Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

6.11.18

O expulzare simtpomatica pentru 2 boli

Expulzat din Romania:
Raoul Weiss- fişă de autor
După clocotul unei tinereţi din care şi-a petrecut cea mai mare parte în vagoanele Orient Expresului, mereu între Budapesta şi Paris, între Madrid şi Berlin, Raoul Weiss, trăgând învăţămintele cuvenite din mai multe încercări neizbutite de sedentarizare academică, îmbrăţişează cauza internaţionalismului revoluţionar şi află în opera maeştrilor săi Brecht, Dürrenmatt şi Montalbán seminţele unui stil „subversiv festiv” ce datorează la fel de mult „barocului aşkenaz” a lui Ehrenbourg şi Babel, cât şi clasicilor literaturii idiş pe care-i citeşte în original. Un scriitor plasat la Est de buna voastră conştiinţă.
Mitteleuropäer francofil în tradiţia lui Heine, Raoul Weiss, vorbind din fragedă pruncie mai multe limbi, îşi petrece o bună parte din viaţă învăţând altele, ieri ca şi azi, vii sau moarte, sacre sau dialectale, într-un soi de bulimie babiloniană ce poate amintii de itinerariile unui Joyce sau a unui Pound – despre care, totuşi, zice că nu ar avea prea mult respect. 
Victimă a dezinformării meritocrate, tânărul Weiss îşi risipeşte talentele în filologie şi astfel ratează magistral angajările masive de personal din domeniul financiar din anii '90, care i-ar fi deschis porţile la Goldmann Sachs şi diversele sale sucursale guvernamentale. Cel mai bun latinist din generaţia sa, este admis în clasele pregătitoare ale liceului Henri IV (Paris). Primul la toate examenele de simulare pentru admitere, este cuprins în curând de delăsare faţă de aceste „jocuri paralimpice pentru adolescenţi întârziaţi sexual”. Adevăratul concurs pentru Şcoala Normală Superioară îl găseşte în plină depresie nervoasă şi nu iese decât al 12-lea din 75, ceea ce-i va provoca comentariul laconic : „Tot ăla-i salariu.”
Ajuns ici, renunţă la proiectul său de reconstituire a versificaţiei latine post-cantitative pierzându-şi fecioria – din nonconformism – cu o femeie. Convertit la limbile vii de această experienţă buco-genitală, pleacă în Spania, unde învaţă să joace cărţi şi devine campion de mus în 1997, la turneul de sfârşit de an al rezidenţei universitare Fernando de los Ríos de Getafe (de prin mahalalele de sud ale Madridului). Acest joc de cărţi spaniolesc va rămâne singurul pe care-l cunoaşte şi joacă cu plăcere. Petrecându-şi cea mai mare parte a zilelor la Filmoteca Española, unde descoperă pe Paskaljevic, Béla Tarr şi fraţii Taviani, îşi face timp să-şi redacteze lucrarea de licenţă despre Traducerile din Jorje Manrique, prilej cu care descoperă opera lui Guy Debord. Întors din Spania, coborând din tren la gara Austerlitz, ia metroul ca să se ajungă la Şcoala Normală şi iese la suprafaţă în staţia Luxemburg. După câţiva paşi, îi trece prin faţă o ciclistă în minijupă pe care o ia de nevastă un an mai târziu, după examenele de agregare la spaniolă. Vacanţă la Bonn. Soţia ciclistă îl convinge să-şi cumpere şi el o bicicletă, „pentru că e bună la sănătate”. 16 iunie 1999, strada Vaugirard, tasare vertebrală.
În primăvara lui 1999, cu prilejul unei anchete dialectologice asupra graiurilor occitane în Limousin, îl întâlneşte pe Ernest Coutureau, ce avea pe atunci 91 de ani, hornar ieşit la pensie, şi care „l-a învăţat mai multe decât Platon despre lume şi frământările ei”. La sfârşitul lui 1999, se instalează la Berlin, beneficiind de o bursă din partea Freie Universität, unde, totuşi, nu pune niciodată piciorul, preferând cursurile de română de la Universitatea Humbold, „unde fetele sunt mai cu vino-ncoace”. Descoperă şpriţul şi Internetul.
În septembrie 2000, tânăra pereche se instalează la Bludenz (Vorarlberg), unde soţia lui a obţinut un post de asistent universitar pe franceză. Trăind înconjurat de munţii falnici, învaţă în sfârşit să înoate. În aprilie 2001, în răstimpul unui week-end petrecut într-o cabană pe valea Engadin, soţia dispare cu tot cu bagaje şi maşină. Îi rămân câţiva prieteni români aflaţi în trecere şi mai mulţi litri de ţuică. A doua zi dimineaţa, ajunge la urgenţe la spitalul din Chur cu o nouă tasare vertebrală. Comentariu medicului de serviciu, privind radiografiile: „Trebuie să încetaţi să le mai tasaţi, d-le Weiss.” Odată ajuns în pat, sună telefonul: soţia, care-i dă de veste că tatăl ei avocat „se ocupă de tot” şi că actele de divorţ sunt gata.
În mai, echipat cu un nou corset ortopedic, urcă iar în Orient Expres. Întors în Ungaria, e mai întâi profesor invitat al Colegiului Eötvös şi urmează o recuperare serioasă la spitalul Szent János. Dat afară din universitatea Eötvös Loránd din pricina unor luări de poziţie anti-nomenclaturiste, părăseşte lumea academică; rămas fără venituri, trăieşte o ruptură dureroasă cu L., marea lui dragoste danubiană, devenită mai târziu o specialistă mondială în celule stem. După o scurtă paranteză alcoolică şi toxicomană în răstimpul căreia l-a cunoscut pe poetul soldat Eduardo Rózsa-Flores, asasinat între timp, îşi reia viaţa rătăcitoare şi frecventează o vreme boema artistică ardelenească din Cluj/Kolozsvár. Sub pseudonimul Modeste Schwatz, căruia îi şi alcătuieşte o biografie de aventurier alsacian, publică poeme în franceză, maghiară şi în câteva dialecte germanice. Traduce poeme din Lucian Blaga, apărute între timp la Eikon. Împreună cu prietenul său, filosoful Stéphane Legrand, redactează un Dictionnaire du pire (Editions Inculte), semnând textele sale cu un alt pseudonim de inspiraţie mioritică: Etienne Celmare. Pe blogul său (http://korkorezhau.blogspot.com/) revoluţionează în fiecare zi viziunea publicului asupra lumii carpatine şi reţetele de musaca.
KORKOREZHAU.BLOGSPOT.COM
Je marche seul / I walk alone / Egyedül megyek / Ich geh allein / Merg singurel / Voy solito

Comments
Veronica Lazar ah, da, aventură, exultanță lingvistică, stil literar spumos, un mare rebel - și tot felul de licențe poetice în vocabular nazist gen "Iată misiunea puterii patriote în curs (sper) de alcătuire: să dezumfle abcesul occidentalist al marilor metropole parazitare, unde prosperă cancerul sociocultural și lepra USR, cu parafernala lor de zgomot electronic și de propagandă pederastă. Dacă Dragnea, imitând greșeala marelui Tito, ignoră primejdia focarelor de liberalism, atunci n-o să ne rămână decât soluția Ratko Mladić: cauterizarea la cald și la liber, de pe deal, cu cete de teleormeni, niște țuici, voie bună, și un pic de artilerie grea." (aici https://gandeste.org/.../lepra-usr-tratament-la.../75973). N-am mai găsit textul în care propunea să fie violate toate feministele și corporatistele. Asta e un ecou palid : https://gandeste.org/ade.../da-da-da-si-dincolo-de-da/89619- Nu mai zic că era și prieten cu Papahagi șˆBaconschi. Auzi tu, tradiția Heine. (Maria Cernat, mai ai cîte ceva de descoperit.)
Manage
GANDESTE.ORG
Lepra USR: tratament la rece, sau la cald?



Ioan Urcan Nici eu nu așteptam un răspuns literar. Dar sunt informații ”pozitive” în presa clujeană.
Manage

Coman Norbert 1. Nu era prieten cu Papahagi. Cred că Raoul e greu de priceput ptr voi.
2. Papahagi a refuzat o ciocnire live la TV cu Raoul, știa că nu are pregătită fițuica.

Dan Alexandru Chiță Veronica Lazar are dreptate. Din pacate pentru marele alb Weiss, homofobia, sexismul, cultul strămoșilor țărani, conservatorismul dement, anticapitalismul de extracție medievala si conspirationismul geopolitic se amestecau într-o imensa shaorma ideologică, numai buna pentru revistele fascistoide (i.e. Vitralii) ale angajaților si pensionarilor din BOR, Securitate, MAI si alte locuri de cântat la frunza românească.
Manage
 
 
Veronica Lazar plus leacurile cu extract de mitralieră și corecțiile prin viol. o poezie.
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță
Era un tip inclasabil nu cum zice Lazăr nazist sau joycian. Anharsit de tip celinian, cu un adevărat geniu literar și un talent rar intilnit pentru limbii. Are o dimensiune de nebunială anti sistem insutenabil pentru toate feluri de
 conformist universitari umblând după un ciolan. Spunând niște enormități o dată altă dată de o luciditate crudă. M-am disputat de nenumărate ori cu el pe basa de fascinația sa pentru Dughin, sau idea ca Michéa de restaurare politicului prin tradiția arhaica și alte minune din mioritism român sau magyar. Apărător neobosit a autonomia secuimii. 
Precizare a rupt relații cu Papahagi de mult.
Cu toate ăsta interdicție de întrat în teritoriul român de un cetățean din UE e inadmisibilă. Ăsta se făcea în timp lui Ceaușescu.
Repet încă o dată ce e baza oricărei simț al libertății, adevărată toleranță este a apăra ideilor cu care nu suntem de acord, chiar în totală opoziție. Pentru cei sau cele care se referă la iluminismul, să recitescă Voltaire. Cu cele cu care suntem de acord n-au nevoi de noi.
Manage

Alexandru Racu Da, nici eu nu am înțeles fascinația lui pentru Dughin. Weiss mi se pare mult mai inteligent și mai original în gândire decât respectivul. În mod concret, e diliu. Și da, a produs unele texte de o violență extremă, precum cel la care se face trimitere, comic-macabre: comice pentru că trebuie să fii diliu ca să scrii așa ceva, macabre pentru că te gândești că tipul chiar vorbește serios. Eu unul mă număr printre cei care consideră că incitarea la violență ar trebui să intre sub incidența codului penal, însă legea ar trebui să se aplice uniform. Căci dacă vorbim despre violență, ar trebui precizat că și #rezist a scos recent un filmuleț în care simula împușcarea corupților, un fost lider USR Cluj îi anunța cu ceva vreme în urmă pe ortodocși că o să intre peste ei în biserică cu torțele (s-a ales doar cu o mică amendă de la CNCD), intelectuali finuți șeruiau în timpul campaniei pentru referendum glumițe cu trimiterea preoților la canal, iar pe individul numit Mihai Giurgea, care ani de zile incita la omor, tortură și alte chestii (iar la Nașul TV, când a fost întrebat de realizator care este soluția pentru România, a scos cuțitul și l-a arătat telespectatorilor), nu țin minte să-l fi luat nimeni la întrebări (mai e un alt Mihai, Neamțu, care tocmai și-a declarat srpijinul pentru Bolsonaro - ce să mai vorbesc de ILD). Revenind, este clar că aici nu vorbim de violența din unele texte ale lui Weiss, chestie pe care aș fi putut să o înțeleg și accept, în condițiile unei legislații uniforme. Ce rămâne atunci? Acuzația de spionaj e stupidă: ce spion rus strigă în gura mare, zi de zi, că el este mare fan al rușilor și al lui Putin? Dacă era vorba de terorism, nu ar fi fost expulzat, ci arestat. În fine, rămâne ipoteza că era plătit de Putin sau Orban ca să facă propagandă. O fi fost. Și care e problema? Chiar nu vreau să trăiesc într-o țară în care ăia care sunt plătiți din sursele de finanțare occidentale binecunoscute fac cariere de succes, în timp ce ăia care iau bani de la Putin sunt expulzați. Asta e din registrul să închidem Antena 3, că e finanțată de Voiculescu, să rămânem doar cu Realitatea și cu Digi. În fine, tocmai nebunia și extremismul lui Weiss îl fac un tip marginal, care nu a coagulat și nu poate coagula în jurul lui vreo mișcare. Ne-am exclus reciproc din listă de vreo două-trei ori și probabil că nici textul ăsta n-o să-i placă, cum în general nu-i plăcea predispoziția mea de a fi „imparțial”. În cazul de față, nici măcar nu vorbim de încercarea statului de a lichida nu știu ce mișcare fascistă, ci de conflictul dintre un individ și stat, aproape sigur justificat de paranoia maghiarofobă și rusofobă a aparatului de securitate. Așa stând lucrurile și în calitate de persoană care a fost la rândul ei pusă pe liste negre cu oamenii rușilor, nu am cum să nu țin cu Weiss în acest conflict cu statul, fără ca asta să însemne că subscriu la bună parte dintre ideile lui (sau ideile lui Dughin), așa cum de altfel poate constata oricine care mă citește fără ochelari de cal. Pe de altă parte, ca să fiu echidistant până la capăt, e adevărat că Raoul Weiss a fost acuma victima unui abuz antiliberal din categoria celor pe care le susține deseori. Paradoxul, în cazul lui, este faptul că de obicei e cu colectivitatea împotriva individului și individualismului, chiar dacă el însuși este doar un individ, deopotrivă diliu și inteligent, fără mișcare și, în cazul de față, călcat pe cap de forța birocratic-securistă a statului care invocă securitatea națiunii. De asemenea, este ironic faptul că hârtia pe care a primit-o este semnată de Ministerul de Interne, condus de Carmen Dan, instituție ale cărei acțiuni împotriva tefeliștilor din Piața Victoriei le-a susținut, fără niciun fel de rezerve, atât în februarie 2017, cât și în august 2018. Oricum ar fi, discuția despre ideile lui Raoul Weiss și cea despre raportul dintre autoritatea statului și drepturile individului nu trebuie amestecate. Poate să-ți displacă Weiss, dar statul trebuie să acționeze conform legii, care trebuie să fie coerentă, uniformă, echitabilă și nediscriminatorie. Iar ideea că Weiss reprezenta un pericol așa de mare la adresa securității naționale încât să se justifice nu știu ce măsuri excepționale schmittiene la adresa sa este rizibilă. Dimpotrivă, este un exercițiu discreționar de putere care pe viitor, tot în numele „securității naționale”, s-ar putea extinde și la alți indivizi incomozi, cu profil politic și de personalitate diferit de cel al lui Raoul Weiss.
Manage

Claude Karnoouh Alexandru Racu excelent tu ai rezumat exact poziția mea. Mă simt și eu amenințat.
Manage

Claudiu Gaiu Alexandru, când mă gândesc la câte chipuri şi ideologii a schimbat Raoul în evoluţia lui, tot ce pot sa formulez e că e un provocator. dar amicii nostri din "stânga intelectuală" au mutat discuţia pe juisarea "expulzării unui fascist", etichetă goală ce nu poate să însemne decât "cineva foarte rău". Dar atunci să fie consecvenţi: să ceară punerea sub anchetă a tuturor celor care au colaborat cu el sau l-au publcat, Critic Atac, Revista Vatra, editura Eikon, revista Tribuna, tec...
 

Dan Alexandru Chiță Practic, l-au expulzat unii care gandesc la fel ca el. Sa nu ne imaginăm un complot al UE, din moment ce trăiește în Europa monedei euro.
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță l-au expilsat gașcă protocroniști din servici.
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță l-au expulsat cei care peste câțiva ani vor expulsa stânga din instituții.
Manage

Claudiu Gaiu da, de unde. "stânga" va fi bine mersi, în instituţii
Manage

Claude Karnoouh Claudiu Gaiu sunt puțini, dar în învățământ, în cultura, ci colo. Bine nu o adevărată stânga chiar de tip Mélenchon, sau Refondazzione, o stângă de tip românească post comunistă , mai culturală, de seminari și mai ales de vodevil când sunt lucruri serioase puse pe tapetata.
Manage

Veronica Lazar da, la cine te referi, Claudiu? la ce stîngă, la ce instituții? hai, zi ce te doare, poate așa va fi totul mult mai ușor de înțeles.
Manage

Claudiu Gaiu e o linie de trădări sociale care începe cu Gabi euroCreţu şi se va prelugi spre Demos, ceva mai la stânga e un spirit de gaşcă, mişto şi voie bune care, într-adevăr, interzice orice instituţionalizare, dar funcţionează bine prin parazitarea de tip Ernu
Manage

Claude Karnoouh Claudiu Gaiu nu cred că interzice orice instituționalizare, acești stângisti de vodevil, nu toți dar o majoritate, sunt folosiți ca pretext că să arate cât de democratic e instituția, ex NEC, dar ei știu bine unde e linia roșie care nu trebuie călcată.... ȘI unde se oprește discursul despre o adevărată critică radicală a politicului și a mișcărilor culturale.
Manage

Veronica Lazar Aaaaa, Ernu, Demos, NEC, UE, stînga (ce o fi și asta) care va ajunge "în instituții" - cazul Weiss e într adevăr mai complicat decît mă așteptam. Mă temeam eu că toate se leagă.
Manage

Claudiu Gaiu Subiectului pentru mine e amiciția. Obiectiv ar fi libertatea de exprimare, restul subiectelor sunt impuse de publicul comentator și repetitor
Manage

Claude Karnoouh Veronica Lazar Astept sà te aud despre crimele israelului impotriva Palestinienilor, crimele Saudi, SUA Israel in Yemen, Crimele US in Siria.... dupà vorbim liberi despre lupta anti-imperialistà.....


Claudiu Gaiu Când voi vedea primul marxist universitar arestat sau expulzat, va avea și el solidaritatea mea. Nu-mi amintesc de nici acuza de viol sau omor reproșate lui Raoul. Ce i s-a întâmplat e un abuz.
Manage

Coman Norbert Claudiu Gaiu care marxiști, Claudiu? Ăștia sunt stânga antimarxistă.
Manage

Dan Ungureanu Dragă Claudiu, am fost dat afară de la facultatea de litere a universității din Timișoara pentru a fi scris contra lui Horia Roman Patapievici. E Timișoara, unde certificatele de autopsie cu causa morții sînt la fel de fictive ca tomosurile de canonizare.
Manage

Claudiu Gaiu mereu am crezut că din pricina cronicii scrise la decanul tău. nu era FB pe atunci
Manage

Alexandru Racu Dan Ungureanu, pe bune? Chiar ai fost dat afară de la UVT pentru că l-ai criticat pe Patapievici?

Claudiu Gaiu Chita ești prost
Manage

Veronica Lazar Claudiu, pentru mine discuția s-a încheiat aici.
Manage

Claudiu Gaiu Juridic e un abuz, uman e o porcărie. Eu as fi gata să-l apar in caz de expulzare și pe Cristian Preda
Manage

Dan Alexandru Chiță Claudiu Gaiu Ar trebui, totusi, făcut ceva in favoarea lui Weiss. E aberant ce i s-a petrecut.
Manage

Alis Ele Să nu exagerăm, totuși.
Manage

Claudiu Gaiu Păi da. Asta este subiectul
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță se pregătește o petiție pe de o parte și o acțiune judiciara dacă am înțeles editorul lui.
Manage

Ion Copoeru nu stiu daca e un abuz, dar nu era cazul sail expulzeze.
Manage

Paul Cernat Dacă instituțiile statului nu pot proba că e un spion sau terorist periculos pentru ordinea politică și economică de stat (astea au fost acuzele) înseamnă că sîntem în fața unei expulzări pentru delict de opinie, ceea ce reclamă fie intentarea unui proces statului român de către RW, fie o adresare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (ce ironie: să pretinzi că aperi drepturile omului încălcîndu-le). Altfel, se creează un precedent riscant - sau poate că ne aflăm în fața unei cenzuri de război hibrid?
Manage

Dan Alexandru Chiță Paul Cernat Am vorbit cu un avocat. Lucrurile sunt mai complicate decat le prezintă Weiss public. E dreptul lui sa spuna doar o parte de adevăr. Ideea e ca el a avut un proces penal cu statul român, recte prin SRI, înainte să primească expulzarea. Motivația a primit-o personal. Restul dosarului e clasat. Secret de stat. Weiss poate da mai multe detalii pe subiect dacă vrea. Acum, daca e vinovat de ceva, nu stiu.
Manage

Paul Cernat Dan Alexandru Chiță De-asta spuneam „dacă”...
Manage

Dan Alexandru Chiță Evident ca nu vor proba pentru marele public. Bănuială mea, egală cu a oricui, e ca Weiss, sarac, poliglot si viguros în condei cum se pare ca e, s-a ținut de prostii prin Harghita și Covasna pe seama subiectului vast al autonomiei ținutului secuiesc.
Manage

Ion Copoeru Ar fi o mare ironie sa castige la Cedo in conditiile in care el nu credein dr omului
Manage

Paul Cernat Dan Alexandru Chiță Dacă e așa e cu totul altceva - încă o dată: dacă.
Manage

Corina Moldovan Ion Copoeru chiar credeți ca nu au existat motive reale?
Manage

Raoul Weiss Dan Alexandru Chiță care avocat? care proces? oare există și procese secrete? cred că după astfel de afirmații n-ar dăuna să vii cu niște surse... dacă nu cumva și tu „lucrezi„...
Manage

Dan Alexandru Chiță În acest caz, cauta toată mijloacele legale de a te apara împotriva unui asemenea abuz.
Manage

Raoul Weiss păstrează-ți și sfaturile, și calomnierile, fiindcă eu revin cu întrebarea: care avocat? care proces? - că m-am cam saturat de bulangismul secretizărilor...
Manage

Raoul Weiss exact ca romancierul Adrian Popescu: aruncăm cu ceva articole de lege în aer, după care tragem perdeaua... bă, bărbați acolo mai există?
Manage

Dan Alexandru Chiță Raoul Weiss Bun, sa inteleg ca te-au expulzat pentru că nu le place moaca ta? Pentru niște articole în care faci apologia vieții de la stână, care nici aia nu scapă de joncțiunea pieței? În plus, statul român suferă la vârf de ciobanism antioccidental. Deci, ce ai facut, de fapt?
Manage

Raoul Weiss care avocat? care proces?
Manage

Dan Alexandru Chiță Raoul Weiss Asa ar fi trebuit. Asa era procedura normală.
Manage

Raoul Weiss nu nu, afirmația de mai sus nu era la modul condițional, ci indicativ - deci: care avocat? care proces?
Manage

Dan Alexandru Chiță Raoul Weiss Ok, esti victima. Am inteles.
Manage

Raoul Weiss mă cac pe ce înțelegi. care avocat? care proces?
Manage

Raoul Weiss eu pot fi victimă ori nu. tu, până nu răspunzi la întrebare, ești calomniator și nimic altceva.
Manage

Dan Alexandru Chiță Raoul Weiss Du-te la CEDO si cauta-ti dreptatea. Dar sa nu faci vreo cursă pe la Moscova intre timp!
Manage

Raoul Weiss ok. tu între timp sugerez să te duci în pizda mă-tii de turnător ordinar
Manage

Dan Alexandru Chiță Raoul Weiss Ia-ti un avocat și fa contestație la Curtea de Apel București sau trimite prin poștă contestația la aceeași Curte. Asta e procedura legală. Restul sunt prostii.
Manage

Claude Karnoouh Dane până când nu ne dau dovezi Statul de un proces public nu putem afirmă nimic decât abuzul de putere get beget o încălcare grosolane a drepturilor omului.
Manage

Ion Copoeru Corina Moldovan cel mai probabil ca sunt, cf legii, ar cred ca opiniile astea mai crettze trebui combatute cu argumente, in principal
Manage

Dan Alexandru Chiță Claude Karnoouh Imi pare rau să vă spun că nu iau în serios spusele lui Raoul Weiss, în sensul în care daca ideile sale sunt motivul pentru care a fost expulzat, atunci, pentru similitudini ideologice pe fata, ar trebui ca presedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, sa fie si el expulzat: antioccidental, anticapitalist globalist, tradiționalist, sfântul popor de țărani milenari etc. Deci, nu poate fi vorba doar de niste idei și luări de poziție în carti.
Manage

Claudiu Gaiu Chita transporta-ți, te rog, fracturile logice pe propriul perete. Pentru cineva care ani de zile și-au exprimat opiniile politice sub pseudonim ești brusc extrem de informat și vorbăreț
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță Ioan Aurel Pop e român, Raoul nu e.
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță, Maria Cernat sunteți complotisti când e vorbă de Raoul și anti complotisti aiurea? Trebuie o logică. Până când nu este nici o dovadă de altceva e un act de autoritate administrativ.
Manage

Dan Alexandru Chiță Claude Karnoouh Din principiu, conspiratiile suna interesant daca servesc unui plan oarecare. Complotul nu are sens în alte condiții. Domnul Weiss are la dispoziție legea de partea lui, iar în calitate de cetățean francez - conservator sau nu - se poate folosi intai de instanțele naționale și, apoi, de cele internaționale. O mediatizare largă a cazului său ar lamuri, de asemenea, cine a încălcat legea aici: ori expulzatul, ori niște funcționari ai statului român.
Manage

Claude Karnoouh Dan Alexandru Chiță ăsta e situația. Dar mi-e mai mult de greu să vadă un oarecare complot.
Manage

Liviu Oltean Raoul Weiss Expulzarea se poate face - potrivit art. 19 alin.4 din Constitutia Romaniei "Expulzarea sau extrădarea se hotărăşte de justiţie" - doar prin hotarare jduecatoareasca. Nu a fost asa?
Manage

Claude Karnoouh Liviu Oltean nu de loc e o hotărâre administrativă semnat de poliția de frontieră.
Manage

Liviu Oltean Claude Karnoouh , persona non grata?
Manage

Liviu Oltean Sper sa-i dea in judecata.
Manage

Claude Karnoouh Liviu Oltean un fel. Fără proces. Expulsare administrativă.
Manage

Liviu Oltean Claude Karnoouh Are dreptul de a contesta din cate imi amintesc. Decizia administrativa ee executorie. Sa se judece si mai ca l-as reprezenta fara parale.
Manage

Claude Karnoouh Liviu Oltean sunteți avocat?



Attila Mihai Nagy Mi sa parut putin cam spion! Odata venise la Sfantu Gheorghe! M-a chemat la un restaurant, ca vrea sa cunoasca pe mine! Am mers! Tot zicea lucreaza pentru cineva! Avea laptop, telefon mobil, primit pentri cine lucrase! Acolo pe loc, parca lucra pentru inamici mei! Dupa un timp am dat afara cu blocaj, ca mi sa parut, ca este spionul lui Orbán Victor!
Manage

Claude Karnoouh Daca ar fi spion n-ar fi trait ca un om extrem de sarac, sà traiascà la Mera intr-o nenoricità casa cu incalzire de lemn... Laptop cred cà î-a fost platit de familia si tel.. orici coldus ar un celular... cà era apro Orban asta era evident, dar mai mult era pro-Dughin...
Manage

Attila Mihai Nagy Claude Karnoouh Nu el zicea de unde este! "Cei care m-au incredintat"! Si cu cine avea legatura, cu poetul Szőcs Géza, e posibil! Ca pe urma lui Géza, pot banui cu cine poate sa-aiba legaturi deacolo! Tata lui Géza cunosteam! Multe ori duceam la el la discuti!
Manage

Attila Mihai Nagy Claude Karnoouh Si intrebarile, cum vorbea cum mine, spunea totul! Degeaba povestiti mie, n-are rost!
Manage

Bela Ambrus Clar ca nu are rost :) Trebuie sa cadem de acord ca uneori si prostia, in starea ei exotica, poate fi extrem de fascinanta.



Sebastian Big Raoul Weiss este în primul rînd o pierdere enormă pentru scena romînească de vaping. Felul în care știa el să învîrtă tricurile și vîndă produsul nu cred că a fost egalat de nici un alt comersant. Poate Claudiu Karnoouh a mai reușit să atingă genul ăla de target ca și Raoul. Farewell you vapegod. #

https://www.youtube.com/watch?v=ANFKUS1khtE
Manage

Claude Karnoouh Sebastian Big Bigu of nulitate ca tine ar fi bine să tacă un pic.
Manage

Sebastian Big Vocația dumneavoastră profesorală transpiră din fiecare literă. Vă mulțumesc Domnule Profesor!
Andrei Bereschi Stiti de ce se aprind lumanari numai pentru morti? Pentru ca vampirii se descurca.
Manage

Gheorghita Zbaganu Oricum o sucesti e un abuz. Trebuie făcut ceva
Manage
Andrei Holter Ei, na. Trebuie sa conteste el în instanță măsura
Manage

Paul Suciu Eu ii urez drum bun in compania astrelor gen Sputnik, acolo unde sutul in cur care e un pas inainte pt omenire l-a plasat.
Manage

Gheorghita Zbaganu Paul Suciu tu ții cu NATO? Nu mai bine îl expulza pe Klemm? Ala da, amenințare..
Manage

Claudiu Gaiu Gheorghita Zbaganu, oameni de caracter, văd SRI, văd publicistul pe situri obscure și merg în partea în care trebuie
Manage

Paul Suciu Io nu tin cu cheltuielile militare, dar nici lui Putin nu-i pasa de opinia mea.
Liviu Oltean Expulzarea este hotarata de un judecator. Asa ne spune art. 19 alin.)4) din Constitutie: Expulzarea sau extrădarea se hotărăşte de justiţie. Domnul Raoul Weiss ne-ar putea spune ce a scris judecatorul in hotarare. Evident ca se poate adresa CEDO.
Manage

Dan Alexandru Chiță Liviu Oltean Exact ce Weiss neagă că s-a întâmplat și ceea ce eu unul l-am rugat să detalieze. Evident, m-a înjurat.
Manage

Coman Norbert Nu pricepeți, e clasificat, nici el nu are voie să știe care sunt capetele de acuzare că aceste capete sunt secrete și țin de siguranța națională. Asta scrie pe actul ăla primit de el.
Manage

Coman Norbert Adică e un 1984 Made in România.
Liviu Oltean Dan Alexandru Chita, daca expulzarea are legatura cu Legea sigurantei nationale, mare lucru nu vom afla. Ma tem ca sunt clasificate toate actele ...
Manage

Cosmin Caluser Sarumina. Eu nu-L cunosc pe domnul Weiss dar marturisesc ca simt o oarecare fascinatie pentru situatia dumnealui. E un fel de erou. Un fel de zero zero sapte. Dincolo de evidentul discomfort pe care imi inchipui CA-L simte pentru ca nu poate sa se intoarca in locul care pare a fi casa luí, situatia e cat se poate de misto. Toate femeile, inclusiv cele carora le place bicicleta, AR trebui sa-L adore. Daca e "rau", pentru ca e rau. Daca e "bun", pentru ca are o cauza justa. Ce Mai poate sa-si doreasca? E poet, e exiliat, e public enemy al unui Stat. Wow.
Manage

Andrei Bereschi Coco lasa romanele ca nu e cum se scrie in ele!
Manage

Cosmin Caluser Andrei Bereschi dragule, pentru mine toata povestea e chiar de roman. De-aia sper sa nu lezez sensibilitati. M-am apucat sa citesc un árticol in pressone care vorbeste despre distinsul domn Weiss si il descrie CA pe un personaj extrem de intunecat. Inca nu inteleg "how deep the rabbit hole goes", Asa CA am o scuza. 😔 MA amuza un pic ca toate par sa Aiba ceva de-a face cu aceleasi fantasme ale Romaniei: Soros, Putin, Dughin. Ce oameni mari, domnule. Eu nu vad dincolo de límitele politice ale cartierului meu asa ca toate lucrurile astea par asa de cool si imi spulbera orice plictis. As putea citi ore intregi feisbucu.
Luçon Gérard ma scuzati ca intervin dar vad ca discutati in mod total paralel, unu' e decizie de justitia cu argumente care pare serioase, nu am ce sa zic despre asta (spion? inamic?) e treaba statului Român. Celelalta este dreptul la libera exprimare si la libertate de a calatori in UE, cred ca CEDO va avea din nou ceva de judecat si ca D-ul Weiss va castiga niste bani frumosi ..
Manage


Cosmin Caluser
 Luçon Gérard o sa raspund intelegand ca (printre altele) va referíti si la opinia mea despre intamplarea asta. Va confirm, discursul meu este complet paralel. In primul rand pentru ca eu nu pot avea o pozitie serioasa in ce priveste situatia domnului Weiss. Nici nu am suficienta informatie pentru a fi serios, nici nu doresc sa fiu serios. Cred ca azi e foarte greu sa vorbesti serios despre multe lucruri din Tara mea, pentru ca totul e de ras. E suficient sa va uitati cine este ministrul justitiei sau prim ministru si o sa imi dati dreptate. Apoi, discursul meu este paralel pentru ca eu insumi sunt parte din "statul paralel". Sunt platit din afara. Da e cumva normal, pentru ca locuiesc si muncesc in afara. Si tocmai pentru ca deocamdata sunt in afara, tot ce vad inauntru e o adunatura de gaini bete alergandu-se recíproc, fiecare cu eticheta ei. Unele gaini sunt Marxiste, altele crestine, altele liberale, sectare, pesediste, tefeliste, etc. Sunt atatea lucruri care mi se par anormale in Romania incat povestea domnului Weiss este pentru mine dóar unul din lunga serie de excrescente maligne ale unui organism cangrenat de ura, ignoranta, rautate si prostie. Daca ar trebui sa pictez un tablou al Romaniei, nu ar fi o doamna cu tzatze frumoase imbracata in ie si purtand un drapel glorios, ci un fel de Golum speriat si cacacios, plin de besicute purulente, purtand in loc de drapel o pancarta rainbow pe care scrie "#muiemie". Acuma, rasul, zambetul, nu o sa mi-L taie nimeni. Eu nu vreau sa fiu gaina speriata. Nici gaina etichetata. Nici sa ma identific prin apartenenta la o gasca. De-aia, tot ce pot e sa imi exprim admiratia NU pentru distinsul domn Weiss, ca nu-L cunosc, ci pentru fantástica luí sitúatie demna de o nuvela neo-realista cu tenta psihedelica. Nici n-as vrea sa intelegeti ca ma amuza situatia tarii mele. Deloc. Dar mi se pare ca inamicii globalizarii II fac acesteia un mare serviciu, participand asiduu la transformarea lumii Intr-un mare cotet de gaini certarete, furibunde si atat de entuziasmate de lupta lor ca nu Mai au vreme sa observe cum ni se apropie tuturor toporul de grumaz. Se intampla in toate tarile, pe toate continentele. Ne umplem gurile de valori, de injuraturi ideologíste, de justitie si de patriotism, dar nu avem vreme sa facem nimic bun pentru aia din jurul nostru. Suntem prosti, pe scurt. Unicul lucru pe care mi-L amintesc din cursurile stimabilului Karnouh este ca zicea ca nimic nu conteaza decat sa "nu fim prosti". Ei bine, eu I-am urmat sfatul. Ma alimenteaza puterea mea de mirare, ma misca puterea mea de a face bine si ma linisteste bunatatea oamenilor care ma inconjoara. Restul e can can. Sunt prea mic pentru ambitii asa de mari. S-apoi cand o fi vremea de aparat evrei, sindicalisti, popi, tarani sau intelectuali, sa stiti CA eu mi-am cumparat drujba, furca si coasa. Si insist si cu aceasta ocazie, salcamul din fundu curtii NU e de vanzare.
Manage

Luçon Gérard Cosmin Caluser în România fiecare tabara consider ca celelalta e proasta ... dar privind ministri vostri, o sa zic ca "ministri nostri sunt mai prosti decît ai vostri" ...
Manage
Reply5d
Luçon Gérard Cosmin Caluser si privind Justitia, find jurist, pot sa va afirm ca justitia voastra este mai independanta de puterea politica decît a noastra !!! Dar dat find ca Franta da bani la UE, noi avem acest drept de a face de capul nostru, si la justitia, si la deficit budgetar ... nu voi !!!
Manage

Cosmin Caluser Luçon Gérard mi se pare ca avem o conversatie minunata care ar putea sfarsi Intr-o cina copioasa cu vin de Rioja. Adica incercam sa ne convingem ca "Ai nostri sunt Mai prost decat Ai vostri". Daca am face invers ar fi violent si urat. Mi se pare frumos. Sa radem asadar (atata vreme cat Mai putem) de ai nostri si de ai vostri. Si sa stiti CA niciodata nu am crezut CA justitia ar fi cu adevarat independenta de política, e inocent sa crezi asta, desi cred ca exista indivizi care Mai au principii si incearca atat cat pot sa fie decenti. Va salut.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare