Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

22.10.05

Din dialectica (ne)putirintzei la Bucuresti




lucid din Bucuresti
pentru cei capabili sa si gandeasca

Cateva "amanunte" si stiri de ultima ora:
1. Stiti din ce partid face parte familia Cocos-Udrea si cine a propus-o pe madam Udrea consilier general la Primarie? Ati ghicit, peneleu si organizatia municipala a lui Orban
2. Apropos de Ziua, Gardianul, Averea, Realitatea TV et co - tocmai s-a semnat acordul de continuare a "colaborarii" Luca - Petrom pana in 2012 - un miliard de coco. V-ati prins de ce au urlat acum doua saptamani ziarele de mai sus impotriva ticalosului OMV ca sugruma contribuabilul mioritic si de ce acum tac mailc? Erau tocmai in "negocieri"
3. Dinescu a anuntat aseara plin de mandrie ca infiinteaza un trust media pe banii lui Patriciu. Intr-o intrecere pupincurista de mare finetze cu Stelica Tanase, Mircea de la rivulutie a ajuns sa-l declare pe Costache-Dinu P "victima" a capacitatilor sale intelectuale, caci a renuntat sa mai fie profesor la arhitectura pentru a relua meseria de petrolist a tatalui. Dinescu ar trebui sa stie ca Patriciu a fost tot atat de profesor cat taica-su de la Slobozia, strungarul, inginer. Grav e ca Dinescu ii vinde mafiotului petrolist Dilema Veche si Aspirina ba mai il baga in kkt si pe Manolescu sponsorizandu-i Romania Literara si pe Liiceanu sponsorizandu-i cu banii Rompetrol Humanitasul.
4. Acelasi Manolescu a propus ieri junilor colegi septuagenari in frunte cu E Simion blocarea activitatii Consiliului ce acorda titlurile universitare ca represalii impotriva intentiei lui Miclea de a -i reglementa conform cerintelor EU (lista de lucrari recunoscute international, varsta limita europeana la 65 ani etc). Si Simion cu Manolescu et co care au dat doctorate si profesorate fara jena lui Mischie, Dinel Staicu, madam Stanoiu, Puiu Pashcu, Beuran si compania sunt acum vexati de imixtiunea ministerului care-i plateste gras ca incearca sa faca putina ordine in coruptia lor. Incet, dar sigur, telectualii romani gen Manolescu se intorc la situatia de dinainte de 89 cand rodeau un oscior carnos oferit de pecereu si faceau cica rezistenta prin cultura pe cand Goma era exclus chiar de ei din US ca dusman al poporului
5 Ieri Daniel Morar a spus-o verde: in spatele multor ziare se afla personaje aflate in anchete judiciare - de unde atacurile evidente
6 Procurorii au ajuns se zice, dupa Monaco si in Luxemburg dupa conturile mafiotilor. Ori cum acolo isi au sediul asociatiile "familiale" ale lui Patriciu si Sorin Anonimul cu care au cumparat Rompetrolul mafiotii au simtit pericolul
7 Ancheta penala cu manipularea bursei in aprile 2004 cu actiunile Rompetrol inainteaza si ea, deci Tariceanu va fi poftit curand sa dea cu subsemnatul.
Meritul lui Basescu apare acum clar: in noua luni a devoalat cam toata osatura sistemului ticalosit care innabusa Romania: corifeii din prim plan - Patriciu, Tender, Iacubov, SOV, Luca, Voiculescu etc etc, economia, politicienii si ziaristii pe care ii au in buzunar. Daca dupa CTP si Hurezeanu cumparati de SOV e randul lui Dinescu si Manolescu e grav de tot. Riscam sa ne intoarcem la perioada de dinainte de 89. Simptomatic e ca baietii s-au unit si nu se mai cearta intre ei, dusmanul comun e Basescu cu ai lui - Macovei, Blaga, Bodu si in curand Daniel Morar. Simptomatica si apararea ieri a lui Becali de catre justitiarul veceutudor. Daca mafiotii se unesc trebuie ca si oamenii cinstiti sa faca la fel si sa ajute putinii procurori sa-si faca treaba (cu judecatorii ne-am lamurit la Timisoara cand au "uitat" sa depuna minuta sedintei la dosar).

Se joaca soarta Romaniei. Scapand de madam Udrea marineru ramane in continuare la timona si e singura speranta a amaratei asteia de tari. Curaj si sa facem fiecare ce putem impotriva balaurului cu doua capete mari - pedesereul si peneleul - si altele mai mici - peremeul si purul - , toti securisto-activisti ca shusha, caci altfel balaurul asta termina pe veci poporul roman.


Da click aici ca sa vezi totul!

8 comentarii:

peromaneste spunea...

Bravo Lucid, ai spus pe nume unor intutitii (despre care am scris aici la peromaneste) pe care le doream si adevarate, in sensul infrangerii mafiei romanesti de catre actualul presedinte.

Deocamdata raman(em) cu dorintele si numai timpul si abilitatea/intentiile lui Basescu ne vor spune ce si cum!

Succes si numai bine, peromaneste

Anonim spunea...

Psihoza lui Traian Ungureanu: Basescu

Traian Ungureanu nu este singurul intelectual de valoare care l-a luat pe Basescu in brate, l-a considerat un super-erou, un personaj providential sau de ce nu, mesia romanilor.

Oare cum se explica aceasta atitudine a intelectualilor din
Romania? Cum au putut ei claca in fata mitocaniei unui matroz
care si-a cotonogit in cel mai miseleste mod adversarii, adica
pe la spate? Chiar atat de senilizati sunt incat nu au putut
seziza in debarcarea lui Stolojan in cursa sa pentru Cotroceni
un act de securist ordinar? Caci Basescu a procedat exact ca
si parintii fondatori ai statului comunist Romania care in perioada
de dupa 1945 au instaurat prin Teroarea Rosie totalitarismul
in tara noastra.


Nu pot vedea decat o singura explicatie. Din moment ce-l apreciez
pe Ungureanu, din moment ce-l consider un intelectual onest,
obtuzitatea sa in fata lui Basescu imi demonstreaza disperarea
lui in fata realitatii romanesti. Faradelegea instaurata de Iliescu
si de borfasii sai in Romania postdecembrista a creat o stare de
disperare, a inecatului care se agata de orice ca sa ramana la
suprafata. Precum Ungureanu care s-a agatat de un ciot securist,
borfasul Basescu.

peromaneste spunea...

Catalina, dintr-un anumit punct de vedere suntem de acord si anume: "disperarea [unuia] in fata realitatii romanesti" care te face sa-si "placa" Basescu. Deocamdata, lipsind roadele masinatiilor lui Basescu, cei disperati raman doar cu sperantele (vezi din comentariul la postingul lui Lucid)...

Pe de alta parte, ce nu-ti place la Basescu de-l judeci/califici asa de aspru? N-a recunoscut omul ca a gresit? O astfel de recunoastere, ca in pilda biblica, il face mai valoros decat vreun virtuos ca Ciorbea/Constantinescu.

Inca o intrebare, de ce-i adresezi acest posting lui Traian Ungureanu? Ca doar n-a semnat nici un articol pe aici...

Anonim spunea...

Si mai inteleg ca in Romania nu exista ideologie si ca partidele politice sunt lipsite de doctrine ,politicienii romani sunt niste negustori iar intelectualii romani au devenit marfa ptr mafiotii tarii .
Nu exista partizanat politic , PNL face alianta cu PSD ptr ca il impinge PD care defapt este la comanda securistilor ce conduc laboratorul si ii imping sa faca "dizidenta " impotriva PNL ca sa discrediteze ideologia liberala de dreapta asociind-o cu mafiotii PSD -ului , cistiga imaginea PSD .
Cum politicienii sunt slabi si supusi securistilor care inca mai decid politica tarii vor face si aceasta alianta iar PD va juca cartea victimei parasite si tradate de PNL , si uite asa am mai zapacit de cap populatia romaneasca care este in continuare confuza si lipsita de directie si conducatori politici .
Starea de ceata va continua in Romania ptr a ajuta mafiotilor sa -si conduca pe mai departe afacerile de devalizare a economiei nationale .
Activitatea securistilor este inca in vigoare si nici o lege nu-i va putea indeparta atita vreme cit politicienii , intelectualii romani sunt victime santajului supus de aceste grupari securist- malefice .
Securistii se cred la adapostul anonimatului , nimeni nu le spune numele asta le da curaj si pot influenta politica tarii .
Constantinescu a avut dreptate , Romania este inca sub influentele malefice ale securistilor , iar Basescu nu are putere de ase departa de ei , joaca dupa cum le cinta mocofanii securisti , la finalul mandatului Basescu va declara la fel ca a fost infrint de securisti .
V-ati intrebat de ce Nastase a condus 4 ani nestingherit ? ptr ca a fost supus si constiincios vechilor structuri nu ptr ca a fost mai bun , ci pur si simplu a ascultat cuminte de indicatiile primite de la laboratorul securisto -bolsevic .
Astazi intelectualii romani sunt urmatoarea tinta a laboratorului securisto-bolsevic , si masa de manevra la fel cum sunt si politicienii romani .

Anonim spunea...

> Pe de alta parte, ce nu-ti place la Basescu de-l judeci/califici asa
> de aspru?

Intrebarea ta o reformulez: ce sa-mi placa la Basescu?
Basescu nu ma convinge cu nimic. I-am urmarit activitatea
imediat dupa 1990 si n-am vazut decat un individ ros
de o ambitie fara margini capabil sa loveasca in
tot ce ii sta in cale fara mila.

M-am interesat despre el la prieteni care au lucrat cu el pe vas.
Toti l-au caracterizat drept "pishicher". Ceea ce, pe vremea respectiva
insemna: secretarul organizatiei de baza, bisnitar, primea dreptul,
curvar, etc.etc. Pentru unii tot ce am enumerat sunt calitati.

Numai ca nu construiesti o civilizatie democrata cu astfel de calitati.
Astfel de calitati stau la baza dictaturilor.

> N-a recunoscut omul ca a gresit? O astfel de recunoastere,
> ca in pilda biblica, il face mai valoros decat vreun virtuos ca
> Ciorbea/Constantinescu.


habar nu am despre ce recunoastere vorbesti?
Despre faptul ca impreuna cu Nastase sunt ultimii comunisti?

> Inca o intrebare, de ce-i adresezi acest posting lui Traian Ungureanu?
> Ca doar n-a semnat nici un articol pe aici...

Nu, dar este unul dintre intelectualii reprezentativi care i-au adus
ode lui Basescu exact cum pe vremuri Tudor Vadim si A. Paunescu
ii ridicau slavi lui Ceausescu.

Ceea ce pe mine m-a socat!

peromaneste spunea...

Catalina, iata o ipoteza aici: http://peromaneste.blogspot.com/2005/10/basescu-putin-al-romaniei.html

iti dai seama din titlu despre ce-i vorba. Acum trec la cele spuse de tine:

> Intrebarea ta o reformulez: ce sa-mi placa la Basescu?
> Basescu nu ma convinge cu nimic. I-am urmarit activitatea
> imediat dupa 1990 si n-am vazut decat un individ ros
> de o ambitie fara margini capabil sa loveasca in
> tot ce ii sta in cale fara mila.

In anii de care vorbesti a fost un gica contra ce a daramat mai tot ce a atins. Si asta a recunoscut-o!

>
> M-am interesat despre el la prieteni care au lucrat cu el pe vas.
> Toti l-au caracterizat drept "pishicher". Ceea ce, pe vremea
> respectiva
> insemna: secretarul organizatiei de baza, bisnitar, primea dreptul,
> curvar, etc.etc. Pentru unii tot ce am enumerat sunt calitati.
>
> Numai ca nu construiesti o civilizatie democrata cu astfel de
> calitati.
> Astfel de calitati stau la baza dictaturilor.

Ar fi mult de discutat aici. Nu cred ca-i vorba de masochism din partea celor care-l sprijina cat de disperare... Pe de alta parte, actualul presedinte american cu ce e mai bun? Imi vei putea spune ca atunci cand au fost puse bazele SUA presedintii sai erau de talie mondiala etc. si iti voi da dreptate, Romania n-a avut parte de Jefferson, Washington, Franklin (ne-presedinte), Adams, Hamilton etc.


>
> > N-a recunoscut omul ca a gresit? O astfel de recunoastere,
> > ca in pilda biblica, il face mai valoros decat vreun virtuos ca
> > Ciorbea/Constantinescu.
>
>
> habar nu am despre ce recunoastere vorbesti?
> Despre faptul ca impreuna cu Nastase sunt ultimii comunisti?

Si aceea pe care o mentionezi, insa si aceea ca agreit cand s-a opus restituirilor initiate de Ciorbea.

> > Inca o intrebare, de ce-i adresezi acest posting lui Traian Ungureanu?
> > Ca doar n-a semnat nici un articol pe aici...
>
> Nu, dar este unul dintre intelectualii reprezentativi care i-au adus
> ode lui Basescu exact cum pe vremuri Tudor Vadim si A. Paunescu
> ii ridicau slavi lui Ceausescu.

Eu l-as pune intr-o categorie de genul asta pe Hurezeanu si cei care au "vandut" la Nastase. Nu stiu cat de implicat este Ungureanu cu Basescu, ii cunosc si respect doar activitatea la BBC.

>
> Ceea ce pe mine m-a socat!
>
Daca poti da un pointer doua...

Si inca odata: http://peromaneste.blogspot.com/2005/10/basescu-putin-al-romaniei.html

Anonim spunea...

MANOLESCU+URICARU-UDREA versus PAUL GOMA
Ciudat este ca dl. Manolescu ii acuza de anumite abateri pe cei de la Viata Romaneasca (a se citi L.I. Stoiciu & comp. pentru `vina` de a-l fi publicat pe Goma cu al sau extras din Jurnal) dar nu se observa pe domnia sa si tandemul odios pe care l-a incotopenit la conducerea USR prin introducerea pe usa din dos a d-lui tovaras informator sef Udrea-Uricaru (ba s-a dovedit chiar ca ar fi facut si politie politica, probabil `politia asta politica` o fi ceva de bine, ceva asemanator actelor caritabile, ca altfel nu mai picep nimic, se poate ca delicatul aparator al d/lui presedinte Iliescu si al mineriadelor sa se asocieze cu un asemenea ins doar pentru putere!!! se prea poate intampla una ca asta?! - desigur mimez in chip profund idiot surpriza, se prea poate si inca din plin). Ce pacat! De fapt pentru cine? Nu se prea poate ca asocierea bine calculata dintre Manolescu-Uricaru(Udrea) sa se bazeze pe ceva mai mult decat pe foamea+setea celui dintai pentru putere (halal putere!) si pe dorinta celui de/al doilea de a mai ramane in carti... caci pleaca ai nostri, vin ai nostri si, desigur, cine se aseamana se aduna... caci altfel cum s-ar putea explica spre exemplu, prezenta d/lui Uricaru la Neptun, in calitate de director al festivalului (mai mult de inot decat de literatura daca e sa/l citam pe Manolescu)... Vargas Llosa a citat doar doi autori romani pe care de altfel i/a si lecturat (unul dintre acestia este Goma), cine a avut avut urechi de auzit a auzit, d/na Mariana Sipos stie... asadar cum se poate ca un aparator al libertatii dupa cum s-a autocaracterizat Llosa sa fie prezent la un festival condus de un tandem penibil, plicticos si in plus cu un iz urat mirositor de informator al securitatii plus inca ceva... oare ce? Vargas Llosa a fost pus intr-o situatie delicata, pe care a depasit-o cu multa inteligenta, mentionandu-l in chip repetat pe Paul Goma (cum a facut-o si la TVR, unde a pomenit de persecutiile la care a fost supus Goma in timpul dictaturii comuniste, pe care printre altele a slujit-o cu mult devotament dl. Udrea, dupa cum a confirmat cu eleganta doamna Doina Cornea). Lucrurile par a fi clare... USR ramane exact ceea ce era deja: o fosila de care , probabil, tinerii se vor indeparta, si pe care o vor devora in continuare securistii, comunistii, manolistii etc., etc. Rusinea a acoperit fara putinta de scapare aceasta institutie... in care mai sta de garda doar secretarul d-lui scriitor economist V. Vosganian (ce dumnezeu o scrie asta, ca nu am putut citi nimic, m-a cuprins groza si nu somnul la orice incercare de lecturare...).., Eiii cam asta-i... daca mai stiti ceva in plus as fi foarte multumit pentru lamuriri, peromaneste...

peromaneste spunea...

Anonimule, sper ca ai citit si celelalte postari de peromaneste(sic!) cu privire la USR, Manolescu si Goma.

Afirmi undeva ca Lucrurile par a fi clare... USR ramane exact ceea ce era deja: o fosila de care , probabil, tinerii se vor indeparta, si pe care o vor devora in continuare securistii, comunistii, manolistii etc., etc.. Cred ca-i nevoie de cateva date suplimentare. Manolescu a reusit sa inchida gura chiar si mai tinerilor membri USR care se exprimau impotriva Uniunii - Cartarescu e cazul cel mai cunoscut. Tot Manolescu a reusit sa readuca la viatza sperantele unora de un viitor mai banos al Uniunii prin (re-)activarea 'timbrului literar'. Timbrul literar vine, in plus de alte incasari ale Uniunii (vezi mizeria morala cu cazinoul), sa tina in viata acest hoit institutional al literaturii romane. Cat timp la Uniune vor fi bani si conduite catre publicare (critici si publicisti din aparat)tinerii nu-si vor putea permite sa ignore Uniunea. Noroc cu Internetul si alte alea ca mai avem si noi sperante caci altfel...

Google
 

Postări populare