P.S.D.-ului de acelasi Ion Rus, care prin intriga care a dus la debarcarea lui Ion Iliescu din fruntea partidului ajuns pe mana Geoana-Vanghele, mai avea putin si-si dadea obsetescu sfarsit, eu eram convins ca Ion Rus nici macar nu mai este membru PSD.
A fost nevoie de un momernt de ratacire psihica a liderilor USL, in frunte cu Ponta, ca sa-l regasesc pe Iago cu batista Desdemonei recuperata de Dancu, tinuta strans in mana, cap de lista in viitorul cabinet Ponta.
Ca sa-l pui pe acest Iuda sa-ti conduca ministerul cel mai important in asigurarea desfasurarii unor alegeri corecte, mai ales in conditiile in care ai reusit sa iei din mana fostei puteri acest instrument extraordinar din punct de vedere a posibilitatii de fraudare a alegerilor inseamna sa fii de-a dreptul tampit si nu oricum ci si cu tendinte patologice suicidare. Gandindu-ma la ce-l recomanda pe acest antipesedist convins pentru functia respectiva, mi-a venit in minte o scena din seria filmelor B.D., in care un trio genial constituit intr-o “comisie” de racolare de talente concurenta care urma sa evoluze a fost intrebata de catre Dem Radulescu ce-o recomanda pentru pozitia solicitata, aceasta le-a aruncat celor trei din comisie (Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Jean Constantin) pe masa un purcoi de sute ceausiste si le-a spus ca o recomanda: “vocea si talentul sau”.
Daca pana la numirea guvernului Ponta s-a batut cu caramida in piept care are oameni garla pentru formarea unui guvern serios, dupa nazdravenia prezentata ieri drept nou guvern acest portocaliu undercover la Interne nu pot sa-i recomand d-lui Ponta decat sa mai faca rost de o caramida si sa le foloseasca pe amandoua pentru a se lovi tare, dar tare de tot in tesutul moale dintre picioare, deoarece tampenie mai mare nici ca se poa.



pupaza din tei
In luna iunie, Guvernul Ponta trebuie sa ofere o noua lege a sanatatii. Daca aceasta lege nu va purta o serioasa marca sociala si europeana si se va prefera “modelul olandez” de privatizare a serviciilor medicale, el insusi o deschidere majora catre companiile private de asigurari de sanatate,…USL va pierde alegerile in toamna. Saantatea este o chestiune care-i atinge personal pe toti cetatenii!
Inteleg ca dl. Vasile Cepoi este o optiune recomandata de finantatorii internationali ai Romaniei. Atentie marita la ce lege a sanatatii se elaboreaza! In Olanda – modelul asumat al reformei romanesti – intre anul 2006 (anul introducerii reformei mult laudate) si anul 2010, speranta de viata sanatoasa a scazut cu 3 ani si 6 luni la femei si 4 ani la barbati, iar cheltuielile pentru sanatate au crescut cu aproape 3% din PIB.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/refreshTableAction.do?tab=table&plugin=1&pcode=tsien180&language=fr

http://perspective.usherbrooke.ca/bilan/servlet/BMTendanceStatPays?langue=fr&codePays=NLD&codeTheme=3&codeStat=SH.XPD.PUBL.ZS

Acest fapt s-a petrecut in contextul in care in majoritatea statelor europene speranta de viata sanatoasa a crescut. Sigur, in Romania acest indicator a scazut cu 5 ani in ultimii 4 ani de guvernare.
Atentie maxima, pe acest subiect (in sine, sensibil si important pentru o natiune) pot fi pierdute alegerile parlamentare!!!

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

15 comentarii:

Doru Coarna spunea...

@ Marcus, asa cum supremu’ avea incredere in Boc dar ii pusese in guvern si o ciripitoare, pe Lenutza, tot asa si acum… ciripitoarea este Rus. UE este reprezentata de Orban, iar smenarii externi, de Cepoi. Stai sa vezi, ca nimic nu e cum pare.

Parca ziceau ca-l suspenda, nu? Parca ziceau si altele… in fine, doar ziceau. Lasa-i sa coabiteze…

Reni spunea...

Aud cum la deconcentrate vor fi pastrati…independentii, expertii, profesionistii, neafiliatii politic. Daca este o gluma este una seaca. Asa numiti directori independenti au furat si semnat pentru PDL, ceilalti erau chelnerii numiti de PDL din rindurile lor, in zona energie nu exista un sef de birou care sa nu fi fost numit si acceptat de PDL pe criteriul ” face bani” pentru ai nostri. Pastrarea acestor vopsiti va reduce electoratul USL, oamenii vor vedea ca la vremuri noi…tot ei. Ar fi culmea sa platim din banii statului postacii lui Basescu, culmea neroziei si a political corectness

epolitikon spunea...

Sper ca Ponta va reveni public sa anunte ca numirea Corinei Dumitrescu a fost o poanta de 1 mai.

Altfel, sunt dezamagit de faptul ca Vanghelie nu a primit portofoliul Educatiei. Spun asta pentru ca am convingerea ca CV-ul lui Marean arata mai bine (gramatical) decat cel al Corinei Dumitrescu.

Sper ca USL nu intentioneaza sa jigneasca milioane de romani care si-au luat BAC-ul pe bune si au urmat o facultate la stat tot pe bune.
Desigur, CV-ul o recomanda pentru o batalie unu la unu cu EBA ori pentru conducerea Educatiei Private, nu si pentru altceva.

peromaneste spunea...

Preşedintele PSD, Victor Ponta şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, au semnat, astăzi, un protocol pentru susţinerea Guvernului USL.

Victor Ponta şi Gabriel Oprea au semnat protocolul, care are cinci puncte. În schimbul votului pentru Cabinetul USL, social-democraţii vor vota legea propusă de UNPR privind taxarea marilor averi.

Protocolul mai prevede adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur şi asigurarea unei majorităţi confortabile la măsurile Guvernului Ponta privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai.

Anonim spunea...

Victor Alistar are interdicție de a ocupa funcții publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilității sale emis de Agenția Națională pentru Integritate, rămas definitiv în august 2009.

Agenția Națională de Integritate(ANI) arată într-un comunicat de presă că a constatat printr-un act rămas definitiv în 7 august 2009, că Alistar s-a aflat timp de 2 ani (din ianuarie 2007 până la 1 martie 2009), în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, concomitent, atât calitatea de funcționar public (Alistar a fost purtător de cuvânt în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici) și aceea de avocat în cadrul cabinetului individual de avocatură „Alistar Teodor Victor".

Întărind decizia ANI, Curtea Constituțională l-a declarat pe Alistar incompatibil pentru a îndeplini funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) din partea societății civile. Senatul validase propunerea sa ca membru în CSM, însă Curtea Constituțională a fost sesizată de un grup de parlamentari PDL, care au invocat decizia ANI din august 2009. Judecătorii Curții au admis contestația parlamentarilor PDL, astfel că Alistar nu a mai ajuns să ocupe respectivul post.

Decizia Curții Constituționale arată, de asemenea, că „în cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate."

Ministrul propus de Ponta pentru funcția de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă, a negat vehement toate acuzațiile de incompatibilitate.

Victor Ponta a explicat că va analiza împreună cu juriștii USL documentele legate de Victor Alistar și a subliniat că dacă există vreo situație controversată sau elemente neclare, va face o altă nominalizare pentru funcția de ministru pentru strategii guvernamentale.

„Cercetăm documentele despre Alistar. Dacă sunt elemente neclare, fac altă nominalizare", a spus Ponta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că împreună cu Victor Alistar şi cu juriştii USL studiază documentele legate de acesta, precizând că dacă va fi o situaţie controversată sau elemente neclare, va face altă nominalizare.

În decizia Curții Constituționale se arată, de asemenea, că numele lui Victor Alistar se regăsește, din iulie 2009, într-un dosar de cercetare a infracțiunii de fals în declarații.

Victor Alistar a negat, însă, că s-ar afla sub vreo interdicţie în acest moment.

„Absolut nu, nu am vreo interdicţie de acest gen. Chestiunea expusă atunci de Curtea Constituţională reflecta o situaţie de fapt valabilă în acel moment şi referitoare exclusiv la numnirea mea la CSM", a declarat Alistar marţi seară pentru Mediafax, invocând mai multe hotărâri ale instanţelor şi parchetelor, definitive şi ele, care confirmă faptul că actul de constatare privind incompatibilitatea sa nu ar fi definitiv şi care au apărut după decizia Curţii Constituţionale din februarie 2011.

„Credeţi-mă, s-a verificat!", a mai declarat Alistar.

Anonim spunea...

Marți seară, Victor Ponta a anunțat miniștrii care vor face parte din cabinetul său. În ciuda promisiunilor de respectare a legii, de transparență și atitudine, propunerile lui Victor Ponta s-au dovedit a fi cel puțin neinspirate.


Propunerea lui Ponta pentru funcția de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, Victor Alistar, este una dintre cele nefericite.


Majoritatea parlamentară fragilă de care se bucură USL coroborată cu neîncrederea românilor în deciziile luate peste capul lor din fotolii căptușite fac ca alegerea unei echipe guvernamentale rezistente să fie o treabă de chirurg politic.


Neatent, Victor Ponta l-a nominalizat pe Victor Alistar în cabinetul său fără a lua în calcul constatarea de incompatibilitate a Agenției Naționale de Integritate (ANI).


„Pisica moartă de la poarta guvernului, pe care Victor Ponta o înghite coaptă, este un alt Victor, Alistar. Personaj dubios, unsuros, cu probleme de incompatibilitate, acest Alistar e numit ministru delegat, o funcţie inventată pentru el, ocupându-se cu „strategii guvernamentale".

Compromisul gros făcut de V. Ponta mă face să mă gândesc la cum ar arăta un guvern Ponta după eventuala câştigare a alegerilor în noiembrie. Dacă acum cuvântul de ordine este „toleranţă zero pentru corupţie şi clientelism", căci USL are nevoie de voturi, atunci când vor avea puterea pe patru ani prin vot popular, Ponta şi ai săi vor da măsura şulfăriei şi combinăgelii de care sunt capabili", a explicat jurnalistul Cristian Tudor Popescu într-un comentariu în ziarul Gândul. Citeşte şi Victor Alistar, numirea care pătează cabinetul Ponta. Incompatibil până în august și acuzat de fals

Mizând pe experiență în detrimentul tinereții, pentru a-și exprima antagonismul față de portocalii până la capăt, Ponta a uitat că experiența duce cu sine un bagaj care atârnă de cele mai multe ori în detrimentul imaginii celui care îl poartă.

peromaneste spunea...

Cum l-a vânat Mugur Isărescu pe Lucian Isar la "atacul speculativ": Era ca iepurașul din desene animate - se termină crenguța, dar mai aleargă zece pași
Povestea "atacului speculativ asupra leului" din 2008.

Lucian Isar (35 de ani), desemnat pentru postul de ministru delegat pentru relația cu mediul de afaceri, a fost unul dintre șefii de trezorerii bancare implicați în așa-numitul "atac speculativ" asupra leului, de la sfârșitul lui 2008. BNR a acuzat atunci o acțiune coordonată a mai multor bănci, românești și străine, care ar fi încercat să mute cursul leului la un nivel de variație superior și să încaseze diferența.

Banca centrală a contracarat atunci absorbind toți banii de pe piața monetară, astfel încât speculatorii să nu mai aibă de unde se împrumuta. "Ca iepurașul din desene animate, care merge pe o crenguță până se termină crenguța și mai face apoi vreo 10 pași", explica atunci situația guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
BNR a cerut eliminarea din sistemul bancar a celor care au declanșat atacul

El i-a acuzat pe șefii de trezorerie că "nu și-au închis pozițiile" - ceea ce înseamnă că nu și-au onorat la sfârșitul zilei angajamentele de plată - situație caracterizată drept fără precedent.
Ulterior, BNR a cerut eliminarea lor din sistemul bancar. Bogdan Mihoc, trezorierul Unicredit, a demisionat în scurt timp.
Lui Lucian Isar i-a fost desființată funcția de vicepreședinte de la Bancpost și a fost mutat pe un post în divizia de clienți corporate, pe care l-a părăsit în cele din urmă în ianuarie anul acesta.
Florin Cîțu, de la ING, a scăpat de mâna lungă a BNR din cauză că banca este sucursală străină, însă a plecat anul trecut.
Și Consiliul Concurenței a făcut o anchetă referitor la modul în care băncile au încercat, prin e-mail, să se înțeleagă asupra cursului și a dobânzilor, însă până acum rezultatele nu au fost concludente.

Bancherii s-au apărat că nici vorbă de "atac speculativ" și că doar și-au făcut treaba de intermediari pentru clienți care anticipau deprecierea iminentă a leului, după decizia Parlamentului de mărire a salariilor din educație cu 50%. De altfel, după scurta oscilație în apropierea valorii de 3,6 lei, care a marcat "atacul speculativ", leul s-a depreciat cu 15% în doar câteva luni.
CV-ul lui Isar

Lucian Isar, fost olimpic la matematică, are studii de matematică la Universitatea din București și de finanțe-bănci la ASE, un master în matematici financiare la Oxford, MBA la University of Chicago și programe avansate urmate la Harvard, dar și la Colegiul Național de Apărare respectiv Academia Națională de Informații. Înainte de-a lucra la Bancpost, el a fost vicepreședinte în cadrul Citibank România, între 1998 și 2006.
Isar are o abordare economică liberală, dar susține și măsuri cum ar fi creșterea salariului minim pe economie, depre care spune că ar fi "o distorsiune care poate spori eficiența" într-o economie deja distorsionată cum este cea a României.

peromaneste spunea...

Da, dintr-un comentariu aici, aflu mai multe de Lucian Isar. Baiatul asta o fi destept financiar-economic, nimic de zis. Numai ca face parte din tagma speculantilor financiari, numiti si lacuste, care fac pariuri devastatoare fara ca sa respecte nici legile scrise.

Hmm, poate ca ar trebui reconsiderata prezenta astuia in orice sector de activitate in care's implicati si bani publici... Altfel, jafurile de pana acum din economia romaneasca au sansa sa arate ca jocuri de copii pe langa ce ar putea face o lacusta financiara nepedepsita...

ioanvickdrag spunea...

Urmărindu-l pe Victor Ponta, am observat ceva. De fiecare dată când devine șef la ceva intră cumva într-un fel de beție. Parcă devine mai agocentric, mai arogant, mai autosuficient.
Ziceam că seamănă cu un cocoșel liliputan care, scăpat în ograda cu găini normale, începe să se fandosească, să se umfle în pene.
Am avut marea surpriză să costat că nu era doar o impresie.
Pe 23.02.2010, pe siteul cu puternice accente și simpatii liberale, inpolitics.ro apărea un articol scris de Bogdan Tiberiu Iacob unde acesta vorbește despre un interviu cu doamna Cornelia Naum, mama noului premier, VictorPonta.
Aflăm lucruri interesante. Victor Ponta a fost un copil nedorit de mamă, nașterea sa fiind posibilă doar datorită tatălui, dar aflăm și ceva extrem de grav, (nu cred că exagerez spunând asta): Victor Ponta are un fel de labilitate psihică ce îl face să își cam piardă mințile în momentul în care înregistrează un succes ”Cînd a ajuns șeful Corpului de Control al Guvernului, cu ani în urmă, o cam luase nițel razna, am avut de tras să îl aducem înapoi, cu picioarele pe pămînt…” zice mama noului premier.
Păi, dacă atunci când a ajuns șeful corpului de control a luat-o razna, accederea la funcția de premier prezită o presiune mult mai mare asupra lui…
Cum se va manifesta? Vom vedea, dar cred că nu ar fi rău ca specialiștii să fie atenți la comportamentul său. Acum nu mai are un corp de control pe mână ci o țară.
A existat un moment în care cred că s-a ghicit faptul că Ponta intrase cumva în această nebunie a puterii.
A fost momentul în care a spus că USL a hotărât să preia guvernarea (votul de demitere a Guvernului Ungureanu nu era încă terminat) iar el personal era dispus să preia mandatul de premier. Interesant este că aproximativ în același timp, alți grei ai USL vorbeau de faptul că vor susține un guvern de tehnocrați, guvern care ar urma să gestioneze alegerile. Chiar și Crin Antonescu vorbea de asta.
Declarația lui Ponta a creat o mică furtună în presă, și, imediat, jurnaliștii au sărit pe liderii USL și le puneau întrebarea legată de preluarea guvernării, ca și cum ar fi încercat să le aducă la cunoștiință declarația lui Ponta. Primele declarații ale greilor USL păreau a face ca pe mocă șă li se cațele o uimire destul de evidentă.
Următoarea etapă a manifestări acestei … febre (sper să mi se permită formularea) a lui Ponta, a apărut după ce a fos desemnat de Președinte să preia mandatul de Prim Ministru. „Voi hotărî”, „Mă voi gândi”, „Voi analiza”. Persoana I-a singular…
Probabil, în mintea lui USL se confundă cu el însuși. De asemenea nu m-aș mira dacă măcar odată după ce s-a văzut Premier, Ponta să fi spus în gând ”Statul sunt eu” la fel ca Ludovic al XIV-a, supranumi Regele Soare…
Poate la Ponta nu era vorba de infantilism ci de o formă de nebunie, e drept, într-o fază de început.
Unii vor spune poate că nu e decât o manifestare uriașă a presiunii pe care o suportă prin primirea mandatului…
Dar ce te faci dacă la un moment dat va ceda psihic? Nici nu vreau să mă gândesc deoarece acum, în situația în care suntem, în primul rând România are mare nevoie în special de echlibru.

mama lu' po(a)nta spunea...

Incredibil, dar adevărat: președinții de partid au și ei mămici pe care le ascultă, chiar cînd e vorba de decizii politice majore, cum ar fi candidaturile la funcțiile supreme la congres. Nu e cazul lui Victor Ponta, a cărui mamă recunoaște sincer, într-un dialog cu Inpolitics, că nu a dorit ca fiul ei să atace șefia partidului, sîmbătă, dar el a făcut-o, totuși. Despre asta, și despre multe altele, inedite, în materialul care urmează.

”Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram gravidă cu Victor”

Distinsa doamnă Cornelia Naum este mama celui mai tînăr președinte de partid din România, o femeie deschisă și care recunoaște, cu o sinceritate debordantă, că o decizie din 1972 era cît pe aci să văduvească PSD, peste ani, de marea speranță de reformă. ”Faptul că Victor s-a născut se datorează integral tatălui său, Dumnezeu să-l odihnească, pentru că eu luasem decizia să nu păstrez sarcina. Aveam o anume suferință medicală care permitea un avort legal, și eram hotărîtă să nu fac copilul, dar a fost dorința fierbinte a tatălui său să îmi asum riscul. Noi am divorțat ulterior, dar, în 1992, cînd s-a stins din viață, tatăl lui Victor a făcut-o în casa noastră, înconjurat de cei dragi. Îmi pare rău că nu a trăit să asiste la succesul de acum al lui Victor. S-ar fi bucurat tare mult...”.

O mamă foarte interesată de politică

Cornelia Naum recunoaște că e foarte interesată de politică, de 20 de ani încoace, și comentează aprins cu fiul său subiectul, de cîte ori are ocazia. ”Decizia de a candida m-a luat complet pe nepregătite, pentru că venea după o perioadă în care discutasem pe larg cu Victor despre cît de fericit e că PSD a rămas în opoziție. Îmi spunea că de acum are mai mult timp să se ocupe de el, de copiii lui, de familie, de hobby-uri, că are destule. Eu l-am sprijinit întotdeauna în cariera politică, dar, de data asta, sincer vă spun, nu am dorit să candideze, mi-e teamă de răutatea oamenilor, de dușmanii din jurul lui. Eu cred că va avea mult de tras, va fi hăituit, urmărit pas cu pas, i se va căuta nod în papură, i se va diseca fiecare gest. O mamă suferă cînd se întîmplă astfel de lucruri. Dar, dacă a făcut-o, acum, asta e.. Avem multă treabă de făcut, PSD a trecut prin momente grele în ultimii ani. Eu am să-i fiu alături, cînd va avea nevoie de vreo povață..”.

Manual de adus liderul înapoi cu picioarele pe pămînt

Ce sfat i-ar da, ca mamă, noului lider al PSD? Simplu: ”să rămînă cu picioarele pe pămînt, să fie aproape de oameni, să rămînă modest. Eu vă spun, el cam are tendința asta, să se umfle în pene, dar are și tăria să recunoască acest defect al lui, ceea ce e mare lucru. Cînd a ajuns șeful Corpului de Control al Guvernului, cu ani în urmă, o cam luase nițel razna, am avut de tras să îl aducem înapoi, cu picioarele pe pămînt, dar am făcut-o și apoi rîdea și el de situație. Probabil așa e cînd ești foart tînăr și ajungi în funcții înalte”.

mama lu' po(a)nta spunea...

Cornelia Naum lămurește și celebrul episod al bătăii încasate de Ponta la mineriada din iunie 1990, care l-ar fi determinat să fugă din țară taman la Paris: ”E o doză de adevăr, în sensul că, la mineriadă, eram amîndoi, mînă în mînă, la Televiziune și atunci s-a produs o busculadă cu soldații aduși să apere sediul și a trebuit să sărim amîndoi peste gard ca să nu fim prinși la mijloc...vă dați seama, la vîrsta mea, nu mi-a fost prea ușor. Mai apoi, Victor a întrerupt liceul și a plecat la Paris, unde a muncit din greu, vreo jumătate de an, munci necalificate, desigur, și a încercat să se înscrie la un liceu de acolo, ca să își termine studiile, dar nu s-a putut. S-a întors în țară și a terminat aici. Cînd s-a pus problema să dea la facultate, eu i-am spus să dea la stat, la Drept, pe cînd el se temea să nu rateze la examen și înclina spre o facultate privată. Nu aveam încredere, însă, în sistemul privat din acei ani, așa că am recurs la o șmecherie: i-am dat o sumă frumușică de bani în mînă și i-am spus ”Victore, ăștia sunt banii care vor acoperi costurile studiilor tale la particular. Dacă, însă, vei da la stat și vei intra, poți păstra banii și îți iei ce vrei din ei”. Tertipul a ținut: s-a pus cu burta pe carte, a intrat la stat și, din banii ăia, și-a luat o motoretă Mobra la mîna a doua. Era atît de fericit, cum nu am mai văzut. S-a ținut de pasiunea asta, cu motocicletele pînă cînd a făcut un accident și atunci mi-a promis solemn că trece la mașini de curse și la raliuri, că astea sunt mai sigure”.

Chestiune crucială pentru viitorul PSD: micul Titulescu făcea pozne în copilărie? ”Nu prea, răspunde hotărît mama. Nu făcea boacăne, nu spărgea geamuri, nu se bătea...a fost un copil cuminte, liniștit, nu mi-a făcut probleme. Era fericit nevoie-mare, iarna, cînd își punea ghetele în geam și aștepta să vină Moș Nicolae. A suferit, e drept, cînd tatăl lui s-a stins, era student-boboc, vîrsta la care băieții au nevoie de tată, dar viața e aspră, nu ai ce face...”. A fost complexat, în copilărie, din cauza ochelarilor? Răspunsul e nu, din motive simple: ”El nu a purtat ochelari în copilărie, vedea bine, abia după facultate i-a slăbit vederea, din ce îmi amintesc eu”.

Mama-speranței-social-democrației-mioritice are, însă, și un of: ”Mă enervează că, de cînd a ajuns președinte, tot dau la televizor secvența aia cu el dansînd la emisiunea aia...păi e nedrept, știți ce dansator e Victor al meu? Cînd era tînăr, învățase să danseze rock și alte de astea, și dansa la petreceri...ceaiuri, cum le ziceam noi, de mama focului. Să vă spun și un secret: lui Victor i-a plăcut, dintotdeauna, compania celor mai mari decît el, și a profitat de faptul că avea o soră mai mare care organiza petreceri la noi acasă, că am fost foarte primitori, casa noastră era ca peronul gării, și acolo veneau băieți din generații mai mari, și Victor se simțea tare bine în compania lor. Mă gîndesc că și acum, la partid, e la fel, e cel mai mic de pe acolo, dar sper să se descurce”.

O întrebăm cum se împacă soacra din ea cu nora și ne corectează imediat: ”Mă împac excelent cu nurorile mele...Eu am o relație foarte bună și cu actuala și cu fosta lui soție, Roxana, care e o fată minunată, de fapt noi lucrăm împreună, că avem o firmă de contabilitate, suntem zi de zi la un loc. Cît despre Daciana, este o ființă extraordinară, o mamă bună, sufletistă, modestă, la locul ei, cu picioarele pe pămînt, sunt sigură că nu va deveni arogantă, ca alte neveste de lideri...Și cu mama Dacianei am o relație apropiată. Cu cuscrul meu, Ilie, e un pic mai rece relația, el e mai distant, de felul lui, ca orice bănățean, dar e un om serios și ponderat, pe care îl respect foarte mult”.

Întrebare de baraj: l-a tras de urechi pe Victoraș cînd a scăpat, recent, afirmația că a vrut să îl bată pe Emil Boc? Răspunsul vine, dezarmant de franc: ”Oh, nuuu, nici vorbă, și să vă spun și de ce: pe Emil Boc l-aș fi bătut și eu, dacă prindeam ocazia și îmi spunea ce i-a spus lui! Ăsta-i premier, nu vă uitați la el?!”.

Viorel Dobre spunea...

Dragut. Foarte dragut guvern.

Leonard Orban, Corina Dumitrescu, Ioan Rus, Victor Alistar, chiar si Mircea Diaconu. Scuze, era sa uit de dl. Cepoi.

Foarte dragut.

Inainte de alegerile prezidentiale din 2009 un domn cu mucii in freza aparea pe la TV aparandu-l pe dl. presedinte.. Dupa alegeri, fostul sau nas, cel care i-a luat nevasta, a fost numit ministru de finante. Dragut. Poate la fel de dragut este faptul ca astazi, ministru de interne este propus cel pe care Mircea Badea il acuza ca i-ar fi furat fabrica din Gherla. Care Mircea Badea? Cel care cu rabdare a militat ani de zile impotriva PDL. Felicitari, Mircea Badea!! Ai reusit! Ai vazut, Elena Udrea avea dreptate: nici-o fapta buna nu ramane nepedepsita!!

Cum am mai spus, nu mai conteaza ce se intampla in rest. Cetatenii corecti ai acestei tari vor fi jefuiti in continuare de statul talhar. Evident, in beneficiul celor putini, indiferent de partid, care au confiscat statul.

Piedone candidat al USL? Felicitari!!

Anonim spunea...

După ce preşedintele PDL al României, Traian Băsescu, l-a fugărit pe Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost înfiinţat un post de secretar de stat. Guvernul Băsescu-Boc i-a încredinţat funcţia medicului ieşean Vasile Cepoi. Misiunea domnului Cepoi a fost de la bun început aceea de a găsi un alt ambalaj pentru Legea Sănătăţii marca „Traian Băsescu”. Un ambalaj strălucitor, care să le ia ochii celor care cotizează la sistemul public de sănătate.

În timpul Guvernului Băsescu-Boc, Vasile Cepoi a stat închis în birou şi a căutat cuvintele cu care să îmbrace altfel legea dorită atât de mult de şeful statului. Acelaşi lucru l-a făcut domnul Cepoi şi-n timpul Guvernului Băsescu-Ungureanu. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii este propunerea lui Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. De aceea, nu este exclus ca Traian Băsescu să-i fi promis lui Victor Ponta că Guvernul său va primi votul Parlamentului numai dacă nu se va atinge de noua Lege a Sănătăţii. Şi de omul care o ambalează şi o promovează. Este foarte posibil ca domnul Băsescu să aibă obligaţii faţă de companiile care vor să pună mâna pe miliardele de euro adunate din contribuţiile la asigurările de sănătate. Sau faţă de firmele care au băgat bani în ambulanţe. Ori faţă de nişte domni generoşi care au pregătit contractele de parteneriat public-privat cu spitalele, contracte în care se arată că, în schimbul unei chirii modice, pot folosi cabinetele dotate cu aparatură de milioane de euro cumpărată din bani publici.

Presupunând, totuşi, că între Traian Băsescu şi Victor Ponta nu există nici o înţelegere, liderul PSD ar fi trebuit să se gândească la Raed Arafat înainte de a-l propune pe Vasile Cepoi pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Oare ce-o fi în sufletul domnului Arafat când vede că omul adus de Traian Băsescu să-i promoveze interesele nu doar că este menţinut în sistem, dar este şi promovat? Oare ce-o fi în sufletul lui Raed Arafat când vede că acest lucru este făcut de liderul unui partid care în iarnă plângea pe umărul său şi ţipa împotriva celor care vor să-şi bată joc de sistemul de sănătate?

http://cronicaromana.com/2012/05/04/programul-economic-al-guvernului-ponta-primele-impresii/ spunea...

http://cronicaromana.com/2012/05/04/programul-economic-al-guvernului-ponta-primele-impresii/

RoberTurcescu spunea...

Cum o fi, băi, nene, să ajungi premier în anul 2012 şi să deschizi debaraua cu vechituri purtate pe vremea lui Pazvante Chioru’ Văcăroiu, ca să-ţi alegi ministru de Finanţe?! De parcă n-ar fi fost destul, mai umbli şi beat prin pivniţă, punând pe masa guvernării nişte murături la Educaţie şi la Externe, iar ca să fie tacâmul complet, aşezi sluga turnătorului în fruntea Agriculturii, plus un necopt la Justiţie!

Guvernul lui Victor Ponta e o grabă tristă. Născocit din dorinţa de a bifa rapid o listă în stare să potolească şi pofta de putere a baronilor locali, şi dorinţa de schimbare a electoratului, arată ca un chef de punkeri pe muzica lui Vasile Veselovski: toată lumea e mangă şi trage pe nas aerul tare al puterii, aşa că azi nu mai contează, iar mâine nici nu există. Deci, cum ziceam, o grabă tristă!

Dacă i-a trecut cuiva prin minte să ne dovedească faptul că useliştii n-au în buzunar icoana făcătoare de minuni guvernamentale, revelaţia s-a produs: lista miniştrilor lui Ponta arată după chipul şi asemănarea sfinţilor părinţi ai preacurviei româneşti, Felix şi Hrebenciuc, cu singura deosebire că unii dintre ei n-au apucat să se tăvălească până acum pe masa de ședinţă din palatul Victoria, dar au exersat, îndelung şi la rece, cum se face schimbarea la faţă din impostor bănuit într-unul dovedit. Cel mai bun exemplu îl avem în operaţia pe coc deschis la care a fost supusă madam Dumitrescu, care era cât p-aci să-şi urce siviul siliconat pe scaunul din fruntea şcolii româneşti, dar n-a mai apucat, din fericire, decât să înghită în sec, privind cum îi fură caşcavalul un anonim din Bihor.

Neavând exerciţiul guvernării, n-avem de unde şti ce te îmbată mai tare, dar putem bănui că ameţeala începe imediat după nominalizare şi ţine până la votul de învestitură, după care se rupe filmul şi se lasă cu o mahmureală care ţine între câteva luni şi câţiva ani, în funcţie de numărul pomenilor electorale la care eşti nevoit să fii părtaş ca să nu intri cu guvernarea-n gard şi cu partidul în Opoziţie. Pentru domnul Ponta însă, adept al formulelor hibride, există, e adevărat, şi alternativa: aceea de a o da de gard când eşti în Opoziţie, dar mai ales când ajungi la Putere!

Google
 

Postări populare