Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

18.11.15

Președintele LOR are cuvântul:

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Terorismul și atacurile teroriste funcționează și au urmări extrem de grave doar dacă reacția este frica, a declarat miercuri, la Bratislava, președintele Klaus Iohannis, afirmând că România nu a fost și nu este stat țintă pentru refugiați.

"În primul rând tragedia de la Paris trebuie luată ca atare. Este un atac terorist împotriva Franței. Asta pe fondul unui val imens de refugiați care vin să caute siguranță pentru ei și familiile lor în Europa. România nu a fost și nu este stat țintă pentru acești refugiați, cum de altfel nici Slovacia nu este. Terorismul și atacurile teroriste funcționează și au urmări extrem de grave doar dacă reacția este frica și nu vorbesc aici de emoții naturale, aceste tragedii au provocat revoltă, consternare, empatie, tristețe, nu despre asta vorbesc, ci despre frică. Dacă lăsăm frica să pătrundă în țesutul social al țărilor noastre, abia atunci teroriștii își ating obiectivul adevărat și nu avem voie să lăsăm așa ceva să se întâmple. Nu avem voie să lăsăm să fie distrus țesutul social al statelor noastre. Nu avem voie să lăsăm xenofobia, ultranaționalismul, șovinismul să devină relevante în societățile noastre", a spus Iohannis, în conferința comună cu omologul său slovac, Andrej Kiska, întrebat dacă Bruxelles-ul ar trebui să vină cu o nouă soluție în ceea ce privește cotele de imigranți după atentatele de la Paris.

În opinia sa, frica nu trebuie să ducă la stigmatizarea unor colectivități religioase.

"În niciun caz nu avem voie să lăsăm această frică să ducă la stigmatizarea unor colectivități religioase, care nu au nicio vină în această chestiune. Pericolul este mare. Dacă lăsăm în societățile noastre să apară astfel de stigmatizări, revin umbrele trecutului al căror sfârșit îl comemorăm prin eroii căzuți. Este foarte periculoasă o astfel de abordare și data trecută a dus la cea mai groaznică deflagrație mondială", a precizat șeful statului român.

În context, președintele Iohannis a pledat pentru solidaritate. ''Trebuie să mergem mai departe, să rămânem solidari, să continuăm munca începută în Consiliul European, Comisia Europeană, să punem în practică lucrurile care au fost hotărâte deja. (...) Am face bine, chiar suntem obligați în acest context, ca noi, UE, împreună cu toți actorii internaționali care vor să rezolve problema, să găsim soluții urgente pentru țările sursă — Siria, Libia și împreună cu țările de tranzit, de exemplu cu Turcia", a arătat el.

Potrivit acestuia, populația musulmană din România ''nu va fi supervizată''. "Noi respectăm minoritățile etnice și religioase în România. Majoritatea din România sprijină activ minoritatea și credem că ele fac parte din țesutul nostru social și credem că este obligatoriu să rămână așa. Sunt dintre noi", a punctat Iohannis.

Românii dau replica:

Bobby

Omul asta e complet dement. Adica dupa tot ce se intampal ZILNIC in Europa, tu sa te angajezi la Bruxelles ca aduci in Romania 6.000 de refugiati si sa spui ca NU-I MONITORIZEZI, asta e nebunie curata. Incep sa leg niste lucruri cu plecarea lui Ponta. Drama de la Colectiv nu are legatura. Amintiti-va, Ponta s-a intalnit cu primii ministri din Bulgaria si Serbia si au hotarat ca daca Germania si Austria inchid granitele atunci si tarile noastre au acelasi drept. TREI SAPTAMANI MAI TARZIU Ponta nu mai e premier. Simpla coincidenta. Polonia anunta ca nu mai primeste refugiati, in DOUA ORE Junker in persoana e la Bucuresti si se intalneste pe aeroport cu Ciolos. Simpla coincidenta. Ceea ce face Johanis se numeste TRADARE si trebuie suspendat. Pana nu murim intr-o statie de metrou sau sare in aer un autobuz plin cu oameni in drum spre sevici. Ati fost manipulati, treziti-va.

Solomon

Delireaza profund domnul presedinte, vorbeste absolut fara logica. Umbla cu diversiunea fricii. Sute de ani romanii au luptat impotriva invaziilor islamice, aici e vorba de frica sau de aparare? Islamistii sunt ca mucegaiul care porneste dintr-un colt si in finala copera totul. Asta dorim, sa ne acopere mucegaiul ca sa nu mai putem nici respira, sau sa ne pastram curati, neinvadati de mucegai? Vorbeste dumnealui de stigmatizarea unor colectivitati religioase, alta diversiune murdara la care recurge domnul zis presedinte. Cine ce are cu religia lor, noua putin ne pasa de ea pana nu vin sa ne-o bage cu forta pe gat, nu noi suntem vinovati pentru asta, sa si tina sanatosi religia lor la ei acasa, nu la noi acasa, noi romanii suntem popor crestin si asta ne este suficient din punct de vedere religios, nu dorim sa ne islamizam. Daca domnul Iohannis doreste sa se converteasca la islam, n-are decat, dar atunci sa plece din functie. Una peste alta, evenimentele din Franta demonstreaza ca islamistii sunt total neintegrabili in comunitatile crestine, chiar si dupa mai multe generatii. Tendinta lor este sa distruga si sa cucereasca, dovezile din Franta sunt clare, iar domnul presedinte Iohannis este cuprins de delir in ciuda tuturor evidentlor.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare