Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.10.05

Ca intre prim-ministri???





Din Ziua (oct. 21, 2005) aflam ca:
Domnului Prim Ministru al Guvernului Romaniei, stat european care va sa zica si aproape de intrarea in UE, ii fuse dat sa auda din partea unui politician versat si realmente in topul european, cum ca, zise domnul Berlusoni, s-ar putea ca la 1 ianuarie 2007 sa prezinte o nota de plata pentru toate eforturile sale in ajutorul tarisoarei noastre. Si, pentru a nu exista o confuzie, nominaliza si pretul: a i se prezenta, ca de la prim-ministru la altul, o fata foarte frumoasa din Romania.
Iata cateva comentarii:


Anticomie din USA
Sictir, Berlusconi !!!


Observ ca romancele nu prea indraznesc sa-si spuna opinia despre "gluma" Berlusconi (de aici incolo BS) care implica faptul ca emeile noastre ar fi foarte accessibile si disponibile, y compris dispozabile.Probabil se tem de atacurile obscene ale admiratorilor BS, acuze ca ar fi feministe, comuniste, babe refulate si alte dragalasenii populiste.

Imi asum riscul unor atacuri personale josnice pentru indrazneala de a-mi exprima o opinie: BS e un populist lipsit de scrupule. Normal ca "gluma" cu romancele, la fel ca si cele antisemite, sunt menite sa-i atraga simpatia populista. Dar cu ce pret?

Autorul articolului se intreaba cum ar fi reactionat opinia publica din IR daca in loc de romance BS si-ar fi manifestat prurientul interes in irlandeze.

Eu stiu precis ca daca babalacul BS ar fi facut o gluma asemanatoare despre americance, ar fi declansat a national riot din partea tuturor categoriilor sociale, nu doar femei ci, mai ales barbati.

Apropos, cum se simt barbatii romani ca femeile lor sunt poftite ca sex toy de un babalac italian, fie el si Papa de la Roma?! Aici nu ma refer la femeile care au dorit, de buna voie, sa iasa din saracie si sa-si lege viata de un babalac strain. Ci la cele care ar fi dispuse sa anime temporar interesul unui babalac insurat care e si catolic, ergo nu crede in divort sau poligamie.

Oare cum s-o fi simtind Tariceanu, in dublu rol de pimp (cum se chama ala care face lipiturile? Parca "peste" ? Sau peste e gigolo?) plus compatriot de femei percepute drept disponibile?

Dar poate BS nu s-a gandit la ceva sexual, ci efectiv vrea sa cunoasca o romanca frumoasa in schimbul power-brokariei. In acest caz si-ar pune dom Tariceanu nevasta la bataie?

Sau chiar presedintele care are doua fete? "Dom BS, una din fete e maritata si barba-su s-ar putea sa inteleaga gresit gestul ei patriotic, dar uite, ti-o prezint pe mezina care e frumoasa si pe deasupra foarte discreta, nu vei avea probleme cu nevasta, promit solemn".

PS Daca eram in locul lui Tariceanu as fi continuat "gluma" dandu-i lui BS un 1-900 nr. de telefon cu "fete" specializate in babalaci neputinciosi.


Anticomie din USA
Gluma proasta e proasta in orisice context


Unul spunea undeva:
Dovada ca a fost o gluma, depinde cum este interpretata, de politicieni si de lumea ordinara. Adica taken out of context!
Daca era o chestie privata, susceptibila de context, nu cred ca rasufla la public. Dar nimeni nu a zis nimic de "o the record", fiindca "gluma" era destinata tocmai populistilor care apreciaza asemenea "umor".

Apropos de glume private, abia la moartea lui Brejnev, intr-un interview Nixon a relatat o gluma privata: aflandu-se pe aeroport la Moscova la despartire, inconjurati de tineret in costume populare, Brejnev ii sopteste: "Nu vrei sa iei o papusa din asta cu tine?" La care (cica) Nixon ar fi raspuns ca "nu cred ca Mrs. Nixon ar aprecia o asemenea extra-calatoare sa aglomereze avionul, Pat e o persoana mai privata" apoi au aratat imediat secventa in care cei 2 presedinti izbucnira in ras cu lacrimi, dar la vremea respectiva nimeni nu stia care-i poanta. Gluma lui Brejnev era cumva self-mocking: serveste o femeie de-a noastra.

Gluma lui BS (da-mi o femeie de-a voastra, ca ale voastre sunt ca niste bibelouri fara discernamant) este, IMO ofensatoare ptr. femeile romance, precum si ptr romanii care-si respecta macar mamele, daca nu si sotiile, fiicele, surorile, colegele de serviciu etc.


ingineru din vancouver
Re: Gluma proasta e proasta in orisice context... te isterizezi degeaba...


... in mod sigur Berlusconi nu se referea la tine, cand se gandea la "rasplata". Vad ca te-ai auto-uns purtatoarea de cuvant a femeilor din Ro, si vrei musai sa le "reperezi" onoarea... Prozac ai incercat ?


Anticomie din USA
Relativismul moral al unora


inginerule, ai scris:
... in mod sigur Berlusconi nu se referea la tine, cand se gandea la "rasplata".
Absolut, sunt convinsa ca nici la fiicele dvs. nu se referea, ci in mod general si abstract, la femeia romanca.
Vad ca te-ai auto-uns purtatoarea de cuvant a femeilor din Ro,
Asa se numeste cand indraznesti sa-ti dai cu parerea? Purtator de cuvant? Atunci dvs. pe cine reprezentati? Interese contrare, desigur, adica cei care raman fara business daca tpata lumea ar opta ptr. categoricul imperativ in materie de morala sexuala.

Inteleg ca nu toata lumea se simte jignita de o asemenea gluma, one man's ceilling is another man's floor, poate ca dvs. chiar v-ati simti onorat daca BS ar pune ochii pe o femeie din familia dvs.
si vrei musai sa le "reperezi" onoarea..
Inteleg ca oficial, e diplomatic sa radem la gluma protectorului BS, ca daca ne suparam nu castigam nimic, si, vorba dvs. nici macar n-o sa "reperem" onoarea celor care efectiv nu merita. Dar fiind o discutie informala, dati-mi voie macar sa ma distantez de cei care gusta asemenea glume. Ca romanca ma doare genul asta de "umor" fiindca stim cu totii ca porneste de la o realitate: "reprezentantele" noastre speciale trimise sa faca trotoarele lumii.

Prozac ai incercat ?
Poanta rasuflata, ca si cei care o comit.


lucid din Bucuresti
frazele debitate ....


.....nu merita comentate, caci "faptele" s-au petrecut intr-o ambianta amicala chiar daca sunt si oarece sagetzi. Am asistat si eu la discutzii la banchete oficiale, dupa incheierea "treburilor", cand cate un neamtz serios si rece la convorbiri devenea glumetz dupa ceva alcool incalzitor si-i spunea colegului italian ca admira nespus Italia, dar pacat ca e locuita, sau, mai recent, acelasi tip de neamtz glumind cu colegii polonezi atentionandu-i sa nu-si faca treaba ca pe "un lucru polonez" (in germana echivalentul lucrului tziganesc de la noi). S-au frantzuzi fini si gentilomi devenind brusc amatori de calambururi pronuntand numele romanesti terminate in cu nu co (vezi Ionesco) ci cou, de la o anumita parte a corpului. Asa ca omul ramane om si partial badaran pe orice meleaguri, totul e sa fie corect in misiunea sa principala, ori Berlusca ne ajuta efectiv.


Seherezada
gafe ai zice ieftine, insa costa mult ...


Anticomie ai scris:
Gluma lui BS (da-mi o femeie de-a voastra, ca ale voastre sunt ca niste bibelouri fara discernamant) este, IMO ofensatoare ptr. femeile romance, precum si ptr romanii care-si respecta macar mamele, daca nu si sotiile, fiicele, surorile, colegele de serviciu etc.
Gluma lui BS este intr-adevar ofensatoare nu numai pentru Romania, si chiar si pentru Italia, fiindca si acolo figura mamei este sfinta, nu cred ca adevaratii italienii normali se mandresc cu 'harul' de gafeur cu care e potcovit reprezentantul cel mai inalt al tarii lor.

Cu alte cuvinte, am impresia ca a fost 'o facatura interna'.
Intr-adevar, ne tragem din 'romani', nu se poate nega ...


Anticomie din USA
Cum ati fi raspuns la gluma daca erati in locul lui Tariceanu?


Dan Vaideanu a scris undeva:
Deci Tariceanu trebuia sa fie SERIOSI, sau sa-i spuna lui Berlusconi ceva de genul "Nu-ti permit stimabile, ma-ntelegi?" în timpul unei vizite oficiale. Concret, ce ar fi trebuit sa-i spuna, eu am o problema, înteleg mai greu.
E clar ca Moliceanu s-a aflat intr-o situatie dificila. Pe de-o parte, at stake era intrarea in EU, plus ca era intr-o vizita oficiala, cand protpcolul interzice "hai sictir, babalacule!".

Pe de alta parte, reprezenta RO, deci si fetele/femeile Romaniei, inclusiv lucratoarele celei mai vechi profesii care stiu sa-si vanda marfa, unele chiar mai bine decat PM isi vinde compatrioatele pe o promisiune de bune oficii.

Stim cum ar fi rezolvat Mesterul Manole dilema.

Dar in zilele noastre, cum s-ar raspunde la o asemenea gluma, fara sa lezezi relatii diplomatice, mentinandu-ti demnitatea si respectul fata de mama care ti-a dat viata, si, nu in ultimul rand, sa ramai si un barbat urban si sofisticat care nu-si pierde simtul umorului in fata unui babalac uns cu toate alifiile?

1. Tari putea sa mimeze ca nu s-a prins de "poanta", si aici traducatorul putea sa-i fie de mare ajutor, explicand ca in traducere gluma isi pierde "farmecul".

2. Sa continue cu "toilet humor", inclinatia cea mai fireasca a oricarui barbat competitiv care doreste sa arate ca e "good sport". Aici se complica lucrurile, ca Quo licet Jovi, nu tine aspirantilor in UE.

O posibila iesire basma curata: "OK, ti-o dau pe fata mea si 1/2 din imparatie". Iar BS fiind un om de lume, nu si-ar fi permis sa continue "gluma" adusa de la national, pe teren personal; pe de alta parte, Tari si-ar fi "sacrificat" fiica, salvand astfel demnitatea romancelor, chiar doar la nivel de gluma.

Intrebarea mea este: cum a raspuns de fapt Tariceanu? A ras manzeste dandu-i diplomatic satisfactie lui BS ca a facut o gluma buna? Imposibil sa nu-i i venit in ochii mintii imaginea saracelor romance maritate cu babalaci italieni.



PEROMANESTE
Problema cu comentariul primului ministru italian are doua parti:


Pe de-o parte, e vorba de pozitia inferioara a Romaniei, asumata atat de italieni cat si de romani, in jocul politic european. Intrarea Romaniei in UE in asemenea conditii, de inferioritate, va fi un faux pas ce va costa mai mult decat beneficiile unei integrari. Pana si Turcia, tzara pe care multi o asociaza cu bazarul si targuiala, are mai multa demnitate in discutiile sale de aderare cu Uniunea si oficialii acestiea...

Pe de alta parte, e vorba de lipsa de reactie a societatilor civile din Romania si Italia la comentarii ce nu numai ca nu sunt la inaltimi prim-ministeriale, ci sunt de-a dreptul ofensatoare. Nu-i nevoie sa insiruim ne-preocuparile NGO-urilor romanesti aici, insa o intrebare ramane: Ce se intampla cu vajnicele luptatoare italiene pentru dreptatea gandului si vorbei?

P.S. Lucid, nu cred ca putem afla de asemenea comentarii si sa credem ca-i business as usual. Doar daca nu business-ul cu pricina e bishnitza...





Da click aici ca sa vezi totul!

7 comentarii:

peromaneste spunea...

asta adauga la stereotipurile (anti-)romanesti

http://peromaneste.blogspot.com/2005/08/stereotipuri-anti-romanesti-si-brandul.html

Anonim spunea...

> Pe de-o parte, e vorba de pozitia inferioara a Romaniei, asumata atat
> de italieni cat si de romani, in jocul politic european. Intrarea
> Romaniei in UE in asemenea conditii, de inferioritate, va fi un faux
> pas ce va costa mai mult decat beneficiile unei integrari.

Sigur, foarte logic, peromaneste. A facut Berlusconi o gluma, buna, proasta, mai bine nu ne-am integra cu gluma decit sa ne integram cu gluma. Mare ti-e gradina!

> Pana si
> Turcia, tzara pe care multi o asociaza cu bazarul si targuiala, are
> mai multa demnitate cand e vorba de discutiile sale cu Uniunea si
> oficialii acestiea...

Cita demnitate, ce sa-ti spun. Daca aveau demnitate, la cita ostilitate intensa arata multe si influente cercuri politice europene integrarii Turciei in UE, de mult le-ar fi spus turcaletii "au revoir" europenilor. Dar indura saracii, mai mult decit o gluma, pentru ca interesele unei natiuni nu se epuizeaza intr-o vorba scapata de un politician la un pahar.

> Pe de alta parte, e vorba de lipsa de reactie a societatilor civile
> din Romania si Italia la comentarii ce nu sunt la inaltimi
> prim-ministeriale.

Da, hai sa constituim un comitet de actiune care sa faca din tintar armasar.

> Lucid, nu cred ca putem afla de asemenea comentarii si sa
> credem ca-i business as usual.

Ba bine ca nu.

> Doar daca nu business-ul cu pricina e bishnitza...

Aici ai zis ca ai dat lovitura cu marele joc de cuvinte. Hai, macar sa incercam sa nu fim previzibili si plictisitori. Cit despre demagogia crunta a marilor indignati, ce sa mai vorbim. Mai c-ai zice ca gluma lui Berlusconi a adus noua glaciatiune asupra caloriferului romanului. Haida-de.

Anonim spunea...

Re: Problema asta are doua parti, 1,2,3

Daca as fi Tariceanu as asculta dorinta lui Bierlusconi si i-as trimite fetite, sa vad ce face cu ele.

I-as trimite de exemplu puicute din Delta sau poate i-as mai trimite o broscuta cu rugamintea sa n-o manince ci doar s-o pupe-n bot ca se va transforma in... Ca supliment ar fi bun un pachet de la Ana Aslan.

peromaneste spunea...

> Sigur, foarte logic, peromaneste. A facut Berlusconi o gluma, buna,
> proasta, mai bine nu ne-am integra cu gluma decit sa ne integram cu
> gluma. Mare ti-e gradina!

S-au facut asemenea glume despre unguroaice? In Romania se spun tot felul de glume la adresa lor samd, dar ele raman doar glume--spuse in contextele cuvenite. Daca unul vine si-ti spune (in gluma, nu-i asa?) ca aia de-ti poarta numele e o "gacica buna" care-ti va fi reactia? Daca taci si numai zambesti e clar ca ala te are...

Integrarea Romaniei si glume de genul asta nu-s legate decat indirect. Insa Romania integrata in conditiile astea nu va putea spune/face mare lucru si Moscova de acum 50 de ani se va fi mutat la Bruxelles.

> Cita demnitate, ce sa-ti spun. Daca aveau demnitate, la cita
> ostilitate intensa arata multe si influente cercuri politice europene
> integrarii Turciei in UE, de mult le-ar fi spus turcaletii "au
> revoir" europenilor. Dar indura saracii, mai mult decit o gluma,
> pentru ca interesele unei natiuni nu se epuizeaza intr-o vorba scapata
> de un politician la un pahar.

Se vede treaba ca nu prea cunosti notele. Canti dupa ureche...

Anonim spunea...

Who pays for the fiddle orders the tune

> Pe de alta parte, e vorba de lipsa de reactie a societatilor civile
> din Romania si Italia la comentarii ce nu sunt la inaltimi
> prim-ministeriale. Nu-i nevoie sa insiruim ne-preocuparile NGO-urilor
> romanesti aici, insa intrebarea ramane: Ce se intampla cu vajnicele
> luptatoare italiene pentru dreptatea gandului si vorbei?

Printr-o explicabila associatie de idei mi-am amintit recentul incident al DJ spaniol cu cantecul anti-romanesc, cantat, daca nu ma'nsel, intr-o discoteca privata, de o persoana privata, nu de un public servant.

Va mai amintiti cum 'fortele progresiste' isi urlau dreapta indignare, mai ales in Spania, tara unde s-a difuzat cantecul?

Or fi spaniolii mai temperamentosi decat italienii de la sare tzandara mai repede si mai tare cand e vorba sa infiereze bigotismul? Asi, sunt tot fratii nostri de ginta, cam cu acelasi spirit justitiar.

Atunci cum va explicati linistea si calmul imperturbabil al italienilor si italiencelor in fata unor "glume" sexiste?

Well, se vede ca cine tine hatzurile mediei, "modeleaza" si opinii, gusturi, luari de pozitie etc. Adica intr-un cuvant, toaleta cerebrala.

Anonim spunea...

> > Sigur, foarte logic, peromaneste. A facut Berlusconi o gluma, buna,
> > proasta, mai bine nu ne-am integra cu gluma decit sa ne integram cu
> > gluma. Mare ti-e gradina!
>
> S-au facut asemenea glume despre unguroaice?

Sint unguroaicele la fel de frumoase ca romancele? Daca ar fi fost, probabil ca s-ar fi facut.

> In Romania se spun tot
> felul de glume la adresa lor samd, dar ele raman doar glume--spuse in
> contextele cuvenite. Daca unul vine si-ti spune (in gluma, nu-i asa?)
> ca aia de-ti poarta numele e o "gacica buna" care-ti va fi
> reactia? Daca taci si numai zambesti e clar ca ala te are...

Draga peromaneste, viata politica nu este neaparat o mahala in care trebuie dumneata sa te arati tare ca fularul ca altfel te "are" celalalt. Daca vrei sa-ti arati bicepsii cam chinuiti, trage la fiare si maninca fleicute in prostie, tata, nu te baga in politica pe baza a trei clase primare de scoala suburbana la fara frecventa si absolvita cu 5.33.

Imi pare rau ca iti tradezi "background"-ul discutabil, dar perspectiva dumitale este extrem de simplista, agramata si neadecvata. Te-ai gindit cumva ca "poanta" lui Berlusconi demonstra, din contra, faptul ca simpatizeaza Romania si prezentii ei conducatori? Ti-l amintesti pe Bill Clinton cu saxofonul lui? De ce crezi ca i-a cintat lui Havel si nu, sa zicem, lui Khomeini? Ca sa-l jigneasca? Sau ca sa-i arate ca e apropiat de el? Vezi, asta nu intelegi dumneata, ca te ratoiesti ca mahalagioaica la mitropolie, fara rost, fara motivatie, fara inteligenta. Vrei respect, dar demonstrezi prostie. Nu se poate asa.

> Integrarea Romaniei si glume de genul asta nu-s legate decat indirect.
> Insa Romania integrata in conditiile astea nu va putea spune/face mare
> lucru si Moscova de acum 50 de ani se va fi mutat la Bruxelles.
>
> > Cita demnitate, ce sa-ti spun. Daca aveau demnitate, la cita
> > ostilitate intensa arata multe si influente cercuri politice europene
> > integrarii Turciei in UE, de mult le-ar fi spus turcaletii "au
> > revoir" europenilor. Dar indura saracii, mai mult decit o gluma,
> > pentru ca interesele unei natiuni nu se epuizeaza intr-o vorba scapata
> > de un politician la un pahar.
>
> Se vede treaba ca nu prea cunosti notele. Canti dupa ureche...

peromaneste draga, in comparatie cu analfabeti politici ca cei care imi raspund, sint Johann Sebastian Bach. Cit despre ureche, ai grija de afonia dumitale flagranta, rogu-te, si dupa aceea mai vorbim. Sanatate iti doresc, ca ai nevoie.

peromaneste spunea...

"Draga peromaneste, viata politica nu este neaparat o mahala in care trebuie dumneata sa te arati tare ca fularul ca altfel te "are" celalalt."

Cel care face o mahala din politica este Berlusconi si lautrarii lui pe forum...


"Imi pare rau ca iti tradezi "background"-ul discutabil, dar perspectiva dumitale este extrem de simplista, agramata si neadecvata."

Mai flacaneatza, pe ce-ti sprijini atacurile astea? Ti-ai spart cosii in oglinda si ai improscat de vorbesti asa?

"Te-ai gindit cumva ca "poanta" lui Berlusconi demonstra, din contra, faptul ca simpatizeaza Romania si prezentii ei conducatori? Ti-l amintesti pe Bill Clinton cu saxofonul lui? De ce crezi ca i-a cintat lui Havel si nu, sa zicem, lui Khomeini? Ca sa-l jigneasca? Sau ca sa-i arate ca e apropiat de el? Vezi, asta nu intelegi dumneata, ca te ratoiesti ca mahalagioaica la mitropolie, fara rost, fara motivatie, fara inteligenta. Vrei respect, dar demonstrezi prostie. Nu se poate asa."

Trebuie sa remarc perversitatea gandului tau, june lautar al gandului. Lui Khomeni n-avea cum sa-i cante ca expirase. Poti fi apropiat de cineva, insa asta nu-ti da scurtaturi pentru a fi apropiat de familia lui. Pricepi diferenta sau esti in continuare fixat pe invective? Eu unul nu ma simt asa apropiat de Berlusconi pentru a lua asemenea glumea de la el...

"Cita demnitate, ce sa-ti spun. Daca aveau demnitate, la cita ostilitate intensa arata multe si influente cercuri politice europene integrarii Turciei in UE, de mult le-ar fi spus turcaletii "au revoir" europenilor. Dar indura saracii, mai mult decit o gluma, pentru ca interesele unei natiuni nu se epuizeaza intr-o vorba scapata de un politician la un pahar."


Care intelectual roman a venit si a spus ca poate nu-i timpul ca Romania sa se integreze in UE pe motiv ca Uniunea nu ne trateaza cum trebuie? Turcii au facut-o! Si mai mult, alti intelectuali si figuri publice (nu numai vest-europeni, ci si americani) ne-turci au sprijinit Turcia. Mai mult, daca cu turcii iti miroase, de ce nu iei ca model atitudinile polonezilor, cehilor si ungurilor inainte de integrare?

"peromaneste draga, in comparatie cu analfabeti politici ca cei care imi raspund, sint Johann Sebastian Bach. Cit despre ureche, ai grija de afonia dumitale flagranta, rogu-te, si dupa aceea mai vorbim. Sanatate iti doresc, ca ai nevoie."

Lambrule, tu n-ai cunoaste o fuga a lui Bach daca te-ar plesni in frunte! Dar, dat fiind ca mi-esti co-national, n-am sa spun altora ce deficienta a adus mama ta pe lume!

Google
 

Postări populare