Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.5.12

Vive la différence!


Desi singura declaratie oficiala a lui Traian Basescu despre ce va face dupa ce nu va mai fi presedintele Romaniei s-a referit la intentia de infiintare a unei scoli politice pentru tineri, planurile sale sunt cu totul altele.


Traian Basescu si-a asigurat linistea lui si a familiei sale dupa terminarea mandatului
“National” a aflat ca, zilele trecute, seful statutului si-a linistit membrii familiei, ca si pe cei mai apropiati colaboratori, informandu-i despre faptul ca nu va putea fi atins de nicio razbunare din partea rivalilor politici sau de vreo eventuala ancheta penala.

Lumea politica a ramas bulversata de faptul ca Traian Basescu nu s-a mai dovedit “Gica Contra”, ca de obicei, ci calcandu-si pe orgoliu, a acceptat neasteptat de usor numirea lui Victor Ponta drept premier. Sursele noastre sustin ca intorsatura se datoreaza in mare masura incheierii negocierilor la sange pe care seful statutului le-a purtat in ultimele trei luni pentru asigurarea imunitatii sale si a celor apropiati. Sprijinit de americani, in schimbul promisiunii ca se va retrage incet dar sigur de pe scena politica, presedintele Romaniei a primit asigurari de la partenerii externi ca va beneficia de o imunitate totala, timp de 12 ani. La randul lor, si liderii contestatarilor lui Basescu au fost instiintati de hotararea marilor cancelarii ale lumii si, mai de voie, mai de nevoie, au acceptat, tacit, un pact de neagresiune cu adversarul de la Cotroceni.

Din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca Traian Basescu va primi o misiune oficiala internationala ca raportor NATO, functie care ii va asigura imunitatea pe care si-o doreste. Ceea ce inseamna ca va sta mai mult plecat din tara. Iar pana atunci, probabil ca vom avea un presedinte mult mai diplomat ca pana acum, care va astepta cuminte, la Cotroceni, terminarea mandatului…

Desi premierul Ponta il considera pe fostul presedinte Sarkozy un Basescu al francezilor, se pare ca francezii n-au jena in a-si mentine diferentele.

The outgoing French President, Nicolas Sarkozy, could face questioning in a raft of party financing and corruption cases when he leaves the Elysee Palace and loses his presidential immunity.

The right-winger, who lost his re-election bid to the Socialist Francois Hollande on Sunday, held his last cabinet meeting on Wednesday - said to be an ''emotional'' affair in which he told colleagues not to be ''sad or bitter''.

Telling aides he intends to retire from frontline politics, Mr Sarkozy let them know he was preparing to return to his former life as a lawyer at the Paris firm he still partly owns, after taking a break with his wife, Carla Bruni-Sarkozy, and their baby daughter.
Advertisement: Story continues below

But Mr Sarkozy could soon be called for questioning - either as a witness or potentially as a suspect - in several corruption cases.

Judges are likely to want to summon him over an investigation into who ordered French intelligence to unlawfully seek to uncover the source of journalists working for Le Monde. France's intelligence chief is under investigation over the affair in which Le Monde exposed links between Mr Sarkozy's government and Liliane Bettencourt, the L'Oreal billionaire caught up in an inquiry related to tax evasion and illegal party financing.

Mr Sarkozy is suspected of benefiting from brown envelopes of cash to help fund his 2007 campaign from Mrs Bettencourt and her late husband Andre, whose former bookkeeper has told the judges she withdrew €150,000 set aside for Mr Sarkozy's then campaign treasurer.

He also faces allegations that he accepted cash from the Bettencourts before his 2007 election. Mr Sarkozy denies wrongdoing on all accounts.

Mr Sarkozy's name has cropped up in the ''Karachi affair'', an investigation into alleged kickbacks on arms contracts. The judges are looking into irregularities in the financing of the former prime minister Edouard Balladur's 1995 presidential campaign. Mr Sarkozy was Mr Balladur's campaign spokesman and budget minister. The Balladur camp is suspected of receiving illicit ''retro-commissions'' from the sale of French submarines to Pakistan. Mr Sarkozy's best man and former cabinet chief are both under investigation.

