Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

4.2.14

La cât de prosti şi/sau răi...

Multe s-au scris anul trecut, putine am retinut. Urmatorul episod este un exemplu din cele putine. Ce am remarcat la el? Rautatea si prostia care odata ajunse la nivelul acesta oblitereaza chiar si speranta. Chiar asa s-a ajuns?



_________________________________________________________




Captură-record a Poliţiei Române
Acţiunea "Para" umple tomberonul secţiei 4




Acţiunea "Para" umple tomberonul secţiei 4

Agenţi ai Secţiei 4 Poliţie au descins val-vârtej, la 8 dimineaţa, pe un trotuar, în apropierea Pieţei 1 Mai, unde au organizat o „ridicare”, o însoţire până la secţie, o confiscare şi o distrugere de proporţii. Acţiunea „Para” va fi cu siguranţă inclusă în bilanţul de sfârşit de an al Poliţiei Române şi, foarte probabil, se va lăsa cu prime şi avansări în grad. Dar să vedem despre ce este vorba.
Două mămăiţe dintr-un sat din judeţul Argeş au încercat să-şi completeze pensia de la CAP venind cu trenul la Bucureşti, pentru a le aduce „boierilor”, la bloc, câte ceva de-ale gurii: lapte adevărat, legume şi fructe din grădină, bio, fără E-uri. Pentru că închirierea unei tarabe la piaţă este faliment curat, având în vedere şpăgile şi chiriile, cele două femei şi-au ocupat un loc, între două maşini, pe trotuarul de lângă piaţă, aşteptându-şi clienţii obişnuiţi pentru care veneau de două ori pe săptămână la Bucureşti şi care le comandaseră produsele. Însă clienţii s-au trezit ceva mai târziu decât agenţii vigilenţi.
Pe doamna Gheorghiţa (vecina ei plecase deja fără marfă şi cu buzunarele goale) am găsit-o după „taifunul” poliţienesc, încercând să-şi facă bani să ajungă acasă, vânzând totuşi nişte marfă dosită, scăpată ca prin minune de furia agenţilor. Aproape plângând, femeia a povestit cum a ajuns contravenientă la secţie, cum i-a fost aruncată marfa la tomberon şi cum a fost amendată cu 10 milioane de lei vechi, bani - spunea ea - pe care îi va putea plăti doar dacă-şi va vinde casa.
Agentul principal Mareş - căruia i s-a alăturat martorul Pardalian - a purces la inventarierea desagilor ţaţei Gheorghiţa. Iată şi marfa aruncată în tomberonul secţiei 4:
- 12 kilograme pere
- 2 kilograme măceşe
- 1 kilogram nucă
- 1 pungă gălbenele
- 6 legături leuştean
- 6 legături busuioc
- 6 legături tufănică
Îl felicităm pe domnul agent Mareş pentru acţiunea-fulger desfăşurată şi îl informăm că abia acum am realizat că în sectorul 1 au fost anihilaţi toţi criminalii, hoţii, evazioniştii, contrabandiştii, violatorii şi escrocii, ţaţa Gheorghiţa fiind „ultima redută” în calea siguranţei cetăţenilor din sector. Totodată, îl informăm că ţaţa Gheorghiţa i-a „tras clapa”. A ascuns doi litri şi jumătate de lapte, două pungi cu nuci şi vreo şase kile de pere, vânzând marfa cu 60 de lei, bani suficienţi pentru a ajunge acasă în Argeş...

Marcel Bărbătei pentru Cotidianul
Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare