Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

4.10.13

Cu multe din cele scrise de Cozmin Gușă ar fi de acord si dl. Ponta


PIN - PARLAMENTUL EUROPEAN, originally uploaded by memmothebest.

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat joi la Realitatea TV anunţul lui Traian Băsescu, care a spus că se gândeşte să denunţe pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta.

"N-a existat niciodată un pact de coabitare într-o formă constructivă pentru statul român. A fost un joc de-a șoarecele și pisica între un premier ambițios și naiv, crezând că va putea în felul acesta să păcălească vigilența unui bătrân matelot. N-a reușit. Avea o presiune foarte mare pentru pactul de coabitare tocmai din partea baronilor care l-au adus la putere și care voiau ca măcar unul dintre locurile de demnitate maximă la nivel de procuror general al României să fie ocupat de un om fidel lui Victor Ponta și PSD-ului. Pactul de coabitare n-a avut în niciun caz în vizor interesul României, ci interesul tuturor de a-și promova oamenii și strategiile. Cu această ocazie și cu această decizie extrem de discutabilă a domnului Nițu, tot acest joc a devenit transparent. În plus, declarația președintelui Băsescu că renunță la pactul de coabitare ne dovedește că acest pact de coabitare n-a existat de fapt niciodată", a spus Cozmin Gușă la Realitatea TV.

"Referitor la Victor Ponta, situația este cea mai dramatică. N-am văzut doar o lipsă de strategii, am văzut și o încăpățânare în greșeală. Victor Ponta nu pricepe că anti-băsismul nu ține loc de strategie guvernamentală care să dea nu doar coerență economică, ci și coerență administrativă României. În loc de această strategie, vedem fel de fel de pițigăieli nervoase, care nu sunt argumentate în niciun fel și care sunt de natură să demonstreză baronilor conduși de Liviu Dragnea că el este în continuare fidel, canu cumva să-l schimbe din funcția de premier. Limpezirea lucrurilor în sensiul propriu al sintagmei ar însemna o coerență administrativă, care să nu arunce lumea în disperare în planul iernii și care să nu ne arunce într-o logică electorală care va domina anul 2014.Avem o coaliție deja ruptă, mă refer la USL, care nu este în stare să guverneze și să ia măsuri ca să relanseze economic și administrativ. Suntem într-un plin proces de forfecare a statului român, prin care cei de la guvernare, nereformați, sub dictatura unor membri de partid, iau măsuri pe care le prezintă ca fiind de reformă și au o singură politică: anti-băsismul, care nu mai poate fi o politică constructivă. Vom fi într-un meci continuu. La nivel de oficiali europeni, Băsescu este cu mult înaintea lui Victor Ponta din pricina vechimii pe care o are și din pricina legăturile bilaterale sau multilaterale pe care și le-a stabilit și care sunt încă în faza de execuție. La nivel de relații externe, Victor Ponta este părăsit sau neluat în seamă", a mai spus Cozmin Gușă.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare