Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

27.1.12

italo-romanesti



 Pentru câteva minute bune din emisiunea “The Show must go off” din 21 ianuarie, o actriţă italiancă a fost în centrul atenţiei publicului atunci când a interpretat rolul unei românce. Prezentatorul emisiunii se împiedică şi o calcă din greşeală pe picior pe una din femeile aflate în public, care reacţionează prompt: “M-ai călcat pe picior pentru că sunt româncă?”. Prezentatorul se scuză, spunând că nu avea de unde să ştie că e româncă. “Acum, că ai aflat că sunt româncă, ce-ţi zici, că oi fi şi prostituată, nu?” Femeia se simte brusc în largul ei atunci când îşi face apariţia şi prezentatoarea emisiunii, pe care românca o îmbrăţişează afectuos. “Eu sunt Catinca şi am terminat două facultăţi: Istoria Artei şi Litere. Ce te miri aşa… dacă aş fi italiancă nu te-ai mira, nu?”, s-a prezentat aceasta. Prezentatorul o compătimeşte, pentru că a avut de înfruntat un drum greu, “cu barca”, pentru a ajunge în Italia, dar “Catinca” îl apostrofează: “Băi, frumosule, vezi că nu eşti doar rasist, eşti şi ignorant? Eu, ca să ştii, am venit cu avionul, la clasa I. Ce, dacă sunt româncă, înseamnă că trebuie să călătoresc cu camionul?” Catinca îşi continuă povestirea, spunând că în Italia a cunoscut un bărbat care i-a promis că o să devină o femeie de succes: “Am vrut să fac un salt de calitate, în schimb am făcut un salt în necunoscut! Ce fac cu două diplome în România? În Italia, am cunoscut un bărbat, Marino, care mi-a spus: aici, cu două diplome, poţi să devii prostituată. Până la urmă am devenit iubita lui Marino şi el mi-a spus: 'o să te fac doamnă!'. Şi aşa m-a pus la vândut pantofi”. Acesta este momentul când femeia se descalţă şi îşi flutură demonstrativ un pantof alb în faţa prezentatoarei.

 _________________

 cico20
Fix de doi bani sceneta lor, ieftina, asa cum sunt de altfel toti italieni. De ce nu fac scenete cu putoarea si lenea din ei, in care sa arate ca economia lor este ridicata si sustinuta ( atat cat mai e, ca sunt intr-o gaura mai mare ca noi ) de muncitorii straini, de ce nu arata ca ei, daca ar fi singuri, ar fi NIMENI. Niste aroganti fara acoperire, niste retardati cu pretentii de culti, curvari. Uitati-va la pitecantropul din emisiune, ce fata are, ce miscari ale corpului, cum se alinta, totul indica o prosteala infantila, care caracterizeaza poporul italian,....in cea mai mare parte a lui, zic in cea mai mare parte, deoarece e posibil sa mai aiba si "uscaturi" care fac exceptie de la regula. In rest, doar poponari blegi.


cricchetto
Nu e o batjocura. e doar un extras din realitatea de care ne lovim aici zi de zi. strainii cu studii superioare nu au inca acces la pozitiile cu studii superiore decat in numar f restrans. ptr o tanara cu studii facute in afara Italiei sfarsitul cam acesta este, vanzatoare pe undeva sau amanta unui italian cu bani. faptul ca au expus o realitate nu e neaparat o batjocura la adresa romanilor ci mai degraba as spune o radiografie a unei Italii complexate, incapabila sa foloseasca valorile care ii bat la poarta si promoveaza non valori cu cetatenie italiana care duc tara de rapa (ca in Romania). 


bibicu
Aloo, postacii, asta i cruda realitate, o sceneta de nota 10, toate parasutele care s au cumparat cate o diploma de" studii superioare" de la aprozarul fabricilor de studenti,isi pun ochelarii pe varful capului, seturile de prezervative in geanta si ies la produs, pt ca asta stiu sa faca cu diplomele pe care le au. Promovarea nonvalorilor a dus la situatia de fata, maneaua folclor national, hahaitul si hotia sporturi nationale...


Emanuele Di Persio 
Aveti grija cum vorbiti. Sunt un italian care a invatat romana la facultate. In anumite facultati se invata limba romana din 1940. Va numiti romani si trebuie sa avem respect unul in fata celuilalt. In italia il ironizam si pe presedintele tarii, chiar daca aceasta emisiune nu-mi plac deloc. In loc sa publicati aceste tampenie publicati adevarul despre situatia economica a europei si impotriva capitalismului care ne aduce in fata noastra aceste programe pentru idioti. 


rumena
Sens al umorismului care provoaca mila; traiesc in Italia de 14 ani ; sunt ani de cand aceasta tara este vanduta in bucati , deoarece sunt in default economic, social si uman ; presa si jurnalistii traiesc sub dictatura mafiei si Vaticanului; este mult mai usor sa razi de alte persoane cu probleme , in timp ce te afunzi intr-un tunel fara iesire; au o mentalitate infantila de a acuza de propriile falimente orice alta persoana , important este de a nu fi acuzati ca sunt directi actori al propriilor esecuri. Pentru cine nu cunoaste societatea italiana , prostitutele italiene sun insasi casnicele ( 4 din 10 femei nu muncesc) ,in cei patru pereti ale unei case pentru care nu au contribuit cu nimic, in timp ce barbatul munceste 10-12 ore / zi, iar plodul este la scoala . ... 


OKISHOR KLIPITOR
pentru oricine stie limba si are urechi , aude ca in sceneta chiar nicaieri si niciodata nu se releva cuvintele "prstituata sau curva " ci mereu MIGNOTTA = PERSOANA DE FAVORURI. Pe langa nota de ignoranta intriganta a articolului o serie de lucruri se remarca : romanca cu 2 facultati munceste continuu ca vanzatoare de pantofi in Italia. In plus se vede din comportamentul ei o fudulie isterica pe fondul vietii duse in Romania cu tenta complexului de inferioritate al romanilor care in incapabilitatea de a sti sa faca ceva se arunca in fata discriminarea datorata frustarii mioritice. Felul in care insa se prezinta este a pasarii jupuite de barbaria barbatului mioritik pana la absolvirea a 2 facultati din Romania. Sceneta este foarte rafinata si instructiva .



Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare