Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

14.1.12

Pur şi simplu aşteptam să ies. Am aflat de pe Facebook...



Fost inginer "tânăr" pensionar, 65 de ani
De ce aţi ieşit în stradă?
M-au pus ăştia să-mi cumpăr cauciucuri de iarnă, să mai strângă bani la buget, pe care să-i "pape" tot ei. Mă aştept să mai vină să spună să ne vopsim toţi maşinile în alb, la ce ştiu ce firme de partid... Am participat şi la Revoluţie în '89, dar nu mi-am luat certificat că mi-a fost jenă. Am "făcut" şi Piaţa Universităţii, şi acum, "tânăr" pensionar, iar sunt nevoit să ies în stradă. Trebuie pus mâna pe par, că fug ăştia ca potârnichile! Că jandarmii şi-aşa vor sta cu spatele când va fi mai groasă. Că le-au tăiat şi lor salariile. Stăm şi-nghiţim ce ne servesc ăştia. ...Când ieşeai înainte la pensie, ştiai o treabă: aveai asigurat medical totul, pentru ce plătiseşi o viaţă întreagă! Du-te acum şi fă-ţi dinţii dacă poţi! Că au scos tacit din lege partea cu stomatologia.
E singura soluţie, asta cu strada?
Se pare că da domnule... Se pare că da, că ăştia fură fără ruşine! Ştii cum e? Eu prind chestii din zbor şi fac legături... Ţi se ridică părul în cap când vezi! A împrumutat derbedeul ăsta de Boc ... câte miliarde, dom'le? Pentru ce, dom'le ? Unde-s banii ăia, că atunci când împrumuţi nişte bani, îi împrumuţi ca să faci ceva să se-nvârtă maşina, o faci să meargă şi încerci să scoţi banii ca să-i dai înapoi... Cu ce plătesc ei?
Profesor, 45 ani
Se rezolvă ceva prin proteste de stradă?
Ideea este că, dacă nu le porneşti, oricum nu se rezolvă nimic. Undeva trebuia început. Avem o conducere care ne dezumanizează încet-încet....
În Târgu-Mureş s-au mobilizt câteva mii de oameni, mai mulţi ca în Bucureşti...
E, într-adevăr, puţin descurajant, dar mergem înainte!
Studentă, 22 de ani
Am ieşit pentru că mi se pare normal să susţin SMURD, atunci când are nevoie, pentru că şi oamenii de acolo m-au ajutat când am avut nevoie
Te-ai aşteptat la o susţinere mai puternică?
E un început ăsta... Pe de altă parte, Târgu-Mureş ne-a dat clasă, dar decât deloc, e bine şi aşa... Arătăm că ne mişcăm, că avem şi noi demnitate. Am început să ne mobilizăm şi colegii pentru mâine (n.r.- azi) la două.
Tip solitar, tuns scurt, regulamentar, constituţie atletică, jachetă piele, aprox. 35 de ani, fumează nervos, postat pe trotuar între cameramani şi mulţime. Îi "fug" ochii stânga-dreapta (nu scandează) – Îi arăt legitimaţia:
Marcel Barbătei, de la Cotidianul. De ce aţi ieşit în stradă?
- .............. !? Nu dau interviuri !.............
Aţi scandat ceva până acum?
- ?????? ... (rămâne interzis vreo trei secunde, dă din mână, face o grimasă ce mimează zâmbetul, aruncă ţigarea şi se dă câţiva paşi mai încolo)
Pensionară 69 de ani (plânge)
Nu mai pot... de cinci luni îmi iau medicamentele cu bani. Am luat numai o parte din medicamente. Sunt diabetică, iar din cauza pastilelor m-am îmbolnăvit şi de ficat Cum e posibil?... Cum e posibil...? Ne omoară cu zile... Am făcut şi un preinfarct.
Cât aveţi pensia?
Cinci milioane şi o sută şaptezeci...
Şi pe medicamente cât daţi?
În jur de trei milioane.
Şi cum supravieţuiţi?
- Mi-e şi ruşine să spun... Îi cerşesc băiatului...
Inginer constructor (doamnă, între două vârste)
Dumneavoastră cum aţi ieşit?
Pur şi simplu aşteptam să ies. Am aflat de pe Facebook şi am ieşit din casă când s-a venit pe bulevard. Am ieşit pentru părinţii mei, care acum îşi doresc doar moartea, dar şi pentru copiii mei, care sunt ingineri şi sunt angajaţi, dar vor să plece din ţară. N-au cum să promoveze dacă n-au pile. E de datoria mea să vin să-mi exprim dezacordul cu politica actuală. Nu pentru ceea ce se face de acum încolo, că poate să vină şi Dumnezeu să facă să curgă lapte şi miere!... Pentru halul în care ne-au adus ăştia. De-aia am ieşit!
Sunt şi copiii aici?
Da!
Ajunge o "plimbare" până la Cotroceni?
Bineînţeles că nu! Dar nici să stai în fotoliu şi să aştepţi să iasă alţii nu e o soluţie. Trebuie să spunem că nu suntem de acord, că altfel iese Băsescu la televizor şi spune că noi suntem nişte nebuni care tot zicem că e rău. Că, în rest, oamenii sunt mulţumiţi!
Casnică (29 de ani, cu doi copii de 4 şi 6 ani, la miting)
Cum aţi aflat de manifestaţia de azi?
De pe Facebook!
V-aţi luat şi copiii?
Păi, da!... Am ieşit şi pentru ei, şi pentru mine.
Ieşirea de azi e suficientă pentru a sensibiliza pe cineva?
Asta poate nu, dar una în masă cred c-ar fi mai mult decât suficientă! Oricum, speranţa moare ultima!
Colonel (r) Neagu Vasile:
Ne-am săturat ca "ciuma portocalie" să ne împută viaţa cu toate aberaţiile legislative – ultima a pus capac! Ne-ajunge, ne-ajunge! Vrem să determinăm javra ordinară – auziţi, aşa se strigă în faţa Cotroceniului – să plece, şi împreună cu el, toţii acoliţii care nu mai ştiu să facă altceva decât să fure. Şi nu ne e teamă! Românului a început să nu-i mai fie teamă. E o mare realizare, că în seara asta au căpătat curaj să-şi strige necazurile. S-a răbdat până acum şi mulţi ne spuneau că să ne fie ruşine că nu ieşim în stradă, să facem ceva. Cred că s-a detonat mămăliga. De la cinci şi-un sfert sunt aici...
Credeam că de la doi şi'un sfert...
Vreţi să vă spun ceva? E posibil să fie şi ăia aici, şi ei sunt nemulţumiţi... Şi jandarmii sunt nemulţumiţi... Uitaţi-vă la jandarmi! E o acţiune neorganizată, fără aprobare. Şi n-au îndrăznit să ne oprească, fiindcă ştiu că şi ei sunt nemulţumiţi. Li s-a luat 25 la sută, nu le-au dat banii pe haine, norma de hrană, au unii comandanţi zeloşi ce-i ameninţă că-i dau afară... Nu le e uşor nici lor.
Cum s-ar rezolva problemele?
Onorabil pentru el ar fi să-şi dea demisia, ce cere românu' ăsta acum, aicea...
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

9 comentarii:

Anonim spunea...

Patronul Stelei, George Becali a afirmat, pentru România TV că în manifestaţiile din Piaţa Universităţii s-au implicat membri ai galeriei Stelei de la peluza Sud, care se implică în mod constant în manifestaţii politice. Becali consideră că aceştia sunt plătiţi şi manipulaţi de structuri neidentificate. Totodată, Becali susţine că românii nu ar trebui să-i ia apărarea lui Raed Arafat "fiindcă nu este creştin".

Becali a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că printre protestatarii din Piaţa Universităţii s-au infiltrat persoane din galeria Stelei care se implică frecvent în proteste de natură politică, pe lângă cele de la Steaua Bucureşti. "Eu văd pe imaginile televizate câteva persoane pe care le-am văzut şi în galeria de la peluza Sud care erau folosite, manipulate în tot felul de proteste.

Le-am văzut în tot felul de la manifestaţii politice şi pe la Guvern", a declarat patronul Stelei.
Gigi Becali consideră că mitingul este o manipulare de amploare. "Consider că 20% din cei din Piaţa Universităţii sunt nişte vagabonzi manipulaţi care, la rândul lor, manipulează 500-600 de oameni", a apreciat europarlamentarul. Acesta a apreciat că jandarmii sunt deplin îndreptăţiţi să folosească violenţa împotriva acestor suporteri. "Trebuie bătuţi mai rău (...) Doi ani mi-au mâncat zilele la Steaua. Când am ieşit de la un meci au aruncat cu pietre spre mine, iar dacă mă nimereau, acum eram mort", a precizat liderul PNG.

Acesta s-a declarat în dezacord şi cu motivaţia iniţială a protestelor de stradă, anume ca simbol al solidarităţii cu Raed Arafat. "Mie mi-e scârbă de protestul ăsta. Nu sunt de părere să luăm apărarea unui arab (...) Fiindcă nu-i creştin", a spus Becali. Întrebat cum comentează meritele pe care le are Arafat în ceea ce priveşte sistemul sanitar, europarlamentarul le-a negat. "Ce minuni a făcut Arafat? A luat un sistem francez şi l-a implementat în România", a replicat George Becali.

Istru Macedonu spunea...

Mai Gigi,tu nu sesizezi esentialul.Arabul acesta si-a dat seama ca gasca de la putere face reforma sanatatii ca sa poata fura mai mult din banii acestui popor nefericit. El trebuie admirat.Evident ca daca am fi avut mai multi Arafati in posturile cheie tu n-ai mai fi avut posibilitatea sa furi cu Gasca de la MAN si sa te imbogatesi si sa sfidezi acest popor roman.Daca erau Arafati la locul potrivit romanii ar fi avut astazi fabricile de locomotive si vagoane, fabricile de tractoare si camioane, combinatele le,fabricile de autoturisme simulte alte active.N-am avut Arafatii si hotii si-au facut de cap si poporul roman a saracit si este nevoit sa emigreze,Tu ai profitat si de aceea adopti aceasta pozitie de imbecil analfabet.

po(a)nta spunea...

Copreşedintele USL, Victor Ponta, a comentat acţiunile de astăzi, din mai multe oraşe, transmiţând şi un mesaj către oamenii care au ieşit în stradă. În cadrul unei emisiuni la România TV, Ponta a reînnoit apelul la evitarea violenţelor şi a avertizat protestatarii să nu dea curs unor eventuale provocări la violenţe.

"Îi respect pe toţi românii care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima părerea. Este nevoie ca vocea lor să fie auzită, pentru ca ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate cu doctorul Arafat, în aceste zile. Am însă îndemnul ca toţi cei care ies în stradă să fie atenţi la provocări şi să respingă total orice gest de violenţă. Mesajul pe care îl transmit românii trebuie să nu fie alterat de gesturi extreme, care i-ar putea da şansa preşedintelui Băsescu să ignore în continuare vocea majorităţii!"

Acest mesaj al liderului PSD a fost transmis pe propria pagină de Facebook, ca un îndemn către susţinătorii săi.
Ulterior, într-o intervenţie telefonică la România TV, Ponta a afirmat că nu se va alătura manifestanţilor din Piaţa Universităţii pentru ca puterea să nu acuze că protestele sunt o manevră politică. "Traian Băsescu şi oamenii lui atât aşteaptă, să ne vadă acolo pe mine şi pe Crin Antonescu", a spus preşedintele PSD.

Acesta a avertizat şi asupra pericolului unor provocări la violenţă de către oameni trimişi de cei aflaţi la putere. "Se practică chestia asta ca înainte de 1989. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi pentru că regimul Băsescu nu va pleca de bunăvoie", a comentat Ponta.

