Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

27.8.07

o ducem asa de bine ca luam viata in portii de 5-minute
ori asa cred eiVara ce tocmai se incheie a dat prilej celor mai multi politicieni sa o ia mai incet in ceea ce ne priveste pe noi, alegatorii, ocupandu-se fie de masarea imaginii lor, fie bucurandu-se de vacante. Da, vacante si odihna ca deh, dupa re-confirmarea lui Basescu, mai fiecare avea motiv.

Geoana, prim-ministerialul de dupa cartea bi-valenta din carti, si-a tras "advisor" de media si imagine din Marea Britanie, unul tinerel care ar fi facut minuni pentru (cu sau din?) Blair. Pai da, leul o ia anapoda cu drumul, tara-i toata ca si abandonata pe un peron si asta-si ia advisor de imagine. Ca d'aia de economie si finante si re-impaduriri nu se mai gaseau la solduri si lui i-a spus cineva ca sa nu vina cu mana goala acasa.

Basescu, intre doua susanele, mai da o tura pe la vreun punct de lucru si se intretine cu ex-premishti. Asta in timp ce-i umfla partidul lui Becali, caci PD-ului trebuie sa-i mai arate pisica din cand in cand. Daca nu i se impotriveste unul ca Nastase (adica cu imaginea deja fixata in constientul alegatorilor), Basescu nu poate sa aiba contra-candidat credibil la urmatoarele presidentiale. Asta chiar cu "riscul" in-prim-ministririi lui Geoana.

Iliescu striga HOTII si, in mintea lui, are si motive sa se supere pe Basescu cu ceva de genul: Pai bine mai Traiane, la toate care le-am facut, tu te iei de nimica toata aia din Piata Universitatii? Hai ca poate-i convingem ca erau TERORISTI... Oops, pe cine mai poate convinge Iliescu? Smecheria cu "teroristii" este de scoala veche si in folosinta perpetua si universala: incarci niste cuvinte cu conotatiile cele mai nenorocite si cand le arunci la tinta oamenii se duc pavlovian in gloata.

Tariceanu se bucura de escaladarea Everestului vietii sale si stie ca de aici incolo numai in jos se poate duce, asa ca va incerca sa stea cocotat acolo cat poate ca o face pe timpul si resursele noastre.

Cum s-a mai scris aici, aveti grija de euro-parlamentare caci acolo se fac viitori boieri ai Romaniei.

Tragedia noastra nationala este ca dupa (si in afara de) aderare Romania este fara tinta, citeste la voia intamplarii, iar mai binele, chiar si daca s-ar intampla, vine in pofida a ceea ce fac alesii. Electoratul se desteapta din ce in ce mai mult si, ca o indicatie suprema a intelepciunii opiniei publice, auzi din ce in ce mai multe voci ce spun ca tot ce a fost bun si capabil a imigrat. Definesc aceasta intelepciune mai ales in contrast cu retorica gloatelor de odinioara care intrebau romanii din diaspora de ce n-au mancat rahat cu soia.

Una peste alta, toate distractiile astea nu fac decat sa ne ocupe 5-minutele zilei, fara sa tina de foame sau umbra sau asfalt.

Din lumea aerata (era sa scriu "de aere") a afaceristilor romani tocmai ne vine vestea ca patricianul politicienilor din afaceri, sau din afaceri in politica, a vandut. Pai ce, SOV-ul vinde si el sta la treaba? Ca doar nu-i prost sa munceasca la re-constructia economica, e mare arhitect. Da, ce clasa de afaceri romaneasca, personala la a IIIa...


Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare