Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.11.15

Fiind des intrebat...

...imi dau si eu cu parerea despre cioloshiada. Este inca un pas catre lumea viitorului, care iata soseste mai devreme pentru conservatoarea Romanie decat pentru initiatorii proiectului. In aceasta lume a viitorului, categorii fundamentale ca omul/cetateanul/patriotul/barbatul/femeia/etc vor fi disparut iar locul le va fi luat de altele, nascocite, sintetice, in contradictie cu conditia fundamentala a omului spiritual si social de pana acum. Drumul catre acest viitor va fi lasat la cheremul corporatiilor, o alta fictiune in spatele careia se ascund sforarii si interesele lor.

Pentru cei care pot face apel la istorie, un pic de consideratie trebuie data paralelismului dintre acest proiect de viitor si cele de pana la 1990. Natura lor utopica, mai ales din perspectiva istorica ne apare din prima. Nu mi-e clar ce au crezut fondatorii utopiilor sociale deja avortate, dar este destul de clar cui au folosit. Fondatorii utopiei viitorului de acum nu mai cred in nimic dincolo de puterea lor de a modela socialul si in dreptul lor pseudo-divin de a fi la putere.

Sa ne intoarcem la Ciolos. Acesta este modelul functionarului EUropean, dezradacinat, arogant, anti-democratic, rotita atotstiutoare intr-un angrenaj prea mare pentru o frunte atat de ingusta. Am intalnit destui romani contzopisti EUropeni sa-mi dau seama ca Ciolos, prin extrapolare, descrie clasa de arendasi a viitorului, aflati si ei cu aparat cu tot in slujba unor minoritati functional invizibile.

Restul ne impartim in cei cu ochii (mintii) deschisi si somnambulii online si offline. Cei cu ochii deschisi trebuie sa inteleaga ca nu pot obtine nimic de pret fara lupta, dupa cum trebuie sa inteleaga si ca cea mai simpla si sigura cale pentru a arata ridicolul situatiei cioloshiste este sa adune o minoritate publica cel putin egala cu a tinerilor demonstranti de acum cateva saptamani. Aceasta minoritate ar trebui sa expuna impostura ce descrie toata cioloshiada si s-o ia mai departe catre radacina raului din timpul nostru.

La un timp ca acesta, a avea dreptate de unul singur si pe rand este un gest sterp. Cauta-ti romane dreptatea in grup!

Un comentariu:

MAREAN spunea...


S I N G U R A S O L U T I E . O REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si FUNCTIONARII PUBLICI vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate si DEMNITATI umane care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman.Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce!?!?.UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA.

Google
 

Postări populare