Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

20.11.05

'Securist': eticheta a sumei neputintei nationale




Din Ziua (19 noiembrie, 2005) aflam ca:
Emil Constantinescu i-a nominalizat pe Traian Basescu, Theodor Stolojan si Adrian Nastase ca facand pare din "sistemul oligarhic" - format din fosti securisti, nomenclaturisti, oameni santajabili - care conduce Romania * "Cineva care vine din sistem asculta de sistem, nu conduce sistemul", a declarat fostul presedinte in emisiunea 100% de la Realitatea Tv * El a declarat ca Basescu are obligatii fata de grupurile de interese * "Basescu a consumat sume uriase de bani in campania electorala (...) ori oamenii care au dat acesti bani cer plata" * Emil Constantinescu a mai acuzat faptul ca seful statului "nici nu vrea, nici nu poate" sa-i schimbe pe sefii serviciilor secrete * "Si ca sa fac o comparatie (...) facem aceasta paralela intre 1997 si anul 2005: iata ce inseamna sa vii din afara sistemului, cum am venit eu ca presedinte, sa nu ai obligatii la nici un cerc de interese si sa nu poti sa fii santajat de nimeni", a aratat Constantinescu...


COMENTARII

lucid din Bucuresti
un gunoi


Milica isi reconfirma reputatia. Cat de prosti au fost ce ce l-au votat in 96 - inclusiv moi meme in turul 2. Mai bine cititi despre CSAT, se vede ca incet-incet marinereu curata si in servicii. Poate d-aia latra si Milica azi, se apropie funia de par la Tigareta lui Dragos.


marleen din Benelux
Constantinescu crede ca sintem prosti


sau naivi sa credem minciunile lui!!Si-a aratat neputinta in timpul mandatului sau! L-a scos pe Ciorbea din politica cu ajutorul BASCOSULUI si acum are nerusinarea sa comenteze! Ce schimbari majore a facut la nivel de servicii secrete si ce corupti au fost condamnati? Cu ce a fost mai breaz ca altii ca nu a fost "securist"! Dar ca a fost secretar de partid isi mai aduce aminte? Si citi bani a "produs "baiatul lui ala crestin si democrat isi mai aduce aminte?


Raquel
Trei, Doamne, si toti trei?!


Iata ca dl.Constantinescu ne releva un mare adevar, pe care, de fapt, il stia toata lumea. Si ce vom face de acum inainte? Ne vom resemna, ca altceva nu avem de facut.


Davidescu Vasile din Bicaz
OMUL CARE A PIERDUT ERA DE FAPT UN OM AL RAUTATII


Trista figura a Dlui Constantinescu.

Imi amintesc cu cata speranta l-am votat eu si multi altii,ne promitea schimbare,progres,o alta politica si cate si mai cate.

In realitate ne-a demonstrat o politica a circului,un orgoliu care depaseste Everestul(lider regional?),o rautate si o ranchiuna care a distrus PNTCD care il adusese la putere.

Cu aceasta calificare acuma nu a mai ramas in el decat rautatea.

El si cu cativa apropiati care ii seamana vede securisti peste tot,ataca orice presedinte indiferent de numele lui,isi permite a critica politica altora dar -barna din propriul ochi-nu o vede.

Desi comparatia este fortata l-as ruga pe Dl.Constantibnescu sa se uite la REGELE MIHAI ,care a fost detronat de comunisti si sa intervina doar in maniera acestuia,care nu insulta,nu uraste,nu este dominat de ranchiuna.

Se pare insa ca fortat de PSD poporul roman a gresit groaznic cand l-a ales presedinte.

Acuma se simte indreptatit sa-si disperseze ura asupra celor care reusesc,care au inca timp sa mai dovedeasca ceva.

TRISTA FIGURA DL.CONSTANTINESCU!

PACAT!



motanul incaltat din USA

Trista figura a Dlui Constantinescu.

Trista ? Si eu am zis la fel, dar, ca un ageamiu ce sint, am gresit! L-am "auzit" dupa aia....but too late! Milica a fost un "outsider", unul cinstit, adica.
Si nu uita ca (inca) mai are dreptul la un mandat.....



buc003
Re: OMUL CARE A PIERDUT ERA DE FAPT UN OM AL RAUTATII


Realitatea este, ca oameni ca Davidescu nu au inteles niciodata nimic ; nici nu ma chinui sa aflu ce a fost sau ce mai este inca dar cu siguranta ii plac dictatorii, oamenii care i se par puternici deoarece au un sistem in spate pe care nu-l poate trada! pantru ca altfel n-ar fi acolo!
Lui Constantinescu nu i se poate reprosa decit faptul ca nu a avut experienta politica si cel mai important ca nu a fost un pion al sistemului...si gasca Iliescului l-au subminat tot timpul cit a fost la putere : de aici si lipsa de popularitate care a urmat!
Totusi de numele lui Constantinescu se leaga doua evenimente extrem de importante : inceperea tratativelor pentru integrarea Romaniei in NATO si in UE ; Roadele acestui inceput istoric din perioda cit a fost el presedine au fost insusite de stim noi cine : cei care i-au urmat!
Sa ne spuna inteligentul Davidescu ce a facut Iliescu in 10 ani de presedentie in afara de a inchide ochii la jafurilor celor ce-l sustineu si aducerea minerilor la Bucuresti sa faca ordine...si asta tot pentru a ramine la putere.
Sa ne spuna "patriotul" Davidescu ce a facut Basescu ca primar al capitalei in afara de tipaturi si scandaluri, dind vina pe altii ,ca sa distraga atentia opiniei publice asupra propiri incompetente.
Si sa ne mai spuna ridicolul Davidescu ce a facut Basescu pina acum ca presedinte in afara de declaratii stupide ca "axa Washington Londra", lupta ipotriva coruptiei cind el insusi este corupt.
Acest presedinte incearca sa se faca popular felicitindu-l sau stind in tribuna linga un excroc ca Gigi Becali, dansind batind cu palma de podea in vazul chiotelor entuziaste ale multimii.
Si a a invatat un cuvint magic de la predecesorii lui dictatori (Ceausescu si Iliescu) : "ORDON" ca vorba ceea eu sint "capul" ....de unde pestele se impute!!!
Tare mi-e frica ca,,,,cu cei de teapa Davidescului....avem sansa sa avem numai presedinti ca Basescu in urmatorii 20 de ani!



Davidescu Vasile din Bicaz
Daca rautatea si ignoranta ar ucide putin ar mai ramane...


Domnule,
Goethe spunea ca mai intai sluteste-ti adversarul si apoi trateaza.-l ca pe un monstru.

Asa faci dumneta: ma declari PSD-ist si nici nu am votat in viata mea PSD,nu fac parte din nici o strucrura de partid,nu am nici o functie decat de catatean.

Dumneta ma insulti si nu-mi respecti opinia cu care este treaba matale sa fii sau nu de acord

Nu crezi ca acest lucru ar putea fi etichetat.

Eu cetateanul....(nu ma numesc davidescu) consider ca Dl.Constantinescu,pe care l-am votat si sustinut dupa puterile unui simplu cetatean ne-a inselat,iar recurgerea acuma,nu la argumente,programe ci la incriminari,insulte(cutare este securist,cutare comunist,cutare corupt) nu sunt demne de un fost sef de stat.

Daca vrea sa se convinga sa vada ce scor are in sondaje el si partidul lui si daca ii da mana are dreptul sa candideze pentru al 2-lea mandat.

Admir ceea ce a facut la piata universitatii,admir programul conventiei dar nu si rezultatul guvernarii si a serviciului sau ca presedinte,inclusiv greaua lovitura data PNTCD.

Eu cred ca dumneta ar trebui sa fii rational.Sa ai ce opinie vrei,dar nu insulta domnule pentru ca nu obtii nimic.

Violenta cere sau determina violenta iar de violenta este satula Romania.

Expune ce idee vrei,fii partizanul oricui dar nu eu stau in calea nerealizarilor dumnetale ci mata insatri,la fel ca si in cazul Dlui Constantinescu,el fiind vinovat de nerealizarea sa si de prostul prestigiu pe care eu spun ca il are acuma.

Poate te-ai mai domolit si partea matale buna va domina vulcanismul exprimarii nedemocratice si dictatoriale.

Spui ca Basescu este dictator.

Dar mata ce ai fi daca ai ajunge intr-un post social de comanda daca nefiind practic decat cetatean ai asemenea excese nedemocratice.
cu stima


Mihai M din Bucuresti
A schimbat toti sefii serviciilor, si a pierdut controlul lor


Nu intotdeauna schimbarile radicale au si eficienta in a face reforma. Vezi cazul lui Constantinescu care a facut si inca mai face declaratii belicoase. Cum isi inchipuie ca va putea castiga cooperarea cu niste institutii pe care le balacaresti.

Solutia lui Basescu de a nu produce schimbari majore intr-un timp foarte scurt este mai inteligenta. Totul se reduce pana la urma la a incuraja crearea unui sistem profesionist care cu timpul se va reforma si prin eliminarea politicului in mod natural. Asta este de fapt cel mai important: profesionalismul si eficienta, ca restul vin de la sine.


Davidescu Vasile din Bicaz
PSIHOZA SECURISTILOR O ALTA LEGENDA PENTRU ROMANI


Nu pot nega rolul nefast al securitatii comuniste,ca brat inarmat al comunismului in Romania.
De asemenea securitatea era organizata nu atat piramidal ci pe diferite module,capabile a actiona si pe cont propriu,motiv pentru care ca si japonezul gasit in jungla dupa 30 de ani si anumite module securiste au putut fi active multi ani dupa daramarea comunismului

Totusi,securitatea si comunistii au devenit prea des tema paranoica pentru aceia care nu se obosesc de a cauta argumente pentru desiluziile pe care le suporta.

Securistii,ca intr-un adevarat delir psihiatric au invadat mintea romanilor,a unor conducatori care au ratat sau rateaza din cauza propriei incapacitati.In mintea acestora securistii roiesc,ii gasesti sub pat,oricine are o functie sau nu ganseste ca el poate fi securist.

Scenarii desantate arunca astazi in popor ideia omnipotentei securistilor,un fel de smei atotputernici gata sa faca orice.

Chiar in timpul Comunismului delirul cu omnipotenta securistilor paraliza imaginatia si vointa oameniloir-de tipul-nu se poate face nimic fara ca securitatea sa nu intervina.

Nu neg,mai ales dupa revolutie ca securistii si-au cautat un rol si l-au gasit in toate partidele iar foarte multi in afaceri,emigrari reusite.
dar sa credeti ca ei acuma mor de dorul comunistilor,acesta este un delir.

Revolutia a fost acum 16 ani.Un securist cu grad avea 45-60 ani +16 ar avea acuma 60-75 ani.Hai sa fim seriosi,chiar va temeti de asemenea oameni care dupa anumite descrieri nu erau nici foarte destepti,nici foarte loiali si revolutia ne-a aratat ca nu sunt fanatici si tin la pielea lor.

Utilizarea cinica,ca argument poilitic a securistilor,asa cum se face in articolul pe care l-am citit mai sus ne arata ca oamenii care incrimineaza acum securitatea ca forta principala in tara sunt fie niste rautati,niste deliranti,fie sunt total lipsiti de inspiratie.

O sa dau un exemplu din studentia mea.Un administrator de camin,hot,era criticat rau de studenti,situatia pentru el devenind periculoasa.
Atunci s-a ridicat si dupa ce a baiguit cateva scuze a strigat:_tovarasi nu mai furati ciorapi,traiasca tov.Stalin-la care conform obiceiului toti s-au ridicat in picioare si au inceput sa scandeze-Stalin,Stalin,Stalin.
Si se pare ca totul s-a terminat si studentii s-au linistit.

Oare situatia nu este similara cu aceia care vad securisti sub patul lor si in guvern?


PEROMANESTE
Domnule Davidescu, va dau dreptate in parte. Problema este cand spuneti:
Nu neg,mai ales dupa revolutie ca securistii si-au cautat un rol si l-au gasit in toate partidele iar foarte multi in afaceri, emigrari reusite. dar sa credeti ca ei acuma mor de dorul comunistilor,acesta este un delir.

Nu, Constantinescu, sau ceilalti cu ceva in cap, nu-i acuza pe securisti ca ar vrea sa ne intoarca/tzina in comunism, ci ca ne tin in mizerie, santaj, coruptie, cel putin pana ei se vor 'scoate' si copiii lor vor prelua puterea. In alte cuvinte, miza noului joc nu mai e comunismul ci perpetuarea regimului mafiot ale carui parghii sunt controlate de 'securisti'.

peromaneste face o distinctie insa intre serviciile de astazi si "Securitate". In serviciile de azi trebuie ca sunt si oameni capabili si patrioti. "Securistii" si-au pierdut intr-adevar urma prin afaceri si parlament, insa numai un fisc si un electorat/presa ce-si fac datoria pot sa aiba grija de asta.

Altfel, inco odata, sunt de acord cu dvs. cum ca 'securist' a ajuns si o eticheta a sumei neputintei nationale!


PEROMANESTE
Este interesant cum si altii ajung la concluzii care peromaneste le-a formulat intr-o ipoteza de lucru acum ceva timp. Este vorba de asemanarea dintre presedintii Basescu si Putin, asemanare care, desi acomodeaza diferente, spune foarte multe.

Oricum, ceea ce ne spune presedintele Constantinescu confirma aceasta ipoteza, cum ca Basescu ar fi numit de acele elemente ale 'serviciilor' care s-au saturat de mizeria PSD-ista. Ceea ce nu este foarte clar este motivul pentru care presedintele Constantinescu se indoieste de scopurile (politice) ale lui Basescu. Tocmai domnia sa, care si prin pasivitatea regimului sau, n-a facut decat sa aduca PSD-ul lui Iliescu inpoi la putere in 2000.

Oameni buni, in momentul in care o persoana a avut mai mult de 30 de ani in 1989, a avut ceva valoare si a ramas in Romania, sansele sunt ca acea persoana a fost implicata intr-un fel sau altul cu Securitatea. Sa insemne asta ca trebuie sa asteptam generatia lui Cozmin Guse pentru a avea lideri nesecuristi? Nici nu mai intreba acum daca unul ca Guse ar fi fost cu Securitatea sau nu in acele timpuri?

La peromaneste, ne-am resemnat de mult cu privire la securisti samd. Am spus-o ca numai cei ce au facut nenorociri trebuiesc judecati si condamnati. Altfel, si americanii au primit Romania in NATO desi le-a fost foarte clar tot timpul cine a jucat cu cine si pe unde au umblat fisele 'democratilor' de la Bucuresti. Credeti ca ispravile generalului Degeratu la Cluj din 1989 nu-s cunoscute pe malul Potomacului?

As dezbate mai degraba ideea ca Romania sa (re-)devina stat presidential. Si aici l-as astepta pe d-l Constantinescu cu opinii. Iliescu in fond a creat o balmajeala in Romania in care puterea politica ce inclina foarte tare spre presedinte. Tariceanu ne arata ca nici un regim in care Guvernul are cutitul si painea nu functioneaza. Ma rog, cum spuneam, asta ar fi un subiect interesant de discutat in viitorul apropiat...



Sobru
Basescu ar fi numit de acele elemente ale 'serviciilor'. care s-au saturat de mizeria PSD-ista
Daca asta vrea sa sugereze ceva bun, atunci e o gluma. Securitatea s-a saturat de Ceasca si de cei din preajma. L-au dat jos si s-au imbogatit. Satuii de PSD care sint alaturi de Basescu sint doar alta aripa a Securitatii si atat. Lupta se da in interes propriu si n-are legatura cu interesul tarii.
Romania trebuie sa devina stat parlamentar. N-ai inteles nimic din ce inseamna guvernare? In primul rand ca guvernul Tariceanu functioneaza. Repeti papagaliceste niste clisee. Certurile se datoreaza faptului ca la putere e o coalitie, lasand la o parte ca certurile existau si la partidul "unic" PSD, cu deosebirea ca erau ascunse bine sub pres, la fel ca toate mizeriile, disfunctionalitatile, esecurile etc. Ce e mai convenabil, sa stii si tu care sint problemele si cine si pentru ce se cearta, sau sa ti se ascunda realitatea si sa te uti la telenovele? "Balmajeala" e in continuare caci Romania nu e nici prezidentiala nici parlamentara.


PEROMANESTE

Sobrule, daca si Basescu si Nastase isi trag puterea din "securitate" de ce naiba se mai bat ca chiorii? In alte cuvinte, chiar crezi ca noile servicii sunt toate o apa si un pamant? Eu inclin sa cred ca avem acolo si patrioti frustrati de mizeria in care ne afundam. Ce pot face ei din moment ce nu pot aresta, iar judecatorii fac scapati toti derbedeii (mici si mari)? Faptul ca Basescu n-a schimbat capii serviciilor este intr-adevar ceva despre care ne putem intreba. Insa tot asa ne intrebam, cu ce i-au ajutat acele schimbari lui Constantinescu? In momentul in care aflam ca Ticu-Dumitrescu n-ar fi nici el ca lacrima sau oameni ca Paleologu sau Lazarescu au dat cu "subsemnatul" ce naiba mai facem? Propun sa-i judecam pe oameni prin prisma activitatii lor din ultimii 15 ani, in cazul in care n-au facut crime si nenorociri inainte. Asta-i tot!

As vrea sa-ti multumesc pentru ca ai acceptat invitatia de a discuta meritele regimului presidential vs. parlamentar. Eu cred ca in zona asta ar trebui sa ne investim energiile. Faptul ca ii iei apararea lui Tariceanu nu face decat sa spuna care ti-e orientarea politica. Din pacate, liberalii au sansa sa-i urmeze pe taranisti (si Basescu pare a avea contributia lui la asta). Pe de alta parte, ce partid e ala care-l mai gazduieste pe Campeanu?

Hai sa admitem un lucru: Dupa ce Romania s-a fript cu ceausism vrea sa sufle in iaurtul presidential al lui Basescu. In 2005, cu atatea dependinte de institutii democratice si fara suportul nici unei entitati nedemocratice, e greu de crezut ca Romania mai poate aluneca intr-un blestem ceausist. Guvernele astea construite ad-hoc sunt ca la talcioc si lumea incepe sa judece pesimist democratia prin prisma lor. Pe de alta parte, Franta si SUA sunt regimuri presidentiale si le merge foarte bine. Marea Britanie si majoritatea celorlalte exemple fericite parlamentare sunt regate. Ma rog, ramane de vazut/dezbatut. Un regim presidential in care hotararile majore se fac cu 2/3 din parlament ar fi un compromis acceptabil?


Da click aici ca sa vezi totul!

12 comentarii:

Anonim spunea...

"Cu securitatea nationala nu are nimeni voie sa se joace!" -Traian Basescu

Motto: "Cu securitatea nationala nu are nimeni voie sa se joace!"
Traian Basescu - presedintele Romaniei
Zilele trecute am fost martorii unor initiative prezidentiale fara precedent. Traian Basescu a pus pe agenda sedintei Consiliului Suprem de Aparare al Tarii problema coruptiei. S-a hotarat, de asemenea, transferul arhivei SRI in custodia CNSAS si deconspirarea dosarului "Dunarea".
Necesitatea schimbarii legii serviciilor secrete este evidenta. Transparenta pe doua directii majore: coruptie institutionalizata si criminalitate economico-financiara. SIE si SRI trebuie sa dea socoteala pentru jaful din economia nationala. Daca si-au facut datoria, trebuie laudati. Sa fie trasi la raspundere cei care au primit notele informative si le-au tinut la sertar. Procurori si politisti. In ultimii 15 ani, activitatea serviciilor speciale nu se regaseste in economia Romaniei. Gaurile negre prin care se scurg banii contribuabilului in afara tarii sunt enorme. Banci devalizate, investitii de sute de milioane de dolari, jefuite, contracte guvernamentale dubioase. Din pacate, la capitolul reformare-restructurare a serviciilor secrete stam foarte prost. Structurile sunt imbacsite cu indivizi dubiosi din vechea securitate. Tinerii mai au de asteptat. Mai grav, presedintele i-a decorat si i-a inaintat in grad. Dar sa vedem cine sunt premiantii lui Basescu.

Troica Valcea-Isac-Ruset

Luna trecuta am atras atentia asupra "Filierei Japoneze" care actiona sub obladuirea generalului Valceanu la Tokyo. Troica generalilor Valcea-Isac-Ruset s-a intors in Romania si a fost rasplatita cu varf si indesat pentru... nimic. Toti au fost inaintati in grad si au primit posturi-cheie in cadrul SIE.
Generalul Valcea Marin a fost numit mai intai sef al Directiei Logistica. S-a remarcat dand afara oameni cu copii mici si cu greutati dintr-un bloc de la Unirii, unde erau locuinte de serviciu ale SIE. Si astazi mai sughite in urma evenimentului. Tot el a gestionat si casele de vacanta ale institutiei, unde isi faceau de cap directorii serviciului si acolitii lor. Personalul de rand SIE nu avea acces la case. A fost decorat si inaintat in grad de presedintele Basescu. Mai nou, conduce Directia de Relatii Externe si Protocol. Gestioneaza fonduri serioase, nu gluma. De exemplu, cazarea in timpul misiunilor se face numai la hoteluri de 4-5 stele. Se organizeaza mese de protocol babane. Valcea si-a angajat fara probleme sotia in SIE, intr-o perioada in care incadrarile erau blocate din ordinul sefului cel mare. E om de baza, nedespartit de Fulga.
Pe langa Valcea, in posturi-cheie ii regasim si pe generalii Ruset si Adrian Isac, reveniti si ei din Japonia. Ruset este director la Directia Personal, iar Isac director la Directia Antiterorism. Salariul unui "japonez" se ridica la 50-60 de milioane de lei pe luna. Oamenii spun ca troica a instaurat in SIE o atmosfera infractionala de coruptie si invrajbire.
"Filiera Japoneza" este prin traditie strans legata de Moscova. Legaturile stranse intre Nihon Kominto, Kyosanto (partidele comuniste japoneze) si Kominternul sovietic au ramificatii la Bucuresti. La Facultatea de Drept.

Generalul "Teroare" este omul Moscovei

Pe departe, cel mai rau si mai dubios pare a fi generalul "Teroare". Predoiu Silviu este seful Directiei de Securitate a SIE, o veritabila unitate de politie politica. Predoiu s-a nascut la Scheiu, judetul Dambovita. Cei care-l cunosc spun ca a fost un ilustru necunoscut pana a primit un post in Nigeria. A activat o perioada sub conducerea ambasadorului Emil Rapcea. Ascensiunea lui Predoiu in SIE a inceput o data cu racolarea sa de catre Serghei Lavrov. Actualul ministru de externe al Rusiei, Lavrov, este fiul unui mare general KGB si a activat in Nigeria in aceeasi perioada cu Predoiu. Generalul Isac l-a sprijinit si el pe Predoiu.
Un alt prieten bun al generalilor Predoiu si Isac este vestitul Serafim Urecheanu. "Primarele" Chisinaului a fost acuzat nu odata ca ar fi omul rusilor. Sunt vestite chiolhanurile celor trei la Bucuresti. Lor li se mai adauga si vestitul Gheorghe Florea, care activeaza acum la Colegiul Superior de Informatii. Din liota fac parte Constantin Rotaru, general de patru stele, si generalul Iana. Acesta din urma si-a adus si el nevasta in SIE. Surse neoficiale ne-au confirmat relatiile de cumetrie dintre toti generalii SIE. Cumetriile dintre generalii Nicu Goia, Valcea si Isac au provocat adevarate scandaluri cu reverberatii in Kuweit. Ca orice serviciu secret care se respecta, SIE are si o eminenta cenusie. Mihai Iepure este omul din umbra care trage toate sforile. Bun prieten cu Talpes. Securistii in exces dauneaza grav natiunii!
R.L

Anonim spunea...

Scenariul si regia Sergiu Nicolaescu

peromaneste spune: "daca si Basescu si Nastase isi trag puterea din "securitate" de ce naiba se mai bat ca chiorii? In alte cuvinte, chiar crezi ca noile servicii sunt toate o apa si un pamant? Eu inclin sa cred ca avem acolo si patrioti frustrati de mizeria in care ne afundam. Ce pot face ei din moment ce nu pot aresta, iar judecatorii fac scapati toti derbedeii (mici si mari)?"
Ei bine ca sa poti supravietui si sa-ti vinzi marfa este nevoie si de asa ceva,totul este o facatura de la A la Z. Si daca se mai cearta din cand in cand mai rau ca la usa cortului acolo este vorba de cercurile de influenta mafiote(chiar aripi din serviciile secrete) care sprijina una sau cealalta aripa.In rest e doar BULLSHIT in ochii fraerilor .Ma intreb cat veti mai suporta sa inghititi caterinca asta de duzina?Alternanta la putere este pregatita si se pare ca functioneaza perfect in lipsa dreptei anihilate momentan ,PSD si PD , de fapt doua aripi desprinse din FSN alias PCR isi vor imparti pe rand mandatele odata la patru ani daca nu vom reusi sa ne trezim la timp din somnul cel nascator de monstrii.

peromaneste spunea...

Mark, ideea este ca daca in regimul lui Basescu nu vedem pe nimeni in puscarie ai dreptate, altfel asta nu-i chiar circ...

Anonim spunea...

Constantinescu vorbeste la comanda unora.



El vorbeste de faptul ca unii ar fii la comanda unui sistem. Dar el la comanda cui se afla?

El ce a facut timp de 4 ani ca sa faca asa zisele schimbari. Nimica.
A tacut chitic atitia ani si acum a iesit sa behaie la comanda altora.

Apropo ce o mai fii facind aia care l-au imbogatit din tigari?

Anonim spunea...

Re: Constantinescu vorbeste la comanda unora.

La 2005-11-19 22:07:17, Specialistul de conspiratii a scris:

>
>
> El vorbeste de faptul ca unii ar fii la comanda unui sistem. Dar el
> la comanda cui se afla?
>
> El ce a facut timp de 4 ani ca sa faca asa zisele schimbari. Nimica.
> A tacut chitic atitia ani si acum a iesit sa behaie la comanda
> altora.
>
> Apropo ce o mai fii facind aia care l-au imbogatit din tigari?
>
Vai, se poate, d-ule, sa afirmi asa ceva ?...Pai, cum adica ce-a facut Milica, speranta multimii oropsite vreme de decenii, a Blandienei si a " Seniorului " ???!!!...Uite colea ce-a facut barbison : dupa ce a pozat in democrat, de la deschiderea balconului Universitatii si pina la postura de candidat unic al Conventiei, odata vazut uns bulibasa, s-a izolat in turnul de fildes si a sfidat pe toti cei care l-au sustinut, pe toate caile ( "...punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara nu mai este de actualitate si ar fi necavalereste sa-i eliminam pe to'asi pe aceasta cale din viata politica; sa-i lasam sa se elimine dinsi singuri ...", ori '...in timpul mandatului meu nu se va face nici un referendum privind forma de guvernamint a Romaniei !...", etc.)...Mai mult decit atita, ca o culme a nerusinarii, a repetat ca un papagal propozitii goale gen " am cistigat alegerile, dar nu si puterea ", ori " am fost invins de structurile comuniste "...Pai, ai facut cel mai mic gest in vederea clintirii fie si a unui singur fir de par a acestor ( indivizi ) structuri, nea Milica ?...Nu, pentru ca ai facut pactul cu diavolul inainte de alegeri ( ca fraierul, fiind pacalit de Virgilica, intrucit Conventia ar fi cistigat oricum, atita dezastru adusesera lacustele FSN-iste; nici macar o frauda gen tarile cocotiere n-ar fi putut schimba realitatea zilnica ! ). Ca sa nu mai spun ca, stiindu-se neputincios, nu ar fi trebuit sa accepte propunerea Blandienei si a celorlalti ' guru ' ai opozitiei democrate ( cum de nu l-au propus pe Paul Goma ori pe alt roman dizident, ori un fost detinut politic, nemembru al ' organului ' ??? ), iar mai departe, ar fi trebuit sa-si dea demisia, in fata intregii tari, explicind ca nu poate lupta de unul singur cu mafia comunista-securista !?...Iar daca ar fi avut grande cojones, s-ar fi luat de guler cu ' organizatia ', ce puteau sa-i faca, sa-l omoare ?...Ar fi ramas in istorie un erou, precum Brincovinenii, Tepes ori Ioan-Voda cel Cumplit, ca sa dau numai citeva exemple...Asa, ramine pe vecie drept scopitul care a pozat in Casanova ori Don Juan, pretinzind ca poate ' aranja ' curva comunista-securista...Deh, ce sa-i faci :a avut tot ce-i trebuia ( bordelul, alaiul, bautura si lautarii ), da' i-a lipsit " s(c)ula "...Macar sa se fi uitat in coastele lu' Ilici, cind a plecat cu coada intre picioare de la Cotroceni...Ca sa vezi, d-le, ce inseamna un pic de nabagare de seama : Ilici a revenit pentru al treilea mandat, iar dupa dinsu' natia mioritica s-a pricopsit cu un ' mariner ' care face politica dupa cum ii bate vintul la pupa...Da' sa traiti bine, bre, fiecare pe unde puteti ( mai putin pe ' acasa ' ), la anu' si la multi ani ( sau la Pastele cailor, ca tot aia e ! )...

peromaneste spunea...

Hotararea privind unele masuri pentru organizarea si coordonarea unitara a activitatilor de informatii pentru securitatea nationala:

"In temeiul art. 1 si ale art. 4 lit. a), pct. 4, lit. d), pct. 5 si pct. 6, lit. f), pct.3 si pct. 20 - 26, din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, in temeiul prevederilor art. 119 din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 6 alin. 2 si art. 7 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei, precum si ale legilor privind apararea nationala, organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe si a celorlalte autoritati publice din sistemul securitatii nationale, avand in vedere Doctrina nationala a informatiilor pentru securitate, in scopul organizarii si coordonarii unitare a activitatilor de informatii care privesc securitatea nationala,

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii

Hotaraste:

Art. 1. - (1) In cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii functioneaza Comunitatea nationala de informatii (CNI). Aceasta reprezinta reteaua functionala a autoritatilor publice din sistemul securitatii nationale bazata pe unitatea de scop, obiective si strategie, asigurata prin informatiile furnizate de urmatoarele structuri, denumite si componente ale CNI: Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii a Apararii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor.

(2) Organizarea si functionarea Comunitatii nationale de informatii se bazeaza pe:

a) integrarea informatiilor furnizate de componentele CNI;

b) responsabilitatea fiecarei componente a Comunitatii nationale de informatii pentru produsele informative furnizate;

(3) Activitatile de informatii desfasurate de componentele Comunitatii se fundamenteaza pe principiile:

a) legalitatii, potrivit caruia cautarea, culegerea si valorificarea informatiilor se executa potrivit competentelor legale determinate, numai in legatura cu fapte, imprejurari sau situatii cu potential de amenintare la adresa securitatii nationale prevazute de lege;

b) obiectivitatii, potrivit caruia fiecare componenta este obligata sa furnizeze informatii impartiale, echidistante si independente de orice imixtiuni politice, raportate la criteriile de stabilire a adevarului;

c) neutralitatii si echidistantei, potrivit caruia conduita profesionala a personalului entitatilor componente ale Comunitatii nationale de informatii se situeaza in afara oricaror ingerinte de natura a favoriza ori discrimina persoane sau organizatii in exercitarea drepturilor legale ale acestora;

d) oportunitatii informarii, potrivit caruia informarea factorilor prevazuti de lege sa primeasca informatii necesare fundamentarii deciziilor ce privesc securitatea nationala sau aplicarea legii se realizeaza pe baza de informatii exacte, corecte si transmise in timp util, astfel incat sa permita adaptarea masurilor de prevenire, contracarare sau inlaturare a starilor de pericol sau a amenintarilor;

e) planificarii, anticiparii si previziunii, potrivit carora resursele informationale necesare se planifica, creeaza si gestioneaza astfel incat sa se asigure evitarea surprinderii strategice fata de orice amenintari interne sau externe;

f) cooperarii si colaborarii, potrivit carora componentele Comunitatii nationale de informatii initiaza si dezvolta protocoale, programe si operatiuni de coordonare a eforturilor informative - nationale sau impreuna cu cele ale statelor aliate - si de promovare a culturii de securitate in parteneriat cu autoritati sau institutii publice ori organizatii de drept privat;

g) transparentei, potrivit caruia, in legatura cu activitatea Comunitatii nationale de informatii, orice autoritate sau persoana realizeaza consensul asupra necesitatii pastrarii secretului cu privire la informatiile referitoare la surse, operatiuni, metode si mijloace; identitatea personalului operativ si informatiile detinute; orice referiri legate de informatii, de la obtinere, evaluare si pana la valorificarea cu titlu de confidentialitate a acestora de catre guverne sau servicii straine;

h) protectiei surselor si mijloacelor, potrivit caruia componentele Comunitatii nationale de informatii isi garanteaza reciproc deplina protectie a surselor de informatii si secretul operatiunilor desfasurate.

Componenta CNI

Art. 2. - Organizarea si coordonarea unitara a activitatilor de informatii care privesc securitatea nationala se realizeaza de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii prin Comitetul coordonator pentru comunitatea nationala de informatii, denumit, in continuare, Comitetul.

Art.3. - (1) Comitetul are urmatoarea componenta:

a) Consilierul prezidential pentru securitate nationala;

b) Directorul Serviciului Roman de Informatii;

c) Directorul Serviciului de Informatii Externe;

d) Ministrul Apararii Nationale;

e) Ministrul Afacerilor Externe;

f) Ministrul Administratiei si Internelor;

g) Ministrul Justitiei;

h) Consilierul Primului ministru pentru probleme de securitate.

(2) Comitetul indeplineste urmatoarele atributii:

a) asigura coerenta actiunilor necesare pentru aplicarea unitara a Strategiei de Securitate Nationala in domeniul activitatilor de informatii, contrainformatii si securitate;

b) avizeaza si propune proiectul Planului National de Prioritati Informative, elaborat de Consiliul operativ, pe care il supune adoptarii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si aprobarii Presedintelui Romaniei;

c) stabileste masurile necesare implementarii directiilor de actiune ale comunitatii nationale de informatii, in conformitate cu orientarile strategice fixate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii;

d) supune aprobarii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii propunerile pentru cheltuielile si dotarile de utilitate si interes comune, pentru toate componentele Comunitatii de informatii;

e) analizeaza si solutioneaza problemele ce privesc cooperarea si colaborarea dintre componentele Comunitatii nationale de informatii;

f) asigura armonizarea si complementaritatea actiunilor sau operatiunilor de informatii in tara sau in strainatate, precum si dezvoltarea cooperarii cu serviciile statelor membre NATO si ale Uniunii Europene, precum si cu alti parteneri externi;

g) aproba evaluarile periodice integrate de nivel strategic;

h) supune analizei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii necesitatile de actualizare a legislatiei si celorlalte reglementari ale domeniului securitatii nationale si activitatii serviciilor de Informatii.

Consiliul operativ

Art. 4. - (1) Cooperarea si colaborarea intre componentele comunitatii nationale de informatii se asigura de catre Consiliul operativ al comunitatii nationale de informatii, denumit, in continuare, Consiliul operativ.

(2) Consiliul operativ, condus de consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, functioneaza sub autoritatea Comitetului si are urmatoarea componenta:

a) Consilierul primului ministru pentru probleme de securitate;

b) Adjunctul directorului Serviciului Roman de Informatii;

c) Adjunctul directorului Serviciului de Informatii Externe;

d) Directorul general al Directiei Generale de Informatii a Apararii;

e) Directorul general al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor;

(3) Consiliul operativ indeplineste urmatoarele atributii:

a) asigura indeplinirea prevederilor din documentele de planificare informativa, coordonare operativa si cooperare asumate prin:

a.1. strategiile, programele si planurile de actiune nationale pentru prevenirea si combaterea terorismului, proliferarii armelor de distrugere in masa, criminalitatii organizate, coruptiei si altor amenintari transfrontaliere.

a.2. Planul Prioritatilor Nationale de Informatii;

a.3. Protocolul general de cooperare privind activitatea de informatii pentru securitatea nationala;

a.4. Protocolul general de cooperare pentru prevenirea si combaterea terorismului;

a.5. protocoalele sau planurile de cooperare multilaterale convenite intre membrii comunitatii;

b) convine asupra operatiunilor si proiectelor informative, contrainformative si de securitate, destinate sustinerii unor strategii nationale, potrivit solicitarilor Comitetului.

Art. 5. - (1) Planificarea si evaluarea unitara a informatiilor necesare sustinerii strategiilor si politicilor nationale de securitate se realizeaza de catre Oficiul pentru Informatii Integrate, denumit, in continuare, Oficiul.

(2) Oficiul este structura care planifica nevoile de informatii pentru securitate nationala si elaboreaza Buletinul Informatiilor Nationale de Securitate si alte produse analitice integrate, destinate membrilor C.S.A.T. si altor utilizatori ai informatiilor de securitate, stabiliti potrivit legii.

(3) Oficiul este condus de consilierul de stat din cadrul Departamentului pentru securitate nationala al Administratiei Prezidentiale, ajutat de doi adjuncti, desemnati de directorii SRI si SIE, cu avizul CSAT.

(4) In cadrul Oficiului lucreaza personal desemnat de institutiile reprezentate in Consiliul operativ si, in raport de nevoi, specialisti si experti din alte domenii de activitate.

(5) Oficiul indeplineste urmatoarele atributii:

a) elaboreaza proiectul Planului National de Prioritati Informative, in conformitate cu Strategia de Securitate Nationala adoptata de CSAT;

b) repartizeaza institutiilor componente ale Comunitatii nationale de informatii, in functie de competentele legale, sarcinile ce decurg din Planul national de prioritati informative si urmareste realizarea acestora;

c) elaboreaza evaluarile nationale consolidate asupra problematicii de securitate nationala;

d) elaboreaza produse analitice integrate pe baza informatiilor primite de la componentele Comunitatii nationale de informatii, precum si de la alte entitati;

e) emite avertismente timpurii asupra amenintarilor directe si indirecte, de orice tip, la adresa securitatii nationale;

f) elaboreaza evaluarile nationale integrate pe probleme de securitate, destinate schimburilor de informatii;

g) propune constituirea si coordoneaza grupuri interdepartamentale pentru elaborarea de prognoze si strategii privind interesele de securitate ale Romaniei

h) colecteaza si gestioneaza reactiile beneficiarilor legali la produsele analitice curente si evaluarile nationale ale Oficiului;

i) analizeaza proiectele de acte normative in domeniul securitatii nationale, in vederea fundamentarii avizului C.S.A.T.;

j) asigura secretariatul tehnic pentru nevoile Comunitatii Nationale de Informatii.

Parlamentul nu va avea control asupra CNI

Art. 6. - (1) Pe langa Comitetul Coordonator functioneaza Consiliul consultativ al Comunitatii nationale de informatii, denumit, in continuare, Consiliul consultativ;

(2) Consiliul consultativ se compune din presedinti ai comisiilor parlamentare, reprezentanti ai ministerelor si serviciilor cu atributii in domeniu si care nu sunt reprezentate in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, ai agentiilor guvernamentale si altor autoritati care pot sprijini realizarea securitatii nationale.

(3) La lucrarile Consiliului consultativ pot participa si membri ai comisiilor parlamentare permanente de specialitate, precum si reprezentanti ai societatii civile.

(4) Consiliul consultativ indeplineste, in principal, urmatoarele atributii:

a) formuleaza nevoile de informare ale institutiilor pe care le reprezinta, necesare aplicarii strategiilor, politicilor si programelor de securitate;

b) comunica Oficiului aprecieri in legatura cu utilitatea informatiilor primite;

c) sprijina implementarea programelor nationale de securitate;

d) furnizeaza expertiza si consultanta analitica necesare componentelor Comunitatii nationale de informatii;

e) faciliteaza externalizarea unor activitati auxiliare sau complementare ale componentelor Comunitatii nationale de informatii.

(5) La lucrarile Consiliului Consultativ pot fi invitati reprezentanti ai mediului academic, institutelor de cercetari si studii strategice, politici publice si ai organizatiilor ne-guvernamentale cu expertiza in domeniu.

Art. 7. - Consiliul Suprem de Aparare a Tarii aproba regulamentele de functionare ale Comitetului Coordonator si Consiliului Operativ, precum si regulamentul si structura functionala a Oficiului pentru Informatii Integrate.

Art. 8. - Prin raportul anual de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Parlamentul este informat in legatura cu masurile si actiunile intreprinse pentru organizarea si coordonarea unitara a activitatilor de informatii pentru securitate."

Anonim spunea...

Re: PSIHOZA SECURISTILOR O ALTA LEGENDA PENTRU ROMANI

Davidescule, te contrazici singur :

"capabile a actiona si pe cont propriu,motiv pentru care ca si japonezul gasit in jungla dupa 30 de ani si anumite module securiste au putut fi active multi ani dupa daramarea comunismului"

In primul rand ala care seamana cu japonezul este in mod cert psihotic (paranoic) si nu bietul roman furat , mintit, pacalit, jignit, batut, ucis si distrus de aceasta specie de bestii care AU TORTURAT SI AU OMORAT OAMENI NEVINOVATI si ne rad in nas.

Ca sa-ti fie clar :

1. Romanii nu sunt psihotici sau "paranoici" pentru ca indraznesc sa conteste aceste bestii . Asta este teza ta si a lui ...Iliescu care a sustinut-o primul dupa `90 cand era contestat din strada si pocnea de furie.

2.Securistii au fost si sunt cinici, dementi ( psihotici - ei sunt paranoici ! )si criminali. Trebuie sa stea in afara vietii sociale si unii in mod cert dupa gratii. Cel care ii apara in aceasta situatie nu devine ca ei , este ca ei.

3. Dupa exemplul tau cu administratorul este clar cum gandesti si ce ai inteles din lumea in care ai trait : a trecut totul , nimeni nu mai este de vina , si urmeaza impacarea generala gen pupat "piata independentei ".
Uite ca nu-i asa!
Nu toti vrem sa aruncam var peste cadavre si sa ne facem ca nu am vazut si ca nu am auzit.

4.Se vede clar ca nu ti-a suflat securitatea in ceafa niciodata daca le iei asa apararea asa stiintific dand vina tot pe bietul cetatean care ar avea "psihoza securistilor" in timp ce " ingerasii" construiesc democratia doar pentru ei dar cu banii nostrii . Sa fii sanatos cu ei cu tot!

Anonim spunea...

changeman just change yourself

Changeman a scris:

> Davidescule, te contrazici singur :

Domnule,
Am invatat si eu in viata ca -paranoicul-are totdeauna dreptate.

In al doilea rand dumneta nu esti-ROMANUL-esti poate unul dintre romani .dar dumneta ma pui in antiteza cu romanii ceea ce trebuie sa recunosti ca nu esti autorizat.

Cantitatea de ura pe care o debordezi nu este superioara urii pe care comunistii si securitatea lor o debordau in vremurile lor bune.

In al n-lea rand mata nu vezi ca folosind sintagmele securisti niste politicieni verosi vor sa obtina avantaje.Respinsi de popor ei revin cu psihopza securistilor.

Pentru ca spui ca nu mi-a suflat securitatea in ceafa(AFIRMATIE NEDOVEDITA SI POATE IN ANTITEZA CU DIZIDENTA MATALE IN PERIOADA COMUNISTA) CITESTE TE ROG MONOGRAFIA CARE A APARUT IN LIBRARII ACUM -PSIHIATRIA SUB DICTATURA;O CARTE ALBA A PSIHIATRIEI COMUNISTE-UNDE AM ONOAREA SA FIU AUTOR.

Acolo vei vedea ca securitatea mi-a suflat in ceafa.

