Presedintele Traian Basescu a spus:
"Romania nu apeleaza la un imprumut pentru ca se afla intr-o stare in care sa trebuiasca sa fie salvata. Romania isi ia masuri preventive pentru ca anticipam o depreciere a situatiei economice la nivel global, si ne referim la Europa in mod special, si am constatat ca nu am putea fi un foarte bun partener al bancilor carora le cerem un anume comportament pe piata romaneasca, daca noi nu ne-am crea o resursa pentru a elibera banii bancilor din diversele zone in care sunt angajati, zone, sa spunem guvernamentale: ca rezerva in Banca Nationala sau bani pe care ii atrage Ministerul de Finante. Si atunci am preferat sa punem pe economia romaneasca aceasta centura de siguranta in care sa autonomizam, in raport cu bugetul de stat, activitatea bancilor comerciale, sa asiguram sursele deficitare ale bugetului de stat dintr-un credit, iar pe de alta parte, BNR sa nu mai utilizeze un volum foarte mare din banii bancilor comerciale ca rezerva"
Geoana s-a intors si el 180-grade si a spus:
"Exista un risc major pentru Romania daca nu luam bani din afara. In discutiile cu FMI si partenerii de Coalitie am convenit ca nu cumva alegerile prezidentiale sa puna in pericol acest Acord. Si cu un nou presedinte la Cotroceni, Acordul va fi dus la indeplinire"
Mai mult, miza Acordului, conform cu Geaona este nu mai putin decat:
"PSD sa fie distrus ca partid" In alte cuvinte, Acordul este "solutia obligatorie".
Draga cititorule peromaneste, se pare ca daca noi si altii nu am fost de acord cu Acordul asta e din cauza ca nu ne-a bagat nimeni in seama sa ne spuna ce si cum. Asa ca ramane sa-i credem pe cei cu access de obligativitatea solutiei.
Numai ca, sugestia peromaneste este ca acesti bani din imprumut sa fie re-investiti in programul american de garantare a valorii investitiilor in "toxic assets". Adica, din moment ce nu putem sa-i cheltuim acasa, fara sa-i furam sau pierde, banii din Acord ar trebui pusi la treaba acolosha. Daca nu, romanii insisi pot incerca niste nationalizari sau cumparari de entitati economice ale caror preturi s-au prabusit. De exemplu, de ce nu cumparam inapoi ROMTELECOM sau niscaiva banci?
Asa ca sa ne gandim bine despre aceste 20 miliarde; altfel stam si ne intrebam pe ce s-au dus.
Da click aici ca sa vezi totul!
VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste
11 comentarii:
Ce nu intelege Geoana si politicienii romani.
ca occidentul trebuie sa scape de situatia catastrofala in care a fost adusi de capitalism prin transformarea in colonii a altor tari!
Nici America si nic Europa de Vest nu au resurse si inteligenta sa depaseasca criza economica in care au fosti impinsi de catre marea finanta! si pentru a se salva cauta metode sa obtina resurse din tarile de unde au profitata decenii si decenii, fie razboaie fie santaj..
Pe Geoana nu-l intereseaza situatia Romaniei si a romanilor ci partidul din care face parte, partid care ar fi trebuirt scos in afara legii iar securistii care au facut politie politica si au tradat tara sa fie adusi in fata plutonului de executie chiar daca numarul lor este de ordinul sutelor de mii Pentru crime si tradare de tara nu exista indurare!
Acest individ,geoana mircea, instabil psihic se doreste presedintele Romaniei ?
.. in rest fara comentarii, romanii trebuie sa vada in acest politruc securisto-comunist un calau, un calau care trebuie inlaturat de pe scena politica a tarii, asa cum de altfel trebuie inlaturati toti politrucii securisto-comunisto-iliisti aflati in toate falsele partide democratice din tara, in realitate un mare PCR ucigas.
Re: Acest individ,geoana mircea, instabil psihic se doreste presedintele Romaniei ?
rosu ovidiu a scris:
> .. in rest fara comentarii, romanii trebuie sa vada in acest politruc
> securisto-comunist un calau, un calau care trebuie inlaturat de pe
> scena politica a tarii, asa cum de altfel trebuie inlaturati toti
> politrucii securisto-comunisto-iliisti aflati in toate falsele
> partide democratice din tara, in realitate un mare PCR ucigas.
>
Mai Ovidele, ai uitat ca calaul Geoana este un nimic cu ochi care viseaza si el sa devina cel mai iubit fiu al poporului, genialul carmaci peste un popor imbracat in saci?
Si, in definitiv, de ce nu ar visa: Mircica minte mica este doar alesu' de Dabuleni care nu este departe de Scornicesti......
P.S.
Ar urma sa se vada daca nea Nelu care are inca mintea intreaga nu il va pune pe Proastac la zid, ordonind pesendistiolor sa traga, sa-l zboare din fonctia de partid.
Ce, ar fi pentru prima oara cind nea Nelu vrea sa scape de-a sa povara?
Nu era nevoie
..sa convinga nimeni pe nimeni. Leprele din guvern s-au prefacut ca se lasa convinsi de lichelele FMI.
Toti joaca un joc a carui unica victima va fi poporul Roman.
FMI-ul le-a spus: Bai pacalicilor...
...avem informatii ca a scazut consumul de curent cu x la suta, importul de minereu de fier cu y la suta, de carbune cu z la suta de petrol cu Tz la suta.
Deci ia ghiciti mai manelistilor cu cit scade economia daca astia sint indicatorii macro economici? Si ce ziceti de 800 000 de someri? Si asa a aflat si Sirbu citi someri o sa avem iar restul de incompetenti in frunte cu Base cam cum o sa arate economia in toamna.
Re: Nu era nevoie
E nevoie urgenta de bani ca mindrul cirmaci sa fie reales. Sa vezi ce jale o sa fie dupa noiembrie...Sa vezi cum apare iubitul conducator Traian Ceausescu si ii zice poporului ca trebuie strinsa cureaua si ca trebuie sa mai puna un plover pe ei. In urmatorii cinci ani platim doar dobinda si pe urma restul...
Eufrosin a scris:
> ..sa convinga nimeni pe nimeni. Leprele din guvern s-au
> prefacut ca se lasa convinsi de lichelele FMI.
> Toti joaca un joc a carui unica victima va fi poporul
> Roman.
Atentie, romani! Escrocheria FMI si a liderilor statelor care accepta creditele acestei organizatii
Aveti idee ce este FMI-ul si cu ce se mananca acesta?
O scurta istorie: FMI a fost creat in 1944 la o conferinta desfasurata la Breton Woods, SUA, cu scopul de a reduce saracia la nivel global si de a dezvolta comertul international. Menirea FMI consta in a oferi surse de creditare pe termen scurt tarilor care inregistrau deficit temporar al balantei de plati. Statele care beneficiau de sursele creditare din partea FMI obtineau statutul de favorizate. Im schimbul obtinerii finantarii din partea FMI, statele creditate erau nevoite sa acorde garantii de rambursare, adica un fel de biruti, mai pe inteles.
Realitatea a demonstat ca rolul FMI in economia mondiala este complet diferit de cel cu care a defilat inca de la crearea sa.
FMI nu a facut decat sa distruga statalitatea, integritatea si securitatea economica a statului respectiv. Scopul sau nu este dezvoltarea tarilor, ci distrugerea lor ptr utilizarea resurselor naturale, patrunderea pe pietele nationale a companiilor trannationale, inlaturarea concurentei potentiale si distrugerea valorilor nationale ale populatiei.
Emitand programe de trecere a statelor creditate la economia de piat, FMI promoveaza lobbi-ul guvernelor ptr aprobarea unor conditii malefice ptr economiile nationale, politicienii primind din partea FMI sume babane pe conturi in bancile mari din lume, iar creditorii preiau totul in mainile proprii, practic bogatiile de pret ale tarii.
Programul FMI cuprinde falimentarea industriei nationale, a intreprinderilor care vor fi sa fie vandute practic jigodiilor straine, cu scopul lichidarii lor sub pretextul ca sunt neprofitabile. Scopul real al acestor actuuni este de a forta statele ghinioniste sa renunte ptr totdeauna la dreptul de a avea industrie propie si tehnologii stiintifice.
Cel mai bun exemply pe care il pot da in acest sens este Argentina. Argentina s-a aflat intr-o criza profunda, deoarece economia a fost total distrusa, deoarece la inceputul anilor 1980 in tara a inceput implementarea recomandarilor FMI, referitoare la vanzarea proprietati de stat.
FMI se ocupa si de inglodarea statelor in datorii si obligatii. In Bolivia strategia de combatere a saraciei a determinat majorarea preturilor la apa, in Ecuador, strategia a prevazut cresterea preturilor la gaze naturale.
In Etiopia, proprietatea de stat a fost vanduta la pret de nimic companiilor internationale.
Concluzia: exista o escrocheria la scara mondiala organizata de SUA, financiarii mondiali si companiile transnationale, in ea fiind implicati toti liderii statelor care accepta creditele FMI.
Parca taicutzul Putin facea pe Mecena oferea imprumuturi Islandei si altor tzari... Ce se intampla, numai poate sa ofere romanilor, s-au terminat carboavele?
-----------------------------------
Evreu-rus a scris:
> Aveti idee ce este FMI-ul si cu ce se mananca acesta?
> O scurta istorie: FMI a fost creat in 1944 la o conferinta
roy a scris:
> Parca taicutzul Putin facea pe Mecena oferea imprumuturi Islandei si
> altor tzari... Ce se intampla, numai poate sa ofere romanilor, s-au
> terminat carboavele?
