Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

23.6.06

O natiune de delatori?



cicibebe din Bucuresti
Cât de mult vă place să fiţi eroi!


Ceea ce nu se înţelege este faptul că prin turnători mai bine înţelegem supravieţuitori. Eu mi-s fată tinerică şi nu înţeleg turnătoria decât prin prisma a ceea ce văd astăzi. Dar, tu ştii, cititorule că ţi-am spus despre trecutul familiei mele, că în casa lu' tata venea unul Davidescu, turnător cu acte-n regulă... Iar tata, duplicitar cu jigodiile astea, o dădea el cotită ca să-l tragă pe ciripitor pe panta lui. Că mai trebuia şi el să plece-n străinătate, să-i cumpere fetei lui lucruri mai acătării... Dacă-l întrebi pe tata despre turnători, îţi râde-n nas. Dar dacă stai pe lângă el şi-l cercetezi cu răbdare, nu se poate să nu înţelegi cine sunt turnătorii de astăzi (mă refer la cei la care privim cu toţii!)... Oare crezi că eu mi-s vreo turnătoare? Vezi de treabă!

Dar văd că astăzi, mulţi se dau drept eroi. Lasă, lasă, că vă ies la lumină şi dosarele voastre de turnători! Totul este bine arhivat. Dar nu se dă la CNSAS. De ce s-ar da? Ca să vadă omul că a turnat? La ce îi foloseşte? Lasă mai bine să iasă securiştii la pensie iar cei ce ies mai în faţă să poată fi manipulaţi cum vor oamenii puternici din stat.

Se trece sub tăcere faptul că toţi românii au fost informatori. Că ăsta a fost sistemul (Ce revoltaţi sunt unii dintre dvs., mai ales la cantitate - toţi).

Nu tu alegeai să fii sau nu turnător. Ei te alegeau pe tine după cum le sunau interesele. Singura scăpare era să fii duplicitar. Aşa mai aveai o şansă să te păstrezi integru. Dar şi atunci aveau grijă să-ţi strecoare ceva compromiţător. Şi făceau asta până te aveau în mână. Şi te ţineau bine...

Ce avem acum ? O luptă între turnători! Nu este clar? Nu l-aţi văzut pe Cazimir Ionescu? Credeţi că nu a fost turnător? Vor mai trece trei ani şi îl dau pe goarnă şi pe ăsta. Ca şi pe Voiculescu.

Chiar nu vedeţi de ce trăiţi prost? Vreţi să vă credeţi eroi şi vă certaţi cu morile de vânt, care mai de care, mai dăştept şi mai integru.

Pe noi ne interesează de ce trăim îngrozitor. De ce nu are Braşovul apă de băut. De ce mor oamenii din cauza lipsurilor. De ce se fură ca-n codru şi toată lumea tace şi se arată uluită. Păi ce ? Credeţi că acum ne conduc oamenii neprihăniţi pe care îi vedem noi numai în visurile noastre ? Ne conduc turnătorii ! Ne conduc delatorii! Ce nu vă este clar ? Săriţi la bătaie pentru orişice nimic. Nu vedeţi realitatea. Ce credeţi voi, naivilor, că astăzi ar fi promovaţi oamenii, dacă nu ar fi ţinuţi sub control de câte un dosărel? Unde trăiţi voi Pe altă planetă ? Trăim pe planeta Pământ, într-o ţară de turnători cunoscută şi sub numele de România.

Nu încurc socotelile. Ştiu bine ce spun. Numai cine nu se uită cu atenţie la cele ce spun aleşii noştri, nu-şi dă seama ce japiţe sunt şi că se află acolo din cauza unor dosărele.

Sunt de acord să se pună problema cinstit: să spună fiecare ce a turnat şi de ce a făcut-o. Crezi că se poate? Problema este că cei ce au turnat, au făcut-o fără nici un scrupul. Că acum merg mai departe că nu au încotro. L-ai văzut aseară pe Cazimir Ionescu ? Numai un prost nu-şi poate da seama că omul a fost turnător.... Iar ceea ce susţin eu este că mizeria este sus, la vârf. Şi că nu o recunoaştem...

CNSASul este o instituţie care respectă legislaţia europeană în stilul pur românesc! Se vede clar. Iar mâţele astea care au apărut la suprafaţă cum că ar studia dosarele şi le-ar face publice sunt numai cozi de topor. Acum a fost nevoie de ei! Maurul şi-a făcut datoria. Acum poate să moară!

Cat despre mine, eu am iubit numai pe cei din CIA. Din nefericire. Am fost o naivă crezând că ei sunt altfel. Halal!



Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare