Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

14.4.06

"Istoricul" care povesteste istorioare...



La un articol al d-lui Adrian Severin in Ziua, Denazificare si decomunizare fara "talibanizare", Roxana din Franta raspunde:
Pana atunci, razboiul fusese o inclestare legitima si onorabila, iar protagonistii sai incercasera in permanenta sa ii umanizeze regulile evitand omorul in masa si tinandu-l cat mai departe de societatea civila. Holocaustul a determinat mai mult decat exacerbarea fricii de razboi, paroxismul fricii fata de o idelogie care face din intoleranta, exterminare si confruntare violenta o regula de comportament politic. Cum oricine putea cadea prada unor atari ideologii si politici, s-a creat consensul in sustinerea denazificarii. (extras din articol)
Cu articolul acesta ati batut toate recordurile ridicolului. De ce nu ramîneti la meseria dvs. de economist?

Daca cineva m-ar întreba care este caracteristica predominanta a unui comunist, asi raspunde fara doar si poate, La volte-face mai pe romaneste, schimbarea brusca si totala a opiniei, atitudinii...

Ce s-a petrecut întradevar între 1940 si 1944 ramîne ocultat de istoria oficiala. In Romania situatia era clara, erau interzisi. In Franta a fost ceva mai complicat de cum doriti dvs. sa ne simplificati istoria. Din 1934 comunistii francezi erau campionii absoluti ai luptei antifasciste. In 24 de ore lupta antifascista s-a transformat în lupta pentru pace. Comunistii s-au aliniat perfect la propaganda hitlerista, cum spuneti dvs. si sabotajele au început prin uzinele de armament. Comunistii lui Maurice Thorez faceau coada la Komandatura pentru privilegii... asa ca paralela între nazism si comunism nu sufera nici-o controversa. Este un fapt istoric.

Frica de razboi nu a determinat-o Holocaustul, frica de razboi este o stare normala la un om normal. Un razboi de cotropire nu are nimic de legitim si onorabil. Intrebarea este daca comunistii sînt oameni normali.

Cotrobaiala prin Istorie a comunistilor din Romania, care au plecat la pescuit de argumente pentru a argumenta crimele lor imprescriptibile m-ar amuza daca nu ar fi vorba de romani. Manevra se vrea subtila dar în fond sînteti cusut nu cu ata alba ci cu o sfoara alba. Nu va mai chinuiti cu Istoria.

Sînt trei Adevaruri care ne ghideaza în viata: adevarurile afective, adevarurile mistice si adevarurile rationale. Secolul XX a vazut nasterea unui nou Adevar: "Adevarul" comunist care are mania relativizarii.





Da click aici ca sa vezi totul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Roxana,

Apropous de ce spui tu ca lupta antifascista a comunistilor francezi s-a transformat in lupta pentru pace imi aduce aminte de lupta lui Bush contra armelor de nimicire in masa ale lui Sadam care apoi s-a transformat in lupta pentru inlaturarea lui Sadam.

Cameleonismul nu este o trasatura specifica numai comunistilor ci apartine intregii specii umane. Adu-ti aminte de "Cameleonul" lui Cehov scris in sec XIX cind nu existau inca comunisti.

Anonim spunea...

...pîna la finalizarea Pactului germano- sovietic erau antifascisti. Odata cu acest Pact au devenit " luptatori " de pace. Trebuie sa asteptam atacul "Patriei Mama"
ca sa-i vedem din nou pe comunistii din Franta mari " eroi " ai luptei împotriva nazismului. O comportare josnica în timpul Pactului, o comportare si mai josnica în timpul " rezistentei ". ..

Cît priveste administratia Bush, cititi cu mare atentie biografiile initiatorilor acestui razboi. Au devenit antiislamici. Mîine
Dumnezeu stie ce vor mai deveni...:-))

Toate bune

Anonim spunea...

multe dictionare s-au mai editat în lumea asta...

Dictionarul inventiilor, a literaturilor, a "listelor de zece", a jocurilor, etc.
Se mai gasea prin librarii, cu câtiva ani în urma, si un Dictionar al...sa fiu mai clement cu autorul si sa-l numesc Dictionarul.. Perlelor.
Si dl Severin pare a dori sa intre daca nu în vreun Guiness, cel putin în acest dictionar, când declara serios:

"Pana atunci, razboiul fusese o inclestare legitima si onorabila, iar protagonistii sai incercasera in permanenta sa ii umanizeze regulile evitand omorul in masa si tinandu-l cat mai departe de societatea civila."

Inclestare legitima, onorabila si -ar mai fi putut adauga - nobila, ca ultima calificare nu s-ar simti înstrainata în familia epitetelor anterioare.
Trebuie sa nu cunosti nimic din istorie, sau doar sa stii si sa te lasi sedus de frumoasele fraze gen "guerre en dentelles" sau "Messieurs les Anglais, tirez les premiers" venite din secolul XVII ( si la auzul carora studentii în istorie zâmbesc, doar ca sa nu jicneasca pe cel care le pronunta ), doar o asemenea candoare poate permite rândurile de mai sus.
Sau, alt caz, când penita ne fura în avântul ei încât atipim cu ochii pe hârtie, condeiul facându-si treaba si singur.

Si fara a cadea în ridicolul de a comenta mai departe, ma întreb cum au fost protejate în trecut "societatile civile" când chiar pe vremea stramosilor nostri romani, carele învingatorilor defilând prin Roma erau urmate de prazile umane, barbatii, femeile si copiii care scapasera "justitiei sumare" si aveau sa aibe beneficiul sclaviei ?.
Ca sa nu mai pomenim de macelul primului razboi mondial care, printre altele, a folosit prima oara gazele de lupta.

In rest nu asi avea nimic de adaugat, decât cu alte cuvinte, ceace au mai comentat si multi dintre colegii forumisti.
Parca, într-un rezumat trivial : lustrati-i, lustrati-ne, dar nu loviti pea tare.
Sau, pur si simplu, exprimarea unui instinct de conservare personal...si al speciei.

Anonim spunea...

Dl. Severin si logoreea politica.

Zice domnul Severin :
"In aceste conditii se pune intrebarea: trebuie condamnate numai crimele comunismului sau si comunismul ca ideologie (si, deci, ca sistem politic), independent de realizarile sale - asa cum s-a intamplat cu nazismul? La aceasta intrebare nu se poate raspunde prin dictat, ci prin dezbatere, cercetare, explicatie si educatie permanente. "Talibanismul" anticomunist din Romania de astazi nu face decat sa inlocuiasca o dictatura cu alta, o exlcudere cu alta, pe cand romanilor le trebuie sa aseze in locul reflexelor de "om nou" comunist constiinta responsabilitatii omului liber. De aceea, nu numai ca decomunizarea nu poate fi lasata pe mana "talibanilor", dar presupune combaterea lor simultana."

Zic eu:
Da ! Trebuie condamnate si crimele comunismului si ideologia comunista in sine, cu toata hotararea.
Cat despre "talibani" domnul Adrian Severin ar trebui sa-i caute in alta parte.
Pentru ca decomunizarea nu este sinonima cu anihilarea fizica ci numai cu indepartarea activistilor bolsevici din serviciul public pentru a anume perioada de timp.
Comunistii si-au indepartat adversarii politici exterminandu-i fizic, deci talibanii acolo trebuiesc cautati.
Ca de obicei, domnul Severin mai da drumul din sacul domniei sale la cateva soparle....doar, doar, s-o gasi cineva sa le creada.
Dupa cum se spunea la noi in birou, ce-ar fi sa cantati la alta masa domnule Severin ?

Google
 

Postări populare