Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.3.13

Scrisoare deschisa lui Victor Ponta
blogger invitat: Marcus



Nimic Mai Fals Domnule Ponta !

Motivul pentru care Ponta nu mai vrea o nouă suspendare a lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a dezvăluit, marți, motivul pentru care nu mai dorește o nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

Victor Ponta a spus că suspendarea lui Traian Băsescu l-ar face mai popular, dar costul plătit de România ar fi prea mare.

Premierul Victor Ponta a afirmat că personal a avut foarte mult de pierdut pe plan extern după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi că i-au rămas “nişte cicatrici” pentru următorii 10-20 de ani.

“Mi-a făcut foarte mult rău, pentru că dacă în 7 mai eram nu doar cel mai tânăr prim-ministru social-democrat, dar eram foarte bine cunoscut, foarte bine conexat, colegii mei, începând cu preşedintele Parlamentului European şi toţi ceilalţi… sigur că după episodul din vară am avut foarte mult de pierdut. Mi-au rămas şi nişte cicatrici. Rana s-a vindecat – cum e povestea cu plagiatul – dar cicatricea va rămâne întotdeauna, şi peste zece ani, şi peste douăzeci de ani. Dacă mă întrebaţi de regrete…am regrete cum am şi pentru că nu s-a făcut 50% la referendum”, a spus Ponta pentru Adevarul.

“Dacă mă întrebaţi dacă cu mintea de acum aş mai face acelaşi lucru, vă spun într-un singur mod care cred că conţine şi răspunsul. În momentul în care, fără să uit nimic din resentimentele personale la adresa domnului Băsescu, am fost de acord să semnez acel acord de colaborare instituţională, înseamnă că am realizat că mai pot să mai trăiesc un an şi jumătate cu domnul Băsescu, pentru că preţul pe care România – nu eu, personal, eu aş putea să devin mai popular dacă mâine mă apuc să îl suspend din nou pe domnul Băsescu, în mod sigur aş fi mai popular decât acum, când sunt acuzat că am căzut la pace cu preşedintele – dar preţul pentru România este atât de mare, că nu ni l-am putea permite”, a spus Ponta.

Stimate d-le Ponta, dumneata practic nu realizezi din ce ratiuni au votat romanii USL-ul si ne vorbesti despre suspendarea basescului ca despre o problema personala si nu ca despre un deziderat al unei majoritati covarsitoare a celor care de buna credinta v-au adus la Putere, investindu-va cu o pozitie de forta parlamentara nemaiintalnita in istoria Romaniei. Mai aveati putin si ati fi concurat cu Marea Adunare Nationala. Ei bine romanii v-au dat acest vot nu pentru a va rezolva alde voi conturile personale cu dementul, ci in mod expres pentru a face tot posibilul sa ne scapati de el. Daca pentru a ne indatora pe nu stiu cate generatii de acum incolo la FMI si la Marea Finanta Mondiala si Europeana, condtia sine-qua-non impusa dvs. de sultanul de la Bruxelles este de a-l mentine pe chiombu la putere pana la expirarea mandatului, sunt convins ca milioane de romani considera aceasta oferta ca buna de aruncat la cosul de gunoi.
Spuneti ca Romania ar avea de pierdut daca, pe buna dreptate, ar scapa in mod democratic de sarsaila. Nu stiu daca v-ati prins, dar de pierdut ar avea democratia, FMI-ul si finanta mondiala care prefera sa imprumute, chiar daca la o dobanda mai mica, dar fara niciun risc, statul roman decat pe oricione altcineva, iar daca Romania a ajuns sa traiasca doar din imprumuturi atunci ar fi bine sa plecam cu totii din aceasta tara, sa stingem luminile si sa tragem zavoarele dupa noi.
Nu, domnule Ponta, Romania are imens de pierdut cu dementul mentinut cu prefuzii europene si cu atitudinea dvs. de sluga obedienta fata de sultanat in scaunul de presedinte al tarii. Cu riscul de a ma repeta, traim exact ca in balada Mesterului Manole, orice ati incerca dvs. sa construiti in aceasta tara, peste noapte vine zabaucul si darama. Asa ca, unde-i pierderea?
Cumva la capitolul Justitie unde, desi ati numit un ministru nebasescizat de mai bine de trei luni, ministru abilitat din toate punctele de vedere sa termine cu politia politica a basescului la nivel de procuratura, acesta n-a fost in stare sa gaseasca in ditai tara doi oameni competenti si neaserviti politic care sa conduca dupa toate normele deontologiei si profesionalismului doua institutii majore ale statului de drept, Procuratura generala si DNA-ul?
Si exemplele ar putea continua in ritm diluvian dar cred ca le stiti mai bine ca mine, asa ca ma opresc aici.
Putin ne intereseaza pe noi (cu toate ca am sarit in ajutorul dvs.) razboiul dvs. personal cu chiombu, nu pentru asta ati fost in cartile boborenilor pentru functia de prim ministru, iar in ceea ce priveste popularitatea dvs. chiar ca nici in cot nu-mi pasa de ea. Ma doare insa tradarea si atitudinea de noncombat pe care o abordati, chipurile in folosul interesului national.
Poate dumneata personal, domnule Ponta, fiind probabil mai tare de sorici si cu interese personale usor de inteles, poti sa-l accepti pe acest tradator de neam si tara inca un an si ceva, dar ce te faci cu cei care au votat pentru invers?


Va recomand, d-le Ponta, sa comandati un sondaj la nivel national la care romanii sa raspunda la urmatoarea intrebare:
-Ce preferati, stimati compatrioti, imprumuturi la dobanzi mici facute de stat cu pretul renuntarii la demnitatea nationala si la suveranitate in conditiile mentinerii cu orice pret a Anticristului in fotoliul prezidential, sau demiterea acestuia pentru tot raul facut mai bine de opt ani de zile neamului romanesc?
Va asigur ca veti avea o mare surpriza cand veti citi raspunsul dat de marea majoritate a romanilor la aceasta intrebare.


Marcus
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

3 comentarii:

Adrian B. spunea...


Cu fiecare zi care trece , realizez ca Guvernul Ponta este O CALAMITATE mai mare decat Guvernul Boc ! Asta , lasand la o parte mizeria cu coabitarea si innodarea cozilor dintre unii usl-isti si unii pdl-isti ! Care arata caracterul indoielnic al acestui om…
Domnul Ponta nu face decat sa distruga si sa vanda ceea ce a mai ramas de distrus/vandut , sa mai inventeze unele taxe si impozite ( impozitul agricol ,impozitul forfetar , coplata in sanatate , etc. )si sa blocheze orice initiativa privata romaneasca ! Practic , in Romania este aproape imposibil sa mai faci afaceri ! Este un mediu economic extrem de ostil , care va duce la prabusirea economica a acestei tari ! Zilnic se inchid mii de afaceri si toti oamenii de afaceri care au mai ramas isi blocheaza orice proiect de investitii viitoare . L-am auzit in aceasta dimineata pe pustiul acela , Daniel Constantin , asa-zisul ministru al agriculturii , care se lauda ca a inchis 37 de unitati de procesare a laptelui din cauza scandalului (?!) cu aflatoxina ! Chiar nu doresc sa vorbesc acuma despre acest pusti redus , dar vreau sa va spun ca , cu astfel de oameni nu poti merge inainte !
Asistam la O AGRESIUNE a institutiilor statului ( fisc , primarii , politie , procurori , etc.) , a bancilor si a furnizorilor de utilitati , asupra tuturor cetatenilor simpli si oamenilor de afaceri din aceasta tara , cu scopul clar de a-i FURA , TERORIZA si de A LE LUA si ultimii bani pe care-i au . Daca se poate , chiar sa le ia locuintele , sa le puna popriri pe salarii sau sa-i bage la puscarie !
Eu am senzatia ca Guvernul Ponta reprezinta (prin tot ceea ce face ) interesele UE si a companiilor multinationale , nicidecum intereselor romanilor !
Acest om , ori nu intelege fenomenele economice si vremurile pe care le traim , ori este nepregatit pentru acest post , ori este rau intentionat ! Dar dupa comportamentul lui din ultima vreme , dupa episodul cu ” pactul de coabitare ” si dupa oamenii de care s-a inconjurat , inclin sa cred toate cele trei variante !

Romania a ajuns astazi o tara , in care , este aproape imposibil sa traiesti ! Asta este Romania pe care ne-o dorim ?

Cineva spunea...

Eu îl suspectez că tocmai el a declanşat suspendarea în 2012. Pentru că a venit imediat după scandalul cu plagiatul.
A fost o decizie luată poate şi la nervi/panică. Dar nu numai atât: scandalul suspendării a acoperit celălalt scandal, care ar fi impus în mod normal demisia premierului. Atât suspendarea din 2012 cât şi coabitarea actuală sunt, în opinia mea, legate de interesul politic al lui Ponta. Dacă scopul suspendării din 2012 ar fi fost cu adevărat demiterea lui Băsescu, orice om raţional ar fi corelat-o cu alegerile parlamentare, ceea ce ar fi asigurat cvorumul. Însă Ponta nu mai era sigur în vara lui 2012 că rezistă până în decembrie, la amploarea ofensivei băsiste împotriva sa (de pildă, USL putea da alt premier), aşa că a întors lucrurile trecând el la atac. Şi i-a ieşit.

peromaneste spunea...

@Cineva:

E o ippoteza indazneatza pe care Ponta vrea s-o dovedeasca adevarata cu ce face mai in fiecare zi.

Orice cap al firului aia puca, vad ca una-doua se ajunge la intrebarea: Ce vrem sa facem CU UE? Daca nu se pot negocia exceptii, ar fi bine sa consideram iesirea, inainte sa fim si jefuiti de tot si dati afara. Recenta intalnire a greilor cu Grupul de la Visegrad ar trebui sa ne puna pe ganduri...

Google
 

Postări populare