Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.5.12

blogger invitat


Peasant / Wonka Vision, originally uploaded by GeneSmirnov.com.

Ghita Bizonu'


Imi “place” mai mult articolu asta : Mii de fermieri francezi, italieni, spanioli, englezi, germani şi danezi se mută în România, El Dorado-ul agriculturii europene

Insa am o nedumeriere – cum poate un tanar francez (care daca ramanea la el acasa castiga 1.200 euro) sa incarce un convoi de camioane cu uitizaj agricol, sa vina in Romania si sa se ocupe de ararea unei ferme de 1.400 de hectare? Chiar el zice ca „Să ajungi la o asemenea performanţă în Franţa, e nevoie de două sau chier trei generaţii. Mie mi-au fost suficienţi trei ani”.
Baiat harnic n’asa? Da’ banii, banii de unde?! Cu ajutorul fondurilor europene, plănuieşte lucrări de extindere a irigaţiilor şi de creştere a capacităţii silozului (la 7.000 de tone!) Fonduri europene ptr europeni …
Asta este adevarul – or fi astia harnici insa in spatele lor sunt organizatii puternice: banci agricole, grupuri de sfatuitori, experti in fonduri (care nu cer 40%!), retele de distributie!
“Puturosu” de taran roman are doar sapa, dispretul autoritatilor, jaful “afaceristilor” ( frantuzu va avea siloz de 7.000 tone .. taranu roman este belit pana la os de propretarii miluiti cu silozuri) si are de partea lui doar pe Dumnezeu ….(da Printul astei lumi se zice ca ar fi Altul)

...si ar mai fi un articol interesant in Le Monde- Roumanie : la fièvre nationaliste gagne les Hongrois de Transylvanie.

Din pacate e doar ptr abonati si eu nu am de dat 15 euro lunar …
C’asa’i in UE – unii e cetateni europeni si altii is doar rumani pe cale de a deveni vlax sau rommmanes

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare