Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

8.7.12

mai muscam odata aerul bunei sperante


Iata un schimb cu un cititor al Cronicii Romane, altfel un grup de oameni avizati, care m-a facut sa cred ca sunt mai multi care bajbaie inca la mecanismul capitalismului din stadiul sau actual, al globalizarii neo-liberale.

  1. Gogu
    Care …Europa ?! Europa(citesteUE) este un experiment avortat ! Aici a zis bine Basescu; noi trebuie sa ne vedem de treburi si sa ne facem singuri ordine in casa. Nae( sau altcineva capabil sa priveasca obiectiv realitatea), poti enunta un singur domeniu semnificativ in care aderarae la UE a Romaniei a fost, cu adevarat, benefica ?
  2. Gogule, as reformula in felul urmator:
    Se poate enunta un singur domeniu semnificativ in care tratamentul dureros si plin de efecte secundare al Romaniei a fost, cu adevarat, benefic?

    • Gogu
      De acord domnule ! Se dovedeste, pentru a ”n”-a oara in istorie, ca impunerea unor modele, neadaptate la trasaturile esentiale ale subiectului, conduce, inevitabil, la efecte inverse. Am luptat impotriva exportului de revolutie si, apoi, am acceptat fara discernamint importul de ”democratie si economie de piata”.
      Este evident ca sintem un poligon de incercari, ultimile fiind ”implementarea” masurilor de austeritate in proiect pilot, in perspectiva aplicarii aceluiasi tratament altor subiect….
      Cit mai poate exista acest imperiu numit UE?! E ”contra naturii” ! Iar Natura isi respecta legile !
  3. “sintem un poligon de incercari” Suntem inca nepregatiti intr-ale istoriei. Nu se incearca nimic pe noi, se aplica ceea ce se stie ca transfera bunastarea de la cei mici la cei mari. Cat ar fi elvetienii de harnici si chivernisiti, cine nu vede insa si banii dictachiorilor si hotilor de toate felurile cuibariti in bancile lor, nu poate explica total situatia de acolo. Se vine si ni se spune, Coruptie, dar eu as intreba, Unde se tin banii, nu in bancile voastre?!
    “masurilor de austeritate in proiect pilot” nu-i nimic pilot in treaba asta, ei pun hartii pe piatza, pe care noi le luam de bune. Noi intram primii in faliment (tehnic, dupa cum se spune la Bucuresti), iar ei umbla un pic la inflatie. Nu gasiti ridicol cum Isarescu este criticat abia acum pentru rigiditatea cu care a condus politica monetara? Adica Fondul si aia mari abia acum vad ca s-a intrat cu oistea in gard, vai surpriza!
    Nu, cei mari joaca la doua capete si sunt gata sa inlocuiasca un gugustiuc cu alti doi ca noi sa mai muscam odata aerul bunei sperante.

Hypocrisy

Am auzit si ideea ca noi nu suntem in stare sa ne administram, si mai bine am lasa totul pe seama Bruxellesului.  Aceast idee doar indica gradul nostru de disperare cu noi insine, altfel nu-i prea grozava. De parca acest Bruxelles ar fi doamna aceea legata la ochi care le cantareste pe toate corect.  Noi romanii, in nemernicia noastra, am confundat bunastarea Vestului cu tot felul de povesti care erau doar aproximative in cel mai bun caz.  Vestul o duce mai bine pentru ca lucrurile pe Pamant, acesta nefiind drept, curg dintr-o parte in alta, pe căi alese si, de cei mai multi, neintelese.  

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

3 comentarii:

Ilie Serbanescu la JN spunea...

Evenimentele politice controversate de la Bucureşti nu pot, evident, avea decât efecte negative asupra climatului şi mediului economic. Dar nu poate fi vorba de un impact grav, distrugător, de care au vorbit politicieni afectaţi de aceste evenimente şi, din păcate, şi analişti independenţi obişnuiţi cu o retorică de tip bursier indiferent dacă aceasta are potrivire sau nu cu anume realităţi specifice.
Politicienii perdanţi ai acestor evenimente sunt de înţeles. Iar plângerile şi incriminările lor sunt total în regula jocului, cu excepţia celor care exagerează pe la Washington sau Bruxelles exagerările fără îndoială întreprinse de adversarii lor politici de la Bucureşti. Să fim însă corecţi: străduinţa deranjantă a celor de la USL de a confisca puterea în toate cotloanele ei, odată cu majoritatea parlamentară dobândită, este strict identică celei a PDL pe care o înlocuieşte! Nu era altfel ieri decât a ajuns să fie azi! Este o continuitate perfectă. Cu zece ani în urmă tot aşa era şi pe vremea lui Adrian Năstase, când, nu întâmplător,se vorbea de „partidul-stat” şi de procesul de „PDSR-izare” a societăţii. „PDL-izarea” din ultimii ani s-a străduit din răsputeri chiar să depăşească „PDSR-izarea”, iar acum USL încearcă „USL-izarea”. Nu ştim dacă cei de la USL îşi vor depăşi înaintaşii, dar ne-a uimit pe toţi viteza cu care încearcă.
Ce s-ar putea însă întâmpla în economie la o asemenea schimbare doar de figuri din cadrul unei solide continuităţi pe fond în plan politic? Nimic! Ne va arunca Washingtonul sau Bruxellesul în statutul de colonie?! Dar, vai, România are deja acest statut! Ni se va tăia votul din Consiliul European?! Dar ce, decide ceva România acolo?! Ne vor da Washingtonul şi Bruxellesul afară din lume?! Doamne ajută de ar face-o, căci poate am scăpa şi noi din statutul de colonie! Dar, să fim serioşi, nimeni nu-i fraier să piardă chiar pe mâna proprie vreo colonie! Delirul unor politicieni pârâcioşi de la Bucureşti, ca şi al unor demagogi de la Bruxelles este aproape minunat pe cât este de alături de drum în legătură cu sancţiuni de acest tip la adresa României. Nu interesează de fapt la Washington sau Bruxelles cine se află politic la cârmă la Bucureşti în măsura în care România este şi va rămâne o colonie!
Restul sunt poveşti. Nu vor mai fi daţi României bani europeni?! Dar ce, îi luarăm până acum?! Nu ne vor mai admite în Schengen?! Ce blagoslovire, am scăpa de obligaţii pe care nu prea le putem duce! Sau nu ne vor mai primi în euro?! Vai, ne vor opri să ne punem tichie de mărgăritar!
Săracii şi coloniile n-au ce să piardă, oameni buni, decât sărăcia şi lanţurile! Aceasta, pe fond!

Ilie Serbanescu la JN spunea...

Şi acum câteva variaţiuni pe claviatura folosită de analiştii cu retorică bursieră. Impactul negativ al unor evenimente politice nefericite este rezumat de către aceştia în felul următor: 1) nu mai vin investitorii; 2) ţi se scade ratingul; 3) nu te mai poţi împrumuta de pe pieţe sau n-o poţi face decât mai scump. Să vedem concret situaţia pe puncte: 1)investiţiile directe externe s-au prăbuşit demult şi complet; 2) de când cu acordul cu FMI-UE, în ciuda balivernelor despre salvarea de către acesta a României şi certificatul obţinut astfel pentru accesul pe pieţele de capital, România are un rating „underinvestment grade” (adică nerecomandabil pentru investiţii), căruia în jargon financiar i se spune „junk” (adică de aruncat la gunoi) şi atunci la ce ladă să ne mai trimită?!; 3) recursul statului român la resurse atrase pentru finanţare este făcut masiv de la băncile străine de pe piaţa internă, neexistând absolut nici un pericol de a nu mai primi bani de la acestea, căci băncile străine de aici tocmai din asta trăiesc, economia reală nemaicreditând-o de mult (şi dacă nu mai au bani, le dă BNR bani ca să împrumute statul şi ele s-o ducă tot mai bine)!
Dar apropo de BNR! Cei care încearcă să pună şi căderea leului pe seama turbulenţelor politice, să aibă în vedere că de trei ani BNR ţine artificial cursul supraevaluat şi că banii cu care a finanţat această costisitoare supraevaluare sunt cei împrumutaţi de la FMI-UE care, din acest an încolo, trebuie daţi accelerat înapoi!
Ilie Şerbănescu

dialog la flickr peromaneste spunea...

