Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

9.2.14

Stelian Tănase îşi da arama pe faţă

Stelica, acest jovial prea-ocolitor de istorie, ajuns interimar la tevere din partea peneleilor dupa ala ejectat oficial din servicii si cu nevasta aia mai desteapta dar tot cam curvistina politica, a dato-n benghea. S-a luat prin intermediul Monicai Ghiurco de lucrarile istorice ale lui Larry Watts, acest patriot istoric american. Sa ne intelegem, aici nu-i vorba de Monica sau larry--fiecare isi va vedea de treaba, sunt capabili, nu gasesc ca asta ar fi problema. Miza aici este istoria romaneasca recenta, cu reverberatii clare in zilele noastre. Ziaristi Online titreaza toata povestea: Razboi SIE-SRI in TVR? Monica Ghiurco, realizatoarea celebrului documentar “Mostenirea clandestina”, haituita pentru a treia oara in TVR. Ca o fi sau nu un asemenea razboi, nu ne putem da seama, cum nu ne putem da seama de mult mai multe, pana nu ne recuperam istoria recenta.

Deci, Stelica arunca manusa istoriei recente a Romaniei, el fiind doar invatacelul lui Brucan din anii '90 la GDS, ajuns un ajutor de cozeur in discutiile cu Dinescu, cu tente istorico-literare, dar altfel un porc de caine sadea!





Potrivit surselor Reporter Virtual, Sorin Burtea, Mihai Radulescu, Ioana Dumitrescu, Marian Voicu, Monica Ghiurco si Ramona Avramescu sunt pe lista neagra a lui Stelian Tanase, directorul interimar al televiziunii publice.

Dupa ce va fi anuntata noua grila, cu noii moderarori care isi vor aduce si echipe de producatori si redactori, o parte dintre cei enumerati vor face sesizari la Comisiile de cultura din cele doua camere si il vor chema pe director in instanta. Alaturi de ei vor fi producatorii si redactorii, care, cu toate ca sunt angajati cu carte de munca, vor trebui sa elibereze ringul in favoarea vedetelor care vor veni cu echipele lor. Noua grila va trebui sa treaca insa prin votul Consiliului de Administratie.


Monica Ghiurco TVR
Monica Ghiurco


Stelian Tanase

Corespondentul portalului Ziaristi Online din Republica Moldova ne-a sesizat vineri, 7 februarie a.c., asupra unei ciudatenii nemaintalnite: transmisia pe TVR International a episodului al X-lea din serialul Mostenirea Clandestina, realizat de Monica Ghiurco cu istoricul american Larry Watts – difuzat, de altfel, pe TVR 1, pe 29 ianuarie a.c. -, a fost intrerupta la 8 minute de la inceperea ei, fara nici o explicatie ulterioara.

Mostenirea clandestina - Monica Ghiurco - Larry Watts - Stelian Tanase -TVR anti-romani KGB

Faptul fara precedent a ramas, pana acum, fara vreo motivatie oficiala din partea TVR, desi noi am solicitat-o, conform Legii si deontologiei profesionale. Mai asteptam. Banuim ca si CNA-ul va fi interesat de aceasta explicatie. Cert este ca, interesandu-ne asupra situatiei din TVR, am aflat ca, intr-adevar, dupa venirea lui Stelian Tanase “la butoane”, dupa cum se spune, realizatoarea Monica Ghiurco a fost inclusa pe o “lista neagra”, conform site-ului Reporter Virtual. Iar faimoasa si urmarita emisiune in serial, Mostenirea Clandestina, a fost suspendata din noua grila, cu incepere din luna martie, in ciuda audientei ridicate si a recentului premiu primit din partea Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR).

Monica Ghiurco, o profesionista cu o indelungata si reputata activitate jurnalistica, a fost deja inlaturata de pe ecran de Claudiu Lucaci, seful Stirilor TVR, inca din luna octombrie a anului trecut, noteaza Reporter Virtual. Jurnalista a fost “restructurata” de fostul director TVR si fost sef al SIE, Claudiu Saftoiu, iar Claudiu Lucaci, desi este numit in acelasi timp consul la New York, a persecutat-o in ceea ce a parut a fi o veritabila vendetta intre servicii secrete, respectiv intre aripa pacepista din SIE si aripa romaneasca din SRI.

Iata ca actiunile fara precedent ale lui Stelian Tanase, un simpatizant “echidistant” al agentului sovietic Ion Mihai Pacepa, confirma faptul ca Monica Ghiurco este o victima a razbunarii aripii tradatoare din servicii in urma dezvaluirilor extraordinare, facute in premiera de specialistul american Larry Watts despre actiunile KGB si GRU in Romania, pe parcursul episoadelor din “Mostenirea Clandestina”. Concret, dupa cum ne-au confirmat surse din TVR, Stelian Tanase a dispus “din turn” intreruperea imediata a transmisiei serialului documentar pe TVRi si inlocuirea emisiunii. Presiuni din sfera mafiei politice cu radacini cominterniste au existat inca de la inceputul serialului, daca este sa ne amintim de oftica si basica bloggerului Vladimir Tismaneanu, exprimata in scris, catre “forurile de partid si de stat”, fata de faptul ca Larry Watts este prezent pe TVR 1. Ulterior sicanele s-au rasfrant direct asupra realizatoarei, care a inceput sa intampine piedici “tehnice” in interiorul TVR, in acelasi timp fiind hartuita incontinuu din punct de vedere profesional.

Mircea Dinescu KGB la TVR cu Stelica Pulica TanaseFaptul ca Stelian Tanase a decis sa inlocuiasca deja celebrul documentar de dezvaluiri – realizat cu concursul autorului aclamatelor volume Fereste-ma, Doamne, de prieteni si Cei dintai vor fi cei din urma – cu o susana a cunoscutului agent de influenta al KGB Mircea Dinescu (si magarul sau), spune totul despre nivelul de cedare al institutiilor statului responsabile in fata avansului agresiv al ocupatiei institutionale a Romaniei.

Dar ce a deranjat, oare, atat de tare, la ultimul episod al serialului cu Larry Watts, incat sa genereze furia din turn sau/si din gaura de sobolan de unde a primit Stelian Tanase telefonul de avertisment?

Pe scurt, dupa cum puteti constata si singuri, in acest episod este prezentata esenta cazului Pacepa comparativ cu cel al polonezului Kuklinski (comparatie careia i s-a dedicat si o binevenita si bineintocmita lucrare de specialitate: “Cazul Ryszard Kuklinski: un Pacepa al Poloniei?“, de dr. Ion Constantin). Larry Watts si Monica Ghiurco demonstreaza in cateva puncte ca invocata comparatie nu se sustine, fie si numai prin simplul fapt ca polonezul nostru anticomunist a primit cetatenie americana prin dispensa prezidentiala, la cererea CIA, intr-un singur an, pe cand pentru agentul sovietic antiroman s-au scuuurs 10 ani, cetatenia fiindu-i conferita ca urmare a aceleasi strategme folosite si de Tismaneanu (clasica de altfel, scoasa probabil din manualul micului KGB-ist): bagatul pe sub fuste, respectiv casatoria cu cate o americanca naiva.

Sobolanul KGB Ion Mihai Pacepa la Mostenirea ClandestinaIn acelasi timp este de notat incercarea disperata a Grupului Pacepa de a reintra pe piata (dez)informatiilor, ca o bresa spre piata economica si politica a Romaniei. De la inventiile colportate si brevetate la B1 Tv, unde asistam la un nou tip de “jurnalism” care ar trebui – de asemenea – sa intre in atentia CNA, ca o frauda de presa, respectiv interviul “play back” simulat ca fiind “live”, la minciunile colportate in Statele Unite, Pacepa si mostenitorii lui se dau peste cap ca niste vertiabili Hopa-Mitica (Cazul agentului Badin este elocvent: de la monarhist vehement la sustinator al “Noii Republici”, de la “legionar” infocat la Campul Romanesc la bataus cu copii “fascisti” si calugari “extremisti”, de la antibasist cu spume – “Bai, caraghiosul” lui Voiculescu, Basescu dixit – la probasistul cu limbi al fratelui Paunescu-DIE-KGB-Mossad, dupa cum i-au dictat Uly si Tismanenii).

La ultima iesire damboviteana de acest gen pacepistii de serviciu au dat-o pe fata direct in slujba KGB, singura afirmatie pentru care s-a ocupat o ora de transmisie “la B1″, tip “play back”, fiind cea care deserveste dezinformarea strategica a Rusiei din 1989 incoace, si anume ca in timpul evenimentelor din decembrie 1989 nu au actionat pe teritoriul Romaniei nici picior de trupe speciale sovietice, i.e. “teroristi” (spre bucuria lui Marius Mioc, care se incapataneaza sa conteste zecile de rapoarte si marturii consemnate de Comisia speciala senatoriala de cercetare a evenimentelor). De data aceasta o spune, chipurile, un “agent CIA”: fostul nomenklaturist ceausist Ion Mihai Pacepa. Afirmatia ar fi ramas demna de “Arici Pogonici” daca nu ar fi fost rostogolita, i.e. “exploatata”, inabil si penibil, de “Vocea Rusiei”. Dar nici “Vocea Rusiei” nici “la B1″ nu ne lamuresc de unde ar fi putut sti cu atat precizie relicva comunista securista ce s-a intamplat in Romania pe teren cand singurele butoane la care a avut acces dupa 1978 au fost cele ale telecomenzii?!

Pentru a demonstra pana la capat pana unde merge minciuna acestei grupari o sa prezentam azi un document ce poarta antetul Guvernului Romaniei. “The Romanian government officially has commended former spy chief Lt. Gen. Ion Mihai Pacepa for breaking with the former communist regime and has invited him to visit the country as an honored guest” – “Guvernul Romaniei a apreciat bla, bla, bla, si l-a invitat oficial pe fostul spion sef (corect adjunct – nota red,) sa viziteze tara ca un oaspete de onoare”, trambita una dintre masinutele online de propaganda si diversiune pacepiste care-si face de cap in SUA sfidand bunul simt si cetatenii americani platitori de taxe. Guvernul Romaniei, din cate stim, este reprezentat de seful Guvernului, dl. Victor Viorel Ponta. Si daca Guvernul condus de prim-ministrul Victor Viorel Ponta nu l-a invitat niciodata pe Ion Mihai Pacepa in Romania, Guvernul cui l-a invitat, ca “oaspete de onoare”?

Guvernul Romaniei Victor Ponta nu l-a invitat niciodata pe Ion Mihai Pacepa in Romania - Document Ziaristi OnlineIata cum am anihiliat o dezinformare crasa, singura tehnica in care e specialist agentul sovietic Ion Mihai Pacepa (caruia ii merge de-a busilea pe urme mostenitorul lui clandestin, Vladimir Ilici Tismaneanu).

Si care a fost, este si va fi replica gruparii antiromanesti care si-a intins tentaculele pana in alcovurile Cotrocenilor? Atacul la persoana. Fuga de argument. Ignorarea faptelor si documentelor. Diversiunea. Dupa cum sintetizeaza colonelul Kuklinski: “Mi se pare ca discutiile despre probleme sunt inlocuite mult prea usor cu discutii despre oameni, iar cel mai bun argument este epitetul”.

Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 1 Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 2 Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 3Mostenirea Clandestina - Larry Watts - Kuklinski vs Pacepa - Ep 10 Interzis de Stelian Tanase in MoldovaSursa: Ziaristi Online





Realizatoarea aclamatei serii de documentare “Mostenirea clandestina“, bazata pe dezvaluirile istoricului american Larry Watts (foto dreapta), jurnalista profesionista Monica Ghiurco, aflata de 11 ani la pupitrul sau in spatele camerelor de la Stirile TVR, este persecutata pentru a treia oara in institutia publica de media a Romaniei. Prima oara a scos-o de la Stiri, total abuziv, “pe mail” sublocotenentul Rodica Culcer, in 2010. A doua oara, in 2012, fostul sef al SIE, acum al TVR, Claudiu Saftoiu, a “restructurat-o”. Candidata la sefia Stirilor, in vara aceasta, ea a fost “facuta” de specialistii in domeniu, contestand, degeaba, ceea ce jurnalista a considerat a fi un simulacru de concurs. Acum, drept rafuiala, ziarista cu functie de senior editor este haituta in TVR, fiind trecuta “pe linie moarta” si devenind o posibila victima colaterala intr-un conflict intre aripi nationale si internationaliste din mediile informative publice sau secrete. Cum Larry Watts, specialistul consultat de Monica Ghiurco pentru serialul TVR, este profesor la o catedra de Studii de Securitate organizata in parteneriat cu SRI iar Claudiu Lucaci, seful Stirilor, a fost numit si Consul al Romaniei la New York, un domeniu al SIE, nu vrem sa banuim ca asistam la un razboi al vremelnicilor potentati care reusesc sa pateze adeseori imaginea acestor institutii de stat si munca adevaratilor profesionisti. Vom urmari cazul pentru a ne lamuri cine trage sforile si pentru cine trag clopotele, cu adevarat, in TVR, si nu numai.

NapocaNews ne informeaza: Scandal la TVR. Monica Ghiurco, trecută pe linie moartă după ce l-a contestat pe Șeful știrilor

Monica Ghiurco, prezentatorul TeleJurnalului de weekend al TVR 1, a fost scoasă de pe sticlă la scurt timp după ce a contestat alegerea lui Claudiu Lucaci în funcția de Director al Știrilor Televiziunii Române.

