Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.7.12

presiuni pe Antonescu si Ponta



Lumea nu mai pote de noi, uite asa, dintr-o data. Cand vad ca pana si Financial Times lacrimeaza cerneala la demiterea Ba'secului, ma intreb cati fraieri vor mai fi printre noi sa creada ca Ba'secu si Apusul ar da doi bani pe drama in care ne zvarli criza capitalista accentuata de neocolonialism. Si io care credeam ca cei de la Finanical Times lucreaza peste program la expunerea capitalismului criminal practicat de bancheri, de exemplu, atunci cand cei londonezi au hohailit pentru ani buni rata LIBOR.

Si uite asa se radicalizeaza mujicul la hotarul imperiului si, uitandu-se peste gard, se intreaba cu ce-i el, ultim subiect imperial, mai breaz decat cel din afara. Pai unde au fost apusenii cand Ba'secu ne conducea din ordonanta in ordonanta, data doar prin gura ventrilo-bocului, catre cele mai joase hauri ale capitalismului de familie si haita? Sau cand Roberta lu' Anastase de la 1 Mai Ploiesti, fata la Poşta, numara din 2 in 2 voturile in Parlament? Astia il scot pe Ba'secu basma curata si pe gloata vinovata ca n-a suportat stoic chinurile inutile, insa 'uita' sa spuna ca Romania a trimis aur afara exact cat a luat imprumutul de la FMI, iar iluzia monedei stabile a fost intretinuta pe bani multi doar sa nu puna 'investitiile' straine in pericol si sa tina competitivitatea locala la pamant.

Uita ei cam multe, dar studentul istoriei stie ca radicalizarea incepe exact asa. Numai ca apusul e asa de putred ca-i trebuie exact o radicalizare ici si colo pentru a remobiliza atentia si nemultumirile interne catre bau-bau din temiriceloc.

De fapt, la rece vorbind, toate aste nu-s decat presiuni pe Antonescu si Ponta ca acestia sa urmeze linia Ba'secului, fara surprize. Mai departe nu stiu, dar vom afla oricum, indiferent de gradul de curiozitate.



Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

2 comentarii:

Anonim spunea...

Grosolania reactiei occidentale fata de schimbarile de la Bucuresti este o mina de aur oferita pe tava USL si un potential dezastru de imagine pentru Basescu. Dar USL lasa mina neexploatata, iar Ponta alearga la Bruxelles sa impace stapanii coloniali ai tarii. In loc sa se concentreze pe electoratul roman, care poate fi castigat explicandu-i pe cine reprezinta de fapt Basescu in Romania (reprezinta statul, doar ca nu pe cel roman) el se ocupa de politicienii occidentali. Asta-i grija lui, in pragul referendumului. Basescu nu ar fi ratat o ocazie ca acel "inacceptabil" al madamei Merkel, sarea drept la jugulara. Astia nici macar campanie nu fac. Para malaiata in gura lui natafleata. Au impresia ca vor castiga fara sa faca nimic. Ponta se iluzioneaza: la Bruxelles nu are nicio sansa de a-si indrepta imaginea. Acolo lucreaza coloana a 5-a care ne-a aservit tara, cureaua de transmisie dintre metropole (SUA si in special Germania) si colonia Romania. El nu va putea obtine iertarea suzeranilor decat aservindu-si tara si mai tare, ca pe vremea dominatiei otomane, cum si-au cumparat acceptarea si Iliescu si Nastase. Dar intre timp, va pierde electoratul roman. Era momentul sa rupem pisica, sa iesim de pe drumul gresit pe care ne-am inscris in anii 90 si sa ne luam tara inapoi. Dupa cum se vede, il vom rata, datorita lipsei de curaj si comoditatii USL.

peromaneste spunea...

Nu stiu cine esti anonimo/anonimule, insa ce ai scris e foarte aproape de linia peromaneste: lasa-i pe necolonialisti in pace si rezolva situatia cu poporul!

Cred ca acum avem o sansa, daca o putem numi asa, sa vedem din ce-i facut Ponta.

Cat despre elctoratul roman, ce sa zic? Nu stiu unde este, pentru ca nu stiu de unde au sarit atitia basisti in apararea statului de drept/constitutiei etc. Electoratul mai trebui si luat de la A si dus la B, nu-l poti intreba mereu cum sa ajungi la B caci s-ar putea sa te duca pe la coada alfabetului.

Google
 

Postări populare