Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

11.11.15

Dacian Cioloş, Primul ministru desemnat, are un dosar penal aflat în anchetă


Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean
Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean
Dacian Cioloş, Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre politicienii români a cărui voce aproape că nu s-a auzit în spaţiul public, deşi funcţiile deţinute de el pînă acum ar fi putut să-i asigure o mare notorietate. Pentru el, în numele lui, totdeauna a vorbit altcineva: de la Traian Băsescu, la Barosso pînă la Junker!
Biografia sa este un oarecum misterioasă, total nepotrivită cuiva care trebuie să reprezinte cu adevărat interesele României, într-o perioadă foarte complicată, cînd toţi şefii de stat şi de guverne din Europa fac eforturi vizibile pentru apărarea intereselor ţărilor lor.
Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean, cunoscut sub numele Vulpea. S-a născut în Zalău în anul 1969 şi a terminat Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994). Practic, din acel moment, întreaga lui viaţa s-a derulat în afara ţării, fiind şi căsătorit cu o franţuzoaică, despre care presa a scris că ar fi fiica unui unui ofiţer cu funcţie foarte mare în cadrul serviciilor secrete franceze (DST), dar şi nepoata fostului Ministru de externe al Franţei, Michel Barnier. Doamna Cioloş, de altfel, nu a apărut aproape niciodată în spaţiul public din România, cu excepţia unei reunuini a femeilor, alături de Andreea Esca şi Gianina Corondan!
Iată traseul lui Dacian Cioloş, aşa cum este prezentat pe pagina sa de pe Wikipedia: A urmat apoi studii de agronomie aprofundată, specializarea "Sisteme de producţie şi Dezvoltare rurală" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franţa, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) şi un master ştiinţific (DEA) în "Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare şi rurale" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) şi Université Montpellier I (1996-1997). Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM). În anul 2000, a devenit membru al Grupului din Bruges, grup european independent de analize şi propuneri privind Politica Agricolă Comună şi Uniunea Europeană. După absolvirea masteratului, lucrează ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul Diviziei de Dezvoltare rurală a Direcţiei Generale de Agricultură (martie – iulie 1997, aprilie 1999). Între anii 2002–2003, lucrează la Comisia Europeană, Delegaţia CE în România, ca Manager cu Ţintă Agricultură şi Dezvoltare Rurală, SAPARD.
Abia în anul 2005 revine în ţară în cadrul Ministerului Agriculturii, fiind mai întîi consilier al ministrului Gheorghe Flutur, cunoscut ca ultra-băsist, apoi subsecretar de stat şi, între 11 octombrie 2007 - 22 decembrie 2008, chiar Ministru al agriculturii.
În februarie 2010, la propunerea lui Traian Băsescu şi cu susţinerea PDL, Dacian Cioloş devine comisar european în mandatul lui Manuel Barroso, după care s-a întors ca membru în Comisia prezidenţială a lui Traian Băsescu pentru politici publice de dezvoltare a agruculturii. În prezent este consilierul actualului Preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Junker.
Biografia lui Dacian Cioloş îl prezintă mai degrabă ca pe un reprezentant al Franţei, decît unul al României în structurile europene, fiind, de altfel susţinut „pe faţă” de Franţa la obţinerea funcţiei de Comisar european! Iată, de pildă, ce scria publicaţia „The Irish Times”Franţa a făcut lobby pentru a susţine un candidat din partea României pentru acest domeniu important al UE, care controlează bugetul de 55 miliarde de euro aferent Politicii Agricole Comune, dar a devenit din ce în ce mai evident că Bucureştiul nu va obţine postul, ca urmare a suspendării în 2008 a fondurilor europene pentru agricultură acordate României, din cauza unor nereguli”! Cu toate acestea, deşi chiar Germania s-a opus, Dacian Cioloş a obţinut postul de comisar european pentru agricultură!
DACIAN CIOLOŞ ESTE ANCHETAT ÎNTR-UN DOSAR PENAL
Marea problemă personală cu care vine în faţa opiniei publice proaspătul Premier desemnat este Dosarul penal nr. 203/P/2014, în care a fost deja audiat ca un „martor” ciudat, căci plîngerea penală în baza căreia a fost deschis laParchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este îndreptată către domnia sa pentru infracţinea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, al. 1 din Noul Cod Penal!
