Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.10.05

Inca una, de la cei mai nelipsiti la guvernare din ultimii 15 ani



Din Ziua (21 octombrie, 2005) aflam ca:
Proiectul de lege privind statutul minoritatilor, elaborat de UDMR si aflat in dezbaterea Senatului, starneste reactii diverse in mediile politice si la nivelul institutiilor statului. Adjunctul Avocatului Poporului, Vasile Burtea, considera in urma cu o spatamana ca proiectul legislativ amintit este anticonstitutional. El amintea prevederea potrivit careia Departamentul pentru Relatii Interetnice trebuie sa-si dea avizul pentru ca minoritarii sa poata participa in alegeri. Altfel spus, DRI poate decide in mod arbitrar cine candideaza. De aceeasi parere este si Uniunea Civica Maghiara care considera ca adoptarea proiectului in cauza ar legifera monopolul politic etnic minoritar, ar determina noi inegalitati etnice si institutionale si ar compromite ideea de practica europeana a autonomiei culturale. Pe de alta parte, opozitia considera ca UDMR propune o lege prin care Parlamentul roman va fi dublat de o institutie similara creandu-se un fel de stat in stat. Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, si-a exprimat ieri speranta ca derapajele in materie de minoritati vor fi evitate aratand ca initiativa UDMR nu are nimic comun cu standardele europene. Statutul minoritatilor figureaza ca si conditie in protocolul de guvernare. Mai mult, UDMR si-a conditionat votul pentru schimbarea lui Nastase si Vacaroiu de adoptarea Statutului. In aceste conditii partidele de la putere accepta proiectul amagindu-se ca "lucrurile pot intra in normalitate ulterior".

In fond adoptarea statutului minoritatilor aduce beneficii doar UDMR nu si celorlalte minoritati. Uniunea isi va putea crea structuri paralele cu cele administrative.



Iata si comentariile:


DianaI din Romania
Pasi marunti dar siguri


S-o luam de la capat. Se stie ca UDMR nu este un partid. Au ajuns acolo, in parlament din prostia si lasitatea romanilor. Apoi, au inceput cu zbierate si urlete pe toate ulitele, pana ce oficialii din UE s-au cam saturat de ei si au last-o mai moale. Tot prostia si lasitatea politicienilor nostri i-au last sa acceada la putere ( ca altfel nu faceau majoritate). Si, de aici, santaje dupa santaje pentru guvernele de la Bucuresti. Astfel au uitat ai nostri si de interes national si de istorie. Apropos! Stiati ca un roman din SUA a dat in judecata statul ungar pentru atrocitatile din Ardeal din anii 1940 1944? Si, surpriza! Curtea de la Strasburg i-a admis dosarul. Interesant, nu-i asa? Ala da barbat! Nu ciumetii astia de la Bucuresti care si-ar vinde si mamele numai sa se poata imbuiba ei.
Astetp cometariile "tineretului revolutionar".


florentin-livius vartaci-aconi
VORBE' VANT !


U.D.M.R tace si face! Si bine face daca are de a face cu niste lasi.
Voi, frati parlamentari romani bateti apa'n piua si va invartiti in jurul cozii.
Problema este cat se poate de limpede si va intreb transant: Doriti sa mai pastrati unitatea statului roman sau nu.Daca da, atunci aveti curajul si opriti, pana nu este prea tarziu,uneltirile UDMR pentru distrugerea acestei unitati.(prevazuta in Constitutie la Art.1)
Banuiesc ca stiti sau trebuie sa stiti ca Programa UDMR prevede lupta pentru autotonomie locala inclusiv, sau mai bine zi mai ales, cea TERTORIALA.Ati stiut acest lucru dar ati lasat ca ideea sa creasca precum sarpele la sanul unei mame naive.Nu aveti Domnilor parlamentari nici scuza ca sunteti naivi, sunteti doar LASI.


Impartial
MAGHIARI, UNGURI, ROMANI sau EUROPENI ?


Hai sa zicem ca ne-am integrat in UE !
Cred ca banuiti cam unde bat ...

Va mai conta, oare, pe unde te-ai nascut si care ti-e limba materna, care-ti sunt naravurile culturale, atata timp cat, managerul din UE este interesat mai ales de CV-ul tau si daca se poate intelege cu tine pe limba lui ?

Sper sa nu ma acuzati de lipsa de patriotism !
Ultimele razboaie mondiale au trimis la moarte zeci de milioane de persoane in numele acestui patriotism.


synd
Re: MAGHIARI, UNGURI, ROMANI sau EUROPENI ?


Impartial,

Imaginea viitoarei Europe, pe care o zugravesti mai sus, nu este probabila. Europa unita, in cazul in care se va implini, candva, in urmatoarele decenii sau, poate, in secole, acest deziderat, va fi o Europa a natiunilor unite si nu una amorfa. Nici o natiune europeana nu este dispusa, dupa cum se poate constata chiar si din respingerea proiectului asa-zisei constitutii europene, sa renunte la trasaturile, la particularitatile care o individualizeaza in raport cu alte natiuni europene. Unitatea in diversitate a Europei, asa cum exista ea azi, este produsul unui mileniu de istorie, mileniu care nu poate fi anulat de birocratii de la Bruxelles...

Si inca ceva: nationalismul si patriotismul sunt doua notiuni sensibil diferite intre ele. Patriotismul (cuvantul provine de la latinul "pater"=tata) reprezinta sentimentul de atasament si pretuire fata de patrimoniul moral si material, lasat noua de parintii si strabunii nostrii. Eu nu sunt dispus sa renunt la acest patrimoniu! Dar dumneata...???


lucid din Bucuresti
delirul nationalist...


.....este semn sigur de creier subdezvoltat. Normal, cei mai rrrrrromani sunt din randul emigrantilor ajunsi paria in locurile unde s-au aciuat. Ii secondeaza cu brio subdezvoltati mental pedeseristi si peremisti. In ce hal au ajuns destui nascuti romani azi se poate vedea din postarile la acest articol de mana a saptea, facut doar ca sa mai invrajbeasca putin oamenii cu cap de pe aceste meleaguri. Dar nu mai tine, nu mai suntem in 1990.


Popescu Lucian din Franta
Lucid - cretin sau profund anti-roman


Citesc regulat sa urmaresc ce scrie acest personaj ce se ascunde sub numele de Lucid. Si am ajuns la concluzia ca ori este un cretin ori uraste pina la nebunie poporul din care cica face parte. Bai fata palida, de ce ati apara identitatea nationala este un delir "psd-ist" sau "prm-ist"? Afla ca daca oricine ar cere autonomia pe criterii etnice a unei regiuni din Franta , de exemplu (tara in care exista cel putin doua regiuni ce ar putea reclama asta in virtutea istoriei lor, Bretania si Corsica), ar merge direct in puscarie. Sau in Spania cei care cer autonomia sint considerati teroristi. Si nu merge praful in ochi pe care ni-l arunca maghiarii cum ca nu va mai conta pt ca oricum o sa fim in UE si nu vor mai fi granite. UIte ca si in tari care au facut UE nu se tolereaza faza cu independenta pe criterii etnice.
Iar in timpenia ta caracteristica (te numesti lucid la misto) cei care sint nationalisti sint romanii din strainatate ratati. Dar poate ca ei au vazut cum merge treaba si ca dincolo de orientarea politica avem toti datoria de a apara tara asta asa cum e ea. Ori dupa parerea ta "lucida" romanii ar trebui sa dispara?
Esti un tembel cu aere de mare european dar de fapt eu nici nu cred ca ai parasit vreodata orasul in care locuiesti. Asta e bine! Daca ai putea sa te abti de la comentarii (care de fapt sint niste fisieili) pe forum ar fi OK.


PEROMANESTE

Cea mai mare problema a UDMR-ului pentru mai binele sociatatii romanesti a fost obstinatia cu care liderii acesteia si-au urmarit obiectivele, sa le zicem, etnice cu orice pret. Pretul pentru cetatenii romani (etnici maghiari, inclusiv) a fost neglijarea de catre UDMR a mai tuturor obiectivelor de redresare a Romaniei--fie ca au fost economice, politice sau de alta natura ne-etnica. In concluzie, problema nu este neaparat cu ce urmareste UDMR-ul pe plan etnic, ci cu ce ignora UDMR-ul pe mai orice alt plan. Politicienii romani de toate culorile au inteles acest lucru si targuiesc in continuare votul udemerist. Se pare insa ca etnicii maghiari din Romania au inteles ca pana la urma mai bine curatam rahatul ce ne inconjoara deopotriva decat sa ne dedicam in exclusivitate construirii de enclave...


Da click aici ca sa vezi totul!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pt. Synd - Re: Patrimoniul material si moral al romanilor

Nici cel mai inrait xenofob nu poate sa nu recunoasca faptul ca, de fapt, ceea ce nu poate el sa accepte este tocmai dreptul oricarui individ de a apartine unei culturi, dreptul de a beneficia de binefacerile patrimoniului cultural care i-a modelat personalitatea.
Acest mediu este atat de temeinic incrustat in fiinta individului incat nu se poate pune problema renuntarii.

Editorialul "ATENTAT" arata ca, sub pretextul rezolvarii europene a problemei, legea statutului minoritatilor "nationale" urmareste in fapt nu conservarea patrimoniului cultural al unei minoritati ci un scop antieuropean. Oficializarea enclavei, statul in stat.
O anumita minoritate "nationala" din Romania nu poate sa mai astepte pana cand Uniunea Europeana va deveni o federatie adevarata.

Eu mi-am exprimat, retoric, nedumerirea: de ce este nevoie de o "Lege a minoritatilor nationale" din moment ce conceptul de natiune va avea o relevanta diminuata in fata intereselor unei Europe Unite, in Constitutia careia este asigurat dreptul la identitatea culturala, ca si in Constitutia Romaniei de altfel.

Articolul 6
Dreptul la identitate
(1) Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.
(2) Masurile de protectie luate de stat pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii persoanelor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa fie conforme cu principiile de egalitate si de nediscriminare in raport cu ceilalti cetateni romani.

Ca sa nu mai bat campii mai departe, renunt la retorica si declar raspicat:
Aceasta lege nu este necesara !
Adoptarea ei nu ar fi altceva decat un nou compromis pe care l-ar adauga guvernantii nostri la lungul sir de alte compromisuri nefaste ale predecesorilor lor, care au condus la starea de azi a Romaniei.

Anonim spunea...

Impartial ai scris:
> Aceasta lege nu este necesara !

traind in minoritate tu sti cel mai bine! :-))) eu care nu mai traiesc de 10 ani in minoritate nu sint asa sigura! crede-ma, abea incep sa ma simt acasa! n-as fi parasit Clujul daca as fi avuta o viata cum pretinzi tu ca au minoritatile in Romania.

Anonim spunea...

ei habar nu au ce inseamna sa fi minoritar


sunt speriati numai la idea de a fi minorittari

culmea obrazniciei...oameni colonizati in secuime, cadre militare, de 2-3 ani de cand romania e obligata sa mute unitatile militare la cel putin 80 km de granita cu statele NATO, incep sa se planga ca sunt minoritari

adica intr-o comuna unde doar politistul era roman apara 25 de cadre militare si cu familiile si se plang ca sunt in minoritate

pai cum e treaba cu dublul standard????

Anonim spunea...

Este gresit din punct de vedere EU / LEGAL - formularea CURENTA a acestei legi.. Ungurii / maghiarii sant etnici cu o

prezenta procentuala.. pe teritoriul tarii care se numeste oficial Romania - in chip de cetateni ROMANI cu un fundal etnic de multi-culturalitate.. Iar Multi - Culturalismul NU indica necesitatea de separare si autonomie.. In fapt - intreaga EUROPA este un teritoriu supus MULTI-CULTURALISMULUI.....

Anonim spunea...

CASATORIE DE INTERES.
Ca in orce casatorie bunurile se inpart .Deci cine a vrut conducerea tari cu orce pret trebuie si sa ofere ceva.Alianta DA a mai condus tara cu UDMR 1997-2000.si stia pretentiile, doleantele, eventual cerintele acestei formatiuni pentu vot.Deci nu e nici o surpriza.De ce se plang alegatori de la PD,PDS,PC,PNLDe ce fac pe victime?????De ce atata romani inpotriva maghiarilor, subtil dar se intelege din declarati.Daca sunt barbati si ceva nu le convine isi dau DEMISIA si ese duc inapoi ca profesori ,muzicieni, alte profesi dar nu fac pe VICTIMA, SI NU CREAZA CONFLICTE.Omul simplu indeferent ce natie are se lupta cu factura de la gaz,curent, intretinere, medicament, cimitir, taxe, inpozite,telefon etc.Lasatine cu durerea noastra nu creati alte conflicte si dureri.

peromaneste spunea...

Molnar, iti apreciez onestitatea civica!!! Multam de postare, peromaneste

Google
 

Postări populare