Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

15.2.12

Gogoasa umflata Bogdan Dragoi

George Ban


Toata mass-media il prezinta pe BD ca “absolvent a doua facultati”. Asa se prezinta si el insusi. In CV-ul sau, spune ca a studiat la Universitatea Tufts, Fletcher, Boston, MA. Ai putea crede ca “Fletcher” e un nume de strada, sau o suburbie a Bostonului. Numai ca daca vom cauta pe site-ul Tufts University, vedem ca este vorba de “Fletcher SCHOOL”! Aici “SCHOOL” poate fi eventual asimilat cu o facultate, dar cu UNA, nu cu DOUA!
BD a facut “DOUA”, dar SPECIALIZARI, nu FACULTATI.
Aceste SPECIALIZARI, asa dupa cum vad in organizarea si programul lui Fletcher School, se fac pe parcursul unui SINGUR AN calendaristic (se precizeaza ca sa fie clar “12 months”). Mai mult, prezenta fizica la cursuri este necesara doar in trei sesiuni a cate 2 saptamani, restul instructiei facandu-se pe Internet! La aceste SPECIALIZARI sunt admisi absolventi de facultate (“Bachelor of Arts”), care au cel putin 8 ani experienta in domeniul in care se specializeaza. De altfel, TOATE programele din Fletcher School sunt pentru cei care AU ABSOLVIT DEJA o facultate.
Referitor la mentiunea ca a absolvit cu Magna cum laude (nu “laudae”, cel putin in SUA!): el vrea sa ne paleasca in moalele capului cu acest calificativ din care sa intelegem ca e genial. Dar tradus pe romaneste, cu notatie de la 1 la 10, cine obtine o nota intre 7 si 8 are mentiunea “Cum laude”; intre 8 si 9 – “Magna cum laude”; intre 9 si 10 – “Summa cum laude”. BD se foloseste de faptul ca multi aud si putini pricep, si se da savant de exceptie, vezi Doamne, el e “Magna cum laude”! Dar asta inseamna cel mult “Bine”, nu “Exceptional”.
Intrebari la care Dnul “Ministru” este obligat sa ne raspunda:
1. In ce an a absolvit cele doua specializari?
2. Ce facultate a terminat inainte de specializari si cand?
3. De ce au disparut de pe Internet CV-urile sale de dinainte de 2009?
4. Si 2 nedumeriri colaterale, dar care definesc omul: De ce nu se mai pot accesa de pe site-urile sale clipurile cu duetul Florin Salam-Rodica Dragoi? (Aceste clipuri au fost cenzurate foarte recent.) Si cine e Rodica Dragoi?
Din pacate, sindromul “Academicienei” Elena C. ii bantuie in continuare pe prostii fuduli…



Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

2 comentarii:

rise project spunea...

“In echipa premierului se află numai miniştri care la Revoluţie aveau intre 11 ani şi 21 de ani. Este probabil cel mai puternic semnal al faptului că a venit timpul schimbării in clasa politică.” Traian Băsescu



BOGDAN DRĂGOI – Ministrul Finanţelor Publice. La Revoluţie avea 9 ani. Tatăl său, generalul (r) Dan Drăgoi, avea 36. in deceniul care a urmat, Bogdan şi-a dublat varsta, iar Drăgoi-senior a făcut afaceri cu statul prin companii-paravan infiinţate dincolo de Canalul Manecii. Mai tarziu, Bogdan s-a lansat in business pe rampa deja construită de Dan Drăgoi. Acum, tanărul a ajuns ministru, iar tatăl său – bogat. Sistemul de relaţii de care dispun cei doi Drăgoi se reflectă in afacerile lor.

August 2008. Bucureşti. Clubul Fratelli. Atmosferă de fiţe. Cu un trabuc cubanez in gură, sărbătoritul Raymod De Rubeis execută sticle de şampanie, iar Bogdan Drăgoi este unul dintre invitaţii săi de seamă. Fac poze impreună, cu familia, se ţin tovărăşeşte de după umeri. Sunt prieteni. Dar şi parteneri de afaceri.

Afaceristul expat, Raymond De Rubeis s-a intersectat cu familia Drăgoi la Londra in anii ’90. Atunci, De Rubeis lucra pentru grupul Balli. Iar grupul Balli era reprezentat in Romania de Dan Drăgoi, tatăl actualului ministru. Casa de comerţ controlată de fraţii Alaghband, de origine iraniană, avea interese majore in Carpaţi – ţintind industria metalurgică. In cartierul general al Balli, nu departe de Hyde Park, se puneau la punct strategiile de căpuşare sau preluare a combinatelor romaneşti de stat. Prima lovitură s-a dat la Galaţi, pe malul Dunării, printr-o companie infiinţată in Londra, pe malul Tamisei.

UN DOLAR DE LA FIECARE. Una dintre afacerile familiei Drăgoi a costat fiecare roman un dolar. Decontul a avut loc in 2007, dar lovitura a fost dată cu zece ani mai devreme prin firma londoneză Sidex International Ltd. Compania a funcţionat ca broker de materii prime pentru aprovizionarea combinatului Sidex Galaţi, dar şi ca intermediar pentru exporturile acestuia. Printre directorii firmei au figurat Dan Drăgoi (tatăl ministrului de Finanţe), Gheorghe Ionescu (tatăl logodnicului Elenei Băsescu) şi Raymond De Rubeis (partener de afaceri cu familia Drăgoi). Firma engleză era impărţită de grupul Balli (60%) şi de combinatul Sidex-Galaţi (40%).

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, susţine că in 2001 era student şi că nu poate comenta pe marginea unor afaceri sau negocieri la care el n-a participat.

PRELUARE STRATEGICă. Operatorul portuar Comvex SA Constanţa a fost preluat, de la stat, in 1998, de către Dan Drăgoi şi grupul Balli, prin intermediul vehiculului irlandez Dundee Limited (Dublin, Irlanda) via Solidmet SRL. Comvex a fost o ţintă strategică, fiind poarta prin care intrau in ţară materii prime pentru combinatele metalurgice romaneşti. Drăgoi-senior a fost directorul companiei irlandeze Dundee Ltd. La randul său, partenerul familiei Drăgoi, Raymond de Rubeis, a fost administrator, general manager şi acţionar minoritar in Comvex Constanţa. La fel, şi Drăgoi-senior a fost administrator şi acţionar minoritar al operatorului portuar.

Ministrul Bogdan Drăgoi susţine că n-a avut nicio legătură cu firma irlandeză Dundee Ltd. şi nici cu preluarea Comvex-Constanţa.

rise project spunea...

DRăGOI JR., PRIMUL JOB. Drăgoi-junior a lucrat primă dată la compania britanică Inquam Ltd.. Aici, el a debutat ca analist financiar şi apoi s-a implicat in intermedierea unor importante finanţări pentru dezvoltarea grupului. Bogdan Drăgoi avea doar 22 de ani cand s-a angajat la Inquam Londra, in 2001. Tot in acel an, la Bucureşti, Inquam intra in afacerea Telemobil – dezvoltand serviciul de telefonie mobilă Zapp. Inquam, controlată de familia fostului premier libanez Rafiq al Hariri, preluase proiectul telecom chiar de la grupul Balli – reprezentat de Drăgoi-senior. Pană in momentul tranzacţiei, Raymond de Rubeis, partenerul familiei Drăgoi, a fost unul dintre administratorii Telemobil.

Bogdan Drăgoi nu a explicat imprejurările in care s-a angajat la Inquam Ltd. La fel, ministrul n-a arătat cum l-a cunoscut pe Raymond de Rubeis.

Vezi documente pe http://www.riseproject.ro/articol/imperiul-nevazut-din-spatele-lui-bogdan-dragoi/

PRIMUL DEMNITAR AL FAMILIEI. La Revoluţie, cand Bogdan avea 9 ani, tatăl său, Dan Drăgoi era ofiţer de carieră in dispozitiivul cu care lucra Victor Stănculescu – ultimul ministru ceauşist al Apărării. Timp de doi ani, Stănculescu a fost ministru, iar Drăgoi-senior secretar de stat in guvernele Roman şi Stolojan. Din guvern, tandemul generalilor (r) s-a lansat in afaceri. Cei doi rezervişti au devenit reprezentanţii grupului Balli şi asociaţi in filialele de la Bucureşti ale casei de comerţ britanice.

Pentru Balli a lucrat, in anii ’90, şi afaceristul Raymond de Rubeis – cel care avea să devină asociatul familiei Drăgoi in mai multe firme din Romania.

CERCUL RELAŢIONAL. De cand a intrat in rezervă, Dan Drăgoi, tatăl lui Bogdan, a fost asociat in zeci de afaceri cu parteneri influenţi.

De exemplu, in firma Amrom Automotive 2006, Drăgoi-senior a fost asociat direct cu Virgil Măgureanu (fost director SRI), Bogdan Ionescu, Vlad Soare (fost preşedinte Gelsor – grup deţinut de Sorin Ovidiu Vintu) şi Cristian Vlaicu (fost director RAAPPS – asociat in afaceri cu Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea şi controversatul Adrian Petrache).

In altă afacere, Asigurarea Anglo-Romană, tatăl ministrului de Finanţe a fost asociat direct cu Azad Khosro – partenerul celor care au intermediat fregatele second-hand “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”, cumpărate de Ministerul Apărării Naţionale de la concernul BAE Systems, la preţuri supra-evaluate (2003). Azad Khosro deţinea 12% din firma Asigurarea Anglo-Romană, iar Dan Drăgoi controla 5%. In plus, cei doi au fost şi administratori.

Google
 

Postări populare