Nici nu s-a instalat bine în mod oficial în funcția de șef al Departamentului Știri din cadrul TVR, căci Clauciu Lucaci a și început să se răzbune pe cei care îl contestă.

Prima victimă, Monica Ghiurco, celebra prezentatoare de știri de la TVR. Jurnalista a avut neplăcuta surpriză, ca la întoarcerea din concediul de odihnă, că a rămas pe dinafară. Mai exact, a fost retrasă de la pupitrul Telejurnalului de la ora 20.00, pe care-l prezenta în weekend alături de Mircea Radu. Și asta nu e tot, jurnalista a fost retrasă și de la pupitrul Telejurnalului de la ora 14.00, din weekend, pe care-l prezenta alternativ cu Mircea Radu.

Coincidență sau nu, retragerea Monicăi Ghiurco de pe sticlă survine la scurt timp după ce jurnalista l-a contestat pe Claudiu Lucaci, proaspăt ales în funcția de Director al Știrilor TVR.

Se pare că noul șef al Monicăi Ghiurco s-a răzbunat pe aceasta trecând-o pe linie moartă.

Monica Ghiurco, candidată și ea la funcția de Director al Știrilor TVR, a contestat condițiile de selecție și faptul că Claudiu Lucaci a fost favorizat în câștigarea concursului. Și asta în contițiile în care el fusese numit consul la New York.

”Vă solicit analizarea obiectivă şi transparentă a modului şi contextului în care s-a desfăşurat concursul pentru “Coordonator cu atribuţii de Director Ştiri”, având în vedere că e vorba de o poziţie publică şi orice viciere a procesului de selecţie ar afecta major prestigiul instituţiei noastre, atât în plan intern, cât şi internaţional. Concursul pentru ocuparea funcţiei de Director de Ştiri al Televiziunii Publice trebuie să fie în afara oricăror suspiciuni de incompatibilitate şi în condiţii de maximă transparenţă”, precizează Monica Ghiurco în contestația depusă la TVR pe 2 septembrie 2013.

Jurnalista spune că la data de 18 iulie 2013, ora 12.05, a făcut o solicitare la adresa selectie.manageri@tvr.ro, în baza dispoziţiilor Art. 13 din Regulamentul aprobat prin HCA nr. 55/2013, pentru a i se comunica oficial informaţii suplimentare, necesare elaborării proiectelor de management, însă nu i s-a răspuns nici până în ziua de azi.

Monica Ghiurco a solicitat și anularea concursului din motive de încălcare a prevederilor Regulamentului privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Televiziune de către Claudiu Lukacsi, invocând următoarele argumente şi documente:

•Hotărârea Guvernului României nr. 345 din 2013 -06-12, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 354 din 2013-06-14, prin care dl. Claudiu Lukacsi este numit “consul general, şef al Consulatului General al României la New York, Statele Unite ale Americii”.

•Regulamentul privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Televiziune, Art.4. – (1) “Pentru a putea participa la concursul de proiecte de management în conditile prezentului Regulament, persoana fizică trebuie să indeplinească următoarele condiţii: (…) e) nu are incompatibilităţi cu funcţia pentru care candidează.”

•Statutul ziaristului din Societatea Română de Televiziune, Anexa: “membrii Comitetului Director al Societăţii Române de Televiziune; celelalte functii de conducere din cadrul directiilor TVR 1, TVR 2, Productie Editorială,Ştiri, TVR International” fac parte din categoria ziaristilor de televiziune.

•Statutul ziaristului din Societatea Română de Televiziune, Capitolul I: Definiţii, INCOMPATIBILITĂŢI, Art.3 (b): (…) nu pot face parte din rândul ziariştilor din televiziunea publică “persoanele care sunt salariate sau fac parte din organismele de decizie ale statului sau din alte instituţii direct dependente de puterile publice.”

Am contactat-o pe Monica Ghiurco pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la retragerea ei de pe sticlă, dar jurnalista a refuzat în mod politicos să facă orice fel de declarație.

I-am solicitat în scris lui Claudiu Lucaci, un punct de vedere oficial cu privire la motivul retragerii Monicăi Ghiurco de la Telejeurnal, însă până la publicarea acestei știri, nu am primit niciun răspuns.

Monica Ghiurco revenise pe sticlă la pupitrul Telejurnalului în 27 octombrie 2012, după o absență de doi ani de pe micul ecran.

În locul Monicăi Ghiurco a fost pusă să prezinte știrile la TVR 1, Dorina Florea, crainic știri la TVR 2.


Breaking news from 1313

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare