Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

7.3.06

deputatii au spus NU perchezitiei lui Bombo






Dupa ce au trecut totul la secret, pedeseristii aliati cu patricistii, verestoy-stii si crescentistii, prinzand curaj ca Farfuridi ca tot era vot "anonim", aliantza puscariabililor din asa-zisul parlament romanesc se opune pe fatza justitiei. Macar acum s-au lamurit lucrurile. Liberalii trebuie sa aleaga: ori mor de gat cu banda lui Patriciu, ori scapa de manechinul de la Apaca din fruntea partidului si-l readuc pe Stolojan ca sa mai poata salva ce se mai poate. E ceasul al 12-lea, caci acum lupta se da pe fatza intre borfashi si poporul roman.

lucid din Bucuresti



Da click aici ca sa vezi totul!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Mai lucidule

Ce sa salveze Stolojan? Te prefaci ca nu stii ca Stolojan este bagat pina la git in afaceri murdare cu mafia ruseasca a aluminiului.La

Anonim spunea...

Am un soi de greatza morala.., UE tre' sa fie tampiti sa ne primeasca.., sa speram ca sunt tampiti!


Felix

Anonim spunea...

Poporul trebuie sa-i determine pe borfasi sa voteze cum vrea poporul si nu cum vor talharii din parlament. Asta nu mai e parlament, ci loc de adunare al celor mai borfasi din tara. Si poporul, daca nu e prea tacut, prea inactiv, prin demonstratii si petitii ii poate obliga sa faca ce vrea poporul. Doamne ajuta !

Anonim spunea...

Ponderea puscariabililor din Parlamentul Romaniei este majoritara si nu are culoare politica.In parlamentul Romaniei sunt semianalfabeti care nu fac decat un singur lucru ,isi voteaza privilegii .
Votul de astazi le-a dat masca jos si a adus doar prejudicii faramei de imagine pe care PSD-ul o mai avea.
O fi el romanul prost,flamand si dezumanizat de teroarea in care traieste,dar mai are inca respect pentru o justitie dreapta.
Indiferent de votul de astazi ,cercetarile penale vor continua,lor li se alatura si nevoia strigenta de-a afla adevarata valoare a colectiei de tabouri din casa lui Nastase(sunt tablouri de patrimoniu national sau european)pentru ca apoi sa se afle cum au ajuns in stapanirea lui Nastase.
Prin tot ce se intampla Nastase adrian este principalul acuzator al faptelor sale,iar cei care il sustin isi dovedesc ,clar ,pe fata complicitatea.
Votul de astazi a fost un vot politic,votul puscariabililor din Parlament impotriva justitiei,a fost un act de obstructionare a necesitatii de a avea noi dovezi in cercetarea penala a lui Nastase.

Anonim spunea...

Frumos zis bibicule ca la gazeta! de perete! si da-i si lupta!!!!
lasind gluma la o parte indrajnesc sa-ti recomand o carte: Neoliberalismullui Zeletin. Ca sa vezi ca nica nou sub soare.
Iar Stolo-Megapower nu stiu ce ar mai putea face ptr PNL. Care in primul rand e vanat de pedersti. Nu ti se pare ciudat cum la stanga FSN la dreapta FSN si-n centru scrum si jale?!
Iar cestia cu borfasii - dragule cum zicea RL in urma cu 16 ani : nu se poate tara bogata cu oameni saraci! Invers, DA! Si oricum prefer banda lui Paturiciu unor preacinstiti importatori de bunuri manufacturate.

Anonim spunea...

Sponsorizari penale pentru partidele politice


Imagine
Toate formatiunile parlamentare au primit bani ilegal de la firme cu datorii la sta

Toate partidele parlamentare au primit ilegal fonduri in campania electorala de anul trecut, arata un raport al Curtii de Conturi inaintat ieri Senatului.

Legea finantarii partidelor stabileste sumele maxime cu care partidele pot fi finantate de un sponsor, interzice donatiile din partea firmelor cu datorii la buget si din partea firmelor cu capital de stat. Toate sumele primite trebuie declarate de partide la Curtea de Conturi inainte de utilizare.

Niciuna dintre aceste conditii nu a fost respectata de partide. In plus, neregulile descoperite in contabilitatea partidelor au determinat Curtea sa afirme ca datele financiare furnizate de partide „nu confera o imagine fidela” a situatiei financiare a acestora.

Toate partidele parlamentare au raportat in 2003 si 2004 cheltuieli mai mari decat veniturile, diferenta fiind de 120 de miliarde de lei
Cele mai multe donatii ilegale au fost primite, conform raportului, de Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu (PUR, la data primirii donatiilor). PC a acceptat aproape cinci miliarde de lei de la firme cu datorii la bugetul de stat, intre care societatea Grivco SA, cu doua miliarde.

Si PSD a acceptat anul trecut donatii de peste trei miliarde de lei de la 38 de societati comerciale cu datorii la buget. Intre acestea se numara Atelierele Grivita SA, firma care a donat PSD-ului 1,4 miliarde de lei. PNL a primit donatii ilegale de 1,2 miliarde de la sapte firme cu datorii, intre care Tofan Grup SA.

Una din modalitatile prin care o persoana a putut dona mai mult decat plafonul maxim admis a fost donatiile facute prin intermediul mai multor societati comerciale. Astfel, Partidul Conservator a primit bani si de la Grivco, si de la societatea Intact, controlate de Dan Voiculescu. Cu toate acestea, Grivco a depasit plafonul maxim de finantare donand in 2004 PUR-ului doua miliarde, cu 500 de milioane mai mult decat permite legea.

Si PNL a primit anul trecut de la o persoana fizica, Adrian Semcu, donatii mai mari. Semcu a donat la sediul central al PNL-ului o suma in limitele legale, dar a completat donatia cu inca cinci miliarde depuse la sediul PNL Prahova.

PSD, Alianta D.A. si UDMR au primit in campania electorala de anul trecut si bani de la asociatii si fundatii cu capital majoritar de stat. Social-democratii au incasat 340 de milioane de la fundatia Eurodemocratia, Alianta D.A. a fost sponsorizata cu 20 de milioane de Asociatia Transportatorilor Rutieri din Transilvania, iar UDMR a primit 23 de milioane de la Asociatia intreprinzatorilor Eureka. Legea precizeaza ca aceste sume trebuie confiscate si varsate la bugetul de stat.
Controlul facut de Curtea de Conturi a aratat nereguli flagrante in contabilitatea partidelor parlamentare. PSD, de pilda, nu a publicat toate donatiile primite in Monitorul Oficial, iar veniturile inscrise in bilantul contabil din 2004 depasesc cu 20 de miliarde de lei sumele declarate in Monitorul Oficial.

Partidele au folosit bani nedeclarati la Curtea de Conturi si au obtinut bani din inchirierea sediilor, fapt interzis de lege. Curtea de Conturi a constatat ca partidele nu si-au evaluat patrimoniul, nu respecta regulile privind platile in numerar si nu se incurca, in unele cazuri, cu prea multe documente contabile. Curtea citeaza in raport cazul filialei PD sector 5, unde controlul nu a putut avea loc. Conducerea filialei a sustinut ca documentele contabile i-au fost furate si nu s-a mai obosit sa le reconstituie.

Curtea de Conturi este singura institutie care poate verifica sursele de finantare ale partidelor politice.

Dan Voiculescu a mutat banii dintr-un buzunar in altul

Conform datelor transmise de Curtea de Conturi, Partidul Umanist (actualul Partid Conservator) a primit donatii de aproape cinci miliarde de lei vechi de la firme cu datorii la bugetul de stat sau la cel al asigurarilor sociale. Din acesti bani, peste 80a au fost donati de firmele detinute de Dan Voiculescu si familia acestuia: Intact Advertising SA, Grivco SA, Sangold (OMI) Distributie SA si Benefica SA. Potrivit site-ului Consiliului National al Audiovizualului, primele trei firme se regasesc si in actionariatul SC Antena 1 SA, firma care detine televiziunea Antena 1.

EVZ a dezvaluit, de-a lungul timpului, mai multe episoade din trecutul controversat al lui Voiculescu: in anii ‘80 a fost manager general la reprezentanta din Bucuresti a firmei Crescent Ltd. din Cipru, despre care se spunea ca era controlata de Securitate si al carei actionar a devenit in 1990, prin grupul de firme Grivco. Potrivit „Top 300 Capital”, averea sa este cotata la aproape 260 de milioane de dolari, fiind trecuta pe numele celor doua fiice, Camelia si Corina Voiculescu. Unele dintre afacerile sale au fost semnalate de presa ca defavorizand unele companii de stat.

Pe lista donatorilor PUR cu datorii mai apar doua dintre firmele la care este actionar Serban Bucur, subprefectul Capitalei. Este vorba de Antiseptica SRL si Egomed SRL, care au donat impreuna 200 de milioane de lei vechi.

Alianta D.A., finantata de Tofan si de creditorii de la RAFO

Alianta D.A. PNL-PD a beneficiat de donatii de 300 de milioane de lei de la doua firme care nu isi platisera datoriile la stat. Firma Gironap Prod din Onesti, unul dintre creditorii de la RAFO, a donat 100 de milioane de lei vechi catre alianta democrato-liberala. Cea de-a doua firma este Sarmis SRL, care a donat 200 de milioane de lei vechi.

Pe de alta parte, in raportul Curtii de Conturi se mai arata ca PNL a primit, in anul 2004, donatii de 128.400 de lei de la sapte agenti economici cu datorii. Tofan Grup SA, firma cunoscutului om de afaceri Gheorghe Tofan, a virat 150 de milioane de lei vechi in conturile PNL.

Actualul consilier prezidential Theodor Stolojan, fostul presedinte al PNL, a activat la aceasta societate in 1999, ca expert financiar, reprezentand grupul Tofan la prima incercare de privatizare a Petrom.
Din raport mai rezulta ca liberalii au mai primit o donatie de 280 de milioane de lei vechi de la SC Albert, precum si donatii de cate 150 de milioane de lei vechi de la mai multe firme: Consulting Networking SRL, MAVO Flex, K.Z. Niv Media SRL, Fabrica de paine SRL si Mikim International SRL.

Groparii UREX - cotizanti la PSD

Cei mai dubiosi sponsori ilegali ai PSD sunt Alexandru Crisan senior si fiul sau - condamnati la inchisoare pentru inselaciune anul trecut si acuzati in presa de falimentarea UREX Rovinari. Prejudiciul de care au fost acuzati cei doi Crisan se ridica la peste 6 miliarde de lei.
Chiar in anul in care aveau probleme cu justitia, ei au cotizat la PSD, in total, 500 milioane de lei, prin trei firme: SC Alexander SRL (170 de milioane de lei), SC Sancris (170 milioane de lei) si SC Sfinx Trading (160 milioane de lei). Intamplator sau nu, acestia au ales sa sponsorizeze chiar organizatia Gorj, judet in care dosarele lor s-au aflat in cercetari.

Alexandru Crisan si fiul sau au stat in penitenciar intre sase si opt luni, dupa care au fost eliberati. Procesul a avut ca obiect o afacere derulata intre o firma la care erau administratori si o societate din Targu-Jiu de la care a fost achizitionata marfa, folosindu-se file cec fara acoperire.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, SC Sancris si SC Sfinx Trading sunt, in prezent, sub sechestru pe partile sociale si actiuni.

Bani pentru partid din buzunarul CFR

Cea mai consistenta sponsorizare primita de PSD, in valoare de un miliard patru sute de mii de lei, vine insa de la SC Atelierele Grivita CFR SA. Societatea respectiva a fost privatizata prin externalizare, dupa metoda Petrom, astfel incat actionarul majoritar este acum o organizatie sindicala - Asociatia Salariatilor din CFR.

Un alt „donator” al PSD este si societatea Agro Chirnogi, detinuta de cinci cetateni libanezi, printre care si Jihad Ibrahim El Khalil. Acesta a fost acuzat in presa ca, in 2003, an in care a si varsat 20 de milioane de lei in casieria PSD, ar fi primit cadou cateva terenuri apartinand statului roman.

Conform unor articole de presa din acea perioada, Jihad Ibrahim El Khalil a fost acuzat de practici mafiote de un om de afaceri concurent din Constanta.

Google
 

Postări populare