Eu sunt conttra mintirii poporului,a oamenilor de catre politicieni actuali sau fosti zelosi de a crea legende si de a castiga capital politic prin inspaimantarea populatiei.

Securitatea a facut mult rau si ar mai face.Dar in prezent securistii s-au dispersat asa cum spuneam peste tot.Daca si eu as suferi de boala implicata de dumneta as spune,oare dece nu si pe internet.Deja pe cateva forumuri am initiat posturi cu intrebarea daca internetul nu este folosit ca politie politica.

Incolo fii fericit,expuneti parerile pe care cu exceptia insultelor ti le respect si lasa si pe altii sa le expuna.

ALTFEL CE DEOSEBIRE MAI ESTE INTRE DUMNETA SI EI.

Si ei spuneau ca sunt democrati

Anonim spunea...

Re: PSIHOZA SECURISTILOR /changeman vs davidescu

De multe ori gura "pacatosului" adevar graieste,incercam sa deslusesc verbul d-lui Davidescu si nu indrazneam sa-mi simplific concluziile .
Sa fie o noua etapa in care greselile trecutului si prezentului bineinteles sunt aruncate exclusiv in spatele "paranoicilor" cu mintea invadata de psihoze cauzate de propriile incapacitati si frustrari?
Cine a contribuit la aceasta psihoza si incapacitate stim cu totii, un regim criminal cu precadere dupa 90 cand esalonul doi si trei a luat cu asalt Romania , din pacate au invins si iata-ne ajunsi in etapa cand EI ne arata cu degetul, ne pun diagnostice si ne acuza .
Nu am timpul necesar sa vin cu argumente demolatoare ptr Dl. Davidescu insa ceea ce domnia sa incearca sa demonstreze mi se pare de-a dreptul jignitor .
Travestiti din ofiteri ai serviciilor secrete comunisto-bolsevice in venerabili oameni de afaceri, politicieni , functionari cu rang inalt ai adminsitratiei, EI isi vad linistiti de drumul ciolanelor afumate. Controland economia polticul devine o joaca in mainile celor care incearca in nemernicia lor sa ne dea si lectii de buna purtare.
Tin sa le reamintesc d-lor "oameni de bine" ca "orice minune tine trei zile" la noi , un popor mai tolerant minunea va dura ceva mai mult probabil , in jur de 20 de ani. Mai devreme sau mai tarziu veti fi pusi in fata stalpului infamiei si desfiintati bucata cu bucata. 2009 nu e chiar departe , nu-i asa?

Anonim spunea...

Re: PSIHOZA SECURISTILOR /changeman vs davidescu


Mark,

Am sa exprim mai cinic ceea ce ai formulat mult mai elegant si in final am sa spun si de ce fac acest lucru . Dar mai intai te citez :

"incercam sa deslusesc verbul d-lui Davidescu si nu indrazneam sa-mi simplific concluziile " => normal, o persoana cu pregatire in domeniu este foarte abila in a demonstra ca albul e negru si negrul alb

"greselile trecutului si prezentului bineinteles sunt aruncate exclusiv in spatele "paranoicilor" cu mintea invadata de psihoze cauzate de propriile incapacitati si frustrari?" => in loc sa sa fie recunoscute patologia si comportamentul criminal al acestor scelerati este acuzat cel care ii indica pe dementi

"EI ne arata cu degetul, ne pun diagnostice si ne acuza " => este vechea tactica a Securitatii prin care victima devine acuzat si criminalul nevinovat

"ceea ce domnia sa incearca sa demonstreze mi se pare de-a dreptul
jignitor " => insulta a fost metoda omniprezenta in arsenalul metodelor securiste si nici un psihiatru umanist ( non-securist ) nu ar reactiona ca un berbec la opiniile care sunt diferite de ale lui si mai ales ...in spatiul virtual. Dar asa este cand ai facut mucegai pe la Baneasa...

Asa ca este bine sa indraznesti si daca nu ai vrut sa spui o zic eu de-a dreptul : desi ai cautat , nu ai decelat nimic uman, umanist, democrat si normal la aceasta persoana care se declara psihiatru si deoarece este "coautor" la cartea alba a psihiatriei comuniste sub dictatura ( o fi var cu Mihai Pelin - scriitorul iubitor de securisti ?) , foloseste tot ce stie din domeniu pentru a inversa lucrurile cum ar spune marele Caragiale, "vitza -vercea". Pentru ca tara asta nefericita este plina de doctori ( Mischie...) de autori ( Iliescu...) , si /sau sau (co)autori ( Davidescu?) si de aceea suntem unde suntem.

In final , te asigur ca ai dreptate dar nu ne foloseste la amandoi prea mult sa stim acest lucru : nici medicii , nici profesorii, nici psihologii , nici psihiatrii ca Davidescu nu trebuie sa demonstreze societatii ca n-au fost securisti ( deocamdata a cazut magareata numai pe juristi... ) . Asa ca ei sunt bine-mersi si de aceea Davidescu face psihiatrie cu bata de base-ball...

Anonim spunea...

uitasem sa va spun de Harnagea

Marele democratizator al SIE, omul tzapului, are conturile bancare urmarite pentru spalare de bani in afacerile lui Patriciu. E clar acum de ce schelalaie Milica despre securistu de la Cotroceni? Cat mai credeti ca mai e de la anchetarea lui Harnagea pana la investigarea lui Dragos si chiar a ex prezidentului?

Anonim spunea...

Basescu are o singura alternativa

Daca voi credetzi ca Milica a dat pe piatza toata tarasenia asta fara sa i se fi dat verde de unde trebuie suntetzi mai mult decat naivi. Tot ce a afacut Basescu ( manarii, abuzuri, etc ), cam de 10 ori mai mult decat se stie se cunostea si-n campania electorala. Atunci insa a venit directiva CIA care a stopat totul. Plus fondurille pentru campanie. Acum Basescu e lasat din bratze pentru ca protectorul lui are probleme acasa. Nu-i mai arde de Basescu. De asta a iesit Milica pe piatza cu stirile. Din cate sunt eu informat Basescu va face - penrtu a se mai salva cate ceva- r un pas fatal pentru Romania. Dupa acest pas va urma razboiul civil si dezmembrarea Romaniei. Scenariul este pus la cale milimetric. Romania va fi o a doua Yugoslavie. Atunci chiar ca o sa trebuiasca sa invatzatzi maghiara.

Google
 

Postări populare