Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

29.3.06

Dosariada
...de pe-o zi pe alta



Corneliu Turianu a castigat in urma unor "alegeri interne" sefia CNSAS-ului. In sprijinul candidaturii lui Turianu au venit PD-ul, PSD-ul si PRM-ul. Liberalii, primul ministru Tariceanu si Ticu Dumitrescu au obtinut un vot mai putin decat castigatorul si acum sunt foc si para pe Boc si Basescu

Ce s-o adaposti in gandul unnora de acolo de-s lucrurile asa de intortochiate?

Iata si cateva opinii:

lucid din Bucuresti
jalnicul circ al "anticomunistilor' dambovitzeni


Este o rusine nationala ca pana acum exista doar 14 mii de cereri de vazut dosare personale si familiare si sub 200 cred de cereri de acreditare ca cercetatori la arhivele CNSAS pentru a elabora lucrari pe probleme in legatura cu actiunile securitatii. Asta e realitatea comico-tragica a romanilor azi, dat din gura cat cuprinde dar TEAMA PROFUNDA de a se uita in oglinda arhivelor ca sa nu cunoasca ADEVARUL despre ei si cei apropiati. Suntem bolnavi rau de tot.

Invit pe toti luptatorii cu gura sa se adreseze CNSAS sa vada dosarele familiilor sau sa abordeze probleme concrete de studiu - de genul actiunilor secu in intreprinderea x sau in facultatea y etc.


peromaneste: Numarul de numai 14000 de cereri depuse pana acum pare sa confirme ipoteza peromaneste de ieri prin care spuneam ca a fi (fost) informator va ajunge inca unul din viciile acceptate in societatea romaneasca.

LO din Australia
Intrebari


Ciudatenii in ziare:

- nici un ziar nu face o analiza a votului: din ceea ce se cunoaste de la cald, se stie ca din cei nominalizati de catre PD si basescu (3 in total, dintre care unul este dl. Turianu) dl. Turianu a votat pentru sine, evident, in timp ce ceilalti doi au votat pentru TD. isteria dlui TD si supararea lui pe PD par nelalocul lor - si arata ca aici n-am fi avut nicidecum o situatie de normalitate sau de echilibru.

- nici un ziar nu prezinta activitatea dlui. Turianu, cf. Cv-ului sau. asta este iarasi un amanunt foarte interesant. se gasesc acolo date care vorbesc despre dl. Turianu si care il recomanda pentru aceasta functie.

- nici un ziar nu arata clar care este miza acestei lupte: presupusul dosar al lui basescu - daca ar exista - ar trebui sa se afle la DIE si sa nu fi fost inca predat. miza asta poate cadea daca ne gandim ca DIE ar putea sa nu predea un astfel de dosar - daca el exista - in veci. asadar, qui prodest?

- cele 1.300.000 de dosare se afla la CNSAS inca din toamna anului 2005. de ce n-a fost depusa nici macar o cerere, macar simbolica, in legatura cu trecutul lui basescu - pentru a se arata reaua vointa, sau teama lui de a-si face public trecutul, sau price altceva. cu dosarele in arhiva, se putea face macar o incercare de aflare a acestui dosar.

- dl. Ticu. D. a fost propus de catre PSD in 2003 la conducerea CNSAS. ce va spune acest lucru? mie atunci mi s-a daramat un mit, pentru ca stiam ca PSD-ul nu l-ar fi propus daca nu era controlabil. mai mult, PSD-ul i-a promis sprijin si acum, prin ianuarie parca, adica DUPA CE cele 1.300.000 de dosare fusesera predate. ce va spune acest lucru? mie imi spune ca acele dosare au fost periate si "spalate" de mult. atunci, care e miza, totusi ?

- faptul ca aceste intrebari nu apar in ziare, arata ca cel putin mediatic, PD a pierdut alegerile. atunci care mai e miza ? probabil ca vor sa pierdem si integrarea, adica "ministerul de justitie".

- nu vi se pare ciudat ca TOATE aceste intrebari sa fie evitate de catre TOATE ziarele, in ACELASI timp ?

cine poate raspunde acestor intrebari?


Marcu Arcasu din Berseva sau Haifa
Deconspirarea securitatii ramane o utopie !!! Nu vrea nimeni asa ceva ...


La 16 de la .....evenimente nu ne mai foloseste la nimic sa deconspiram securitatea . Ca sa fi fost utila , deconspirarea securitatii , trebuia sa se fi facut si sa fi produs efecte benefice pentru sociatatea romaneasca pana prin 1994.
Acum nu stiu la ce ar mai folosi si cui o eventuala deconspirare a securitatii. De fapt nu securiatea ar fi trebuit deconspirata ci oamenii care au compus aceasta institutie.
Astazi , absolut toti fostii securisti se gasesc in in cateva sectoare de activitate unde se bucura de un trai super . Bancile mustesc de fosti securisti . SIF-urile la fel . Regiile autonome , in special cea de electricitate si gaze .
Parte din ei sunt , azi , deghizati in ..... oameni de afaceri . Evident afaceri cu statul . Ceea ce nu implica mare efort managerial si mai ales intelectual. Doar tupeu si dorinta de a fura . O traditie pur romaneasca spune ca nimeni nu a mai dat inapoi ceea ce a furat .
Ticu Dumitrescu , daca ar fi venit la conducerea CNSAS ar fi avut multe de spus. Ar fi stricat ploile multora . Va dau numai un exemplu : Ticu Dumitrescu stia numele tuturor sefilor de filiale FNI , absolut toti fosti ofiteri de securitate de nivel mare .
Corneliu Turianu e mult mai bine "digerat " de "haita" deoarece are destule tinichele legate de coada si , implicit , de ....... "dirijabil" .
Emil Boc e un ....... mic supozitor . Executa bine ordinul . Atat !


lucid din Bucuresti
Re:Hai ca esti nostim cu colonelul Ratziu.. Deconspirarea securitatii ramane o utopie !!! Nu vrea nimeni asa ceva ...


Toata lumea stie ca Gh Ratziu, ultimul sef al directiei III (? nu stiu exact numarul, cea cu "supravegherea" interna) este principalul consilier al lui SOV la sovinvest si FNI. Si Ticu o stie fff bine. De ce nu a cerut dosarele despre Ratziu sa-l infunde? Ce stie Ratziu despre Ticu si despre TOTZI politicienii? Ia ghici...



gili din romania

Personal nu sfatuiesc pe nimeni sa-si deschida dosarul de securitate
( ma refer la DUI - dosarul de urmarire informativa ) , mizeria pe care o vor descoperi este inimaginabila si daca stai prost cu "motorasul" ... te-ai ars .
O sa gasiti rude apropiate , prieteni buni , fapte de doi bani care sunt asternute pe hirtie de catre astia .
In cazul meu este acolo tatal natural ( parintii s-au despartit in urma cu vreo treizeci de ani ) , fosta nevasta si citiva din prietenii apropiati .
Norocul meu este ca de multi stiam dinainte , acum inca pastrez relatii bune cu unii , dar nu uit sa le amintesc din cind in cind , cam o data pe an ... mai torni ma si acum ?
Unii au venit si mi-au spus ca au fost chemati sa dea relatii inca de pe timpul lui Pingelica , pe altii ii banuiam si i-am intrebat direct , unii au recunoscut , altii nu , interesant este cazul lui tata care chit ca i-am pus in fata rizind propriul scris refuza si acum sa recunoasca .
DAR NU ASTA ESTE PROBLEMA , NU DOSARELE UNOR AMARITI PRECUM GILI TREBUIESC SCOASE LA IVEALA , CI A CELOR CARE CONDUC TARA ASTA DE SAISPE ANI INCOACE SI AU CONDUS-O SI INAINTE .
DESPRE EI TREBUIE SA STIM PENTRU CA NE INFLUIENTEAZA TUTUROR VIATA DE ZI CU ZI .
LUCRUL ASTA ESTE FOARTE IMPORTANT , CEI CARE CER ASTA NU FAC NICIUN FEL DE CIRC , SUNT DOAR CONSTIENTI DE MARELE PERICOL CARE IL PASTE PE ORICE CETATEAN AL ROMANIEI SI NU NU VOM INDREPTA ATITA TIMP CIT CEI CARE NE CONDUC NU SUNT PUSI LA VEDERE .


Da click aici ca sa vezi totul!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Eu am vazut dosarele parintilor mei. Dar acum vreau sa trec la o etapa superioara, am cerut acreditarea sa fac un studiu in arhive si sa-l public evident despre o "problema": realatia secu fizica atomica de la 49 cand s-a infiintat institutul pana in 89. Sunt lucruri spectaculoase caci am avut la noi retrasi pe linie moarta fosti colaboratori ai lui Pacepa si chiar unul al lui Aurel Shetzu de la Berna in 1955. Deci daca cineva vrea cu adevarat sa faca lumina poate daca se acrediteaza ca cercetator al dosarelor, e simplu.

Anonim spunea...

arcule, si daca Ticu stie, de ce trebuie sa ajunga shafu' CNSAS...

....ca sa spuna ceea ce stie? Ca nu l-a impiedicat nimeni sa spuna ce are de spus, decat daca e sanajabil si/sau are si el degetele bagate in placinta.

Anonim spunea...

Ticu si Turianu acuzati ca au colaborat cu Securitatea

http://www.hotnews.ro/articol_45537-Ticu-si-Turianu-acuzati-ca-au-colaborat-cu-Securitatea.htm

Lupii paznici la oi?
Ticu si Turianu acuzati ca au colaborat cu Securitatea
Corneliu Turianu sau Ticu Dumitrescu la sefia CNSAS? Aceasta pare sa fie intrebarea care ne tulbura in momentul de fata. Sunt insa si voci demne de luat in seama care spun ca nici unul dintre cei doi nu ar merita o asemenea demnitatea deoarece au colaborat cu fosta Securitate.

A colaborat Ticu Dumitrescu cu fosta Securitate?

Desi dovezi concludente nu au in acest sens, fostii colegi din AFDPR ai lui Ticu Dumitrescu sustin aceasta varianta.

Popilian Constatin si Gheorghe Jijie, presedintele si vicepresedintele Federatiei Fostilor Detinuti Politici au incercat intr-un interviu acordat pentru HotNews sa lamureasca motivele care i-au determinat sa paraseasca AFDPR-ul si sa se constituie intr-o noua formatiune.
Ei tocmai au castigat un proces impotriva lui Ticu Dumitrescu obligandu-l pe acesta sa dea jos firma de pe sediul AFDPR pe care scria "Uniunea Internationala a Fostilor Detinuti Politici", considerand acesta o uzurpare, el nereprezantand decat o parte a fostilor detinuti, fiind puternic contestat de FFDP tocmai pe motivul ca a colaborat cu fosta Securitate.

Ce argumente se aduc pentru sustinerea acestor acuze:

1. La iesirea din inchisoare Ticu Dumitrescu este numit sef de santier in conditiile in care fostii detinuti politici abia isi gaseau un loc la munca de jos.

2. A fost decorat in 1983 cu Ordinul Muncii clasa a III-a, in conditiile in care acest ordin nu se acorda fara avizul prealabil al Securitatii si al Partidului Comunist.

3. Existenta unui act oficial al Directiei Generale a Sigurantei Poporului din 29 oct. 1949 (nr. 113/441) in care se cere Directiei a V-a de Securitate (cea care facea arestarile) ca Ticu Dumitrescu sa nu fie arestat deoarece acesta "constituie obiectiv in actiunea informativa a PNT-ului". Actul poarta semnatura colonelului de securitate Birtas Gh.

Ticu Dumitrescu a spus ca "obiectiv in actiunea informativa" inseamna in fapt ca el era urmarit de securitate pentru a putea fi descoperite legaturile din PNT si tocmai de aceea nu se dorea arestarea sa.

Profesorul universitar doctor Vladimir Iliescu, de la Historioche Institut RWTH Aachen, Germania, sustine insa ca actul arata clar ca Ticu Dumitrescu a fost colaborator. In cazul in care el era doar urmarit s-ar fi spus "obiectiv sub supraveghere" si nu "obiectiv in actiune informativa".

4. O scrisoare a sase ingineri, care au lucrat cu Ticu Dumitrescu pe santier, catre fostul presedinte al AFDPR, Latea, in care il acuza pe Ticu ca si-a format o adevarata retea de informatori cu care teroriza oamenii de pe santier.

Ei spun ca era un om limitat si care-i ura pe toti cei cu studii superioare avand pretentia sa fie si el numit inginer desi nu avea aceasta calitate, fiind impus in postura de sef de santier de partidul comunist.

5. Este acuzat ca a folosit adesea forta impotriva fostilor detinuti politici care nu aveau o parere prea buna despre el. Este dat exemplu actiunea din 2000 cand a blocat sediul AFDPR de pe str. Mantuleasa aducand in curte o armata de badiguarzi ce nu au lasat pe nimeni sa mai patrunda in sediu.

Conflictul a fost rezolvat partial doar cand ceilalti detinuti au venit insotiti de un maior de politie. Printre cei obstructionati atunci s-au numarat si doi cunoscuti parlamentarii PNTCD, Manea si Ionescu Galbeni.

5. Este acuzat ca se agata de scaun, fiind de 16 ani presedinte al AFDPR. Mai mult, cei doi interlocutori spun ca pozitia de presedinte ar fi fost obtinuta prin tot felul de mijloace neortodoxe.

Cazimir Ionescu a dezvaluit in emisiunea "100%" de pe Realitatea Tv ca mai multi membri ai CNSAS s-au hotarat sa-i ceara marti dimineata lui Ticu Dumitrescu sa lamureasca acuzatiile care i se aduc.

Impotriva lui Ticu Dumitrescu au fost scrise si cateva carti de catre fosti detinuti politici in care ii aduc acuzatii multiple.

Corneliu Turianu a facut parte din aparatul de politie politica?

Nici actualul presedinte al CNSAS nu este scutit de acuze. In emisiunea "Romania la Raport" realizata de Andreea Pora la Radio MIX, cunoscutul cercetator istoric, Marius Oprea, a afirmat nici mai mult, nici mai putin decat ca Turianu a facut parte din aparatul de politie politica.

Consilierul primului ministru pe probleme de securitate, Marius Oprea, sustine ca noul presedinte al CNSAS, Corneliu Turianu, intra sub incidenta Legii Ticu, pentru ca a facut parte din angrenajul represiv al sistemului comunist. Oprea a afirmat ca alegerea acestuia in fruntea CNSAS este ca si cum s-ar fi pus „lupul paznic la oi".

„Domnul Corneliu Turianu are o intreaga cariera de justitiabil al statului comunist, de magistrat al statului comunist in spatele sau, inca din 1958. Si-a inceput cariera ca secretar al Tribunalului Popular al Raionului Caracal, ori in 1958 justitia era ultima spita la roata represiva a sistemului comunist.

Mi-e greu sa cred ca in lunga sa cariera care a inceput ca secretar al Tribunalului Popular al Raionului Caracal, a urmat apoi ca executor judecatoresc al aceluiasi tribunal, dupa stagiul militar, a fost apoi judecator al Tribunalului Raionului 23 August, judecator la judecatoria sectorului 8.

In 1971 a fost promovat la Judecatoria sectorului 1, deci in buricul Capitalei, dupa care a ajuns vicepresedinte la Judecatoria sectorului 8, de unde plecase. Judecator, presedinte de sectie la Tribunalul Municipiului Bucuresti din ’79 incepand. Intre 1979 si 1990 a fost presedinte de sectie la Tribunalul Municipiului Bucuresti", a declarat Marius Oprea la radio MIX FM.

In replica, Corneliu Turianu sustine ca nu este nici o rusine sa faci parte dintr-o familie de magistrati. Fostul judecator spune ca dupa 1990 nu era nevoie de nici un aviz, iar el a fost cel care l-a condamnat la 16 ani de inchisoare pe minerul care a intrat in 13-15 iunie in sediul PNTCD.

HotNews.ro, Ionut Baias, 29 mar 2006

Anonim spunea...

Securistii acuza de securism


Mai mare rasul! Ionescu Galbeni, Ciuceanu si alti fosti detinuti politici care au facut pactul cu Securitatea au fost goniti de Ticu din AFDPR, uneori cu bataia, pentru ca au vrut sa-si continue misiunea de cozi de topor. Acum, tot ei il acuza miseleste pe Ticu de colaborationism! Tactici vechi si uzate!

Anonim spunea...

Ce conteaza este faptul ca TICU LUPTA INTR-UNA PENTRU DECONSPIRAREA securitatii SI INTOTDEAUNA EL A FOST CONSECVENT SI COMPLET DDEDICAT LUPTEI PENTRU DECONSPIRARE A securitatii.

Anonim spunea...

Re: Conteaza este ca TICU LUPTA PENTRU DECONSPIRAREA

Nu-i in totalitate adevarat. In 2000 Turianu a fost cel care a avut curajul ca, in calitate de sef al Tribunalului Bucuresti sa dea sentinta prin care i se interzicea lui Iliescu sa candideze pentru a treia oara. Sentinta a fost contestata la ICCJ si ICCJ l-a lasat sa mearga mai departe. Turianu a avut si alte atitudini de curaj care nu sunt cunoscute - asa cum nu sunt cunoscute de exemplu initiativele Societatii Timisoara - pentru ca toti sunt oameni de bun simt care nu s-au bagat in fata. Iar pe langa acestia mai sunt si altii, consecventi anti-comunisti timp de 16 ani. Toti oamenii acestia au fost "flancati" , au fost incadrati (marturiseste Talpes, a fost invitat la National Tv acum o saptamana) de oameni ai securitatii, care in aparenta militeaza pentru aceleasi scopuri, dar sunt controlati de catre ei.

Cum poti deosebi pe cel bun de cel rau? pai numai punandu-ti mintea la contributie, fara pasiuni si emotii - doar mintea - ca sa dai o sansa adevarului.

Anonim spunea...

mai gili.. nu sfatuiesc ...

Am dat peste "reteaua stradala" - trei vecini inclusiv proprietarul casei in care stateam cu ai mei, care imi dadea bomboane dar raporta tot ce auzea (nu a dat pe goarna lucruri rele, nici nu avea, dar gestul in sine, acum omul a murit, dar si inainte ce puteam sa-i fac decat sa-i bat obrazul). Problema cu pestii mari se rezolva fff simplu cerand statut de cercetator la CNSAS pe o problema legata de ei - de exemplu statutul celor implicati in Dunarea sau Carpati dupa 89 si CNSASul in schimbul obligatiei tale de a PUBLICA studiul iti da acces la dosarele Dunarea sau Carpati. Si ii gasesti acolo pe multzi rechini financiari de azi, inclusiv pe cei care l-au facut multimilionar pe Tariceanu si pe cei carora le-a reprezentat juridiceste enteresele Vass-Olteanu. De ce nu o faci frati-miu? NIMENI nu te poate opri sa studiezi un dosar ca Dunarea deja predat public. In momentul in care se va arhiva ce tot are CNSASul si se va trece pe INTERNET ORICINE va putea cere sa studieze orice dosar. Dar tocmai arhivarea NU SE VREA, mai bine fac scandal in strada angajatii CNSAS decat sa traga praf pe nari in depozitul de la Popesti Leordeni.

peromaneste spunea...

Excelente comentarii. In ceea ce priveste rocada Ticu-Turianu, am mai spus-o aici, sa lasam doar faptele sa vorbeasca, mai ales cele din ultimii 16 ani!

Anonim spunea...

Uite una si mai tare

Am vazut ca toti sobolanii o dau din colt in colt cand se propune transparenta totala privind arhivele securitatii. Ba ca "dreptul la viata privata", ba nu stiu ce, ba nu stiu cum, samd. Au mancat cu polonicul o viata-ntreaga, schimband doar hardaul, in functie de imprejurari, iar acum o cotesc toti. Nu ma mira!

Hai ca se pregateste una si mai buna! Cititi aici:

"Preşedintele Băsescu şi-ar pierde mandatul la o lună de la aprobarea legii lustraţiei

Doroteea Voicu

Alte articole cu adresă îi vor bloca şi pe Stolojan sau Voiculescu Ion Iliescu şi jumătate din pesediştii vechi intră oricum sub incidenţa legii.

O serie de politicieni importanţi, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, riscă să-şi piardă mandatele dacă legea lustraţiei se va aplica în forma aprobată ieri de Comisiile senatoriale pentru drepturile omului şi juridică. Actul normativ, supus azi dezbaterii plenului Senatului, interzice accesul la demnităţi publice pentru anumite categorii de persoane considerate că ar fi făcut parte din structurile comuniste de conducere. De două zile, actul normativ provoacă uriaşe controverse în comisiile de specialitate ale Senatului. Ieri, un amendament al conservatorului Gavrilă Vasilescu i-a scos din sărite pe democraţi, pentru că îl viza direct pe preşedintele Traian Băsescu. (...)"

Restul la :

http://www.gandul.info/2006-03-30/presedintele_basescu

Anonim spunea...

CORNELIU TURIANU - radio MIX

dc-(30-03-2006 13:40)
TURIANU
un fapt foarte interesant. in ziua votului la Mix FM a avut loc o emisiune "la cald" in care s-a discutat subiectul "Votul in CNSAS"
am aflat ca Dragos Petrescu mominalizat de catre Presedinte si-a aratat votul sau colegilor : votase Ticu. asta spune ca: daca ar fi avut ordin si ar fi votat cu Turianu, votul ar fi fost 7 la 4.

asta a fost un aspect. altceva, a fost ca Marius Oprea si Stejarel Olaru s-au apucat - avand in fata CV-ul lui Turianu - sa-l infiereze pe acesta cum ca nici nu putea fi sef al Tribunalului Bucuresti decat daca avea avizul sectiei de cadre a PCR si ca ar fi bagat oameni la puscarie pe vremea regimului comunist, adica, dupa ei, era clar ca, fiind seful Tribunalului bucuresti, numai asta facea.

Turianu, care pana atunci refuzase sa intre in direct, a intrat in emisiune furios si a spus ca e incalificabil ce spun acei oameni.
Odata, pentru ca si-a inceput cariera in 1958 si a avansat si el asa cum avanseaza orice om, si ca nu a avut decat maxim pozitia de judecator.
Pentru ca seful Tribunalului Bucuresti a devenit din 1990 adica atunci cand nu se mai cereau nici un fel de avize de nicaieri.

Opariti, marius Oprea si Olaru ai pretins ca citisera "gresit" in CV.

Sef al TB a ajuns din 1990 adica atunci cand pentru asta nu se cerea nici o aprobare de la partid. A mai spus ca la mineriada din 1990 a scapat 30 de oameni care fusesera luati de pe strada si arestati de "mineri" considerand arestarea abuziva. a mai spus ca a fost omul care a judecat si condamnat pe singurul miner condamnat vreodata pentru atrocitatile de la mineriada: SINGURUL !
minerul intrase in sediul PNTCD pentru devastare, a fost recunoscut si identificat si adus in instanta. (un miner plateste - Iliescu e bine mersi)

A mai spus ca in 2000 in calitate de sef al TB (sau simplu judecator, sau judecator la ICCJ, nu stiu exact) a dat hotararea judecatoreasca care-i interzicea lui Iliescu sa mai candideze pentru a treia oara. Hotararea a fost invalidata de instanta suprema sau de CCR care era tot a lui Iliescu.

A mai spus ca in 1999 a depus prima initiativa legislativa de pana atunci, una care interzicea securistilor sa candideze in alegeri.

Distinsii care l-au infierat mai inainte nu au mai avut nimic a spune.

CONCLUZIE: ati mai vazut undeva un om judecat si infierat DUPA CV?
Fara probe, fara dovezi, si chiar si amaratele alea de cuvinte din CV citite astfel incat sa le dea lor bine?

Asta am auzit acolo. FOARTE CIUDAT este faptul ca acea emisiune nu a fost pusa pe site. Emisiunea e din 28 martie - iar acolo nu gasim decat emisiunile din 27 - si 29 (adica ieri). Deci emisiunea dintre ele, cea despre care vorbesc eu, nu a fost pusa pe site. oare de ce? Adaug ca Mix FM este un post liberal.

Google
 

Postări populare