FMI are partea sa de vina ptr jefuirea Rusiei. Privatizarea dupa retetele FMI a fost un factor major de presiune asupra societatii.
A fost propus ca Rusia sa fie supusa unui proces de desindustrializare masiva si sa devina, in primul rand, furnizor de energie si materie primav pe pietele internationale.
De aceea, FMI insista asupra majorarii pe termen scurt a preturilor la resursele energetice pana la nivelul preturilor mondiale. O astfel de majorare va reduce cererea la petrolul din Rusia, va reduce nivelul de trai al populatiei. Noua oferta a petrolului pe piata internationala va reduce pretul mondial in favoarea companiilor industriale din Occident. In acelasi timp, pretul la energie in Rusia va deternima ineficienta si necompetitivitatea intreprinderilor industriale. Astfel, industria din vest va beneficia din nou, iar Rusia va parcurge procesul de dezindustrializare di va patrunde pe piata internationala doar dupa modalitatea dorita de FMI.
Planurile de distrugere a economiei Rusiei sunt ascunse in spatele unor lozinci de genul: limitarea rolului statului, privatizarea, improprietarirea fiecarui cetatean al Rusiei, si asa mai departe.
Sa speram ca Rusia lui Putin nu va cadea in capcana intereselor malefice ale acestor organizatii financiare distructive.
Intrebare
Pentru acesta act nenorocit propun sa nu-l mai numim pe basescu presedintele nostru ci "preshul lor".
Dar sa lasam asta. Intreb si eu ceva in legatura cu imprumutul.
Bancile Austriece au ramas fara lichiditati .
Preshul lor s-a dus acolo...ca sa-i asigure ca le vom da banii necesari continuarii afacerilor in Romania.
Au facut afaceri in Romania,au repatriat veniturile au drenat piata romaneasca de venit national...si acum..
Nu mai exista lichiditati pentru a pune economia in miscare.
Cand a venit criza toate bancile mama si-au scos lichiditatiile din filiale.
Asa au ramas fara.."sange"...
Ce ne spune preshul lor ? Ca Romania nu are datorii de stat....mai nimic...1,5 Mld Eur. ,dar ca datoria privata la banci este mare. Aproximativ 20 Mld.
Aceasta este formata din datoriile populatiei si cele ale firmelor.
Deci noi trebuie sa contractam un imprumut pe veci...caci va atrage alte datorii
pentru a plati si daoriile unor firme straine ce activau pe teritoriul romanesc.
Sa trecem si peste asta.
Depozitele populatiei si ale firmelor sunt de aproximativ 40 Mld. Euro.
Ele au fost depozitate evident in banci.
Actualmente bancile nu mai au lichiditati.
Intreb si eu...
Mai exista aceste depozite ?
Romania are de invatat din experienta altor state cu FMI
Iugoslavia a fost prima tara socialista care a inceput sa urmeze traseul indicat de FMI. Atunci FMI solicitase Iugoslaviei sa renunte la politica de egalitate in dezvoltare dintre regiunile tarii. Intreruperea subventiilor in regiuni a dat startul miscarile secesioniste din Iugoslavia. Dupa aceia a urmat cererea FMI de a incepe privatizarea si multe altele. Consecinte: razboi civil, dezintegrarea tarii, distrugerea industriei.
Ruanda a primit un imprumut de la FMI cu conditia abandonarii de catre stat a programelor de sustinere a gospodariilor si mentinerii stabilitatii valutei nationale, cu pretextul canu corespunde principiilor economiei de piata. Consecinte: majoritatea populatiei sub pragul saracie, razboi intre triburi, 1,5 milioane morti.
Argentina a adoptat cu reformele propuse de FMI, incluzand privatizari pe scara larga. Economia a crescut, dar incepand cu 1998 a cunoscut un cadere absoluta. Spre sfarsitul lui 2001, moneda nationala se prabusise si majoritatea oamenilor traiau sub nivelul saraciei, intr-o tara care fusese una dintre cele mai bogate din America latina. Din momentul in care Argentina a decis sa rupa relatiile cu FMI, economia a inceput sa se redreseze, devenind rapid tara cu cea mai rapida crestere economica din regiune.
Venezuela: in ciuda opozitie SUA, care a mers pana la o lovitura de stat in 2002, Hugo Chavez a redobandit controlul asupra resurselor sale petroliere. Datorita acestui fapt, economia Venezuelei a crescut in ultimii ani, spre ciuda groparilor tarii, FMI si SUA.
Rezerva de 50 de miliarde de dolari a Venezuelei asigura suport financiar ptr alte tari, fara a le impune acestora conditiile draconice pe care le impuneau GHESEFTARII DE LA FMI.
Trimiteți un comentariu