În iunie anul trecut, chiar Dacian Cioloş a cerut un răspuns din partea PICCJ pentru a i se preciza calitatea pe care o are în acest dosar, întrebînd Parchetul dacă are calitatea de suspect. Iată răspunsul pe care l-a primit şi care a fost publicat de „Lumea justiţiei” încă de anul trecut:
În acelaşi timp, tot PICCJ, sub aceeaşi semnătură a Cameliei Sutiman, îi răspunde şi lui Sandu Jean Cătălin, care făcuse pălîngerea, însă nu vorbeşte despre urmărirea penală in rem, ci pur şi simplu de începerea urmăririi penale în dosar:
Dar iată şi plîngerea formulată de Sandu Jean Cătălin împotriva lui DACIAN CIOLOŞ, pentru care s-a şi deschisDosarul penal nr. 203/P/2014 (textul integral al plîngerii poate fi citit pe site-ul „Lumea justiţiei”, la adresa de Internet http://www.luju.ro/static/files/2014/iunie/26/Plangere_penala_PICCJ_Sandu_Jean-Catalin-Dacian_Ciolos.pdf):
În ciuda răspunsului pe care PICCJ i l-a trimis lui Dacian Cioloş în iunie 2014, pe care-l vedeţi mai sus, în 8 aprilie 2015, adică doar acum cîteva luni, Dacian Cioloş a fost chemat la audieri la Parchetul General! Pentru a evita orice speculaţii, reproducem ştirea de presă aşa cum a apărut pe AGERPRES:
Dacian Cioloș, audiat la Parchetul General
Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloș s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat de procurori în legătură cu o plângere penală depusă de fostul vicepreședinte al AVAS Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul ICA.
În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Cioloș de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Jean Cătălin Sandu susținea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.
În august 2014, Jean Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA București (firmă din grupul Grivco) în perioada 1 ianuarie 2002 - 28 ianuarie 2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în intervalul octombrie 2001 - mai 2005, membru AGA al SC ICA SA București în 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA”.
E ceva aici care contrazice chiar şi logica: cum ar fi putut fi cineva să fie audiat ca martor într-un dosar deschis chiar împotriva lui? În mod normal, cînd se formulează o plîngere penală şi se deschide un dosar, partea este chemată la audieri şi, în funcţie de ce declară, coroborat cu alte probe, procurorul dă o soluţie: fie începerea urmăririi penale, fie neînceperea urmăririi penale! În Dosarul penal nr. 203/P/2014, deşi şefa secţiei din cadrul PICCJ i-a trimis lui Cioloş răspunsul de mai sus, totuşi procurorii au continuat cercetările, ceea ce înseamnă că, la data răspunsului, încă nu se încheiase ancheta, din moment ce anul acesta, în luna aprilie, Dacian Cioloş a fost chemat pentru audieri!
Nu ştim în acest moment care este stadiul anchetei sau ce soluţie preconizează procurorii, însă este clar că, dacă va fi validat de Parlament ca Prim-ministru, Dacian Cioloş îşi va începe mandatul de Premier cu un dosar penal aflat în cercetare! Ceea ce încalcă flagrant cererile tinerilor din „Stradă”, consultaţi chiar de Klaus Iohannis, care solicitau ca nimeni dintre cei bănuiţi că ar face obiectul cercetărilor penale să nu mai figureze în Parlament sau în Guvern!
P.S. Aflu pe surse că din cabinetul Cioloş ar putea face şi Laura Ştefan, premiată recent de Ambasada SUA. Ea a fost colaboratoarea Monicăi Macovei şi una dintre cele mai sinistre băsiste din spaţiul public. A făcut parte din „Freedom House”, iar acum este în „Expert Forum”, alături de Sorin Ioniţă, şi el nominalizat ca posibil ministru! Acesta din urmă a fost la „negocierile” de la Cotroceni ca reprezentant al societăţii civile din partea „Expert Forum”, alături de Cristina Guseth, care a venit din partea „Freedom House”! Iată, deci, că rezerva de cadre a lui Klaus Iohannis este luată direct dintre cei mai apropiaţi şi dragi colaboratori ai lui Traian Băsescu, super-băsiştii de la Freedom House şi Expert Forum! Dacă se vor confirma aceste nominalizări, am putea spune că acest cabinet este în mare măsură Cabinetul Monica Macovei!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare