Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

30.7.12

Experimentul deznationalizarii pasnice

Ieri nu s-a ratat votul pentru Ponta-Antonescu, ci votul impotriva mizeriei fara speranta in care ne-a carmuit Basescu.

Il consider responsabil pentru asta si pe Victor Ponta, care n-a motivat suficient poporul, a acceptat un diktat sau altul de aiurea, a vrut sa placa cu orice pret celor cu bani/putere dar fara dreptate.

Nu i-am dat vreodata un cec in alb lui Ponta, nu m-a convins niciodata.  Insa constat cata dreptate au avut criticii lui, iar scepticismul meu in ceea ce-l priveste era indreptatit.  Sa mearga la masinute cum il sfatuiam aici: Fa-o bine pentru romani, Victor, sau vezi-ti de masinute!

Ne mai pot convinge Ponta & prietenii?  Mai credem in minuni?

Sper ca Basescu sa nu-si refaca monopolul parlamentar, desi acesta s-ar eroda pana la alegerile mari.  Mai sper ca Basescu sa nu lase urmas, iar opozitia la Basescu sa se regenereze in cel mai scurt timp.  In fond, n-ar trebui ignorat faptul ca Basescu si-a pierdut legitimitatea ieri, indiferent de ce ar spune unii si altii.

Cat despre poporul roman, ce sa zic?  Experimentul deznationalizarii pasnice, condus cu mana lui Basescu, a reusit in masura in care poporul nu s-a prezentat ieri la vot.




Europa Deutschland Köln - ALLES SCHEIßE!


P.S.  Victor Ponta a declarat ca el ne reprezinta pe noi, cei care am votat pentru demiterea lui Traian Basescu.  


Gresit, domnule Ponta!  Dumneata nu ma reprezinti pe mine, pentru ca inca n-ai dovedit ca merti aceasta incredere din partea-mi.  Pentru asta, ar fi trebuit sa nu te invarti ca un titirez de fiecare data cand ai fost confruntat cu o dificultate.  Un lider care sa ma reprezinte ar fi argumentat cu logica si principii impotriva diktatului, ar fi pledat pentru justetea faptelor si declaratiilor sale.  La nivel general, insuccesul referendumului de demitere ti se datoreaza in parte pentru ca ai facut pe cativa sa creada ca aveau de ales intre dumneata si Basescu.  Ia-le banii inapoi sfatuitorilor, oricum pari a fi de ne-educat!  


Intr-adevar, n-ai cum a compensa lipsa de caracter...  Felul in care declari unora ca-ti sunt modele, dupa care tot te invarti in jurul punctelor fierbinti, este un model ieftin de a te ingratia cu cei puternici si a-i ne-socoti pe cei multi.   


P.P.S.  Sa inteleg ca Stanga din Romania a intrat in moarte clinica odata cu deraierea carierei lui Andrian Nastase?  Cu lideri ca Geoana si Ponta, pe fondul dreptismului ca sindrom al imbecilitatii politice si civice in capitalismul salbatic, Stanga n-are nico sansa.  Din pacate si in consecinta, nici cei mai multi dintre noi.   



Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

28.7.12

Scrisoare către Uniunea Europeană


Către:
Președintele Consiliului European, ES Herman Achille Van Rompuy
Președintele Comisiei Europene, ES Jose Manuel Durao Barroso
Vice-Președintele Comisiei Europene, ES Viviane Reding
Comisarul European pentru Afaceri Interne, ES Cecilia Malmstrom
Secretarul General al Comisiei Europene, Dna. Catherine Day
 
București, 23 iulie 2012

Excelențele Voastre,
Sîntem un grup de intelectuali români – savanți, universitari, cercetători în domeniul științelor fundamentale, aplicative și umaniste, scriitori și artiști. Unii sîntem veterani ai mișcării democratice din România, alții – reprezentanți ai unor generații mai tinere, dar toți sîntem apărători fervenți ai valorilor europene. Mulți dintre noi nu sînt implicați în nici un fel în politică; unii au afilieri și simpatii dintre cele mai diferite. Exprimăm aici un punct de vedere non-partizan. Singurul nostru scop este acela de a apăra principiile democratice și statul de drept, așa cum am făcut-o mereu începînd din decembrie 1989.
Sîntem acum profund îngrijorați de reacțiile externe la recentele evenimente politice din țara noastră. Sperăm ca această scrisoare să ajute la clarificarea oricăror concepții eronate cu privire la situația curentă și va deschide un dialog în legătură cu viitorul. Căci sîntem profund preocupați de recentele acuzații care pretind că Parlamentul și Guvernul României ar fi subminat statul de drept și independența justiției în încercarea de a-l demite pe președintele Traian Basescu. E greu pentru noi să vedem că reprezentanți de seamă ai Uniunii Europene iși exprimă poziția ignorînd un principiu fundamental al dreptului, audiatur et altera pars. Această poziție nu a putut fi formulată decât pe temeiul unor informații înșelătoare sau incomplete cu privire la adevârata natură a situației din România..
Vă rugăm să ne permiteți ca, folosind experiența noastră de cercetare și cunoașterea directă a climatului politic din țara noastră, să vă prezentăm doar cîteva puncte pe scurt:
• Curtea Constituţională nu este parte a sistemului judiciar independent din România. Este vorba de o instituție unde numirile se fac politic și care are ca unică vocație arbitrajul în chestiuni constituționale.
• Curtea Constituţională a recunoscut că, substituindu-se Primului Ministru, Președintele Băsescu a încălcat principiul fundamental al separației și echilibrului puterilor. Guvernul României nu a mai răspuns în fața Parlamentului, așa cum se întîmplă în toate statele democratice din Uniunea Europeană, ci în fapt în fața Președintelui, ca în Federația Rusă. Parlamentul a tins să devină o cochilie vidă, atunci cînd majoritatea guvernamentală nu a avut voie să voteze de cîte ori exista riscul unei opinii disidente. În consecință, așa cum a recunoscut-o Curtea Constituțională, suspendarea Președintelui este conformă cu Constituția României și urmează să fie confirmată sau nu de un referendum național, organizat, de asemenea, în strictul respect al legii.
Președintele Băsescu vorbește deschis și liber despre rolul său de jucător, în ciuda faptului că un atare rol contravine definiției constituționale a Președintelui României ca mediator. Alte incidente recente confirmă temerile noastre referitoare la modul în care Presedintele Băsescu își înțelege competențele:
• În 2009, Parlamentul a votat o moțiune de cenzură împotriva guvernului, care a fost demis în conformitate cu legea. Președintele a refuzat să accepte propunerea majorității, cum se cuvenea, și nu l-a desemnat drept Prim Ministru pe dl Klaus Johannis, Primarul Municipiului Sibiu, susținut de o largă majoritate, ci a prelungit mandatul guvernului demis, doar ca să fie sigur că o echipă favorabilă îi va organiza realegerea ca Președinte al României.
• Președintele a declarat în direct într-un interviu televizat că i-a numit din proprie voință pe cei doi șefi ai Serviciilor Secrete, care, în conformitate cu legea, trebuie să fie numiți de Parlament. De curînd a adăugat că „aproape s-a decis“ cu privire la persoana viitorului Procuror General, care în conformitate cu legea este propus de către Ministrul Justiției cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, organism independent.
• Acum cîteva zile, Președintele i-a povestit în direct unui reporter TV că, atunci cînd Cancelarul Germaniei, dna Angela Merkel, l-a întrebat dacă există în Constituția României reglementări privitoare la suspendarea Președintelui, el i-a răspuns că nu, nu există. A fost poate o eroare de exprimare, dar cum să lăsăm soarta țării noastre în asemenea mîini? Articolul 95 al Constituției României este explicit și definește procedura de suspendare, de la inițierea ei la sfârșitul procesului; faptul că în Constituția Germaniei sau a oricărui alt stat din Uniunea Europeană – nu există o asemenea prevedere nu are nici o semnificație în această materie.
Iată de ce, în ultimii ani, cetățenii obișnuiți ai României au devenit tot mai îngrijorați de acțiunile întreprinse de Președintele Băsescu și de apropiații săi. Ei au fost votați pe baza unui program de justiție, echitate și bunăstare a cetățenilor. Dimpotrivă, Președintele însuși a asumat un rol executiv direct cînd a inițiat tăieri sălbatice ale salariilor și pensiilor, fie că era vorba de profesori, de militari, de cadre medicale, de judecători și funcţionari publici, decimînd astfel clasa mijlocie în formare. În același timp, fondurile publice care plăteau pe clienții partidului dominant au crescut an de an, în disprețul retoricii de austeritate generală.
Poate încă și mai îngrijorătoare au devenit manifestările de intoleranță printre susţinătorii Președintelui. Lideri ai partidului care îl susține au declarat că minoritatea Roma din România este „genetic programată“ să încalce legile. Ni se repetă constant – în ecou cu declarațiile Președintelui – câ idealul european al unei societăți care garantează o viață decentă pentru toți este perimat, și ar trebui să fie înlocuit de o societate „competitivă“ în care doar cei mai adaptați și mai puternici să supraviețuiască. Această formă brutală de darwinism social este opusul valorilor democratice ale Uniunii Europene așa cum le-am adoptat cu entuziasm în ultimii douăzeci de ani.
Acestea sînt doar câteva dintre evenimentele recente care au făcut să explodeze în iarna trecută demonstrații civice în peste 60 de orașe ale României. Referendumul din 29 iulie este expresia faptul ca societatea românească refuza intoleranța și discrepanțele economice din ultimii ani.  Sperăm cu toată sinceritatea că acest referendum va dovedi că idealurile democratice au rădăcini adînci în societatea românească, sînt vibrante și pline de viață.
Apreciem din toată inima timpul și preocuparea pe care le cheltuiți pentru examinarea contextului pe care l-am evocat, și care privește climatul politic al României într-un moment delicat. Sperăm că declarațiile Dvs de susținere a democrației în România vor reflecta de asemenea aceste fapte complexe, și că, împreună, putem continua să lucrăm în interesul nostru comun pentru un viitor democratic, prosper și tolerant deopotrivă pentru România și pentru Uniune Europeană.


