Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.3.09

Romania inceputului de secol(XX)






Colectionez trenulete,miniaturi istorice,in Maßstab HO(scala 1:87).Am cumparat de curand un catalog nou de la firma 'Brava'.In special ma intereseaza 'Epoca I'pana la 1918.Am descoperit niste vagoane,constructie noua(a firmei 'Brava')Pentru ca la sfarsitul secolului al XIX-lea nu exista o canalizare pentru toate orasele germane,aceste vagoane cu o forma stranie transportau rezidurile wc-urilor din orase.Aceste vagoane au fost folosite pana la 1930,secolul XX,dupa care s-au scos din uz,pentru ca toate orasele germane dispuneau de o canalizare....

In Bucuresti,dar mai ales prin imprejurimi,s-au construit mai multe cartiere de vile scumpe,dupa 1995!-fara sa existe o canalizare!(aceste cartiere sunt lipsite de strazi asfaltate,fara trotuare,fara parcuri,apar blocuri cu 10 etaje langa sute de vile-dezastru)Ce o fi prin orasele de provincie nici nu doresc sa ma gandesc(sau in mediul rural).Despre o infrastructura la nivelul UE(unde au intrat si tari din Est,sau tari 'sarace' ale Vestului!)nici nu poate fi vorba sa putem compara realitatea din UE cu infrastructura rudimentara lasata mostenire de ceilalti incompetenti ai istoriei recente,criminalii si ilegalii comunisti...

1-toti cei care s-au perindat la putere in Romania,in ultimii 60 de ani,au lasat Romania,pana azi,intr-o stare comparabila cu o tara dezvoltata de la inceputul secolului al XX-lea.
2-chiar si un cretin,daca ar fi vrut(si ar fi avut vointa!) sa faca ceva pentru Romania si ar fi reusit mai mult sa faca decat toti comunistii,socialistii,pd-istii liberalii,taranistii si ceilalti care s-au perindat prin Parlament si guverne,in ultimii 62 de ani!
3-cine i-a impedicat pe romani,ca dupa 1989 sa inceapa constructia unui stat de drept,in care puterile de stat sunt separate si in care criminalitatea de orice fel se pedepseste corect,cu sfintenie,dupa lege?('nimeni nu este mai presus de lege'!)Or,in lipsa unui stat de drept,nimic nu poate functiona in favoarea tarii!

Cocluzia devine si mai stranie,absurda,paradoxala,daca cele trei puncte de mai sus sunt adevarate:
-sa spui ca 'ceilalti sunt mai hoti,mai rai,securisti,criminali' decat cei pe care ii simpatizezi,e o nebunie.E adevarat,Iliescu a continuat raul produs de comunism,folosindu-se tot de nomenklatura pcr,'imbunatatind' sistemul criminal comunist printr-o fardare cu ceva 'democratie',cand avea la dispozitie totul(si unicul care s-a bucurat de atata putere!) ca sa scoata Romania din tunelul istoriei.Nu a facut-o!Din contra!Cand au fost semne de schimbare,au venit minerii!Or,daca sistemul este corupt,criminal,controlat de incompetenti,este greu de crezut ca cineva/ceva poate schimba totul peste noapte.

a-trebuie definitivata constructia statului de drept.(acolo unde nu este respect fata de lege,e haos.Nimic nu functioneaza cum trebuie,acolo unde nu exista o Justitie corecta,independenta.Pentru ca acest lucru nu este posibil cu actuala clasa politica romaneasca,ONG-urile si reprezentanti UE trebuie sa controleze totul mult mai aspru.
b-tot ce finanteaza statul,trebuie construit la nivel UE.Fie si un km. de autostrada pe an,dar la standardul 'german'!Specialistilor ar trebui sa le fie cea mai mare frica de 'lucru de mantuiala'.
c-in situatia actuala in care se gaseste Romania,prioritatea nr. 1 este infrastructura,infrastructura transporturilor.
d-pentru ca exista medici incompetenti sau care lasa pacientii sa moara,sau care nu stiu ce sa faca,inseamna ca pana la 'sanatate',mai importanta este scoala!Romania este o tara saraca.Cea mai buna investitie pe termen lung este investitia in scoli,profesori si elevi.Cu un invatamant serios,competent,Romania va avea si medicii care nu injura pacientii!.....Sa nu uitam ca oamenii care formeaza clasa politica romanesca au terminat o scoala.Ei reprezinta oglinda scolii romanesti din ultimii 40 de ani!Nu se schimba nimic radical in Invatamant...

Adrian v.D. din Germania

Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Un comentariu:

Anonim spunea...

Unicu lucru care-l stiti este sa faceti turnatorii politice. La altele nu va duce capu.
Ba da. va mai duce capu la ceva : sa faceti pre nebunii , sa va laudati ca aveti mai multi bani decta altii. Totul la voi e aparenta , dar absolut totul.
Ca, asa ca voi sunt aia de se mutara in Pipera . Oamenuii nu chioar prosti, dimpotriva . Care doreau altceva decat "comunismu" blocurilor . Sa fie intr-o zona moderna, occidentalizata departe de mocofani ca mine . Si sa-i coste , sa se stie ca ei is castigatorii reformei si se desprind de bizonimea fesenista .
Fleacuri ca canalizarea nu i-a interesat .
Vor cota unica . Sa-si ia masini tari . Ca sa se inghesuie pe DN1 ore in sir . O sosea mai buna ? Ce le trebuie ?! I(mportant este ca uao masina care fuge , sa stie bizonimea ca ei merg la SInaia iar drumu de cateva ore este o placere masochista in plus : ce tara de rahat ! Nici macar o sosea ca lumea nu mi=au facut !! Au noroc ca nu am plecat si io in Vest)

Google
 

Postări populare