Alina Mungiu-Pippidi spunea...

Era timpul protestelor. Dar acolo unde acțiunea colectivã este spontanã, fãrã lideri și mare organizare, riscãm sã ni se întîmple ce ni s-a întîmplat la Revoluție. Protestul, cu totul legitim, sã fie furat, denaturat, folosit. Și sã profite alții, fãrã ca pe fond sã schimbãm nimic. Traian Bãsescu meritã ce i se întîmplã. Ieșind din cadrul constituțional pentru a lovi într-un om cãruia îi reușise deja reforma, în numele unei reforme viitoare, al cãrei plan era pus la îndoialã și de Banca Mondialã, și de FMI, și de experții din România, într-un sindrom al infailibilitãții care a adus aminte de Ceaușescu, el a lãsat jos singurul scut care poate apãra un șef al statului. Anume legea, și îndreptãțirea pe care ți-o dã faptul cã vrei sã faci bine. Nimeni nu e infailibil, oricine se poate înșela, dar trebuie mãcar sã faci proba cã ai fost de bunã credințã. Aroganța cu care toate procedurile de adoptare a politicilor publice au fost cãlcate în cazul Legii Sãnãtãții a depãșit orice limitã, de la lãsarea pe seama unor legi ulterioare a pachetului de bazã fãrã de care nu se poate calcula impactul legii de fațã, la absența studiului de fundamentare cerut de articolul 33 din Legea 24/2000 privind Normele de tehnicã legislativã pentru elaborarea actelor normative la promovarea sa peste capul ministerului (care a trimis un memorandum cu rezerve) și al guvernului în general, pînã la invocarea asumãrii rãspunderii. Cînd anume a devenit puterea actualã pur și simplu rea și a trecut la Dark Force nu știu, dar s-a întîmplat. E destul sã vezi cum un material de calomnie ordinarã la adresa doctorului Arafat, devenit din erou un fel de terorist arab la care mai avea puțin și debarca DIICOT, a fost multiplicat fãrã a se schimba o virgulã în toate organele de presã afiliate puterii, sau cum canalele de opinie publicã au fost umplute de oameni de pe statul de platã. Cum e cu putințã, simbolic vorbind, ca într-un ziar al puterii sã înceapã atacul contra mea, invocînd apãrarea familiei Bãsescu, tocmai Andrei Alexandru, vechi informator al Securitãții și agent de influențã care ne-a dinamitat eforturile de refomã în anii nouãzeci, devenit apoi șeful de cabinet al lui Nicolae Vãcãroiu?

Alina Mungiu-Pippidi spunea...

Dl Alexandru e azi portocaliu autentic și reprezintã reforma adevãratã. Eu reprezint probabil reacțiunea, numai în Ucraina și unde mai construim revoluții nu a aflat lumea cu cine are de a face. Nu mai vorbesc de domnii Ciuhodaru (traseist) și Cepoi (nomenclaturist) numiți sãptãmîna asta sã ne facã reforma și sã reverse beneficiile capitalismului peste sãnãtatea publicã în locul unui terorist ca Arafat și al unui nerecunoscãtor ca Paveliu (pentru cine nu știe, doctorul Paveliu, fost parlamentar PDL, a fost singurul care a avut curajul sã candideze ca independent contra Elenei Udrea). Ei - Udrea, Ciohodaru, Alexandru - știu ce e progresul și democrația: noi sîntem teroriștii și reacționarii. Nici nu mai menționez încercãrile de destabilizare din acest an a societãții civile și a oricãror opozanți, care au luat forme clasice, cu crearea unor contra-instituții, furt de identitate, etc. Nu au funcționat, dar spun ceva despre cît de jos au ajuns. Nici scuze nu i-a cerut nimeni lui Arafat, mãcar pentru calomniile revãrsate de organele de propagandã ale PDL. Opoziția vrea alegeri anticipate. Și are dreptate, dupã așa ceva orice guvern normal ar demisiona. Numai cã expunerea directã a lui Traian Bãsescu face redundandã demiterea guvernului. Guvernul a rezistat, dovadã cã un secretar de stat a trebuit fãcut sã plece, amestecul președintelui a fost neconstituțional, și cine ar trebui sã plece, ar fi el. Dar el nu va pleca, nici acoliții de gradul 1, de genul Udrea, și plecarea altora e pur și simplu irelevantã. Societatea civilã a trecut, dupã sãptãmîna asta, în opoziție clarã și a crescut brusc în forțã și întindere teritorialã. Întrebarea este cum putem instituționaliza acest tip de opoziție, sã îl folosim pentru alegeri corecte (cã dupã legea sãnãtãții ne așteaptã alte legi împinse unilateral, votul prin corespondențã, reorganizarea teritorialã, schimbarea sistemului de vot), și dupã alegeri, pentru controlul puterii de atunci. Cã s-a fãcut demonstrați a aceea ce sustin demult, cã orice putere devine rea acolo unde în locul unui control permanent al opiniei publice existã numai partizanat și indiferențã!

A.C.CUZA spunea...

DREPTATE ,DOAMNA,AI!ASA GINDIM SI NOI! DIN 2004! DAR,DOAMNA,NIMIC NU TE SPALA DE PACATE! MA REFER LA ACEST ARTICOL SI LA ALTELE CARE PROBABIL ,VOR VENI! ESTI NASA CU ACTE IN REGULA A ACESTUI SISTEM POLITICO-MAFIOT! IN 2004 NOI IL VEDEAM CA SI ACUM PENTRU CA EL A AVUT DINTOTDEAUNA IN FRUNTE PE AMICUL DVS. POLITIC: TRAIN BASESCU! ACEASTA OROARE DE OM NUMITA DE ADMIRATORI SI ANIMAL POLITIC! ESTE DOAR UN ANIMAL! DVS. SI ALTI INTELECTUALI ACLIPITORI ATI INTUIT CA POATE FI FOLOSIT IN SCOPUL RASTURNARII STATULUI PSD CE SE CONTURA!!! ADEVARAT!! DOAR CA PINA LA URMA,MARA SI AMARA IRONIE, EL ANIMALUL V-A FOLOSIT PE VOI!! TREBUIE SA AVETI CEVA REGRETE! SINCERE! DAR NOI ? DOAMNA?

kermit spunea...

... Nu Pippidilica draga ! Principala problemaeste ca se bazeaza mai mult decat trebuie pe bunul Unchi' Sam ... si crede ca nimic nu se poate intampla in buricea Europei ... dar uita ca acelasi Unchi l-a parasit cand ii era lumea mai draga pe Mobarakul egiptenilor si a admirat sodomzarea Satrapului Libian ca si cum nu s-ar fi intamplat o grozavie. Unchiu asta e baiat bun dar se ghideaza dupa printipurile baiatului ala ..... macaronar de demult pe numele lui de fata mare Machiavelli ca nu vrea saracutul sa aiba un inamic in Guvernul care va sa vina. Eu il inteleg pe Unchiu nu il inteleg pa Baserxes care e iresponsabil si supraliciteaza mizand pe ce? Am spus si cand a fost ales intaia oara si cand a fost reale ca are doar doua optiuni , sa fie ori ... invingator al Istoriei ori un carnat al Ei. Din pacate a ales sa fie carnat ! S-a facut ca cocheteaza cu lupta impotiva coruptiei ( daca ar fi facut-o la modul real ramanea in istorie ca baiat bun) si a protejat interesele mafiote ale acolitilor ... acceptand riscurile ... asa ca aici Mme Pipidis cam are dreptate ... O MERITA! Parerea mea este ca protestele sa se desfasoare pasnic pt ca asa este corect fiinca romanii au aceasta posibilitate .... sa taxeze la vot Puterea. Sper ca la peste 20 de ani de la evenimentele nu tocmai fericite din Dec 89' sa nu-i mai lasam pe altii din afara sa ne hotarasca destinul. Ce se petrece in ograda Romanesca in fond nu-i problema Kremlinului.

Prima profitoare esti TU spunea...

Prima profitoarea care se si arata dornica sa se suie in carca Noii Societati Civile pe care sa se nasca in afara tiparelor GDS- Soros si in afara tutelei ' dizididentilor din ziua de dupa'', fara opera , dar cu pretentii de alpha si omega 3+6 ai constiintei poporului Daco-Roman si cu pedigree de la Securitatea lui Magureanului , esti chiar matali , madam Lippidi!!! Nu statusi mult pe ganduri , Coana Mare , si vazand ca purceaua-i moarta-in cotet vrei hotarat sa schimbi macazul. Din calcul? Mai degraba din ordin as zice eu ! Si uite acum te intrebi feciorelnic cand si de ce Puterea portocalie (pe care ai nasit-o si matali cu tot plutonul de 'telectuali GDS-isti) o semnat Pactul cu Fortele Intunericului ale lui Dart Vader .Bien, bien, da' si matali unde erai in tot timpul acestei derive? Aaa, matali ereati la Berlin unde predati civismul si alte chestii grele.....mmm, mda. Si brusc , te-ai trezit in fata pericolului totalitarismului, over the sudden....bizar, bizar. Madam Lippidi, faptili de a fi procreat ,imbaiat, taiat motzu , hranit la san si mai apoi proptit copacel-copacel pi acest nevolnic descreierat di cati ori o fost nevoii nu ti se pot ierta. Sunt imprescriptibili. Nu poti pur si simplu sa-ti pui palama in n kur, sa ma ierti di vorba proasta, si sa dai vina tata pi Frankenstein, caci fara aldi matali si altii ejusdem farinae, alcoolicul ramanea ceea si esti , un marlan de ministru al transporturilor si un primar di tat kkatul pi malurili Dambovitzii. Dar insa ambitziile matali si ali altora di pi aici de a faci si desfaci sforile politikiei la Romanika Banana , orgoliu nemasurat si trufia diabolica vor duce la pierzania lui Frankenstei si a lu matali, si a alorllati cari si-o pus amprenat genetica pi acest diabolic personaj , Coana mari !!! Fara voi el ramaea agentul Securitatii de la Anvers , condamnat azi pe 20 de ani di temnita grea pentru Furtul Flotei !!! Dixit. QED .

Senatorul PDL de Ilfov, Iulian Urban spunea...

Mentalitate de viermi care nu vor absolut nimic, dar se plâng de tot ce îi înconjoară.


Bravo Basescu. A anuntat ca dupa ce medicii impreuna cu romanii care au facut miting la Targu Mures nu vor ca nimic din ceea ce se intampla acum in sistemul medical romanesc sa se schimbe, a cerut premierului sa retraga legea sanatatii. Foarte bine. Ne meritam soarta.
Meritam sa murim cu zile in spitale.
Meritam sa fim umiliti de medici
Meritam sa platim CAS-uri ca sa nu primim nimic
Meritam sa platim preturi uriase la medicamente ca sa-i imbogatim pe smecherii ce capuseasa sistemul medical
Meritam sa avem soarta d-lui Lazarescu.
Nu vi se pare dubios ca desi medicii se plang ca vor sa plece din tara pentru ca nu au conditii decente de lucru, DAR FAC MITING CA NU VOR SCHIMBAREA SISTEMULUI ACTUAL PRIN NOUA LEGE ? Nu vi se pare de-a dreptul idiotesc faptul ca romanii se plang de 22 de ani ca mor cu zile in spitale, de mafia din sistemul medical care le-a scumpit medicamentele, ca sunt victimele malpraxisului, dar FAC MITING CA NU VOR SCHIMBAREA SISTEMULUI ACTUAL PRIN NOUA LEGE ? Nu cumva suntem niste viermi care isi merita soarta, si asta pentru ca majoritatea dintre noi ne lasam indusi in eroare de dejectiile din haznalele Antenelor via USL?

Google
 

Postări populare