Cu deosebită considerație,
Acad. Prof. dr. Nicolae Anastasiu, professor emeritus.
Prof. dr. Liviu Antonesei, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea « Al. I .Cuza » Iasi ; scriitor, jurnalist.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae, Rectorul Universității de Medicină și « Gr. T. Popa », Iasi, Președintele Colegiul Medicilor din Romania
Horia Barna, scriitor, traducător
Dr. Vlad Bedros, Universitatea Națională de Artă din București
Corina Bernic, scriitor, traducător ; mamager pentru Europa Centrală și de Est a programelor Robert Bosch Stiftung
Dr.Andrei Bodiu, scriitor
Lect. Dr. Valentin – Victor Bottez, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
Prof. dr. Romulus Brancoveanu, Facultatea de Filozofie, Universitatea din București
Bianca Burta-Cernat, critic literar
Anca Calangiu,filolog, tradcător
Dr. Ileana Cazan, cercetător științific I, director adjunct al Institutului de Istorie ”Nicolae Iorga” al Academiei Române
Paul Cernat, critic literar
Dr. Marius Chelcu, Institutul de Istorie “A.D. Xenopol” al Academiei Române, Iași
Conf. Dr. Mihai Chioveanu, Facultatea de Științe Politice a Universității din București ; delegat al României în Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research.
Conf. Dr. Mirana Cioba, Facultatea de Limbi și literaturi Străine, Universitatea din București, catedra de limbi Ibero-Romanice
Conf. Dr. Alin Ciupală, Departamentul de Istorie a românilor, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
Dr. Răzvan Constantinescu, DrMed., Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa”, Iasi, medic primar, Centrul de Gasteroenterologie și Hepatologie
Lect. Dr. Emanuel Copilas, Ph.D Facultatea de științe politice, “Universitatea de Vest” Timisoara,
Marius Costa, DrMed.,
Anni Costa, jurnalist
Dr. Ing. Eugen Cuteanu
Dorin David, cercetător, Universitatea “Transilvania” Brasov
Iarina Demian, actriță, regisor, scriitor.
Georgeta Dimisianu, editor
Nicolae Iordan-Constantinescu, PhD, profesor asociate, Universitatea FInanțe – Bănci, Bucuresti
Prof. dr. Octavian G. Duliu, Facultatea de Fizică, Universittea din București
Serban Foarţă, scriitor
Ildiko Gabor -Foarţă, psiholog, traducător
Dr. Monica Ghetz, scriitor
Marius Ghilezan, scriitor
Dr. Cristian E. Ghiţă, cercetător post-doctoral, Universitatea din București
Prof. dr. Mihai Dinu Gheorghiu, Universitatea « Al. I .Cuza » Iasi
Prof. dr. Mihaela Grancea, Universitatea « Lucian Blaga » Sibiu
Andreea Grecu, PhD, manager cultural, Asociația Operatorilor Culturali din România
Prof. dr. Ladislau Gyemant, Directorul Institutului de Iudaistică, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Prof. dr. Constantin Hlihor, Decanul Facultății de Istorie, Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir”, București
Octavian Hoandră, scriitor, jurnalist
Prof. dr. Adrian Paul Iliescu. Facultatea de Filosofie, Universitatea din București
Eugen Ionescu, DrMed., Hospices Civils de Lyon
Dr. Corina Iosif, cercetător științific, Institutul de Etnografie al Academiei Române, Cluj – Napoca
Florin Lăzărescu, scriitor
Prof. dr. Ion Bogdan Lefter, critic literar, analist cultural și politic, scriitor, Facultatea de Litere, Universitatea din București
Prof. dr. Sabin Adrian Luca, Universitatea “Lucian Blaga”, Director General al Muzeului Brukenthal, Sibiu
Prof. dr. Ecaterina Lung, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
Prof. dr. Coman Lupu, Facultatea de Limbi și Literaturi străine, Universitatea din București
Dr. Alexandru Mamina cercetător științțific, institutul de Istorie « Nicolae Iorga » al Academiei Române, București
Sorin Mărculescu, scriitor
Prof. dr. Tudor A. Marian, professor emeritus de Fizică, Universitatea din București
Prof. dr. Paulina Marian, profesor de Fizică, Universitatea din București
Conf. Dr. Alexandra Mitrea, decanul facultății de Litere și Arte, Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu
Lect. Dr. Andrei Muraru, Universitatea « Al. I. Cuza » Iasi
Prof. dr. Oana Murarus, Facultatea de litere, Universitatea din București
Prof. dr. Marina Mureşanu Ionescu, Facultatea de limbă și literatură franceză, Universitatea « Al. I .Cuza » Iasi
Dr. Carmen Muşat, Facultatea de Litere, Universitatea din București; redactor șef, “Observatorul Cultural” București
Dr. Lucian Nastasa-Kovács, Institutul de Istorie “George Barițiu” al Academiei Române,, Cluj – Napoca
Pof. Dr. Victor Neumann, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, director (din 2008) al Școlii Doctorale Internaționale de Istorie Conceptuală „Reinhart Koselleck” din cadrul Universității de Vest din Timișoara
Viorica Niscov, cercetător, traducător
Prof. dr. Gheorghe Vlad Nistor, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
Conf. Dr. Cristian Olariu, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
Dr. Marius Oprea, directorul Departamentului de Investigații Speciale, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc
Alexandru Pecican, regizor
Prof. dr. Ovidiu Pecican, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, membru în COnsiliul Național al Uniunii Scriitorilor
Dr. Emanuel Petac, conservator al Cabinetului Numismatic al Bibliotecii Academiei Române
Prof. dr. Zoe Petre, professor emeritus de istorie antică, Universitatea din București
Dr. Zeno Karl Pinter, membru corespondent al Institutului Arheologic German, (DAI), Președintele Comisiei Naționale de Arheologie
Prof. dr. Cristian Pîrvulescu, SNSPA, președinte Pro Democratia
Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității « Babes Bolyai », Cluj – Napoca
Prof. dr. Grigore Popescu Arbore, Chief Technology Officer, The National Research Council / CNR, Institute of Marine Sciences / ISMAR, Venice – Italy
Lect, dr. Simona Popescu, PhD, Facultatea de Litere, Universitatea din București ; scriitor,
Iulia Popovici, critic literar
Prof. dr. Mihai Retegan, DHC Universitatea Ovidius, Constanta, Departamentul de Istorie a Românilor, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
Prof. dr. Zoltan Rostas, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București
Prof. dr. Michael Shafir, professor emeritus, Universitatea « Babes-Bolyai » Cluj
Prof. dr. Cezar Sigmirean, Universitatea “Petru Maior”, Targu-Mures
Conf. Dr. Elena Șaulea, UNATC, București
Ovidiu Şimonca, jurnalist, redactor șef adjunct, “Observator cultural”
Prof. dr. Monica Spiridon, PhD, habilit. , Universitatea din București, Membru al Academia Europea, Vicepreședinte al International Comparative Literature Association (ICLA), Chair to the Experts Panel of Literature, European Science Foundation ( Program ERIH), Membru al The European Pool of Reviewers, Evaluator of the European Research Council (” Bringing Great Ideas to Life”, Panel SH5)
Prof. Dr. Filip Stanciu, Rectorul Universității “Lumina” din București
Cornel Apostol Stanescu, fost Director General al Nvățământului SUperior și Cercetării, Ministerul Educației
Prof. dr. Constantin Stoenescu, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București
Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, publicist
Dr. Alexandru Suceveanu, emeritus director adjunct, Institutul de Arheologie “Vasile Parvan” al Academiei Române, Bucharest
Prof. dr. Stelian Tănase, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti, scriitor
Prof. dr. Antoaneta Tănăsescu, Facultatea de Litere, Universitatea din București,
Prof. dr. Nicolae Serban Tanaşoca, Directorul Institutului de Studii Sud-est auropene al Academiei Române
Lucian Dan Teodorovici, scriitor
Conf. Dr. Zoltan Tibori Szabo, Departamentul de Științe Politice, Administrație și Comunicare, Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca
Conf. Dr. Nicolae Toboşaru, Universitatea din Oradea, Masteratul de Studii de securitate Euopeană
Prof. dr. Florin Turcanu, Facultatea de Stiințe Politice, Universitatea din București
Dr. Silviu Văcaru, Institutul de Istorie “A.D. Xenopol” al Academiei ROmâne, Iasi
Alexa Visarion, regizor
Conf. Dr. Viorel Vizureanu, PhD, Facultatea de FIlosofie, Universitatea din București.
Prof. dr. Laurenţiu Vlad, Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București
Lect. Dr. Felicia Waldman, Universitatea din București
Lect, dr, Daniela Zaharia, PhD, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din București
* Lista semnatarilor rămîne deschisă.

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

27.7.12

Scrisoarea lui Emil Constantinescu către Jose Manuel Barroso, preşedintele CE


Emil Constantinescu, originally uploaded by Freddy DENEUX.


Stimate domnule preşedinte Barroso,

Vă scriu în calitate de fost preşedinte al României între 1996-2000 şi de lider al societăţii civile şi al opoziţiei democratice anticomuniste şi proeuropene în perioada 1990-1996, pentru a-mi exprima îngrijorarea faţă de modul în care au fost afectate interesele politice, economice şi financiare ale României prin poziţia adoptată de Comisia Europeană faţă de schimbările politice din România din luna iulie 2012. Este vorba de schimbările de la nivelul conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi Avocatului Poporului efectuate de o nouă majoritate parlamentară şi de suspendarea preşedintelui României, care urmează să fie supusă în 29 iulie unui referendum popular în vederea demiterii sau confirmării în funcţie.

Din ianuarie 2012, de când au început marile mişcări populare de protest împotriva preşedintelui Băsescu, cu solicitarea demiterii acestuia, mi-am impus să nu iau nicio atitudine publică pe teme de politică internă. Ce mă face să iau o poziţie acum este faptul că deşi toate schimbările politice din România au fost supuse avizului Curţii Constituţionale şi au fost declarate constituţionale de către aceasta, ele au fost apreciate de mai mulţi oficiali ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European sau ai cancelariilor unor state occidentale în termeni duri, ca un grav derapaj democratic, ajungându-se până la catalogări de tipul „lovituri de stat” sau „metode puciste”. Mai gravă a fost proferarea unor ameninţări privind amânarea integrării în spaţiul Schengen sau a unor monitorizări suplimentare. Pot să înţeleg emoţia provocată de viteza luării unor decizii ale noii majorităţi parlamentare sau de către Guvernul român, dar de aici până la utilizarea unor catalogări care nu respectă proprietatea termenilor este o mare distanţă. Aceste etichetări pripite au avut rolul de a amplifica tensiunea politică internă în România şi sunt considerate o cauză a deprecierii cursului monedei naţionale.

Ceea ce mă preocupă însă cel mai mult este invocarea încălcării principiilor juridice şi etice europene. Faţă de modul în care a fost abordat acest episod mă îngrijorează acum mai mult modul în care sunt respectate aceste principii la nivelul de conducere al Uniunii Europene. Ca unul care, împreună cu Lech Walesa, Tadeusz Mazowiecki, Vaclav Havel, Arpad Goncz, Jelio Jelev, Vytautas Landsbergis, Martin Laar, am participat la elaborarea şi construcţia proiectului integrării fostelor state comuniste din Europa Centrală şi de Est în Uniunea Europeană, vă mărturisesc că am văzut Uniunea Europeană ca o structură politică de cooperare şi înţelegere reciprocă în scopul realizării unor obiective comune privind securitatea, progresul economic şi statul de drept şi nu ca un instrument de impunere a unor condiţii care vizează libertatea de alegere democratică a forurilor de conducere naţionale. Îmi pun întrebarea dacă la nivelul Comisiei Europene există preocuparea pentru o cunoaştere mai profundă a particularităţilor legislative, sociale şi culturale din noile state membre UE din Europa Centrală şi câtă încredere putem avea în dialogul Comisiei Europene cu diferite componente ale societăţii civile dacă în cazul evenimentelor recente din ţara noastră câţiva agenţi de influenţă au putut determina, utilizând unele ziare influente din Occident, o reacţie disproporţionat negativă asupra unor evenimente scoase din context sau care pur şi simplu nu au existat în realitate. Cred că aceste exagerări ar fi putut fi evitate dacă ar fi existat un dialog cu reprezentanţi de marcă ai mediului academic şi ai unor reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, altele decât cele apropiate fostei majorităţi. În acest sens, transmit alăturat o scrisoare către dumneavoastră care conţine un Apel al intelectualilor români, printre semnatarii căruia se numără rectori (preşedinţi) şi decani ai unor mari universităţi, scriitori, artişti, muzicieni şi activişti civici reputaţi. Ar fi putut fi consultaţi, de asemenea, într-o speţă care priveşte funcţia de şef de stat, şi preşedinţii post-comunişti ai României, mai ales că între mine şi preşedintele Iliescu există diferenţe ideologice iremediabile, precum şi Majestatea Sa Regele Mihai I, detronat şi exilat de către comunişti în 1947.

Domnule preşedinte,

Am analizat din punct de vedere juridic, Raportul Comisiei Europene privind reforma în justiţie şi lupta împotriva corupţiei în România din iulie 2012, cu ajutorul unor reputaţi specialişti, printre care prof. dr. Nicolae Popa, fost decan al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, preşedinte al Curţii Constituţionale a României (2001-2004) şi preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (2004-2009) şi profesor Mircea Criste, doctor summa cum laude al Universităţii Aix-en-Provence, profesor de drept constituţional la Universitatea din Timişoara, procuror general al României 1998-2001, ambasador 2001-2004, ale căror opinii vi le transmit în anexă. În acord cu mai mulţi alţi foşti judecători ai Curţii Constituţionale şi ai Curţii Supreme de Justiţie, am constatat că el conţine o serie de informaţii inexacte de natură constituţională şi instituţională, preluate de la susţinătorii preşedintelui suspendat al României fără o verificare corespunzătoare şi însoţite de erori de apreciere. Consideraţia care poate produce efectele cele mai grave în destabilizarea sistemului politic din România este cea legată de necesitatea întrunirii unui cvorum pentru demiterea preşedintelui de peste 50% din numărul celor înscrişi în listele electorale. Vă atragem atenţia, domnule preşedinte, că în această privinţă Constituţia României nu conţine nicio prevedere legată de îndeplinirea unui cvorum de participare sau de aprobare, astfel încât orice decizie legislativă în această materie nu poate fi neconstituţională. Dacă ne raportăm la standardele din celelalte ţări ale Uniunii Europene care nu pot fi conform raportului (pag.3) inferioare celor cerute României, este evident că o asemenea cerinţă nu se regăseşte în majoritatea legislaţiilor ţărilor Uniunii Europene. Constituţia Germaniei nu prevede instituţia referendumului. În Lituania, preşedintele Rolandas Paksas a fost demis de către Parlament în anul 2004 fără referendum. Mai multe ţări din UE: Bulgaria, Italia, Malta, Letonia, Polonia, Portugalia, Ungaria legiferează un referendum fie consultativ fie legislativ, în general fără condiţionarea unui cvorum aprobativ, iar atunci când o fac acesta este unul inferior celui de 50% (Ungaria 25%, Danemarca 40%) dar doar pentru amendamentele constituţionale. Constituţia Austriei, din care s-a inspirat şi Constituţia României, prevede un referendum pentru demiterea preşedintelui şi paşi asemănători celor prevăzuţi şi respectaţi în România fără a se cere însă un cvorum. Într-o asemenea situaţie, un punct de reper nu poate fi decât expertiza furnizată de Comisia Europeană pentru democraţie prin drept (Comisia de la Veneţia) căreia Consiliul Europei i-a solicitat un aviz pentru cazul în speţă. Recomandarea făcută de către aceasta în Codul de bune practici în materie de referendum este ca nicio hotărâre să nu fie luată prin cvorum deoarece un cvorum de participare (un procentaj minim) determină interesul opoziţiei de a se abţine mai degrabă decât să voteze împotriva lui. Or, mai constată Comisia de la Veneţia, încurajarea fie a abţinerii de la vot, fie a impunerii punctului de vedere a minorităţii nu este sănătoasă pentru democraţie.

Nu ştiu dacă autorii Raportului au ştiut sau nu au vrut să ia în considerare că legea referendumului fusese modificată de fosta majoritate şi că referendumul de demitere al preşedintelui României din 2007 s-a desfăşurat în condiţiile în care participarea la vot a fost atunci de 44,45%, el fiind declarat valid de Curtea Constituţională. În fapt, primul ministru al Guvernului român a cedat în faţa presiunilor Comisiei Europene, acceptând toate recomandările făcute în partea finală a Raportului. Preşedintele interimar Crin Antonescu a procedat la fel, pentru a evita orice suspiciuni de încălcare a principiilor democraţiei. Îmi permit însă să vă atrag atenţia că în cazul în care referendumul care va avea loc peste câteva zile, în 29 iulie, nu se va realiza cu cvorumul impus dar o mare majoritate se va pronunţa pentru demiterea preşedintelui, se va crea o situaţie de criză politică extremă şi responsabilitatea Comsiei Europene nu va putea fi evitată.

În Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare există şi alte recomandări la limita respectării suveranităţii unui stat membru al UE, atunci când se sugerează în termeni ultimativi ce decizii să ia ori să nu ia Guvernul României sau preşedintele României.

În mod cu totul eronat, în Raport se face constatarea, preluată din discursul susţinătorilor preşedintelui suspendat, că au fost limitate competenţele Curţii Constituţionale şi Guvernul Ponta a fost somat să restabilească aceste competenţe prin retragerea Ordonanţei nr. 38/2012 şi să redea dreptul Curţii să controleze, printre altele, şi hotărârile parlamentului.

Premiza de la care s-a pleacat este greşită şi ea califică recomandarea ca aducând atingere suveranităţii naţionale. Competenţele Curţii Constituţionale sunt înscrise în art. 146 din Constituţie şi printre ele nu se numără şi cea supusă discuţiei. În consecinţă, ea nu are valoare constituţională, nu reprezintă voinţa supremă populară de la care legiuitorului nu-i este permis a deroga. Textul constituţional, în urma revizuirii din 2003, conferă legiuitorului dreptul de a adăuga la competenţele constituţionale ale Curţii. Aşa a apărut această competenţă dată Curţii prin legea nr. 177/28.09.2010. Ea este o competenţă de ordin legislativ, legiuitorul având aceeaşi legitimitate suverană de a o modifica sau abroga, precum aceea de a o edicta.

În aceeaşi logică se înscrie şi cerinţa imperativă de a nu se acorda graţieri pe perioada Preşedinţiei interimare.

Este vorba despre o competenţă de natură constituţională acordată Preşedintelui României (art. 94/d), recunoscută şi celui care asigură interimatul funcţiei (art. 98/2), exercitată fără o prealabilă autorizare internă sau externă. De altfel, propunerea limitării acestei competenţe, formulată în modul cel mai străveziu posibil cu dedicaţie specială pentru o singură persoană, ar putea avea consecinţe pe care Raportul ar fi trebuit să le prevadă. Ea ar face ca graţierea să nu poată fi acordată nimănui, chiar dacă raţiuni de ordin umanitar ar impune-o. Pentru a evita asemenea consecinţe, de nimeni dorite, dar şi pentru a-şi atinge totodată scopul, poate că ar fi fost mai potrivit ca această recomandare să se refere precis la persoana vizată, deşi era evident şi existau declaraţii clare ale preşedintelui interimar, anterioare Raportului, că nu va acorda o graţiere fostului prim ministru Adrian Năstase.

Domnule preşedinte Barroso,

Nu îmi este foarte clar care au fost raţiunile intervenţiei în favoarea preşedintelui suspendat, dar dacă acestea provin din dorinţa de a sprijini în noile state membre ale UE şefi de stat docili în faţa unor măsuri luate de Comisia Europenă, chiar dacă ei sunt şantajabili prin actele lor de corupţie sau prin derapajele de la democraţie, mi se pare un lucru grav. La fel de periculoase mi se par şi judecăţile partizane în funcţie de interesele diferitelor grupuri ideologice din Parlamentul European. Nu aceasta este Europa pe care familia şefilor de stat din ultimul deceniu al secolului XX am visat-o. Nu aceasta este Europa pentru care peste 1.000 de români şi-au dat viaţa în lupta cu trupele dictatorului Ceauşescu în decembrie 1989. Nu aceasta este Europa pentru care cetăţenii României au îndurat în timpul mandatului meu de preşedinte cumplite suferinţe pe lângă care privaţiunile actualei crize par minore.

Odată cu alegerea mea ca preşedinte al României, a încetat orice monitorizare de către Consiliul Europei a României pentru că noi ne-am asumat atunci toate reformele necesare, inclusiv costurile lor, respectând strict legislaţia Uniunii Europene, chiar dacă ea nu era încă în vigoare în România, după cum mi-am asumat toate obligaţiile ce reveneau statelor NATO, chiar dacă nu făceam parte din organizaţie. Acum, când suntem membri cu drepturi depline ai UE, dorim să fim trataţi ca atare, respectându-ni-se toate drepturile şi mai ales demnitatea, aşa cum şi noi respectăm drepturile şi demnitatea celorlalte state, precum şi eforturile remarcabile ale Comisiei Europene de a promova interesul comun şi prestigiul UE în lumea contemporană.

În ultimii 20 de ani cetăţenii României s-au plasat în toate sondajele la nivel european pe primul loc la gradul de încredere în Uniunea Europeană. Nici neocomuniştii, nici fosta Securitate, nici extremiştii naţionalişti n-au reuşit să creeze un cât de mic curent anti-european sau anti-NATO. Dacă în aceste zile de iulie acest curent anti-european, care a apărut deja, se va dezvolta datorită unei imixtiuni percepută ca arogantă împotriva voinţei populare, ca unul care mi-am dedicat întreaga activitate şi viaţă idealului european, voi fi primul care voi regreta.

27 iulie 2012

Cu sentimente alese,

Emil Constantinescu

Dialog despre documentul Dogaru cu Peter Gluck

Documentul Dogaru


Dialog despre documentul Dogaru cu Peter Gluck, (de) pe blogul Gabrielei Cretu:

   peromaneste  


Peter, eu n-am motive inca sa cer deVictorizarea, doar vreau sa spun ca PSD-ul ar face mai bine sa aiba si alternative; doar asa-i sta bine omului precaut, cu rezerve. 


Cat despre ‘documentul Dogaru’, ce sa zic? Nu l-am citit inca; de aceea as fi mai prudent, stiind ce interpretare poate naste lectura selectiva. Daca ar fi sa fie adevarate ‘acuzele’ ce i se aduc, intreb si eu: Institutiile cu pricina sunt ele independente sau uneltele lui Basescu? Pai daca erau independente, Videanu si clica ar fi fost cel putin in ancheta.  De fapt, indica-mi dumneata, te rog, un caz de pradaciune majora pe care l-au instrumentat astia si a rezultat in condamnare!   


Pe cine pacalim cu gluma asta de independenta a justitiei? Pana si in SUA, sistemul judiciar se inclina dupa cum bate vantul la Casa Alba–acum, Republicanii inca avand inca un ascendent, cel mai vizibil in Curtea Suprema. Adica cine numeste, alege! Sa mergem mai departe, chemarea in justitie de catre suedezi a lui Asange si decizia britanicilor de a-l extrada, a fost si aia justa? Sau ce face Tribunalul International, cel putin in problemele post-Iugoslave, ti se pare just?    


Peter Gluck 

 Draga Dinica, De ce nu citesti documentul? Din pacate este un caz de blasfemie politica, te vei convinge. 


 Daca troika USL avea pic de minte stia ca sunt unele subiecte care nici macar nu se discuta, dar orice ar spune Ponta ei si-au dat acordul de principiu. Nucleul tare al societatii civile cu care au discutat sunt militarii carora li s-a taiat din privilegii si ei nu se poate glumi. Dogaru a confirmat ca Ponta &Co stiau ce semneaza. 


 Ca justitia nu e nicaieri perfecta- e un adevar dar nu un motiv ca s-o dai pe mana unor grupuri. Problema post-jugoslava merita o discutie separata, dupa referendum. Cu sau fara Basescu, documentul asta va avea un impact semnificativ, merita studiat. 
Peter   


peromaneste 


 Draga Peter, iata ca am parcurs documentul cu pricina si nu vad cauza de scandal. Dupa mine, cine se irita de al doilea Obiectiv Imediat (pagina 2), n-a citit cu atentie preambulul si/sau nu traieste in Romania. 


 Cine poate contesta ca sub regimul Basescu n-au fost incalcate grav drepturile fundamentale ale omului in Romania (incluzand: dreptul la munca, la sanatate si invatamant)? Mai mult, n-a sarit Executivul calul cand s-a folosit de Legislativ ca de o simpla stampila aplicata pentru legitimarea aposteriori a ordonantelor executivului? 


 Daca noii tovarasi aveau o problema cu oreintarea prea pe stanga a treburilor in Romania, ca expresie deja afirmata in Constitutie a vechilor tovarasi, de ce n-au procedat cum era constitutional prin amendarea Constitutiei? Nu, Basescu primea ordine, le dicta mai departe Bocului si uite asa s-a distrus STATUL. 


 La un nivel si mai rafinat al analizei, unde in lumea noastra avem de-a face cu atatea structuri de aplicare a justitiei ca in Romania? Toata lista asta de abrevieri, ANI, DNA, CNSAS etc, nu si-ar gasi un loc firesc al justitiei? De ce trebuie sa apelam la structuri paralele/suprapuse in care actorii cheie sunt nominalizati de un singur om, Basescu? Pentru a combate mai eficient coruptia sau pentru a asmuti monopolul de violenta al Statului impotriva adversarilor lui Basescu? Pentru a da raspunsul la ultima intrebare, e nevoie de un traitor in Romania, care statistic va spune ca a doua varianta este raspunsul. 


 Da, ma astept ca documentul asta sa aiba un impact semnificativ, este incheiat intre unii care vor puterea si un segment reprezentativ al societatii civile. De fapt, gradul de reprezentativitate al societatii civile de catre co-semnatarii nepolitici este infinit mai mare decat ceea ce s-a impus ca voce a societatii civile (de exemplu, GDS).   


 Dpdv strict al documentului, gasesc nefericita intrarea lui in scena acum. Ridica cu ceva decibeli nivelul de zgomot/confuzie. In rest, abia astept ca semnatarii lui sa-l puna in aplicare imediat dupa demiterea lui Basescu. Intr-adevar, cine nu vrea restabilirea drepturilor omului in Romania?




Polichinelle masque de Commedia
documentul Dogaru este si el un secret al lui Vasilache/Polichinelle--daca nu cumva, careva vede inca o faţă a lui Bă'secu




  Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Naufragiatorul de serviciu & Goarna de Caracal

Catastrophe
Naufragiatorul de serviciu si Goarna de Caracal 


Traian Băsescu, președintele suspendat al României, a fost invitatul lui Dan Diaconescu la OTV. 
UPDATE 22.12 "Bună seara, domnule președinte PPDD! (spune Băsescu cu zâmbetul pe buze) Niciunul dintre noi nu e președinte cu adevărat: eu suspendat, tu încă n-ai ajuns"
”Sincer, n-am avut nicio legătură cu arestarea ta. Dar dacă vrei, se poate aranja, ca să mai crești în sondaje. Mă suni la Cotroceni și se rezolvă” (spune Băsescu pe același ton glumeț)
”Arestarea unui om nu depinde de un politician. E vorba de deciziile unor judecători și procurori”

”Nu pot elibera pe nimeni cum nici nu pot aresta. Un judecător a decis că nu reprezentați un pericol public”
”Dacă aș cere cuiva să vă aresteze. aș fi eu arestabil de orice procuror”
peromaneste: Suntem luati de fraieri, cu sange rece...  Justitia e a ta, Ba'secule!
UPDATE 22.17 ”Știți când o să câștigați mai mult și o să fiți mai credibil? Când n-o să mai spuneți că le dați 20.000 de euro oamenilor”
peromaneste: De parca Diaconescu'i fraier sa dea vrabia din mana...  Ba'secu vorbeste si el asa, doar l'or auzi superiorii lui.
Despre declarația lui Andrei Pleșu: ”Sunt convins că eu sunt  berbecul și Crin și Ponta sunt gâștele. Constantin e ăla micu'”
peromaneste: Ca si cum (nu) v-ati vorbit...
”Dacă n-o să mai fiu președinte de luni încolo, o să plec cu conștiința împăcată că am făcut ce era bine pentru țară”
peromaneste: Medicul de garda, un diagnostic, te rog! 
”Am luat decizii grele, care mi-au rupt sufletul, împreună cu Banca Națională și cu FMI”
peromaneste: Cine (mai) crede pe negustorul asta de obiecte uzate?
”Dacă există vreo instituție a statului care poate prezenta o hârtie semnată de mine pentru aprobarea vânzării vreunei nave, vă dau tot dreptul să mă întrebați despre asta”
peromaneste: Normal ca ticalosul spune asta, s-a asigurat el.  Numai ca asta nu-i suficient, ar mai trebui sa ne spuna cine si cum a 'rezolvat' flota.  Asta-i ca si cum ar fi violat in grup o fata, numita Flota, dupa care ne spune:  Faceti testul de paternitate!, stiind ca a folosit protectie...  
”Când Guvernul a decis să treacă la Fondul de Stat înseamnă că au vrut s-o privatizeze (n.r. - flota)”
peromaneste:  Mai mult, ca doar esti presedinte de tara, nu de scara la cotetul de gaini!
UPDATE 22.21 ”Cum puteți crede că puteam să aprob vânzarea propriei mele nave (n.r. - nava Biruința)?”
peromaneste:  Daca ti-o cereau pe raposata maica-ta, o dadeai nenorocitule!  Ce ti s-a cerut si n-ai dat?
”Nava se află în Golful Mexic, unde funcționează ca depozit. Când s-a privatizat, nava Biruința a fost vândută unui român. A exploatat-o până a făcut 20 de ani, iar apoi a vândut-o”
peromaneste: Observati la ce diatzea vorbeste, "Când s-a privatizat".  Ba'secule, aia nu s-a privatizat de una singura, ci a fost privatizata.
”Navele care au vechime peste 20 de ani au o problemă în a fi operate în porturile europene. Ele pot fi operate în porturile africane, unde nu există exigențe”
peromaneste: Fumigena mirositoare, ca sa nu scriu ba-se-șină.
”Pentru un comandant de navă care a luat foc e important să n-o abandoneze și să aducă echipajul și nava acasă”
”Am fost judecat la Tribunalul Maritim de la Rouen și am fost găsit nevinovat. Am fost judecat în stare de libertate”
”N-au existat destule probe ca să se demonstreze că incendiul din portul Rouen a fost provocat de nava Argeș”
peromaneste: Altadata te laudai cu haiducia asta, arsonistule!
UPDATE 22.29  ”Un comandant pe o asemenea navă nu dădea el informații, ci erau alții care dădeau informații despre el”
”Sunt două lucruri în care nu mergea cu Securitatea sau cu carnetul de partid: Nimeni nu-ți dădea un avion sau o navă pe mână doar că făceai parte din partid. Trebuie să existe recunoaștere profesională”
peromaneste: Remarcile astea or fi fost administrate cu musetel?
”După 12 ani, am decis cu soția că e timpul să mă retrag”
”Am fost un comandant bun, dacă vreți să recunoașteți sau nu”
”Orice echipaj își va apăra comandantul, pentru că de el depinde și echipajul, și nava. Echipajul trebuie să aibă încredere în comandant. Acolo se pune problema”
peromaneste: Echipajul navei naufragiate Romania, adica poporul roman, iti spune:  DESTUL!
UPDATE 22.37 ”Categoric! N-am avut nicio legătură cu Securitatea”
peromaneste: Si nici cu extraterestrii!
”Ponta nu înțelegea nimic din contabilitatea primăriei” (despre controlul efectuat de premier pe vremea când Băsescu era primar general)
peromaneste:  Te iei acum de baiatul de mingi?
”Ție ți-e teamă că te 'umflă' Ponta!” (după ce Diaconescu a spus că premierul e un om deștept)
peromaneste: Olteanu' meu incearca sa se acopere.  
Despre casa din Mihăileanu: ”Am investit bani în ea. Casa are 240 de metri pătrați”
”La piscina de la Vila Dante am fost înainte de suspendare”
”(Vila Lac 3) a fost fixată să fie reședință a președintelui, pentru că are toate comunicațiile. Cealaltă (n.r. - Vila Dante) n-are nimic”
”Am fost ales în 2009, la câteva luni să cer să mi se pregătească o vilă pentru când mi se termină mandatul e aberant”
”Piscina nu cred că a fost modernizată niciodată. Așa a fost”
”Curtea aia, de la Lac 3, e uriașă. Habar n-am ce e acolo. Se vede un teren de tenis, se văd multe... N-am jucat niciodată tenis”
”Niciodată n-am fost să vizitez curtea aia, s-o iau dintr-o parte în alta”
”Vila Lac 3 e declarată reședința președintelui prin hotărâre de Guvern”
”Dacă Guvernul spune: 'Asta e vila pe care ți-o dăm pe timpul exercitării funcției', aia e. Bine, trebuie să îndeplinească niște cerințe de securitate”
”Nu știu cine a ales mobila din Vila Dante”
”Pisicna vilei Dante e separată de casă. Nu e spațiu de locuit acolo unde e piscina”
peromaneste: Nu de vila-ti pasa tie, desi s-ar putea s-o dati la pace intr-un fel sau altul...
UPDATE 22.49 ”Să știți că sunt și miniștrii cinstiți”
”N-am închis ochii! Am izolat justiția de influența politică și am lăsat-o să lucreze”
”Cum să te răzbuni băgând pe cineva în pușcărie?” (despre Năstase)
”Ce animal de om e ăla care bagă un om în pușcărie ca să se răcorească?”
”Sunt sigur că n-am fost un președinte bun pentru Adrian Năstase”
”PSD-ul vedea suspendarea mea după alegerile din toamnă. Antonescu și Voiculescu au presat pentru suspendarea mea acum. Ponta a intrat în joc după treaba cu plagiatul”
peromaneste: Deci ai fost un fraier, Ba'secule, sa-l starnesti pe Victoras.
”În zona partidelor politice, am făcut tot posibilul. Trebuia să fac guvern”
”Una dintre marile probleme care generează instabilitate politică este migrația parlamentarilor. Pentru a schimba asta, trebuie să modificați Constituția. Aveți nevoie de 66% din voturi”
”Nu pot să nu fiu recunoscător UNPR-ului, UDMR-ului și minorităților, care au susținut guvernul trei ani. Aș fi vrut să stea până la capăt”
”Interesele de partid au fost deasupra menținerii coaliției, așa că au abandonat”
UPDATE 22.57 ”Sincer, nu mă încurcați deloc pe mine. Poate încurcați pe alții. Eu nu candidez”
”Dacă urmăriți în sondaje, când scade PPDD, crește PDL și invers. O parte din electoratul dv. e de drepta, care vrea ca toți să fie egali în fața legii”
UPDATE 23.01 ”S-a trecut la noi Coduri, care nu mai sunt stufoase, și permit trecerea mai directă la fond”
”N-am fost FSN-ist”
”Cum ajungeți președinte, să mă căutați că voi fi fără ocupație”
”N-am fost niciodată în FSN sau în partidul lui Iliescu. Am intrat în PD-ul lui Roman în august 1992”
”Petre Roman m-a pus secretar de stat”
peromaneste: Ce ai fost omule, ciorditor/smenar transpartinic?  Adica securist reciclat.
UPDATE 23.05 ”A cumpărat ca orice om și l-a plătit” (despre apartamentul achiziționat de una dintre fetele lui)
”Nu e în regulă să acuzăm un copil care a muncit pentru bani”
peromaneste: Adica cei care muncim si nu ne putem permitea asemenea extravagante suntem mai putin decat oameni?
”Nu-mi amintesc să fi atacat familia vreunui politician”
peromaneste: Pe Dana Nastase, chiorule.  O sa le vina randul si fufelor tale.
”Procurorii nu se uită că vin la dv. în emisiune sau nu”
”Eu am fost acolo (n.r. la Universitate), dar nu era nimeni”
”Am plecat cu SPP-ul și cu mașina și m-am dus la Universitate. Am luat-o ca o respingere a acestei propuneri”
”N-aveam dreptul să forțez trecerea Pieței Universității în patrimoniul meu. Dacă făceam un anunț, mi-o treceam în patrimoniul meu”
”A fost una dintre greșelile mele” (despre ”Demisia în cinci minute!”)
UPDATE 23.11 ”Se pare că s-au auzit împușcături... Asta mi-a zis Rus”.
”Niciun politician nu mai poate fi sigur acum că, dacă a făcut ceva, nu-l ajunge justiția”
”România a avut de suferit enorm din cauza loviturii de stat”
”Am o plângere penală din partea USL pentru că am folosit expresia 'lovitură de stat'. Asta îmi va da ocazia să explic la Parchet că a fost o lovitură de stat”
”Lovitura de stat se încheie pe 29. Atunci aflăm cum se încheie”
”Când voi fi chemat la Parchet voi susține exact ce am susținut la CC. Acolo am susținut cu argumente de ce a fost o lovitură de stat”
peromaneste:  Las' ca abia astept sa le mai auzim odata!  Exact ce i-ai spus chiombului de Zagrean.
”Marea problemă în România e că toți ne credem judecători. Toți credem că avem competențe de judecător”
peromaneste: Ai spus "JUCATOR?"? Pardon, era altceva, insa daca orice chiomb e jucator, ca-i presedinte de tara  sau CCR, de ce sa nu fim si judecatori?  Uite asa, pe stilul jurilor din sistemul ce-ti place asa mult.
”Nu îl voi grația pe Năstase. N-am acordat prea multe grațieri în mandatele mele”
”Dacă ar interveni instituția grațierii, ar fi o jignire la adresa justiției. Oamenii ăia (judecătorii) și-au asumat o responsabilitate enormă” (în cazul lui Năstase)
”Dacă familia lui Adrian Năstase ar fi fost într-o situație dificilă, aș fi analizat cazul. Dar nu e nevoie”
”N-am citit dosarul lui Năstase”
”Precedentul trebuia creat”
peromaneste:  Hai mai durule, nu te mai baga in vorba ca nu ti-a cerut mnimeni amnistia asta, nici macar cat ti-a fost ceruta condamnarea lui Nastase.
”N-am mai vorbit cu Angela Merkel”
UPDATE 23.22 ”Pe acel telefon vorbesc cu ministerul de Finanțe, cu ministerul Economiei...”
”Pe acel telefon, eu eram tasta unu, cu siguranță”
”Serviciile Secrete nu trădează pe nimeni, așa cum sunt făcute acum. Ele sunt neutre și își fac treaba”
”Atunci când ai puterea, trebuie să te gândești cum gândesc cei din opoziție. Am vrut să le dau încrederea că în mandatul meu Serviciile Secrete nu vor fi îndreptate împotriva lor”
”Nu poți să falsifici datele de la Serviciul de Evidență a Populației”
”N-am spioni în interiorul USL”
”Va trebui să vă calificați pentru funcția asta (de președinte). Să aveți încredere în instituții”
”Dacă Ministerul de Interne ar fi intrat în jocul politrucilor și ar fi spus 15 milioane de votanți, în loc de 18 milioane, ar fi fost un minister compromis”
”Dacă PDL nu voia să participe la referendum, n-aș fi avut observatori în secțiile de votare. E o anomalie a legii: să fii subiectul referendumului și să nu-ți poți pune observatori”

”Mă bazez pe PDL și pe inteligența românilor”
UPDATE 23.30 ”Modul în care sunt finanțate partidele e motivul pentru care acestea sunt atât de atașate de oamenii de afaceri”
”Ar trebui ca fiecare partid să primească 10.000 lei de la bugetul de stat”
”Trebuie să gândim un sistem prin care partidele politice să nu mai depindă de oamenii de afaceri”
UPDATE 23.34 ”Ca să iei ceva din averea cuiva, îți trebuie hotărâre judecătorească”
”România a trecut de vremea în care poți da buzna peste un om și să-i spun: 'Știu că ai furat, așa că îți iau casa!'”
peromaneste:  Pai nu asa i-ai facut lui Nastase? I-ai luat libertatea si demnitatea pe spuse si dat buzna.  
”Ar trebui să confiscăm averile ilegal dobândite. Dar dacă dv. mâine veți fi președinte, veți vedea că n-o s-o puteți face”
peromaneste:  Spune si de ce, mai Einstein!
”În cazul Vântu, care e acum în pușcarie: S-au adunat dosarele FNI și s-au pus toate într-unul. În dosarul de față, Vântu are 110 imobile sub sechestru. El nu va putea beneficia de ele”
”Aș fi vrut ca statul să fi vândut cele 100 de imobile ale lui Vântu, ca să ne plătim datoriile”
UPDATE 23.41 ”La o fabrică de înghețată, n-ai același număr de angajați tot anul. Vara mărești personalul și lucrează în trei schimburi. Ei știu că n-au angajament permanent”
peromaneste:  Uite aici isi da nemernicul arama pe fatza, vrea sa ne faca intr-o  țara de zilieri, fara drepturi, fara demnitatea lucrului bine facut.  O fi reusit deja?  

Expo Imminence de la Catastrophe dernier homme
O fi reusit deja?


”Pentru o țară nu ți-e suficient să vorbești toată noaptea la un post TV”
”Nu președintele face locuri de muncă, nu el dă condiții investitorilor. Le dă guvernul”
”Președintele nu poate face tot într-o țară”
”Știu că funcția de președinte e una temporară. Spre deosebire de alți politicieni, eu am o meserie bună”
”În 2007, n-a reacționat nimeni din Europa. S-a păstrat o aparență de legalitate, dar și atunci a fost un abuz”
”Vreau să-mi spuneți care articol din Constituție l-am încălcat. Nimeni n-a putut să-mi spună. Dintr-un motiv simplu: nu există motiv pe care îl poți nominaliza”
peromaneste:  Oltene, fa-ti treaba, nu fi doar portavocea chiombului!  Ba'secu ar trebui sa mai citeasca odata motivele USL-ului.
”Momentan, România are doi conducători, președinte și prim-ministru, cu care nu vorbește nimeni, pentru că sunt considerați autorii unei lovituri de stat”
”Dacă plec, plec fără să contest decizia BEC-ului. Îmi iau trăistuța, plec cu conștiința împăcată”
”Dacă plec, urmează trei luni de instabilitate politică, pentru că începe bătălia pentru președinție. Vă dați seama unde va ajunge leul?”
peromaneste:  Am scris deja de asta, aici.  Leul va fi vehicolul pentru aceeasi destinatie ca aceea la care ne naufragiai tu, Ba'secule!
”Nu spun că n-au de ce să fie supărați pe mine (n.r. - românii)”
”România are nevoie imediat de stabilitate politică, pentru că altfel va intra în derapaj”
”Eu voi respecta decizia românilor”
”Dacă sunt demis, rămân fără casă de la stat, indemnizație...”
”N-am interesul să mai stau pe scaunul ăsta încă doi ani. Singurul meu interes e să readuc România la normal”
”După ce termin mandatul, îmi doresc ca, înainte să mă pensionez, să mă întorc pe navă”
peromaneste:  Oi fi pus bani deoparte si de vreun yacht, ca doar nu erai mai prejos decat Gruparea Monaco.
”N-aș vrea ca fiica mea să se mărite cu un politician. Vreau să aibă o viață normală”
UPDATE 23.58 ”Copiii nu te trag niciodată în jos, sunt copiii tăi”
”Soția mea nu participă la vot, pentru că nu vrea să legitimeze o lovitură de stat”
”Dacă aș reveni la Cotroceni și ar trebui să dau mandatul de premier cuiva de la USL, lui Victor Ponta nu i-aș mai da niciodată”
”Nu le pot prelungi mandatele lui Kovesi și Morar. Lui Morar îi prelungește Kovesi și lui Kovesi, CSM-ul”
”Țin foarte mult la MRU, la Vasile Blaga, la Emil Boc, la Mihai Neamțu, care îmi place tot mai mult”
peromaneste: Pai cu astia esti cel mai confident ca nu-ti ia vreunul urma, Ba'secule!
”(Udrea și Anastase) Sunt două femei-politician pentru care am tot respectul”
IntrebareCat credeti ca a castigat cuplul Udrea-Cocos din afacerea Dali pe perioada mandatului lui Traian Basescu la primarie: a. 10 milioane de euro b. 20 de milioane de euro c. 40 de milioane de euro d. mai mult de atat Raspuns corect: fara numar!Milioane60 de milione de euro ii costa pe cetatenii Romaniei returul TVA al prieteniei formate din Said Baaklini-Cocos-Udrea si Blejnar
UPDATE 00.06 ”România are nevoie de politicieni, dar aceștia ar trebui să fie mai responsabili față de țară. Se dedică prea mult partidelor și intereselor lor, mai puțin țării. Nu toți pot fi puși în aceeași oală”
”Românii pot să facă ce vor. Vă spun un singur lucru: 'Nu mergeți să validați o lovitură de stat'”
”Le recomand românilor să voteze pentru stabilitate”
”Rămânerea în funcție a lui Crin Antonescu și a lui Victor Ponta înseamnă continuarea deprecierii leului, blocarea fondurilor europene și izolarea României de UE,
peromaneste:  Cum am scris aici, ramanerea acelora in functie, pana la alegerile generale, este doar primul pas in indepartarea noastra de naufragiul in care ne-a adus Ba'secu.
”Nu fac pronosticuri. Discutăm după rezultate”
peromaneste: Ai simtit ca s-a schimbat directia vantului si nu ti-e clar cum iesi?  Vei pierde, Ba'secule.

RalucaPe 29 iulie 1848 romanii au cantat pentru prima oara „Destepta-te romane”, imn al caror versuri Traian Basescu habar nu le are. Acum pe 29 iulie avem sansa unei noi revolutii, iar Romania poate reveni pe drumul european. Sa scapam de dictachior!
StoianIn sfarsit si-a gasit locul potrivit presedintele suspendat si interlocutorul pe masura cuturii si educatiei sale. Poate sa fie mandru Domnul Plesu de IDOLUL sau si RESTUL sustinatorilor sai. Mai urmeaza sa se intalneasca maine si cu Gigi Becali...Bercea si altii si garnitura sustinatorilor este FORMATA. Dan Diaconescu - REZERVA de MAHALA a presedintelui suspendat Traian Basescu il asigura de toata "consideratia" si restul.... Oh - ce imi este Dan Diaconescu , ce imi este MRU sau Cristian Preda, sau Barosso ......important este sa NU piarda SCAUNUL , nu-i asa ? DEMNITATEA ? VALOAREA ?

saxophone collage: "catastrophe in F-minor"
Ole, ole, ole, ...escu nu mai e!

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste
Google
 

Postări populare