Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

1.2.06

Ocazie pentru polarizarea atentiei romanului...




Verdictul unei instante militare americane devine o ocazie nationala de analiza si introspectie a ceea ce inseamna sa fii roman in PAX Americana. Este vorba de cazul puscasului marin Christopher VanGoethem, implicat in accidentului in care si-a pierdut viata basistul trupei Compact, Teo Peter. Curtea Martiala americana a stabilit ca VanGoethem nu este vinovat de omor prin imprudenta, insa va fi condamnat pentru declaratii false si obstructionarea justitiei.

Iata si ce scriu romanii:


lucid din Bucuresti
ce va mira...


....e doar inca un asasin in uniforma americana "nevinovat" ca si alte sute care bantuie prin Irak, Afganistan, Guantanamo sau ies din cand in cand sa respire aer curat din bazele din Okinawa sau South Korea.
"Sentinta" justitiei yankee a aratat clar si putinilor - dar galagiosilor - fani bushisti din Romania ca pentru soldatul american nu numai musulmanii sunt animale a caror ucidere nu este decat un "normal" act antiterorist dar si uciderea unui roman nu este decat o obraznica pretentie "bastinasa" din moment ce justitia USA, cea mai umana din lume, a decis ca Teo Peter nici macar nu se gasea in taxiul lovit de gorila ambasadei, murind doar de emotia produsa de designul jeepului US Army.
Asa ca daca nu dorim ca peste un an cand vom avea sute de astfel de flacai de nepedepsit in Romania sa riscam sa ajungem oricare dintre noi sub rotile jeepurilor lor nervoase trebuie sa cerem organizarea in toamna o data cu alegerile europene a unui referendum ca sa stim o data catzi sunt cei care-i doresc pe acesti militari yankei in Romania. Parlamentul de la Bucuresti trebuie sa apere demnitatea tzarii organizand acest referendum.


Ochi limpede din Brasov
Un alt mod de a vedea problema


Incep prin a spune ca am vrut initial sa trimit o scrisoare publica de protest la Ambasada si ca mai vroiam sa lansez un apel catre toti cei care vor sa protesteze sa faca acelasi lucru ca si mine.
Sunt proamerican , dar in primul rind doresc sa mi se faca dreptate ca si roman. E chiar asa de greu de acceptat ideea ca pot fi prieten cu cineva (adica cu americanii ) fara sa ma "caciulesc" ?
Astea au fost primele sentimente....
apoi am inceput sa caut informatii...si am gasit revista soldatilor americani "Stars & Stripes"
daca bagati acolo un search dupa criteriul : VanGoethem
veti gasi toate articolele scrise pe aceasta tema (va previn ca nu sunt putine).
Si veti constata urmatorul lucru:
ca au fost dezbatute TOATE acuzatiile la adresa lui VG. Ca (din raportul de cercetare intocmit, inclusiv de politia Romana) ar rezulta ca masina -taxi avea viteza peste cea legala iar masina americanului avea viteza sub cea legala in intersectie. Ca exista marturii precum ca americanul "parea beat" dar NU exista nici o proba care sa ateste ca el era beat. Ca testul de alcoolemie a dat o cifra de 0,019 in timp ce limita in statele americane ar fi undeva pe la 0,08 samd.
Si mai sunt si multe altele care merita citite.
Ce vreau sa spun in concluzie:
Nu cred ca VG este nevinovat. Cred ca decizia luata de juriul american este incorecta. Dar mai cred si ca procurorii (ca si avocatii americanului ) si-au facut meseria cit mai profesionist cu putinta.
Statul roman poate sa incerce sa prelungeasca (si eventual sa cistige) acest proces incercind alte cai de atac impotriva americanului.
Dar pentru mine nu exista nici un dubiu ca sistemul juridic a functionat corect (conform normelor lor din America) chiar daca decizia luata este incorecta.
Sa nu uitam ca , undeva prin filmele lor americane, la un moment dat judecatorul cere juriului sa decida vinovatia inculpatului dincolo de orice indoiala. Eu de aici am inteles ca daca avocatii apararii reusesc sa sadeasca o umbra de indoiala in mintea juriului atunci acel juriu trebuie sa-l declare pe inculpat "Not guilty". Sistemul lor este mai inclinat sa "tina partea" inculpatului decit este sistemul european (NU zic sistemul romanesc pentru ca acesta inca nu exista - vezi cazul Carmen Paunescu)


Alecu Porcu'
America intre filme si realitate


Ne invataseram cu o justitie americana asa cum o vazusem in filmele lor: grijulie sa faca dreptate si, mai ales, sa nu faca o nedreptate. Si iata ca avem acum un prim exemplu concret: juratii, adica reprezentantii comunitatii miltare americane si-au zis, da' mai dai dracului de romani, omul e de-ai nostri, asa ca e nevinovat. Verdictul stabileste un raport in ceea ce priveste moralitatea si creeaza un precedent de rau augur pentru romanii care-i vor avea pe americani pe aici. Fara sa-mi ascund indignarea pentru sentinta din cazul Paunescu, trebuie sa remarc ca justitia romana a rezolvat mai bine decit cea americana chestiunea morala: madam Paunescu a fost declarata vinovata, chiar daca a fost condamnata cu suspendare. Asta usureaza calea recursului -unde nu se va mai discuta decit pedeapsa- si deschide poarta catre cererea de despagubiri civile. Justitia americana le-a luat urmasilor lui Teo Peter si dreptul de a cere macar despagubiri. Raspunsul nostru ar putea fi o politica europeana.


S din Franta
Ce simplu-i sa omori un roman....


NEVINOVAT...beat crita la volanul unui 4X4. Normal, s-a intamplat in Romania, asa cum se intampla zilnic in Irak, Afganistan, Nigeria sau Burkina-Faso. In urma unui proces la care singurul "martor" roman e o biata tinerica legista adusa acolo ca sa faca casting.
Norocul ca se vorbeste...pentru ca victima a fost o mica celebritate in "tara aliata", care ne-a tinut la multi moralul sus in anii de groaza. De betivul american care a omorat o batranica pe o trecere de pietoni in Buzau, nici nu se mai vorbeste.
Asa e cand ne facem MICI, suntem "victime colaterale".
Nu-i asa titi ???


Punctul pe i
Proces in oglinda


Daca acest caz s-ar fi judecat in Romania, de un tribunal romanesc, probabil ca la ora asta americanul era liber si fara probleme. Asa, judecat de un tribunal militar american, a FOST totusi gasit vinovat si mai mult ca sigur ca va face ceva puscarie, chiar daca nu pentru ca a omorit un om(nu stiu ce dovezi au existat si cit au fost de bine prezentate la proces). In Romania care-i pedeapsa pentru ca omori un om si cit la suta din ea se executa? Vezi cazul Paunescu (multiple omoruri) si altele... Ca fapt divers, pentru omor deosebit de grav e MAXIM 25 de ani din care se executa poate jumatate... Nu stiu cit e pentru accidente de circulatie care se soldeaza cu moarte...


Alexandru Mihnea MOUCHA din Praga
Sa va povestesc ceva ...


In 2002 un avion rusesc plin cu copii de elita dintr-o fosta republica a URSS a decolat din Moscova cu destinatia Spania (copii primisera o vacanta cadou pentru rezultatele lor foarte bune la invatatura). Cateva ore mai tarziu un avion al companiei DHL decola din Franta cu destinatia Italia (e posibil sa nu mai tin minte corect aceste doua destinatii). Avioanele se aflau in spatiul aerian german, coordonat de un centru de control si monitorizare a traficului aerian din Elvetia, centru care din cauza unor reparatii nu functiona la parametri normali, avand si comunicatia vocala intrerupta pentru moment. Unul din operatorii din centrul de control a parasit sala lasandu-l pe colegul sau sa urmareasca 2 ecrane radar. Centrul era dotat cu tehnologie de ultima generatie, la fel si avioanele. Deaspura Germaniei, sistemul de avertizare al aparatelor de zbor a semnalat un eveniment "alerta de coliziune" si i-a indrumat pe piloti sa ia masuri de evitare. Pilotii rusi au ignorat ordinul "coboara urgent!" si au urcat. Ceea ce nu stiau ei este ca la fel si avionul DHL urca. Pe ecranele radarelor imaginile nu erau in timp real iar controlorul nu era constient de problema. Cand a fost constient nu a putut lua legatura verbal cu ele. Timpul a expirat si imposibilul s-a produs: avioanele s-au ciocnit si toti ocupantii au murit. Timpul a trecut, s-a construit si un monument. Un parinte rus, care si-a pierdut toata familia l-a cautat pe controlorul de trafic si intr-o buna zi la injunghiat si omorat in fata casei sale. Controlorul era casatorit si era tatal a doi copii. Acum acel parinte este intr-o clinica psihiatrica. END. Ma veti intreba: ok, ce e cu povestea asta aici ? Nu e nici un american, nu e nici un beat si nici Teo Peter. Va intreb eu, in povestea de mai sus cine este vinovatul ? Cine este criminalul in urma caruia a murit sute de oameni ? Controlorul, inginerii care faceau reparatiile, pilotii, cine ? Cine este de vina ? Merita controlorul sa fie ucis ? Ce despagubire i se putea plati parintelui rus ? - Da, este foarte usor sa stai pe un scaun si sa iti dai cu parerea: Pauneasca e de vina, americanul este de vina. Ati vazut cu ochii dvs ca americanul era beat ? Ati vazut in acea seara daca intersectia era luminata sau nu ? Ce s-ar fi intamplat daca Teo ar fi stat pe celalalt scaun ? Tanara medic legist este lipsita de experienta ... Sunt toate afirmatii usor de facut. Mergeti, gasiti-l pe american si faceti dreptate dvs daca considerati ca nu s-a facut corespunzator. Exista o justitie, aia care este. Teo nu a fost nu este si nici nu va fi primul om mort nevinovat (din pacate). Americanul nu a fost, nu este si nici nu va fi primul om pentru care justitia este mai mult sau mai putin ingaduitoare. Toti in acest sistem sunt oameni - oricine poate gresi: si eu, si dvs, si Teo si americanul, si judecatorii.


Teo Peter jr., fiul artistului decedat
Declaratie data ziarului Gandul


„Îmi este ruşine că sunt român, sunt obosit, era un război mult prea mare. Însă ce s-a întâmplat afectează demnitatea întregului popor român, care nu contează pe hartă. Oare ce răspunde la asta domnul Băsescu? Demnitatea noastră a fost călcată în picioare. Suntem nişte fazani”.


Presedintele Traian Basescu

„Este inadmisibil! 22 de milioane de români au văzut că Teo Peter a fost ucis în accidentul auto, iar cele 22 de milioane de români n-au fost o probă veridică pentru instanţa americană”
„Deocamdată, am de spus un singur lucru [americanilor]: instanţele militare americane n-au văzut ce au văzut 22 de milioane de români, iar ca şef al statului voi cere ca ce am văzut noi, cei 22 de milioane de români, să nu încerce să ne contrazică - fie el şi un judecător militar american - că n-ar fi fost adevărat. Mi se pare că, dincolo de o hotărâre care nu corespunde la ceea ce s-a întâmplat în România, am putea să interpretăm şi ca pe dispreţ şi acest lucru nu-l voi tolera!”.


peromaneste:

E clar ca verdictul instantei militare americane e revelator in urmatoarele directii:
  1. Romanii sunt relativ usor divizabili ca opinii;
  2. Acest nefericit episod a generat printre romani un sens profund de nedreptate, din pacat foarte greu articulabil in fata unei instante de drept;
  3. Acei romani care "apara" verdictul american, in mare parte, o fac fie de pe pozitii mai degraba dogmatice, fie de pe pozitii legaliste - cei din urma demonstrand o cunoastere a sistemului juridic american si cam atat;
  4. Avem de-a face cu inca o ocazie in care sistemul juridic american, excesiv de elaborat pentru privitorul roman, creaza un sens de injustitie;
  5. Poate ca pe langa specialisti ai dreptului european, chiar autoritatile romane insele au nevoie de specialisti ai dreptului american - intr-adevar, data fiind cresterea relatiei romano-americane, e nevoie sa le vorbim limba (juridica) in chestiuni de interes comun;
  6. Cel putin pe plan de relatii publice, SUA a pierdut ceva din capitalul sau cu romanii - ambasadorul SUA la Bucuresti poate ca ar trebui sa dea niste detalii ajutatoare pe posturile nationale TV, tot asa cum romanii sunt chemati sa dea detalii;
  7. Asa cum am mai scris aici, romanii trebuie sa devina din ce in ce mai constienti de costurile legarii carutei nationale de caii americani - va aduceti aminte cum Romania a fost printre putinele tari ce s-au grabit in a semna acordul juridic cu SUA in ceea ce priveste judecarea militarilor americani;
  8. Daca ideea de injustitie il motiveaza pe d-l Teo Peter jr., data fiind si energia psihica necesara, i-am recomanda sa nu se lase pana cand dreptate nu i se va face!
  9. Basescu, macar la nivel retoric, se ridica peste metafora 'licuriciului'.

Da click aici ca sa vezi totul!

15 comentarii:

Anonim spunea...

Se indoia cineva ca asa va fi ?


Ca doar de aia a fost graba acea mare de a-l scoate din tara si de a se sustrage probei de alcoolemie. Mai mult justitia americana trateaza cu indiferenta probele politiei romane.

"Ucigaşul lui Teo Peter, salvat de Curtea Marţială
Apărătorul lui VanGoethem a cerut probe că artistul român era în taxi

Curtea Marţială de la Quantico Virginia a hotărât că puşcaşul Cristopher VanGoethem e nevinovat pentru uciderea din culpă a lui Teo Peter şi pentru adulter. În schimb, a fost găsit vinovat pentru fals în înscrisuri oficiale şi obstrucţionarea justiţiei, infracţiuni pentru care ar putea primi 10 ani de închisoare.
Avocatul puşcaşului marin, Phill Steackhouse, ne-a declarat, după ultimul termen al procesului, care a avut loc luni seara (ora Virginiei), că a cerut să se renunţe la acuzaţiile de omor prin neglijenţă şi adulter. "Pentru acuzaţia de omor, nu a fost chemat nici un martor care să spună că, într-adevăr, l-a văzut pe domul Teofil Peter în acel taxi. Eu nu spun că domnul Peter nu a fost în acel taxi, dar aceste lucruri trebuie probate, pentru că acuzaţia de omor a survenit în urma faptului că sergentul VanGoethem a intrat cu maşina în acel taxi", ne-a declarat maiorul Steackhouse. L-am întrebat, în acest caz, pe avocatul puşcaşului marin dacă hârtiile întocmite la momentul accidentului de poliţia bucureşteană, în care se scrie că Teo Peter era în acel taxi, nu sunt de ajuns. "Raportul Poliţiei nu este probă în proces", ne-a răspuns maiorul Phil Steackhouse.
De precizat că, până acum, apărarea lui VanGoethem a încercat de trei ori să convingă Curtea Marţială că VanGoethem nu este vinovat de omor.Avocatul a adăugat totodată, că, în ciuda acestei probleme, nu a cerut Curţii Marţiale să cheme alţi martori şi şi-a exprimat convingerea că judecătorii îl vor declara pe VanGoethem nevinovat cel puţin pentru omor şi adulter. În privinţa acestei ultime acuzaţii, apărarea consideră că nu se poate dovedi că VanGoethem ar fi adus atingere Corpului Puşcaşilor Marini, prin presupusa relaţie extraconjugală. Femeia în cauză a fost audiată şi a mărturisit în timpul procesului că a avut o relaţie sexuală cu VanGoethem la Bucureşti şi că acesta i-a cerut să nege relaţia cu ea.Până acum în acest proces au fost audiaţi cel puţin şase martori, printre care şi doi români angajaţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti şi medicul care a făcut autopsia lui Teo Peter după accidentul din noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004. Cristopher VanGoethem este acuzat în total de patru infracţiuni pentru care riscă 14 ani de închisoare şi pierderea tuturor drepturilor financiare acordate de Armata Americană angajaţilor săi.În decembrie 2004, fostul lider al formaţiei Compact a murit în urma unui accident de circulaţie produs în centrul Capitalei. O maşină a Ambasadei SUA la Bucureşti, condusă de puşcaşul marin Cristopher VanGoethem, a intrat cu viteză într-un taxi în care se afla Teo Peter. Basistul de la Compact a murit pe loc."

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=173015

Anonim spunea...

Justitia americana

Am spus-de de multe ori, caci asa se va intimpla si cind vom avea bazele americane pe terenul romanesc. Americanii vor sa fie judecatorul oricarui cetatean din lume insa nimeni nu are dreptul sa-i judece pe ei. Romania a fost prima tara care a semnat tratatul bilateral cu SUA, pentru a-i exclude pe americani de sub incidenta tribunalului international. Acum suporta consecintele. Atita timp cit ai bani in SUA si stii sa-ti alegi avocatii, poti negocia orice. Cazul OJ Simson este clasic.

Anonim spunea...

Trist, dar adevarat

1. Impotriva sentintzei Curtzii Martziale nu se poate face recurs;
2.Familia lui Teo nu poate primii nici o despagubire materiala de la inculpat dat fiind ca moartea nu s-a datorat accidentului, ( asta a fost motivatzia oficiala )
3; Cine crede ca pe americani ii doare undeva de Teo ori e .....ori e...........it, ori un lingau pripasit
4. Sa-i fie Tzarana usoara lui Teo !

Anonim spunea...

Re: Familia lui Teo nu poate primii nici o despagubire materiala...

Americanul va fi dat afara din armata, mai mult ca sigur.
Dupa trecerea in civiliea a americanului, partea romana poate deschide proces civil, dupa modelul faimos al lui OJ Simpson, si cere daune dupa pofta inimii.

Nici Simpson n-a fost vinovat de uciderea nevesti-sii, dar a trebuit sa plateasca vreo 30 de milioane ca urmare a celui de-al doilea proces.
Guvernu' romanesc poate suporta cheltuielile de judecata, ca tot se dau ei indignati si revoltati de ceasul mortii. La o adica, daca romanii au dreptate (cum zic toti) si castiga, guvernul isi va primi banii inapoi.

Multumit ?
Iti dau voie sa-i soptesti "solutia" asta si lui Basescu, poate se mai linisteste...

Anonim spunea...

Re: Trist, dar adevarat

Tocmai ca nu-i adevarat - e pura dezinformare.
Familia lui Teo poate sa-l dea in judecata fe faptas ( proces civil, nu crimnal,
pentru despagubiri ). Concluzia tribunalului militar criminal nu are nici o
legatura cu procesul civil si ce despagubiri acorda juriul.

Anonim spunea...

corectie

"Nici Simpson n-a fost vinovat de uciderea nevesti-sii, dar a trebuit sa plateasca vreo 30 de milioane ca urmare a celui de-al doilea proces. "

OJ NU a platit nimic. a fost condamnat dar nu a platit nimic. toti banii pe care i-a avut erau pe numele copiilor. asa ca nu se va plati nimica.
de ce joaca OJ golf in florida ? pt ca in statul florida locuinta nu ti se poate confisca in nici un caz. si acolo are palatzelul.
deci sentinta este plasture pe mort.

Anonim spunea...

Taximetristul care l-a condus la moarte pa Teo nu merita numele da om, a conditionat prezentarea ca martor la tribunalul american de primirea unor sume maricele da bani, pina la urma neprezentindu-se zicind ca el mai mult cistiga la volanul taximetrului, 10 000 000 lei pa saptamina zicea el!!

Anonim spunea...

Amerlocul ! (o incercare de definitzie)


Amerloc este romaul care este venit, de obicei recent in SUA, si care crede ca stie tot si toate despre america, despre afaceri etc, etc, _el este de obicei Republican si mai "patriot" decit texanii ....amerlocul tipic este vizator de cirnati sau sofer de taxi....si are mari dificultati cu limba engleza sau cu integrarea in sistemul american ......

Multi amerlocu au fost membrii ai PCR sau chiar secretari BOB ...pentru ei sprijinirea liniei partidului si a "presedintelui" este un mous vivendi ! Amerlocii vorbesc despre valorile democratiei si drepturile omunlui ...dar intim prefera dictatura ...si totalitarismul..

Anonim spunea...

Re: Amerlocul ! (o incercare de definitzie)

Reiterez cele spuse de dumneavoastra cu un fragment dintr-o carte despre care am auzit astazi.

"Modul cum muncesc americanii trebuie adoptat, nici nu mai incape discutie, mai ales daca vrei sa-ti castigi painea in America, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la propriile idealuri. Un fel de coexistenta pasnica trebuie stabilita intre atatea traditii. Desigur, erau si extremistii, care insistau ca, odata stabilit aici, trebuie sa renunti la limba materna, sa-ti uiti trecutul, sa-ti uiti prietenii, sa uiti totul si sa devii un american nou-nout. Ion nu avea nimic impotriva acestei teorii si poate ca americanii gandeau sincer ca asa ar fi mai bine, dar i se facea pur si simplu scarba cand auzea pe vreun renegat dezgustator ca-si uraste limba ori pamantul in care s-a nascut. Nu-i placeau nici falsii, care-ti repetau fara sa clipeasca, "Domnule, eu ma simt atat de liber aici, sunt total eliberat: asta-i adevarata democratie!". Ion auzise ca unii dintre acesti indivizi fusesera mari activisti de partid, lucrasera pe la sindicate ori pe la ministere si directii care trezeau groaza si semanau moarte. Acestia erau sobolanii diasporei, tipi care-ti ocoleau privirea si se enervau cand ii intrebai cu ce se ocupasera in tara. Ion ii evita, ca sa nu piarda timpul ori sa-si strice buna dispozitie. Erau atat de multe lucruri frumoase si interesante in lumea noua: locuri, evenimente, incat, chiar daca ar fi vrut, nu ar fi avut timp sa le acorde cretinilor alora vreo atentie".



Gabriel Plesea: Arunca piinea ta pe ape

Anonim spunea...

Re: Amerlocul ! (o incercare de definitzie)

Nu e valabila chestia cu "venit de obicei recent in SUA". A trecut ceva vreme de cand cei care mai pleaca au capul pe umeri si au idee despre ce vor gasi acolo unde se duc. Nu se mai pleaca dupa povesti nemuritoare si cai verzi pe pereti.

Anonim spunea...

Amerlocul definitia mea

Amerlocul e individual care priveste lumea exclusiv prin prisma mediei sindicalizate americane .

Etimologie AMER-merican LOCK-in .
Nu ca nu ar calatori sau nu ar avea bani sa o faca dar stau si ma intreb si eu ca fraierul ce intelege el din vizita de la Voronet sau dintr-o vizita la manastirile de pe muntele Wudang ?

Amerlocul lucreza minimum 50 de ore pe zi ca sa tina piept la motgage si alte expenses
Putinul timp liber si-l petrece urmarind stirile redactate de gasca de la ABC sau CBS sau de ce nu Fox care ghinion de nesansa sunt au cam 50% din posturile de decizie editoriale ocupate cu personal de religie mozaica .

Deci implicit au o anumita optica si sensibilitate , ca doar n-or fi toti Petter Jennings .

Despre ce carti de alta opinie decta ce ii torna pe gat gasca de ta TV nu se pune problema nu are timp si cel mai adesea nici aplecarea .

Intrucat nu e expus la surse de propaganda discordante nu si-a dezvoltat niciodata vre-un simt critic .
TV este zeu iar presedintele e vocea lui dumnezeu pe pamant (asta pana ii zice teleevanghelistul de serviciu altfel ) de aici si eticheta pe produsele cu reclama intensiva pe canalele de teleshoping "as seen on TV" si parerea ca "daca s-a dat la TV insemna ca asa e".

Cum sa simplific complicand simulan explicatia ? Hmmm
Are o mentalitate de quaker adus in epoca internet . Cam asta e amerlock-ul.

El exista in toate tarile da nu sunt la fel de vizibil .
Ca Gracea , Tanta si Costel (stia Baiesu ce stia) sau Leana si Costel (trebuie ca bascalia sa aibe azi si conotatii sexuale ) nu sunt la fel de toxici pentru lume in ansamblul ei ca amerlocii prostangii de serviciu care pufnesc si se infoaie la fiecare glugluglu pe care il emite curcanul sef Bush .

Nu de alta da ei ar fi in stare sa spuna ca America s-a creat pe sine ca sa dea liberate a la tot neamu (excluzand evident sclavii si pieile rosii) cand de fapt sloganul razboiului de independenta a fost "No taxation without representation". Ceea ce e oarecum altceva .

Anonim spunea...

Re: Amerlocul ! (o incercare de definitzie) Hahahahahaha ! Ba asta e definitia !



Sint(em) peste 200 de "amerloci" in informatica, lucrind in Seattle, la Microsoft-ul lui Bill Gates. Salariul minim $110,000 pe an, intreaba-i pe ziaristii romani veniti aici si care ne-au luat interviuri.
Tu, "+", FB si multi altii pe internet, sinteti de o calitate indoielnica. Nu veti intra niciodata in rindurile elitei romanesti. Caci exista una, dar voi nu aveti acces pentru ca nu aveti nici studiile necesare, nici dorinta sincera de a vedea adevarul. Placerea voastra e sa barfiti America si pe romanii americani, de parca aia care s-au dus in Franta sau Germania aveau stea in frunte. Voi aveti "intrare" cel mult pe la bisericile romanesti din America, unde intalnesti cel mult toata colectia de basmale din Ro...
Vai de voi !
Motanul

Anonim spunea...

Sobrule ... mai lasa caii verzi pe walls


"De ce va ducetzi pe Everest?"
"Pentru ca .. exista"
Mallory 1928


Emigratzie a fost dintotdeauna. Din Comuna primitiva si pina acu', oamenii au tot umblat de colo colo. Ba dupa un land mai fertil, ba dupa un dinozaur mai gras, ba dupa o apa mai limpede plina de peste, ba dupa niste .. bani, ba sa vada ce-i ... dincolo de mare. Asta-i emigratzia naturala, care-i alimentata de un segment de 10-30% din totalul unei comunitatzi (trib, .... natziune), fiind aceea parte a comunitatzii care de obicei "n'are stare". Ii maninca'n fund. Este segmentul cel mai dinamic al comunitatii. Astia's primii in necunoscut. Dupa ei vin altzii, care o vor duce ceva mai usor. Pentru ei nu exista .... cai verzi pe peretzi, cum zisasi. Ei pleaca si's buni plecatzi. Segmentul de populatzie potentzial de a emigra natural, depinde de rasa. Cei mai mari emigrantzi fiind Anglo-Saxonii, urmati de Italieni. Sigur, exista emigratzia determinata de persecutii, politice, religioase ssau de alta natura. Nici pentru astia nu exista .... cai verzi pe peretzi. Dupa cum bag io sama, tu n-ai emigra nici pin' la Ruse. Cu hrana rece la pachet. No hard feelings, da' asta'i de cind Lumea si Pamintu. Sh'a existat Invatzamintu. Vorba prietenului Badalutza.

the paraipan

Anonim spunea...

Amerlocul ! motanul

$110,000/an faceam in 1988 ! Softeristul lui peste !

peromaneste spunea...

serios-glumetul din tara desteptilor-prosti said...

Taximetristul care l-a condus la moarte pa Teo nu merita numele da om, a conditionat prezentarea ca martor la tribunalul american de primirea unor sume maricele da bani, pina la urma neprezentindu-se zicind ca el mai mult cistiga la volanul taximetrului, 10 000 000 lei pa saptamina zicea el!!

3/2/06 00:38


Daca taximetristul nu s-a prezentat pentru un asemenea motiv si instanta americana contesta prezenta decedatului in masina, n-ar fi de mirare ca taximetristul sa fi fost platit...

Google
 

Postări populare