Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.2.06

Democratia dupa chipul si interesul unora...



Fostul premier roman, Adrian Nastase, jurist de meserie, contra-ataca initiativele anti-coruptie ale Ministerului de Justitie si ale Cotroceniului cu un articol in Jurnalul national, De la CNSAS la CNSADNA? . Iata cateva paragrafe din acet articol:
In ultimele zile am asistat la un adevarat spectacol "civic", menit sa transforme institutia condusa aparent de Daniel Morar in ultima reduta a democratiei, care trebuie aparata cu orice pret, evident in intervalul dintre doua pauze publicitare. Sunt de acord in principiu: o institutie a justitiei trebuie sprijinita, mai ales atunci cand menirea ei e sa faca ordine in dezordinile celor puternici. Dar ma indoiesc in cazul concret: merita aceasta mobilizare, aparent generala, o institutie care actioneaza ca instrument politic, ba mai mult, ca instrument al unor rafuieli pur personale? Este normal sa platim si sa sustinem noi echipa de bodyguarzi juridici ai presedintelui?

Vreme de douasprezece luni s-a incercat schimbarea mea din fruntea Camerei Deputatilor, ca principal obiectiv politic al guvernarii pentru anul 2005. Obiectivul (ca si celelalte, mai putin importante, privind inflatia sau cresterea economica) nu a fost atins. Din ianuarie, s-a trecut la arma de rezerva: am si eu dosar la DNA!
Bineinteles ca cei corupti din Romania sunt sub protectia institutiilor ce si le-au creat dupa chipul si interesul lor pentru a-i proteja atat timp cat Romania va ramane o democratie si ei, fauritorii, in viata.

Dl. jurist Nastase atrage atentia si bine o face, ca bun lider al opozitiei parlamentare, asupra unui pericol. Desi se poate vedea doar potentialul unui pericol in transformarea unei institutii ca DNA-ul in bau-baul unuia ca Basescu, trebuie sa ne asumam acest risc pe termen scurt! Pe de-o parte n-avem incotro, iar pe de alta, ce lider al Romaniei, ca parte din UE, va putea sa ramana prea mult anti-democratic?

Ce trebuie spus pe sleau acum este ca oameni ca Dl. Nastase dau nume rau democratiilor!


Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

peromaneste spunea...

Tia, din pacate aceasta perspectiva se va largi doar cand politicienii actuali vor vrea sa-si conserve averile/pozitiile facute/obtinute. Cat timp ei sunt in stadiul de acumulare, rapacitatea va fi numele jocului in Romania, inclusiv al jocului politic.

Cum am mai spus aici, o alta speranta este ca odata cu intoarcerea capsunarilor, spiritul civic va fi injectat in societatea romaneasca. Numai ca pentru asta va mai trebui sa treaca anii...

Google
 

Postări populare