A separate inquiry is under way into allegations 11 French engineers died in a Karachi bombing carried out by Pakistani agents, angry after bribes from the sale were cut off.

The most recent corruption allegation is that he received €50 million of illegal campaign contributions from the late Libyan leader Muammar Gaddafi. Mr Sarkozy has dismissed the document produced as evidence as a forgery.

Vive la difference !

7 comentarii:

peromaneste spunea...

Eroul principal al dosarului Flota, Călin Marinescu - zis Shogunul, a acordat în premieră un interviu canalului TV online din Constanţa, Nautica TV. Personaj al cărui nume este indisolubil legat de Traian Băsescu, Shogunul a povestit de-a fir-a-păr istoria flotei comerciale româneşti.

Interviul a fost luat în decursul câtorva luni, discuţia intitulată „Mărturiile Shogunului“ fiind împărţită în 12 episoade postate pe site-urile nauticatv.ro şi pe magazin-nautic.ro. După postarea serialului pe cele două site-uri cu profil nautic, serverul a fost ţinta unor atacuri informatice fără precedent, venite inclusiv din Insulele Seychelles, India, China şi Germania.

Shogunul s-a lăsat filmat de o cameră video neprofesională şi a acceptat să răspundă întrebărilor puse de ziaristul Dan Mihăescu, fondatorul Nautica TV. „Mărturiile Shogunului“ au fost făcute în biroul lui Călin Marinescu, ce se află în acelaşi sediu al companiei Navrom. Marinescu administrează la ora actuală mai multe firme cu specific portuar.

„Dacă vreţi să înţeleagă lumea ce s-a întâmplat cu flota asta, trebuie explicat de la început“, spune Shogunul. El relatează în detaliu despre situaţia flotei din vremea comunismului, despre dezvoltarea din anii `70 pe care o caracterizează „explozivă“, ce a dus la construirea navelor pe bandă rulantă în şantierele româneşti. În doar un cincinal (1970-1975), ritmul susţinut din şantierele navale făcuse ca flota comercială să îşi dubleze tonajul la peste 1,2 milioane tdw.

Călin Marinescu vorbeşte şi despre colaborarea cu Japonia care a dus la achiziţionarea unor vase considerate extrem de performante şi fiabile pentru nivelul flotei româneşti. Din acea perioadă i se trage şi celebra poreclă de „Shogunul“.

„Este un tip cu viziune managerială extraordinară pentru anii ’90. El a gândit divizarea Întreprinderii de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Navrom în secţii specializate – Romline cu nave de linie, Navrom cu cargouri şi Petromin, cu mineraliere şi petroliere. Practic, acestea erau companii de sine stătătoare, ceea ce le dădea autonomie în activitate“, a arătat Dan Mihăescu, realizatorul interviului-serial.

În linii mari, dezastrul flotei este explicat prin 3 factori: supradimensionarea capacităţii de transport naval în raport cu necesităţile economiei româneşti, îmbătrânirea parcului naval şi mai important decât toate, factorul politic - succesiunea la guvernare a partidelor, afacerile clientelare pentru interese private, fără capacitatea de a face navlosire (comerţ internaţional) au dus la arestarea navelor.

„Au fost interese confuze, contrare, a fost dorinţa de îmbogăţire rapidă care a dus la tunuri. Ce s-a întâmplat cu flota noastră s-a întâmplat în tot blocul comunist“, a precizat Dan Mihăescu.

Călin Marinescu a fost întrebat şi cine trebuie să răspundă pentru că România nu mai are o flotă maritimă. Shogunul nu a pronunţat niciun nume, dar şi-a exprimat credinţa că vinovatul va da socoteală într-o zi pentru pierderea flotei comerciale.

În dosarul Flota, Călin Marinescu a fost condamnat şi închis în penitenciar, timp de 3 ani în perioade succesive. În detenţie, Shogunul a fost operat pe cord, apoi eliberat şi absolvit de vină.

Baba Novac spunea...

...daca nu stii ce s-a intamplat cu adevarat cu flota nu te mai baga singur in seama. In Constanta sunt cateva zeci de securisti care au luat navele in custodie si apoi au facut imprumuturi de la Bancorex pt. "intretinerea si modernizarea navelor", bani pe care i-au folosit in alte scopuri (vile, masini de lux, terenuri etc.) si astfel au ajuns navele sa fie arestate si s-a dus dracu' toata flota. Securistii au ramas bine mersi cu banii, vilele, masinile etc. iar Bancorex a disparut.

Romanul spunea...

Daca era Basescu . ers demult tras la raspundere , dar de fapt este Iliescu cu gasca lui . Iliescu avea informatii de la servicii ca flota dispare , si nu -mi aduc aminte sa fi ciripit vreodata ceva despre pierderea flotei , el era preocupat de economia sociala de piata si modelul suedez de implementat in Romania .Mai avea grija de mineri si de fugarirea regelui prin aeroporturi . Fiind asa de ocupat , flota s-a volatilizat dupa modelul mormanelor de fiare vechi pe care tot comunistii lui Iliescu le-au vandut . Aseara d-l ministru Georgescu , care se credeo somitate economica povestea cum trebuie sa atragem investitori poate construiesc si ei o fabricuta sa facem si noi ceva . Asta dupa ce am avut industrie si am vandut-o ca fier vechi .

Mangalia spunea...

Era si timpul sa isi asigure spatele. Dupa tot ce a facut si dupta toate nenorocirile facute de guvernul “Blosc”, avea informatii clare, ca va urma mazilirea lui politica. Oare vizita lui la SRI, a fost doar asa, pentru o sueta cu Maior……. mda. Ce nu prea cred, ca va putea sta in banca lui, pana la final. Are prea multi librici. O dovada ca vrea sa dea exemplu de diplomatie sau hahaiala diplomatica, este primirea scrisorii de acreditare, a ambasadorului Olandei. Acceptare lui Ponta nu cred ca a fost doar datorita negocierii lui pentru raportor(un fel de ce a mai fost el cand era capitan, il lasa sa isi rupa gatu, la ce situatie grea e in tara. “Francastain” ala, asa de final, ne da pas si la mariri salariale si la scaderea TVA, si uite asa USL va incepe sa piarda procente, castigate greu.

un oarecare spunea...

ma baieti, daca voi credeti ca schimbarile astea de guvern, imunitatea lui baselu, sau cine castiga alegerile in toamna, sunt lucruri care se decid de la Bucuresti, va inselati amarnic! toata treaba este decisa de cativa oameni la Washington, Viena, Bruxelles sau la umbra unui palmier pe la tropice. resursele noastre sunt de mult in mana americanilor si austriecilor. OMV, Raiffeisen, Gaz de France, E-On, Chevron si altii ca ei credeti ca stau cu mainile in san si se uita la politicienii nostri cum fac tara praf? ei fac guvernele. tot ei le desfac. ei decid cine dispare si cine face peleul mare.

adi spunea...

BRAVO natiune BRAVO NATO si IATO ca v-am traso politicieni CORUPTI si prosti de BUBUIE au imunitate si PROSTI voteaza cate o ZDRENTA din cine stie ce judet!!!!bravo sistem democratic BRAVO democratiei LOR a NOASTRA CINE STIE cand va veni (NICIODATA)poate intelegeti acum DE CE ERAU impuscati de COMUNISTI "FOSTI"si AU GRESIT TREBUIA sa-iIMPUSTE pe TOTI CU TOT NEAMUL -numai asa stiau de frica FURATULUI!!!!si nu mai era nevoie de IMUNITATE pentru NIMENI!!!!asa platim retrcedari si eu nu imi iau salariul si platesc CAS dar nu am voie sa ma imbolnavesc!!!!platesc pensiile nesimtite akle UNOR indivizi scosi la pensie la 40 de ani!!!!!si ce mai ASTA ESTE TARA?MIESTE SCARBA DE TOT suntem MULTI si FFFFFF PROSTI !!!!da PROSTI RAU!!!!

Gina Radna spunea...

Imi, convine situatia, scolilor profesionale, actuala, care in 29.04.2018, pe Internet explorer, Domnul Marincea, cerea Desecretizare, desfiintare scoli profesionale, precum, in ianuarie 2009.A transmis, pe canalul DigiSport!...Romana!..imi astept, noile documente tipizate Edu.

Google
 

Postări populare