Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

4.4.06

de ce nu se vrea elaborarea raportului asupra crimelor comunismului





Sunt convins ca extrem de putini romani au citit documentarul realizat de comisia Wiesel asupra tragediei evreilor din Basarabia, Transnistria si Bucovina din WWII, aflat pe site-ul presedentiei, material pe care Basescu il da ca exemplu pentru unul asemanator referitor la tragedia comunista. Indiferent de lipsurile lui PRIN OMISIUNE, materialul holocaust e un document serios, istoric profesionist, cu date si nume concrete sprijinite pe bibliografie. De ce nu se vrea un material asemanator despre comunism? Simplu. Astfel, din motive "personale", caci hai sa-i luam pe rand pe corifeii galagiosi ai lustratiei.
- Olteanu-Vass. Ar aparea in material, vorba lui Marquez, incredibila istorie a minunatei sale bunici Ghizela, care si-a inceput cariera luptand impotriva imperialismului romanesc la Chisinau in 1936 si si-a incheiat-o iesind la pensie in 1980 la frageda varsta de 70 de ani trecuti ca prim adjuncta de sectie "relatii Internationale' a cecealpecereu, unde tinea legatura cu toate miscarile rivulutionare, inclusiv cu OLPul lui Arafat, alaturi de un alt tovaras de nadejde, Vasile Vlad, intamplator cumnatul Eminentei Sale Sef-Rabinul Moses Rosen, si al carrui fiu, facut academician dupa 90, e si el azi, fireste, liberal din stirpe pur bratienista.
- Sorin Iliesiu, varful de lance actual al AC. Pai in anii 50, cinematografia tzarii avea in totalitate doar doi regizori romani: unul artistic, Victor Iliu (fost ilegalist amic cu Gogu R si Miron C, om de mare valoare artistica), si unul documentarist, Paul Calinescu, reprofilat de la marea cruciada antibolsevica a lui Antonescu la Rasuna Valea Jiului a lui Ana, Luca, Teo, Dej. Dintre majoritari, Mirel Iliesiu se remarca prin inflacaratele sale documentare despre lupta comunistilor pentru fericirea Romaniei. A venit insa anul 1960 si Ghitza Dej le-a cerut: mai rasfirati, baieti, ca de, venise vremea spoielii in national a comunismului, asa ca au aparut "persecutiile' marilor regizori de pana atunci, care nu mai puteau filma tot timpul ce vroiau. E drept ca Mirel s-a reprofilat onorabil pe filme documentar artistice de calitate (vezi corul Madrigal), spre deosebire de Maihai Iacob, Saucan asu Calarasu care au facut imediat alia. Dar documentarele anilor 50 au ramas.
- Rebengiuc "stentorul" apelurilor. Pai Victoras s-a remarcat in anii 70, dupa tineretea sa plina de eroi comunisti ai zilelor noastre, in rolul Baniciu, legionar bandit aliat cu taranistii si liberalii in atacarea poporului roman - vezi seria de filme ale lui Manole Marcus, supravietuitor al regizorilor din anii 50 de mai sus, pe scenariul lui Tius Popovici, filme care isi bateau joc de Maniu si Mihalache. Rolul Rebengiucului de top a fost in filmul despre anul 1948 cand Baniciu banditea prin muntii Fagaras omorand tzaranii saraci constienti, ilustare clara a bandtului Gavrila Ogoranu, desepre care tocmai se aflase ca fusese eliberat din refugiul de aproape 20 de ani la cererea lui Nixon. Batjocorirea lui Ogoranu continua si azi, cand sotiei sale care-l ascunsese i se refuza titlul de luptator in rezistenta. Pai Rebengiucul inainte de a citi cu glas cavernos tirade anticomuniste ar trebui sa se strearga cu multe suluri la gura pentru rolul lui Baniciu prin care a batjocorit singurul act de rezistenta anticomunista reala, cea a luptatorilor din Fagaras.
- la pachet: Andrei Cornea, al carui tata Paul ca tanar activist utecist a intampinat-o pe tovarasa Ana la aeroport la 15 sept 1944, Oistenii si Orovenii a caror ruda Leonea Oigenstein Rautu a stat alaturi de Ceausecu pana in anii 80 cand s-a pensionat ca i se maritase o fata cu un senator USA, Paler, mare mahar la RadioTV in anii 70 cand l-a alungat pur si simplu pe Cornel Chiriac cel cu Metronomul, Alexandru Florian, al carui tata filozof Radu a dat pe mana securitatii in 56 pe Goma si alti studenti care se manifesatu dusmanos, ce sa mai zic de Dan Pavelica,fostul activist al UASCR la nivel central pe vremea lui Nicushor?
Ce s-ar intampla daca ar apare un asemenea documentar. Pai simplu:
- s-ar vedea ca peste 90% din "banditii" rezistentei din munti au fost legionari
- s-ar vedea ca peste 80% din detinutii dusmnai ai regimului au fost "fascisti": legionari, cuzisti, antonescieni, colaborationisti gen cei de la Centrala Evreilor care cu compromisurile lor au salvat marea majoritate a coreligionarilor lor din vechiul regat.
- s-ar vedea si cine au fost calaii, cine agentii sovietici si s-ar putea urmari si cariera lor ulterioara.
Si o paralela instructiva intre muzeul de la Sighet si memorialul de la Aiud, primul facut cu bani de la buget si devenit de "protocol", celalat facut cu banii victimelor supravietuitoare si ai urmasilor celor cazuti. Cati ati auzit de memorialul de la Aiud? De ce nu se vorbeste despre el? Pentru ca mortii de acolo, de la Valeriu Gafencu la Mircea Vulcanescu au fost "fascisti", ca si cei ce au dat banii si l-au construit. Iar faptul ca Bartolomeu Anania l-a sfintit si se ocupa acum de ridicarea manastirii la cimitirul celor cazuti explica si atacurile impotriva sa din presa politic corecta.
Aici e aici, nepotii gornistilor - vorba lui Dorin Tudoran - si ai calailor lui Ana, Dej si Ceausescu s-au unit acum in montarea marei cacealmale: o declaratie de principiu de condamnare, DAR FARA DOCUMENTARUL CRIMELOR, caci, nu-i asa, toti stim ce a insemnat comunismul. Au trecut smecherii care au copilarit in Primaverii de cealalta parte a baricadei, au pus shortzuletz si striga pe toate drumurile impotriva comunismului dupa patternul hotzii striga hotzii. Scopul e insa clar: sa ramana la putere ca si tatii si bunicele lor ca sa calareasca pe mai departe poporul roman in numele poltical correctnessului globalizator si antinational. Numai ca jocul e usor de priceput si nu o sa le mearga.
lucid


Da click aici ca sa vezi totul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru inventarierea crimelor comunismului si analiza mecanismului specific acestui sistem...s-a infiintat, deja, Institutul National pentru studierea Crimelor Comunismului, condus de istoricul Marius Oprea.
Mai exista, de asemenea, Institutul pentru Memoria Exilului Romanesc.
Exista, deci, cadrul institutional pentru o analiza serioasa, de detaliu, cu caracter stiintific, care se poate desfasura in timp.
Presedintelui i s-a cerut sa faca doar un gest simbolic, pe care multi romani il asteptau.

Anonim spunea...

M-ai distrat cu institutul facut de Iliescu lui Dinu Zamfirescu. Chiar nu esti la curent cu balacareala penibila cu adjunctul Adrian Niculescu? Si nici cu interventia matusii lui Dinu, Ioana Gh Bratianu (Dinu e fiul adoptiv al lui Bebe, baiatul lui Dinu B batranul), publicata in Aldinele R L ? Astia sa dezvaluie crimele comunismului, care se bat pe ciolanul bugetar ca nemancatii?

Anonim spunea...

Daca ai fi citit cu atentie, in postarea mea IMER aparea al doilea ("mai exista, de asemenea..."), dupa institutul condus de Marius Oprea.
Daca si Marius Oprea iti starneste ...ilaritatea, inseamna ca esti un tip tare haios dar departe de a fi ...lucid.

Anonim spunea...

Stejarel si Opreael..

.... sunt perfecta intruchipare a politrucilor Roller - Shtirbu din anii 50 care aveau ordin de la partid (ieri pecereu, azi peneleu patriciu) sa-i demaste pe dushmani. Dupa comportarea lamentabila ca consilier (??!!?) al tzapului in anii 97-00 Opreael trebuie sa se ia de mana cu Stejarel si sa ne laseeeee.... E timpul sa treaca la treaba istorici adevarati, care sa stie sine ira et studio sa realizeze culegeri de documente comentate echilibrat si distant, nu sa serveasca gunoaie politice ca Milica sau Tariceanu. Asta inseamna curatenie morala.

Google
 

Postări populare