Ar trebui statele dezvoltate sa plateasca pentru educatia imigrantilor?
Da, daca baza de taxare a disparut odata cu productia, cu ce sa educam specialisti pe care oricum nu-i putem folosi?
20 (35%)
Da, insa cei care pleaca din tara fara sa fi lucrat un numar de ani trebuie sa plateasca!
10 (17%)
Mult noroc sa scoti ceva de la dulaii capitalisti, nu-ti dai seama Neica, e vorba de neocolonialism!
15 (26%)
Nu, pleaca dom'le cu asemenea nazbatii ca-mi pierd respectul!
11 (19%)
Va multumesc pentru participare! Am aflat tot ce era de aflat.
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste
Un comentariu:
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat sâmbătă că peste 20.000 de medici români salvează vieţi în străinătate, chiar dacă statul a plătit pentru pregătirea lor aproape 230 milioane de euro, iar cei rămaşi în ţară sunt prost plătiţi, responsabilitatea fiind a României, care îi alungă.
Astărăstoae spune că migraţia medicilor români a început în 2007, când au plecat peste 500, iar de atunci numărul a tot crescut.
Majoritatea doctorilor români din străinătate lucrează în spitale publice franceze. Este vorba despre pediatri, medici de familie, cardiologi şi ginecologi, peste jumătate dintre aceştia fiind femei care au sub 40 de ani, potrivit preşedintelui CMR.
Șeful CMR a mai spus că, potrivit statisticilor, statul român cheltuie cu un student la medicină aproape 5.000 de lei pe an, iar pentru perioada de rezidenţiat a acestuia plăteşte aproape 21.000 de lei. "Rezultă că pentru formarea unui medic pe o perioadă de şase ani statul român cheltuie 30.000 de lei, iar pentru specializare, 21.000 de lei, adică aproximativ 11.300 de euro în total. Criza a accentuat rata de emigrare, astfel că în şase ani au plecat peste 20.000 de specialişti. Un calcul simplu arată ca în tot acest timp statul a pierdut peste 226 milioane de euro", a mai spus Astărăstoae.
Trimiteți un comentariu