65 de ani
Ghita Bizonu'iunie 22, 2015 la 10:15 am
Utopie despre asta este vorba.
Ca nu functioneste chiar daca benzineste si scanteieste niciodat nu functioneste!
In spatiul economic dintre Vest si Est, România, Austria si o Ungarie ne-revizionistă niciodata nu vor crea o fortă regională. Fiindca a fost una … KaKa in care Romania era cam nongratta si romanii relegati la rol de iloti.
Am facut prostia sa uitam si am ajuns ca sa facem „mare” o OMeVea de 3 benzinarii . Am ajuns ca MOLia de pusta sa se dea Konzern si Petromul .. Petromu care avea in spate traditie, resurse, capacitati (cam excedentare) si o industrie ce putea produce de la sonde si capete de foraj (cu diamante!) la instalatii complexe de chimizare a petrolului sa … ei da sa nu mai fie!! Decat cu numele … Cand Petromu ar fi trebut ca sa fie staru local si sa vina vienezii cu Kuste ihre Hande Herr Petrom bite schoen
Si Ungarie nerevizonista?! Poate .. doar cu armata romana dislocata in Ungaria si comandant roman al pietii la Budapesta!!
SI am mai facut si din CEZ … „mare” . Alt domeniu incare aveam cam tot ce ne trebuia…
Scuze… trebuia sa mergem cu cei mari. Cele 7 surori sau cate au mai ramas si asta nuka daca era obligatoriu si ardea. Asa mergand cu paduchii aia le-am crescut importanta si acum ei discuta cu cei mari si apoi se dau cocosi in batatura noastra. SI ne mai dau un Schengen peste bot si un sut in dos .. Ba se mai trezeste vorbind si ambasadoarea Finlandei ..
Insa proetcu asta cu KaKania rediviva ne-o fi copt-o si cu aia mari. Care nu vad nici un interes pe aici … sau si-l promoveaza cum stiu mai bine si mai ietin cu ONG urir. Insa f activ pe linie de ONG este ala .. Gigi Soros .. ungur. Care imi este frica ca e cam ca tot unguru : nitel revizionist!
In fine pe la 1860 unu George (Gheorghe) Adrian , general, politician, de 2 ori Ministru de Razboi scria ceva cam asa : „oricat de mult va progresa civilizatia sau cultura cat timp vor exista ideile de suprematie atat vreme va fi nevoie de o forta armata” .
ASA ca avem nevoie de afuristele alea de avioane. Si 12 sunt insuficiente! Nici 24 … verificati cate are Elvetia! (hai sa fiu baiat bun : 32 F-18 Hornets si 53 F-5 Tiger II) Sa nu mai zic ca stia nea Nelu Vacaroiu ce stia cand discuta cu Bell ptr 96 de AH …
Si nu uitati vechea vorba : cine nu isi hraneste armata sa isi va hrani ocupantul!!!
Eh .. da totu a fots dat si nepotii vostri o s ajunga prea traliu .. Tous c’est
et rien ne va plus!
adiiunie 22, 2015 la 10:27 am
Ciudate regretele dvs. M-as fi asteptat de la mai mult din partea unui om informat. N-ati stiut cum functioneaza lumea si acum deplangeti statutul de rang secund sau chiar tert al Romaniei?!
Dincolo de ce spuneti, nu cred ca ni se baga ceva pe gat (si chiar daca se face asta, Romania poate opta sa-si dezvolte ea diverse industrii). Depinde de noi sa ne imbunatatim statutul. Si atunci vom urca in lantul trofic, atragand si noi IT-isti si medici din alta parte.
Totusi, dincolo de asta, nu inteleg ce-ati fi dorit?! Am obtinut NATO si UE, ceva prosperitate, cum sa nu dam nimic in schimb? Dvs. ati dat PETROM-ul, asa ca regretele de acest gen ma fac sa zambesc… Sa ne concentram de-acum incolo pe cresterea economica, sa stimulam capitalul intern, sa ne protejam cat putem resursele naturale, sa atragem imigratie compatibila cultural cu spatiul romanesc si o ne fie mai bine. Chiar si in calitate de protectorat:)
Radu Laurentiu Ialovoi
Am un comentariu referitor la Doctrina Truman.
Atat timp car Rusia se afla intr-un proces desfasurat la nivel istoric de expansiune in general si in particular de expansiune in dauna teritorilor fostului Imperiu Otoman (printre care si a noastra) nu vad de ce nu ar fi in interesul nostru absolut sa ne aliem cu oricine se contrapune acestei expansiuni. Ca sa vorbim in termeni europeni, de „ratiune de stat” nici macar nu ar trebui sa ne intereseze daca contraputerea Rusiei este buna sau rea, crestina sau necrestina, cu sau fara afinitati culturale fata de noi. Din punctul nostru de vedere Doctrina Truman este benefica si ar trebui sa o imbratisam de la vladica la opinca pentru ca se opune unui inamic istoric.
Vecinul de la est are capacitatea sa ne dizolve teritorial si dupa cum se vede in in teritorile locuite de romani cazute sub dominatia Moscovei se pricepe foarte bine sa manipuleze compozitia etnica pe arii geografice foarte largi.
Capacitatea Rusiei de eradicare nationala este infioratoare. Nu pot sa nu remarc situatia Crimeii, stat tatar anexat de Rusia la 1783 si in care tatarii sunt o minoritate in momentul de fata. Dorim oare sa devenim o minoritate in Bucuresti, peste 200 de ani?
Mai ales in ultimii doi ani se simte recele vant de la rasarit batand catre noi. Inca nu a ajuns pe granita dar ignorarea sa il va aduce aici. Este nevoie de un politician european de calibru care sa munceasca zi de zi impotriva acestui vant. Capacitatea de negociere a liderilor momentului ma face sa ma gandesc la Conciliatorii perioadei interbelice care au creeat premisele celui de-al doilea razboi mondial.
Rusia, aflata evident intr-o perioada de reafirmare dupa esecul din Razboiul Rece, seamnana enorm cu Germania lui Hitler. Avem nevoie cat mai repede de un politician cum a fost Winston Churchill, care sa ii stea impotriva.
De ce nu ati fi dumneavoastra acesta? Nu v-am votat vreodata si nu cred ca o voi face de acum incolo dar inteleg ca aveti ceea ce trebuie pentru o asemenea misiune. Sunt sigur ca nu este interesant ptr. dumneavoastra sa stati dupa cuptor si sa postati pe blog. Poate ca la 65 de ani puteti sa va fixati aceasta misiune si sper sa o duceti la bun sfarsit. Eu tot nu cred ca va voi vota dar sunt sigur ca europenii va vor ridica statui.
Ghita Bizonu'
Scuze, reiau fiindca ma doare al dracului de tare (la portofleac) …. Dvoastra ati scris impertinenta ministrului austriac, in declaratia sa despre alocatiile pentru copiii românilor aflati legal la muncă in Austria, dovedeste o mentalitate de a considera România un hinterland. Nu acesta a fost sensul realizării marilor privatizări cu firme austriece. Am considerat că in spatiul economic dintre Vest si Est, România, Austria si o Ungarie ne-revizionistă ar putea crea o fortă regională.
Pai da. Am creat o frota regionala – Osterichu’ Redivivus.
Asa ca din Ziarul Financiar de luni
Aceasta este cea mai şocantă măsură propusă până acum de vreun guvern occidental la adresa cetăţenilor români, în condiţiile în care austriecii au ajuns să deţină în România tot petrolul şi jumătate din rezervele de gaz (prin OMV Petrom), 25% din sistemul bancar (prin BCR şi Raiffeisen), 25% din piaţa de asigurări (prin Uniqa şi Vienna Insurance Group la Omniasig/Asirom) şi să ocupe 70% din piaţa de prelucrare a lemnului brut prin Egger şi Schweihoffer. În plus, austriecii cumpără pe bandă rulantă mii de hectare de teren agricol în România, profitând de preţurile de doar 3.000 -4.000 euro hectarul, de 10 ori mai mici decât în Austria. Austriecii domină sau au poziţii puternice în multe alte sectoare din economia românească precum industria zahărului prin Agrana, producţia de cărămizi prin Wienerberger sau construcţii prin Strabag.În total, firmele austriece au desfăşurat afaceri în România de circa 18 miliarde de euro în 2014 şi au obţinut profituri de 2 miliarde de euro.
Adica au avut un profit de 12% din cifra de afaceri. Mischteaux!!! Si din astia cati bani au ajuns in Osterichu des Frau ihren Mutter.. asa ca sa se bucure Diavolul (care se bucura ori de cate ori saracu ajuta bogatu’)
Toate aceste afaceri şi investiţii nu ar fi fost posibile fără libera circulaţie a capitalului garantată de aderarea României la Uniunea Europeană, care însă prevede şi libera circulaţie a forţei de muncă. Însă în condiţiile în care cetăţenilor români li se va refuza un drept garantat pentru cetăţenii austrieci şi se pune problema „Austria pentru austrieci“, pasul doi după alocaţii diferenţiate pentru copii ar putea fi salarizarea diferenţiată pentru cetăţenii români în Austria, la nivelul salariului minim din România, de 200 de euro pe lună, faţă de 1.200 de euro în Austria.
Mai tin minte c aam avut o perioada in care romanii nu erau primiti ca deh asa e cu Prinzipurile europene .. e tr Fuhreri si Herrenfloci nu ptr Unter…
Deşi este o ţară de doar 8 milioane de locuitori şi fără resurse de petrol şi gaze, Austria a reuşit refacerea economică a fostului imperiu habsburgic prin preluarea, deseori la preţuri modice, profitând de conivenţa unor lideri care şi-au trădat interesele ţării lor, a unor active economice esenţiale din ţări precum România, Cehia, Ungaria, Slovenia sau Slovacia.
Nu stiu cat a fost tradare cat .. mai rau .. Ca acu un an m-am trezit facut „legionar” ptr ca sustineam ce sustinea Vindtila Bratianu „Prin Noi Insine”
Oricum in numele „solidaritatii europene” , a „egalitaii” si a altot prosteli din astea numa declarate am ajuns sa ingrasam din traista noastra gastele altira… Mai prosti decat noi …. poa daca cautam prin grajduri si saivane …
Ca le dam si cehilor si pe gura si pe simetrica , le infundam certifcate verzi si in urechi si avem pe aici tot soiul de „experti” care ne zic ca nu dam destul …
Ca le dam si cehilor si pe gura si pe simetrica , le infundam certifcate verzi si in urechi si avem pe aici tot soiul de „experti” care ne zic ca nu dam destul …
La sfârşitul lunii decembrie 2014 firmele austriece aveau investiţii în România de 9,2 mld. euro, în Cehia de 10 mld. euro, în Polonia de 4,2 mld. euro, în Ungaria de 5,8 mld. euro, iar în Slovacia de 5 mld. euro, conform datelor de la Banca Austriei. În total, stocul investiţiilor străine în afara Austriei era la sfârşitul lui decembrie 2014 de 183 miliarde de euro, un nivel semnificativ faţă de un PIB de doar 310 miliarde de euro.De pe urma acestor investiţii, Austria a repatriat dividende de 28 mld. euro în 2014. Din România, Austria a repatriat dividende 836 mil. euro în 2014, din Polonia 621 mil. euro, iar din Cehia 1,8 mld. euro.Marile companii şi bănci austriece aflate în România s-au aflat constant în topul repatrierilor de dividende publicat de Banca Naţională a României, cu sute de milioane de euro profituri repatriate.Spre exemplu BCR a fost în top 10 repatrieri de dividende în 2004, 2005, 2007, 2008 şi 2009, Raiffeisen în 2009, 2010 şi 2012, iar OMV Petrom, cea mai mare afacere austriacă în România, a fost în top în 2007, 2008, 2011, 2012 şi 2013. În aprilie 2015, Raiffeisen Bank România a aprobat dividende în valoare de 150 mil. euro aferente anului 2014.
Ah! Ce se bucura Nelegiuirea Sa Lucifer!
Asa ca sa nu ne miram :
Poziţia Austriei faţă de cetăţenii români este însă cu atât mai surprinzătoare având în vedere prezenţa foarte puternică în România a firmelor austriece care finanţează de fapt bugetul statului austriac.
Eu zic ca este o pozitie f rationala fata de unii care au dat dovada (si dau!) de atata iresponsabiliitate (mai rau decat ala caruia ii manaca gastele din traista!)
Ei bine sluga proasta si-a (re)gasit stapanul afurisit!!!! Si cu ochii dati peste cap sluga poasrta basneste despre mitica KaKanie si MittelORRORpoca uitand de versurile lui Goga
Spurcată pajură de pradă,
Te-ai pus stăpână peste noi,
Din grele vremi demult s-alege
Pe urma ta același sfat:
Că-n cuibul tău fără de lege
Miroase-a moarte ș-a păcat.
Ei bine sluga proasta si-a (re)gasit stapanul afurisit!!!! Si cu ochii dati peste cap sluga poasrta basneste despre mitica KaKanie si MittelORRORpoca uitand de versurile lui Goga
Spurcată pajură de pradă,
Te-ai pus stăpână peste noi,
Din grele vremi demult s-alege
Pe urma ta același sfat:
Că-n cuibul tău fără de lege
Miroase-a moarte ș-a păcat.
Un comentariu:
@Adrian Nastase
Spuneti:
„…ponderea capitalului romanesc in economie”
Asta este ceva intre scaremonger si lozinca. Ma surprindeti. Ce importanta ar avea provenienta capitalului? Experienta altora spune ca nici una. Iar afirmatia este cu atat mai lipsita de substanta cu cat capitalul „romanesc” s-a dovedit ( prin cei care l-au detinut si il detin) de o calitate ,eufemistic spus ,indoielnica. Au fost „capitalistii romani” nedreptatiti sau defavorizati in 1990, in 2000 sau azi? Nu credeti ca intreaga clasa politica aparuta dupa’90 are o responsabilitate pentru calitatea „capitalistilor” romani? Calitate care o echivaleaza doar pe cea a politicienilor? Sistemul politico-economic creat dupa’90 , un sistem de tip vase comunicante, este tot atat de caraghios si de trist ca si cei care-l populeaza. Milionarii romani ( majoritatea nu poate trai fara conexiunea la fondurile publice, si aproape tot restul are un inceput umbros, uneori tenebros, de gen „scheletul din dulap”) maimutaresc obiceiuri vestice si aparente de moguli rusi. Chiar si asa, daca uitam de inceputuri indoielnice si inchidem ochii la cabala politico-economica unsuroasa, avem macar un exemplu de capital romanesc care sa fi construit, sa fi cladit sau sa fi creat ceva? Magiunul de Topoloveni sau raritatile de tip one man (show )business sunt minunate, dar minimaliste, iar Tiriac este o exceptie intr-un desert ( un fel de chior in tara orbilor) .
Plus ca afirmatia pe care o faceti va este imputabila. Ati fost la ( sau permanent aproape de) putere 20 de ani.
Sunt de acord ca ” este nevoie de reglementari moderne…”. PSD este la putere, cine ii impiedica sa lupte pentru a le implementa? Insa cu un prim-ministru care actualmente se ascunde, si care a abdicat in multiple randuri de la onoare , la ce ne putem astepta?
In rest , ideea subinteleasa in ultima dvoastra fraza este cel mult o figura de stil. Se dovedeste ( a cata oara in istorie) ca politicienii romani lasati de capul lor se comporta ca grupa mare de la gradinita lasata singura in magazinul universal din centrul orasului, plin de dulciuri, de artificiii si de lucruri taioase. Ca ar putea sa-si faca rau unii altora si fiecare siesi, nu ar fi cea mai mare problema. Problema e ca imbolnavesc si pot da foc orasului pentru distractia de moment. De aceea este necesara prezenta educatoarelor de origine straina si cu nume capitalizate( DNA, ANI, si altele).
Trimiteți un comentariu