Traian Basescu

Trebuia sa ne surprindă că susţine RMGC? Este un preşedinte nociv pentru România, în toate sensurile posibile. După ce a otrăvit mediul politic, social şi economic, de ce n-ar otravi şi mediul înconjurător?

Comments and faves


peromaneste (11 months ago)
mas-cariciul ba'secu

nandeni (11 months ago)
not sure what this means but it doesn't look good! great shot

cod_gabriel (11 months ago)
Afacerea mi se pare dubioasă: de ce trebuia un investitor străin controversat, când avem minerit aurifer propriu? De ce se insistă ca aurul de la Roşia Montană să întregească rezerva BNR? Ce, RMGC are de gând să doneze aurul, sau BNR nu putea până acum să cumpere aur dacă voia? Sau este o alta mega-afacere pe bani publici, clientul principal urmând să fie, până la urmă, tot statul?

peromaneste (10 months ago)
'dubios' este putin spus. neo-colonial ar fi mai exact.

wealldo added this photo to their favorites. (10 months ago)

cod_gabriel (6 hours ago)
Dinică, îţi fac o mărturisire: mi s-a părut exagerată şi chiar xenofobă teoria ta privind neocolonialismul, si anume că am fi, în fapt, o colonie occidentală. Astăzi, 09.07.2012, trebuie să recunosc: ai avut dreptate şi eu am greşit. Dovada o constituie reacţiile occidentale la procesul de transfer al puterii către USL (pentru că asta se întâmplă astazi, nu un puci, numai că băsiştii nu cedează fără scandal, cum mă şi aşteptam).
Termenii declaraţiei lui Frau Merkel sunt de o grosolanie inacceptabila în relaţiile dintre state civilizate. Seamănă cu replicile personajelor rele din filmele lui Nicolăescu, parcă ar fi ambasadorul von Kilinger in fata puciului (real, atunci) de la 23 august. Sau parcă Ponta ar fi vreun Gadafi care mitraliază civili. Nu este vorba de reacţii generate de dezinformare, sunt convins ca Merkel are informaţii exacte. Pur şi simplu metropolele noastre coloniale se agită că ne-am obrăznicit. Ne permitem să vină la putere cineva fără aprobarea lor! Aşa se explică zgomotul de azi, precedat de ani de tăcere asurzitoare în fata abuzurilor băsiste, aşa se explică dublul standard aplicat chiar in raport cu Ungaria, faţă de care statele occidentale nu au adoptat poziţii atât de virulente, deşi s-au petrecut derapaje mai mari. Grosolănia şi trufia nemţoaicei arată clar dispreţul acesteia nu faţă de USL sau Ponta, ci faţă de România - altfel nu si-ar fi permis un asemenea comportament. Acel "Inacceptabil!" se poate traduce: "cum v-aţi permis, maimuţoilor?". Este iuncherul prusac ocărându-şi argaţii.

peromaneste (3 hours ago)
E din ce in ce mai greu. Ne-am semnat sentinta cand ne-am 'imprumutat' la FMI in 2009--asa cum am scris la timpul acela pe blog, auctori principali: Isarescu&Basescu.
Aviz pentru viitor: Cei care vin se duc si ei pe aceeasi cale daca nu-l modifica pe Chitoiu.
Oricum, il trecem pe Ba'secu/dreapta bezmetica in istorie si re-numaram sansele, cu el n-am fi avut niciuna.

Google
 

Postări populare